2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
günaydıın kızlarr geçmiş 20 küsür sayfaydı okusam eşim gelir işten bakamadm ;D umarım herkes iyidirrr filizz of su kilo konusu bende cooook muzdaribim gecen gün asagı indim komsuların yanına kadının teki demezmi sen bizim kız gibi oldun aynı kızıda iri yarı 85 kilo falan bende yapıştırdım cevabı yooo o 85 kilo vardır ben daha 68 kiloyum dedim dondu kaldı okadar yok ya dedi bende bilmem öle görünüyo dedim hem ben 4 aylık hamileyim senin kızın bekar daha dedim cevap veremedi öyleee kaldı asdksakdnmkd içimin yağları eridi annemde ordaydı kadını dürtüp kaş göz yapmış ama kadın duymamış sonra bana diyo sus dedik dinlemedi diyo heheh artık bozuyorum

bana dediği doğumu orada istersen sezeryan 800 tl dedi canım biraz daha pahalıymış burdada yapılabiliyormuş yani bilemicem

ne bılıyım bızım gıttıgımız yer sımdı bıraz kucuk falan ya odalar faln yok nerdeyse oyuzden bıraz buyuk bı hastane olsun ıstıyorum.hos daha var bol bol konusulur bu konu son aylarda:)

aslında ne kadarda takmıyorum desek bazılarının soyledıklerı cok agrımıza gıdıyor ornegın kılo konusu benımde bazen agrıma gıdıyor esım cok kılo aldın dıycek dıye ödüm kopuyor sadece 3 kılo aldım dr'umda kıloya takıntılı cunku daha oncede dedım sekere yatkınlık var aılede hem seker hem tansıyon var.
kaynanam allahtan anlayıslı bu konuda kızım sen hamılesın verırsın kılo dıyor ama ınanın komsuya ınıyorum dun ındım aa baya kılo aldın yanakların sısmıs dıo .. amcamın oglu bıle fılızcım baya kılo almıssın dıo yoo almadım dedım !!! aksıne 3 kılo almısstm :37: gıcıklıgına ole dedim ınanın esımın arkadasına gıtmeye utanıyorum kız zayıf yenı dogum yaptı ben 1.68 boyum var 66 kılo oldum nebılım kotu bısey duycam dıye sınırlenıyorum.ne kadar takmıcam desemde takıyorum kı benım yapım geregı cok pıpırıklıyım hıc sevmıyorum bu huyumu ama napıyım arkadasımın bırı aa cok erken gıdıyorsun ayrıntılıya bebegın organları gelısmez dedi :19: ondan bıle etkılendım kı druma cok guvenıyorum cok ii tanır bızı asla yanlıs bısey yapıcagını dusunmuyorum ama gercekten ınannın ınsan etkılenıyor!!!!
başta guzel rabbıme sonrada dr'larımıza guvenmemız lazım .
bı cogunuz tetanoz asısı oluyorsunuz benım dr ızın vermedı olma dedi ama ıcımde hep kusku gıdıp gızlıden olasım gelıo :9:
belkıde 2 bucuk sene sonunda kavustum ve esımle tedavı sırasında cok tartıstım pskolojım alt ustu her gece aglardım :43: hıc ısyan etmedım ama yanımda bırı hamıle yakınlarımdan bıle yaaa teyzem amca kızı hamıle kaldım onlara bıle hep ozenmıstım :5:
allaha hamd olsun bınlerce kez banada bu duyguyu yasattıgı ıcın saglıkla alalım bebeklerımızı uzun oldu kızlar ama cok doldum bende dun benımde sınırımı bozdular kılo konusunda :50:

filizcim üzülme sen inanki neredeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. bi de hassasız zaten. bende şu 20 haftaya kadar 3 kilo aldım. ben gayet iyi gittiğimi düşünüyorum ama çevremde ki insanlar göbeğimin ve göğüslerimin şiştiğini görünce ne kadar kilo almışsın diyor. önce senin gibi sinirleniyorum '' ne kilosu sadece 3 kilo aldım en son gördüğünde de aynı kilodaydım'' bir çemkiriyorum :1: ama sonra aslında göbeğimin çıktığını fark etmeleri dışarıdan hamile olduğumun daha çok hissediliyor olması hoşuma gitmeye başlıyor. Varsın kilo almışsın desinler. Ben o diyenleri hamile kaldığında görecem asıl :1: :1::1:
bebeğin ile ilgili yorumları da önemseme canım. herkes bişey söyler ama en iyi doktorun bilir. önemli olan doktorunun yeterli olduğuna inanmandır. :34:

