- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
- #7.201
sultan canım donmuş emriyonu aynı yerde değerlendirme bencede .. Sana güven vermeyen açıklama yapmayan bir doktorla devam etme iyi araştir ve öncelikle neden senin rahminini bebek tutmadığını araştıracak bir merkez bul öncelikle...
bende öyle düşünüyorum ablacım cumartesi gittimde tekrar test isteyeckmiş otest isimlerini alacam ve sonra dosaymı isteyecem sizinle devam etmek istemiyorum diyecem histereskopi yaptı onunla ilgili ne cd verdi ne rapor cd verme imkanları yokmu öyle bir aletleri yokmuş bende rapor yazın demiştim yazmadıysada yazsın versin 4tane donmuşum var aralıga kadar dursun sonra atın diyecem işe girecem çalışacam şuandan itibaren iş bakıyorum para biriktirmem lazımm:26::26:
canım geçmiş olsun rabbim cennette kavuştursunSeni anlayan biri ve yalnız olmadıgını bil kardeşim sayısız negatifim ve 2düşügüm var sonuncu tedavim negatifti biliyosun dondurulmuşun varmış şanslısın bak allah yardım ederse tabiki sonuna kadar gidecegim ama kızlar belli bir süre sonra yumurta kalmıyor yada saglıklı olmuyor yolun sonu degilsede ümitlerim sonu gibi bişey rabbim ol derse olacak evlatlık konusu karışık çook büyük vebali var Bakabilirmiyim bilmiyorum kendi canımdan kanımdan istemiştim olmayınca olmuyor11.yılımızdayız yapmadıgım girmedigim ameliyat kalmadı hiç bir sorun yok bilinmeyen infertileymş işte nasibim buymuş bayramda geliyor kaç bayram geçti kaç kez o minik ayakbılara hayran olup bakıp iç geçirdim birgün benimde dedim ama 11yıl geçti Durduk yere yine efkarlandım anlatacagım kimse yok bizi biz anlarız hepiniz allaha emanet olun hamişler çook çok dikkatli olun nasıl bir mucizeyle karşı karşıyasınız bir an olsun unutmayın
canım size hiç genetik test yaptılar mı? Tüp bebek tedavisi sırasında farklı bir işlem uyguladılar mı?
Bunu daha önce yazdım ama tekrar etmek istiyorum, bu sabah negatif sonucu görüşmeye gittik, ben zaten daha evde aynı prosedür uygulanacaksa 2.yi denemem demiştim :d çünkü 8 yıllık bir kısırlık geçmişi var ve belirlenemeyen infertilite yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim doktoruma
genelde 3 başarısız tüp bebek denemesinden sonra istenen bir takım testler var 'genetik tanı testleri' dedim ki ben bunları istiyorum çünkü bir sorun var biliyorum, bir sorun var ki bu bebek tutmuyor olmuyor, sorunu tespit edip soruna yönetik çözüm bulamıyorsak aynı şartlarla denemenin bi manası yok benim açımdan, standart bir yöntem değil kişiye özel bir yöntem kullanılmalı
eşimden ve benden bu testleri yaptırmamızı istedi 2ay sonra çıkıyormuş testler zaten, 2. Tüp bebek denemesini de ozaman yapacağız ama bu boş zamanda yumurta takibi yapıp normal yolla deneyeceğiz ki eldeki verilere göre herhangi bir sorun yok
sabah girdikleri bir toplantıda konuştukları yeni bir tedavi yönteminden söz etti, adetin 21.günü rahime çentik atıyorlarmış. Daha sonra toplanan yumurtalar döllenince embriyolar bu çentiğe yerleştiriliyormuş, tutunma şansını oldukça arttıran bir yöntemmiş yapılan araştırmalar ve 70 tane makalede ortak düşünceymiş, onu deneyeceğimizi söyledi
şayet bunda da olmazsa co culture (yapay rahim) diye bir yöntem varmış, yine adetin 21.günü rahimden alınan bir parça kullanılıyormuş embriyoların geliştirilmesinde böylece birebir kişinin rahmi kopyalanmış oluyormuş, embriyolar bu sıvı içinde daha iyi gelişiyormuş ve daha uzun süre yaşıyormuş transferden sonra emriyoların tutunmasını büyük ölçüde kolaylaştırıyormuş aynı zamanda embriyolar hem uzun süre hayatta kaldığı hem daha sağlıklı olduğu hemde aynı ortamdan aynı ortama geçtiği için düşük riski çok düşüyormuş
tüp bebege başlamadan önce 36 tane hormon testlerini yaptırdım genetik testide yapıldı eşime bana tek çıkan bnde pıhtılaşma o dedin 2 yöntemide biliyorum ama onlar tutunmayla alakalı bnde tutuyor ben hiç negatif görmedim ki direk bendeki sorun baska ya rahimde bir sıkıntı var bu öküz herif histereskopide anlamadı yada clexandan dolayı düşük oluyor diye düşünüyorum:44:
ama zaten pıhtı önleyici değil mi o? Tam tersi işe yaraması gerekmiyor mu sende
hangi hastanede tedavi görüyorsun canım, bunun önüne geçemiyor olmaları çok ilginç cidden
kanama olunca o igneyi kesiyorlar canım arttırmasın diye kesim,nce pıhtıdan vurunca kanamadan gidiyo işte mersinddeyim ben
bende öyle düşünüyorum ablacım cumartesi gittimde tekrar test isteyeckmiş otest isimlerini alacam ve sonra dosaymı isteyecem sizinle devam etmek istemiyorum diyecem histereskopi yaptı onunla ilgili ne cd verdi ne rapor cd verme imkanları yokmu öyle bir aletleri yokmuş bende rapor yazın demiştim yazmadıysada yazsın versin 4tane donmuşum var aralıga kadar dursun sonra atın diyecem işe girecem çalışacam şuandan itibaren iş bakıyorum para biriktirmem lazımm:26::26:
