2013 haziran annesiyim ve diyetteyim :))

korsanmartxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2008
417
12
118
Giresun
doğum yapalı bugün tam 8 ay oldu ve ben vere vere 5 kilo verebildim doğum sonrasında.aslında baştan almam lazım.hamilelik öncesinde de iniş çıkışlarım olmuştu.en önemlisi de doğumdan 2 yıl önce diyetisyen yardımıyla 30 kilo vermiştim amaç gebeliğe hazırlanmaktı.ama kısmet değilmiş o ara ev aldık,borcumuz bitsin diye bekledik,o arada ben aldım verdiklerimin yarısını ve 88 kg ile hamile kaldım.doğuma kaçla girdim ben bile bilmiyorum valla.drum da ben de takibi bıraktık son haftalarada.zaten almış başımı gitmiştim :) doğuma 2 hafta kala 120 kg olmuştum ama sonrasında kaç kg dahaeklendi allah bilir.yani en azından 32 kg aldım hamilelikte.doğumdan 1 hafta sonra 110 kg idim.yine bu arada 101'e kadar indiğim oldu ama istikrarsızdım.kilo verrememin nedenlerinin başında oğlumda inek sütü allerjisi çıkması oldu.ben zaten lakto-ovo vejetaryenim.yani süt,süt ürünleri ve yumurta harici hayvansal ürün yemiyorum.bebekte süt allerjisi çıkınca süt grubu da yasaklandı bana.yani protein kaynağım sadece yumurta kaldı.bi de dr kuruyemiş ve kuru meyveleri de yasakladı bebek için yabancı protein diye.ben zaten yemeye meyilliyim bol karbonhidrata dayandım ve neyse ki daha da almadım :)
15 şubatta yine eski diyetisyenima gittim.oğlumda süt allerjisi normale döndü artık yasaklı besin grubum da kalmadı.sonuç 105.1 kg idim.diyete başladım ama bugüne kadar uymadım listeye.bugünden itibaren ben de diyetteyim kesin olarak.
4 martta kontrolüm var.bakalım ne kadar vermiş olacağım.hala emziriyorum oğlumu,kilo vermemi yavaşlattığı için spor yapmıyorum,diyetisyenim başla diyene dek.
listemi de yazayım.

her öğünden önce 1 bardak su içilecek,günde en az 2.5 lt su tüketilecek!

kahvaltı
1 bardak yarım yağlı süt( ben bebek için köy sütü alıyorum,yağlı süt benimkisi)
1 yumurta
1 dilim peynir
bol yeşillik
4 zeytin
2 dilim esmer ekmek

ara
1 meyve

öğle
9 kaşık sebze yemeği veya 7 kaşık kurubaklagil
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek

yeşil çay

ara
1 meyve
3 tane ceviz içi

akşam
haftada 4 gün;
1 kaseçorba
9 kaşık sebze veya 7 kaşık baklagil
salata
1 dilim ekmek

haftada 2 gün;
yoğurtlu karnıbahar ve brokoli salatası
2 dilim ekmek

haftada 1 gün;
2 yumurtalı sebze veya menemen
2 dilim ekmek

ara
1 kase yoğurt
1 meyve
çok acıkrsam 1 dilim etimek

kırmızı- beyaz et ve balık yok listede yemediğim için.

Son düzenleme:
bugün yediklerim biraz karışık,bebekle tüm listeye uymak imkansızlaşıyo
öğlen yiyebildim ilk öğünü.yularıdaki listede yazılı olan klasik kahvaltıyı yaptım.
arada; 1 yeşil çay, 4 ceviz içi ve 1 portakal yedim
akşam; yayla çorbası ve bamya yemeği,2 dilim ekmek.
az önce acıktım 1 kase yoğurt yedim.
1-2 saat sonra 1 meyve yiyeceğim son olarak.
su içtim.
umarım gider kilolarım.

malesef dün akşam eşimin sabotajıyla karşı karşıya kaldım bir meyve derken bir tavukgöğsü yedim

bugün yediklerimi de yazyıım.

sabah
1 yumurta
1 dilimpeynir
maydonoz
4 zeytin
2 dilim ekmek

ara
1 portakal

öğlen
karnıbahar,brokoli haşlanmış
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek

1 yeşil çay

ara yapmadım henüz.akşam yemeğini biraz geç yemeyi planlıyorum.gece 1-2 gibi yatıyorum ve acıkıyorum doğal olarak.yemeği de 8 gibi yerim sanırım.

dünki yediklerimle devam edeyim.

ara
1 portakal

akşam yemeğini dışarda yedik.abartmamak için ev yemekleri yapan bi yerde yedim.

akşam
1 kase ezogelin çorbası
taze fasülye yemeği
1 ayran
2 dilim ekmek

ara
1 portakal,1 kase yoğurt

gece yatmaya yakın dayanamadım 4 ceviz içi yedim

Son düzenleme:
haftsonu yoğun geçti koşturmaktan yine tam anlamıyla uyamadım listeme

önce dünki menümü yazayım.