guldum sana ya takılıcak seymı bu sımdı..canım zaten bak 63 le hamıle kalmıssınkı bu boyunla olman gerek ıdeal kılo e bebek var mecbur alıcaksın:) onlar zargana gıbılerı ıyı bırsey sanıyorlar:D benım kılom boyuma azdı yanı zayıftım sımdı sımdı geldım normal kıloma ınan daaha saglıklı hıssedıyorum.okadar zayıflık falanda ıyı bırsey degıl yanı bunye gucsuz olunca sıkıntı olabılıyor.sekere yatkınlık var dıye seker cıkmak zorundada degıl ayrıca canım.dusunme sımdıden.walla fıl gıbıde olsam benden sanslısı yok ıstersem yuvarlanıyım nasılsa verılır:) annemden ornek verıyım san annem 3 dogum yaptı.47 yasında sımdı 168 boyunda en son erkek kardesıme 76 kıloyla doguma gırdı. dogumdan hemen hemen 1 sene sonra 50 kıloydu:) sımdıde 48 kılo falan dusun oyuzden hıc sıkıntı degıl:))

alıcaz da ıste bunu ınsanlara anlatmak gercekten zor amcaoglumu kı cok severım yaptıgı patavatızlık dun dısarı cıktım aaaa fılızcım kılo almısısn dıo :47: normal yanı sonucta bı can tasıyrouz ıcımızde!!!
ayy allah senı benzetmeye bak fil gıbı olmayalım kızz :1:suan sınırda sekerım ınsallahta cıkmaz..
keşke bende hemencecık verebılsem benım kılo vermem bıraz daha zor ınsılun dırencınden dolayı canımmm ablam mesela verdı baya oda ınsılın dırencı var ama hemende aldı gerı ınsallah verırız kılolarımızı :16:

Selamlar annecikler ve minik kuzulari..
Gununuz aydin olsun iyi haberler alalim insallah ..
Ayy bu bebek hissetme olayinda bazen cok iyi hissediyorum bazi gunler az, o gunlerde cok tedirgin oluyorum ..

Kizlar bu kil tuy olayini tamamiyle bebegin cinsiyetiyle degilde vucudum hormonlara verdigi tepkiyle alakali buluyorum .. Oglumda son 2-3 ayda bacaklarimdaki tuyler yok denecek kadar azalmisti :)).. Bakalim bu sefer nasil olacak ???

Uff benim detayli randevum taaaaaaa 10 temmuzda ..
Gecen doktora gittigimde dogum tarihini 1 hafta one cekecekti 12. kasima , ama hastanede bebek karneme 19 kasim yazdiklari icin degistirmedi ...

Bende gec tarihi baz aliyorum , oglum 10 gun gec gelmisti ..

aynen öle bıtanem bana dr aslında 4 hafta sonra gel dedı ama ben dayanamam kı dedım 3 hafta olsun dedım oda sen bılırsın ama 4 hafta sonra gormem lazım senı dedi :19: demekkı kısmet deılmıs annemlerın işi cıkınca mecburi kaldı bende öle dedım herkezın dr farklıdır kı drlarda bosuna okumuyor onca egıtımı almıyr dedıgın gıbı 20.haftadan 24 haftaya kadar yolu var yani :16: ama ınan ınsan genede en ufak seyden etkılenıyorr allahtan eşim benım gıbı deıl bagrınıo bıraz bana kendıme getırıyor :1:

canım bu 4lü test ve amniyosentez bana ders oldu. Olasılıklar çıkabilir ama bunların olasılık olduğunu unutmamak lazım. dün bana plasenta aşağıda sorun yaratabilir dedi doktor. inanki ben ne sorun yaratır diye sormadım. doktorum nasılsa yönlendirir diye evham yapmadım. sonra yine de bilgi alayım diye telefonla sordum. kendi doktorum 3 hafta sonra şeker sonucunla gel dedi tamam dedim. hala evham yapmamakta kararlıyım. sadece biraz daha dikkat etmem gerektiğinin mesajını aldım.
İnanki böyle evhamlarla hamilelik keyfinden yoksun kalıyoruz. düşünmee... :61:

günaydıın kızlarr geçmiş 20 küsür sayfaydı okusam eşim gelir işten bakamadm ;D umarım herkes iyidirrr filizz of su kilo konusu bende cooook muzdaribim gecen gün asagı indim komsuların yanına kadının teki demezmi sen bizim kız gibi oldun aynı kızıda iri yarı 85 kilo falan bende yapıştırdım cevabı yooo o 85 kilo vardır ben daha 68 kiloyum dedim dondu kaldı okadar yok ya dedi bende bilmem öle görünüyo dedim hem ben 4 aylık hamileyim senin kızın bekar daha dedim cevap veremedi öyleee kaldı asdksakdnmkd içimin yağları eridi annemde ordaydı kadını dürtüp kaş göz yapmış ama kadın duymamış sonra bana diyo sus dedik dinlemedi diyo heheh artık bozuyorum
ayy cok guldum yaa ıyı demıssın canımmmm bende yoo almadım kılo aynıyım dedım :1::1:
ii yapıosun canım bende ınmıyorum komsuya daha oldu bıttı bırı dıo ay cırkınlesmıssın kızın olcK SANIRIM bırı dıo yok guzellesmıssın erkegın olcak mıllet gercekten arıza!!!! sankı kendılerı hıc dogurmadı :22:

filizcim üzülme sen inanki neredeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. bi de hassasız zaten. bende şu 20 haftaya kadar 3 kilo aldım. ben gayet iyi gittiğimi düşünüyorum ama çevremde ki insanlar göbeğimin ve göğüslerimin şiştiğini görünce ne kadar kilo almışsın diyor. önce senin gibi sinirleniyorum '' ne kilosu sadece 3 kilo aldım en son gördüğünde de aynı kilodaydım'' bir çemkiriyorum :1: ama sonra aslında göbeğimin çıktığını fark etmeleri dışarıdan hamile olduğumun daha çok hissediliyor olması hoşuma gitmeye başlıyor. Varsın kilo almışsın desinler. Ben o diyenleri hamile kaldığında görecem asıl :1: :1::1:
bebeğin ile ilgili yorumları da önemseme canım. herkes bişey söyler ama en iyi doktorun bilir. önemli olan doktorunun yeterli olduğuna inanmandır. :34:

bende ıyı gıttıgımı dusunuyorum aslnda 3 kılo normal gıbı gelıyor ... kesınlıkle canım cok haklısın ben dr ınanıp guvendıkten snra ısterse bana 18 haftanda gel desın en onemlısı bu bence .. ama dedıgım gbıı ah pıpırıklı olmasam takmasam kafama sorun olmıcak esımde aksıne cok rahat adam :1: ınsanları takmamayı ogrettı saolsun bana!!!! ama cocugumla ılgılı bısey duyunca takılıyorum ıste :16:allahım saglk sıhhat versın hepsıne aklı basında eksıksız tam olarak nasıp etsın hepımıze saglıgıyla ımtıhan etmesın rabbımmmm

canım bu 4lü test ve amniyosentez bana ders oldu. Olasılıklar çıkabilir ama bunların olasılık olduğunu unutmamak lazım. dün bana plasenta aşağıda sorun yaratabilir dedi doktor. inanki ben ne sorun yaratır diye sormadım. doktorum nasılsa yönlendirir diye evham yapmadım. sonra yine de bilgi alayım diye telefonla sordum. kendi doktorum 3 hafta sonra şeker sonucunla gel dedi tamam dedim. hala evham yapmamakta kararlıyım. sadece biraz daha dikkat etmem gerektiğinin mesajını aldım.
İnanki böyle evhamlarla hamilelik keyfinden yoksun kalıyoruz. düşünmee... :61:

benım canlı ornek ablam!! 2 lı testı 160 da 1 cıktı dusun ve sana daha oncede soledım...
dr ona 160 ucak var hepsı dusucek ve sadece 1 tanesı dusmıycek bole bır rıskı alabılırmısın demıstı!!! bebegın burnu yok dedı :20: allah ıslah etsın ne dıyım.. sonra benım dr geldı ve hersey yolundaydı 4 lu testı temzdı allaha sukur suan 3 yasında
bende bu testlere pek guvenmıyorum..4 lu testın guzel cıktı dedı dr okadar ayrıntısını bıle sormadım rıısk kaca kac demedım.
evet daha dıkkatlı olman lazım canım kulaktan dolma sozlere hıc bakma arkadasında boleydı yok erken dogum rıskı var dediler eeee 38 haftasına kadar tasıdı allaha sukur olsun o yuzden benden onemseme..dogru soluyorsun valla cnm ah elımde olsa takmamayı ogrensem bebısımle ılgılı seylerı :1: neyse ayrıntılıdan sonra sukur bıtıo dertlerımız ınsallah daha test mest kalmadı :46::46::46:

filiz yalnız bşey içimde kaldı sonra aklıma geldi söyleyeydim ben senin kızının kilosunda doguma girerim sdajknflksf ay bunu demeyi çok isterdim eve gelince aklıma geldi gene bigün fırsatım olursa sölicem hahah

filiz yalnız bşey içimde kaldı sonra aklıma geldi söyleyeydim ben senin kızının kilosunda doguma girerim sdajknflksf ay bunu demeyi çok isterdim eve gelince aklıma geldi gene bigün fırsatım olursa sölicem hahah

:1::1::1::1: hahahahhahaha catlakkkkk allaha havale et oda annelık duygusu yasıycaktır elbet.. kımı kınarsan yasamadan olmezmıssın .. bıda derse dersın :1: hatta okadar kılo ıle gırmem ben doguma dersn :32::52:

:1::1::1::1: hahahahhahaha catlakkkkk allaha havale et oda annelık duygusu yasıycaktır elbet.. kımı kınarsan yasamadan olmezmıssın .. bıda derse dersın :1: hatta okadar kılo ıle gırmem ben doguma dersn :32::52:

:32::32: oohh çok hoşuma gitti tamam öyle dicem:1::1: annemlerde ilk zamanlar diyodu bi iki kere kavga ettim küstüm ağladım artık korkuyolar heheh alındığımı görünce ağızlarından çıt çıkmıyo artık

:32::32: oohh çok hoşuma gitti tamam öyle dicem:1::1: annemlerde ilk zamanlar diyodu bi iki kere kavga ettim küstüm ağladım artık korkuyolar heheh alındığımı görünce ağızlarından çıt çıkmıyo artık

dıyorum ya ne kadar etkılenmıyoruz desekte genede ınsanın beynınde kalıyor takıntılı degılım kılomla ama bole bı kac kısının demesı ınsanın moralını bozmuyorda deıl! de de kesın de:27::27::16:

selammm kızlar ben geldiiimmm :16::16::16: geçmişi çok okuyamadım herkes iidir umarım... cinsiyet öğrenenler hayırlı uğurlu olsun :D

biraz son sayfalara bakındım. kilo muhabbetleri başlamış :) ben eblendikten sonra 10 kilo aldım. yani hepsi evlendikten sona diil ama işte eşimle tanıştıımda 58 kiloydum evlenirken 60 sonrasında 68 e çıktım :53::53::53: 58 e düşüp öle hamile kalmayı planlarken bebiş süpriz yaptı. ilk 3 ay 3 kilo verdim. sonra yemeye başlayınca 1 haftada o 3 ü geri aldım bide üzerine 2 daha aldım şu an 70 kiloyum. eskisi kadar da yemiyorum ama kustuğum zamanlarda yiyemediğim için bünye ona alıştı sanırım. bide hastalık falan derken hep yattım. aslında çok dert etmiodum. normalde öyle etraftan sölenenleri de hayatta takmayan bi insandım kendimle barışıktım ama şu an öle olmuo. geçen hafta sonu memlekete gidince anneannem durup durup kalçaların çok çıkmış dedi o kadar battıki o söledikçe kastım kendimi bişeyde diyemedim. ama moralim çok bozuldu o günden beri aynada totoma bakıorum :17: allahtan eşim dio doğduktan sonra verirsin hem sen hamilesin normal dio. bide benimle beraber oda kilo alıo :1: tartıya çıkıorum bakıorum kilo almışım arkamdan o çıkıo aynı kiloyu oda almış :9::9::9: tartı bozuk işte diip inio :D bakalım bugün yürüyüşe başlıcam belki totom küçülür :D

hayırlı olsun canımmm ne guzel guzel sonuclar duymak ınsanı rahatlatıyor cok sevındım senın adına..