istanbula geleceksen memorial derim ben, ben ataşehir arzu ilknur özdemirin hastasıyım başarısız bir deneme oldu ama dediğim gibi sorunu bulmaya ve ona yönelik çözüm üretmeye çalışıyor tam benim istediğim mantıkta bir doktor ve hastane, benim çevremde birçok arkadaşım memorialde gebe kaldığı için ben özellikle tercih ettim fakat bize ataşehir daha yakındı iş durumu vs burada yaptırdık, ha doktorumdan çok memnunum ben hastanedende öyle ama senin durum biraz daha ilgi istiyor imkanın varsa şiddetle memorial şişli semra kahramanı öneririm gerçi 1 aydan önceye randevu almak imkansızmış ama yapılan bütün yeni tedavilerin ilk uygulayıcısı kadın cidden çok başarılı bir doktor
eşimi okadar çok seviyorum ki 1 çocugmuz olsun o kadar çok istedim ki olmuyor ama biz çok yıprandık bn evledm 3.ayda düşük yaptım sonra tedavıye basladık taki bu zamana kadar gören doktoramı doktoramı demelerinden bıktım o derece ama vermiyor işte ben de onun gözünde bırakamam ayrılacam artık ondan gitsin baska biriylle mutlu olsun işte o yüzden bu son umudum anlıyomusunuz beniieriyorum onun kucanda başkasının çocugunu görünce sevince eriyorum resmen
gitti kızlar gittii son umuda beni bıraktı gittiii allah sizinkileri size bagışalsın bana anneligi layık görmediyapılacxak birşey yok isyan asla etmiyorum ama hayallerim yıkıldı umurların gittii ben kimseye hiç bir kötülük yapmadım allahım herkeze ver banada ver dedim verdi aldı verdi aldı benim hayallerim hep yarım kaldı işte bu da öyle en çok hayal ettigim cennet kokusunu içime çekemeyecem onu asla emziremeyecem anne diye peşimden koşan çocugum olmayacak benimmm
donmuşları atmak ra ne demek. Sakın öğle bir şey yapma. O merkezde devam etmek istemiyorsan donmuşlarını başka bir merkeze götürüp orda transfer ettirirsin. Ama sakın attırma. Bebeğinin nerde olduğunu bilemezsin.
Canım senin kayb ettiğin bebişler genetik incelemeğe gönderildimi ?
Eğer genetik sirun yoksa lenfosit aşısını bir araştır derim. Ilk haftalarda olan kayıplar genellikle ya pıhtalaşna ya da genetik sorundan kaynaklanıyor. Bazen de eşin genlerini vücut kabul etmiyor. Yabancı madde gibi algılıyor ve atıyor. Sana verdiğim keçitteki kız buna bir örnek.
sultancım canım, inan o kadar üzüldüm ki tarifi imkansız, gözyaşlarımı tutamadım ve elim bugün klavyeye çok gitti geldi bişeyler yazamadım, resmen düğümlendim yaaLütfen bu kadar karamsar olma ve ani kararlar alma canım, herşeyin hayırlısı, rabbim nasip etmiyosa daha iyisini vereceği için bekletiyordur diye düşün, kolay değil biliyorum ama ne olur yapmaa Kendini yıpratma,
bi de sümeyye arkadaşımız bi paylaşım göndermiş onu mutlaka oku, bugün işyerimde gizliden gizliye o kadar ağlattı ki beni, gerçekten ibretlik arkadaşın başından geçenler, her zaman bizden daha kötü şartlarda olanları düşünelim....
Kendini bi an önce toparlaman duasıyla...seni öpüyorum canımm
ne kadara maal oluyo canım orda ben burda 5850 herşey ilaçlar içinde oldum extra para vermedim testlere verdim ama yani tüp bebek yapılana kadar muayne ve ilaçlara verdim o parayı sonra kese ve kalp atışını duyduktan sonra muaynesi 150 tl alıyor sen ne kadara denedin
canım biliyorsun isimli bir hastane, başarı elde etmeye çok önem veriyorlar, biz hastaneye 5.500 tl ödedik ilaçlar 1200 tl tuttu toplam 6.700 lira ödedik gebelik testide dahil
2. Denemede %25 indirim uyguluyorlarmış yani ilaçlar bedavaya gelecek toplam 5.500 ödeyeceğiz. 3. Denemede indirim biraz daha artıyormuş vs..
çentik atma işlemi demiştim ya, işte 2. Denemede o işlemi yapacağız ve bu işlem için herhangi bir ücret talep etmediklerini söylediler 1. Deneme başarısız olduğu için bu ek uygulamayı ücretsiz yapacaklarmış %25 indirimde hala geçerli
bu durum benim hoşuma gitti açıkçası yani samimi buldum amacımızın başarı elde etmek olduğunu hissettirdi bana o nedenle tavsiye ettiğim bir hastane
semra hanımıda burdan bir incele istersen
prof. Dr. Semra kahraman - tüp bebek merkezi başkanı | doktorlar | memorial sağlık grubu
Istanbulda deneyen arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum hangi doktoru öneriyorsunuzzz
çok süper bri kadınmış ne kadar bilgili bayagı başarılı birine benziyor ben biraz dinlendikten sonra bu kadınla görüşebilirim gerekirse komple burdan taşınırız oraya artık ne yapalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?