sabah
kahvaltı

ara
portakal

öğle
yayla çorbası
1 dilim ekmek

ara yapmadım

akşam
yumurtalı ıspanak
2 dilim ekmek

ara
1 kase yoğurt
1 portakal

oğlum için bebek bisküvisi yapmıştım 3 tane de ondan yedim.tam buğday unuyla yapmıştım ve şeker yerine pekmez koymuştum.ilk kez yaptığım için tadına bakma bahanesiyle götürdüm 2 tanesini

bugün bir arkadaşa ev görmeye gidilcekti.listeyi bu kez de bu olay karıştırdı.

sabah
kahvaltı

ara yapmadım

öğle
az patates salatası
yarım dilim su böreği
1 dilim sütlü tatlı

ara yapmadı

akşam
yemek yapamadığım için kahvaltıyla geçiştirdim.
2 yumurta
zeytin
peynir
2 dilim ekmek

şimdilik bu kadar.eskiden harfiyen uyardım diyet listeme ve 2 haftada en az 1-1,5 kg vermiş olurdum en kötü haftamda.bu kadar kaçamakla şimdi kilo verebilecek miyim çok merak ediyorum açıkçası.salı randevum var.diyetin ilk haftaları olduğu için biraz kg gider ama böyle. istikrarsız devam edersem sonrasında işm çok zor!!

şarjım bittti yazdıklarımın hepsi gitti (
bigün de listeme tam uydum demek istiyorum yaa(
evimizi sattık bugün hep dışardaydık.tapu,banka vs.sadece kahvaltı listedeki gibiydi.

ara yapmadım

öğle
az makarna salatası
az kara lahana sarması
1 mücver

ara
6 kayısı
6 incir

akşam yemeğimi 9 da yiyebildim
zeytinyağlı pırasa
1 kase yoğurt
2 dilim ekmek

gece
6 kayısı
6 ceviz

nedense doymak bilmiyorum kayısı,incir,ceviz abarttım iyice.

yarın öğleden sonra diyetisyene gitcem.boyumun ölçüsünü alınca belki kesilir iştahımda!!!!

heyyyyoooo ben geldimm :)) dün diyetisyene gidememiştim.bana hiç yorum yazan yok artık ben de günlükçümle muhattap olcam napiim.neyse dün tam hastaneye gitmeye hazırlanıypdum ki oğlum aç dışarı çıkmasın diye emzirirken uyuyakaldı kucağımda.yalan oldu yani onu o halda giydirip arabaya atsam bile,uykusu bölüneceğinden yolboyu ağlayacaktı ben de araba kullanamayacaktım o arkada ağlarken.hem diyetisyene gidememek hem de eşimle akşam tartışmamız beni baya gerdi ve motivasyonumu bozdu.eşimle 2 medeni insan gibi davranmaya bebişi germemeye hiçbişey olmamış gibi davranmaya karar verdik ve dışarı yemeğe gittik.çorba ve 1 pide yedim!!!canım sıkkındı ya sinirimi kendimden çıkardım resmen sonrasında bir magnum yedim.bu da kesmedi bimde satılan cheesecake' i çok öven vardı.ondan aldım ve 2 dilim de ondan yedim!!!!yuh diyosun günlükçüm duyar gibi oluyorum :)))
olan oldu artık yapcak bişi yoktu,diyetisyenle kanka olduk zaten.dün gidemeyince aradım ne zaman müsait olursan gel bakarız demişti.bugün öğleden sonra gidebildim nihayet tırsarak.
şimdi sıkı dur günlük.boşuna heyyoo demedik heralde :))) 105,1 den 99,3 e düşmüş sahiben :))) valla olduu :)))
nasıı mutlu oldum anlatamam.ben 1-2 ye razıyken bu kadar çok kilo kaybı çok şaşırttı ikimizi de.özellikle dün yediklerinden sonra en azından 1 kilo fazla çıkarsın tartıda,demek ki onları da yememiş olsan 98 olcakmış dedi dyt :)))diyet listem aynı kaldı.çok güzel gidiyo,kalori düşürmeye gerk yok dedi.doymadığımı ve kuru meyve,ceviz yediğimi söyleyince bunu protein almamama bağladı.onları ne kadar yersen ye tok tutmaz.çok acıktığında fazla değil 1er 2şer onlardan ye ama yanında mutlaka 1 bardak süt içdedi.tarçın ekleyebilirmişim.ayın 24 ünde kontrolüm var bakalım o zamana kadar neler olacak.bi de yediklerime bakınca aslında kızmam lazım sana ama çok güzel kilo vermişsin bişi demiyorum o yüzden dedi :)) tabi farkındayım her zaman bu kadar şanslı olamayabilirim.bugün yine izin verdim kendime yarın daha özenli bi şekilde uycam listeye.

başarımın belgesini de ekliyorum aşağıya.aferin bana!!!!!!

Eklentiler

• $image.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 70
nihayet gelebildim.hemen dün yediklerimi yazıyım.

sabah
kahvaltı

ara yapamadım

öğleni atladım.

akşam yoğurtlu brokoli-karnıbahar
2dilim ekmek
az kaşar peyniri

ara
yarımşar muz,portakal ve elma

gece
2 dilim ekmek
kaşar

yine düzensiz ve gece yemeli bigündü.

bugün napcam bakalım,hayırlısı.

bir hafta olmuş yazmayalı,utandım şimdi !!!!
yazcak çok bişey de yok aslında.yine düzensizim.annem geldi 1 haftadır. bende.sanırım onun burda olması birazda engelledi yazmama.onunla yiyoruz tüm yemeklerimizi ve annem sağolsun günde 2 öğün yemekte ısrar ediyo biE geldiğinde.evde gün boyu tıkınırlar bizim evde bişeler oluyo kadına!ben evimde herşeyi yiyorum dedikçe sinir oluyorum.illa ki herkes evinde herşeyi yiyo ama burda da canımızın istediğini keyifle yapsak yesek nolur sanki.niye böyle benim annem yaa.sanki kötü davranıyoruz,kısıtlıyoruz bize geldiğinde onu,öyle bi psikolojiye sokuyo beni çok düşük bi ihtimal oğluma o bakabilir.farklı şehirlerdeyiz,bizde kalıcaklar babmla böyle bişey olursa.sırf tavırları yüzünden istemiyorum.bizde de kendi evinde olduğu gibi rahat hissetmediği sürece istemiyorum çocuğuma bakmasını.biz onlara gittiğimizde ben evde nasılsam orda da öyleyim.ondan da aynı şeyi istiyorum.
diyetisyene gidicem 22 sinde sırf bu yüzden 2 gündür dikkat ediyorum yediklerime ve vbugün de regl oldum.dün dayanamadım tartıldım evde.kilo almamışım neyse ki.1-2 kilo da verebilirsem son günlerde süper olur.reglin etkisiyle biraz rahatlar belki vücudumda.

Benimde bebegm haziranda dogdu hamile kaldigm kiloda dogum yaptim ne olduysa dogumdan sonra oldu kendime sasiriyorum bebek-koca-ev isi derken nasil kilo aldim kilolarimiz ayni senin yediklerindn yola cikacam insallah saglikla zayiflayalim )

merhaba,inşallah sende de işe yarar.diyet listelerinin kişiye özel olması daha mantıklı ama yine de biyerlerden başalmak gerekiyo.sen et tüketiyosan akşam veya öğle yemeklerinde bunları da altenatif olarak yiyebilirsin.ben bu ara iyice abarttım umarım ikimiz de zayıflayabiliriz.doğum sonrası emziriyorum diye çok yemekten mi kilo aldın yoksa bebek yüzünden tüm düzenin bozulduğu için mi?ben sonrasında kilo almadım neyse ki yoksa kaç kilo olurdum allah bilir :))

canim
oncelikle cok aktif isim vardi ciktim
sut bahanesi ile nebulduysam goturdm
birde hizli yemekten aldim
ama artik gercekten zayiflamak istiyorum ve sezeryan gobegmden kurtulmak istiyorum diyetisyene gitmeyi de dusunuyorum bir yere sorumlu olma hissi beni kisitliyabilir insallah
opuyorum seni

diyetisyene gitmek birazcık motive ediyo insanı,hele bi de birilerine diyete girdiğini söylemişsen daha da mecbur hissediyosun kendini!

evet yine döndüm sana günlük!2 haftalık bi diyet arasından sonra neyse ki hala aynı kilodayım.bugün kontrolüm vardı,çok tırsıyodum kilo aldım diye.korktuğum gibi oğlmadı neyse ki :) listem değişti ,miktarlar azaldı,proteinler birbirinden ayrıldı, vs..birazcık cezalandırıyo diyetisyenim beni sanırım.2 hafta sonra 3-3,5 kg vermiş olmalısın dedi.geçen 2 haftada kilo vermediğim için bu miktarda verebilmeliymişim.bakalım olcak mı ddiği gibi.yarın yeni bi başlangıç yapıcam.
listemi de yarın yazarım.bugün çok yorgunum uğraşamıycam gidip almaya!bu üşengeçlikle ben kilo veriyosam herkes verebilir günlük :))

evet yine döndüm sana günlük!2 haftalık bi diyet arasından sonra neyse ki hala aynı kilodayım.bugün kontrolüm vardı,çok tırsıyodum kilo aldım diye.korktuğum gibi oğlmadı neyse ki :) listem değişti ,miktarlar azaldı,proteinler birbirinden ayrıldı, vs..birazcık cezalandırıyo diyetisyenim beni sanırım.2 hafta sonra 3-3,5 kg vermiş olmalısın dedi.geçen 2 haftada kilo vermediğim için bu miktarda verebilmeliymişim.bakalım olcak mı ddiği gibi.yarın yeni bi başlangıç yapıcam.
listemi de yarın yazarım.bugün çok yorgunum uğraşamıycam gidip almaya!bu üşengeçlikle ben kilo veriyosam herkes verebilir günlük :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…