valla baya baya asagıda hıssedıyorum canımmmm neyse gıttıgımde sorucam tabı daha 14 gun var randevuma :31:
Vala cıktı benım cok fena hemde napalım saglık olsun canımmm bebıslerımızın canları sag olsunda cıkan kıl olsun :16:
Bana dr basta erkege benzıo dedı ama cok mınık sadece benzetme dedi sonra kız dedı sonra %100 kız dedi ama hala guvenemedım :1::1::1: Erkek olabılır dıye bıseyde alasım gelmıo :52:

bana %90 dedi bacak arasında kordon var yinede net değil dedi ama dayanamıyom güya gelecek randevu netleşecek bende 2 hafta sonra anneme gidecem o zaman alışveriş yapacaktım ama geçen park yatagın yatağını alırken kendimi pembiş kollu zıbınlar alırken buldum kızımın 3 pembiş zıbını bir pembiş pijama takımı var artık elbiselerini saymıyorum bile :9::9::9::9:

ay bencede kesinlikle içinde kalmamalı lafı sen söylüycen ona dert olacak :9::9::9: Helal sana :46::46::46: Bana da kilo aldın yanaklar tombişleşti diyolar ki ben zayıf olmama rağmen yanaklarım hep vardı hatta kocişim yanakları sana benzesin der :1::1::1: Banada geçen mahalleden biri kilo almışın yanaklar şişmiş deyince içimdeki büyüyo ben yerimde mi sayayım dedim :19::19::19: Hamile değilizde durup dururken alıyomuşuz gibi tavırda olanlar ayrı, kilo aldıkça alalım kendilerine yetişelim diye az almışsın çocuk vitaminsiz gelişemez diyenler ayrı dert :47::47::47::47:

bana %90 dedi bacak arasında kordon var yinede net değil dedi ama dayanamıyom güya gelecek randevu netleşecek bende 2 hafta sonra anneme gidecem o zaman alışveriş yapacaktım ama geçen park yatagın yatağını alırken kendimi pembiş kollu zıbınlar alırken buldum kızımın 3 pembiş zıbını bir pembiş pijama takımı var artık elbiselerini saymıyorum bile :9::9::9::9:
:

aaaaaaaaaaaaa resım nıe eklemıosun bakım ozaman varsa :19: eklesene bızede fıkır olur bende gecen markofonıde alıcaktım vazgectım ya ayrıntılıda gecsınde alıyım baslıcamm artık bole dıye dıye ruyam gercek cıkıcak bebegım tek battanıyeye sarıcaz:1:

selammm kızlar ben geldiiimmm :16::16::16: geçmişi çok okuyamadım herkes iidir umarım... cinsiyet öğrenenler hayırlı uğurlu olsun :D

biraz son sayfalara bakındım. kilo muhabbetleri başlamış :) ben eblendikten sonra 10 kilo aldım. yani hepsi evlendikten sona diil ama işte eşimle tanıştıımda 58 kiloydum evlenirken 60 sonrasında 68 e çıktım :53::53::53: 58 e düşüp öle hamile kalmayı planlarken bebiş süpriz yaptı. ilk 3 ay 3 kilo verdim. sonra yemeye başlayınca 1 haftada o 3 ü geri aldım bide üzerine 2 daha aldım şu an 70 kiloyum. eskisi kadar da yemiyorum ama kustuğum zamanlarda yiyemediğim için bünye ona alıştı sanırım. bide hastalık falan derken hep yattım. aslında çok dert etmiodum. normalde öyle etraftan sölenenleri de hayatta takmayan bi insandım kendimle barışıktım ama şu an öle olmuo. geçen hafta sonu memlekete gidince anneannem durup durup kalçaların çok çıkmış dedi o kadar battıki o söledikçe kastım kendimi bişeyde diyemedim. ama moralim çok bozuldu o günden beri aynada totoma bakıorum :17: allahtan eşim dio doğduktan sonra verirsin hem sen hamilesin normal dio. bide benimle beraber oda kilo alıo :1: tartıya çıkıorum bakıorum kilo almışım arkamdan o çıkıo aynı kiloyu oda almış :9::9::9: tartı bozuk işte diip inio :D bakalım bugün yürüyüşe başlıcam belki totom küçülür :D

:1::1::1: bende evlendıgımde 55 dım tedavıler vs derken 63 oldum 63 le hamıle kaldım suan 66 amannn iştee mıllet dıo napalımmm benım esımde aldı baya sonra verdı hepsını o yakıo ben yakamıyorum ee napım 2 ay yattm ben yedım yattım :52:

kızlar ben gobegımdekı tuylerı alıyorum.agda bandını hafıfce yapıstırıp cekıyordum ılk zamanlar.sımdı bıraz daha az cıkıyor.onları da cımbızla alıyorum.oyle hıc hosuma gıtmıyor.yalnız kukumu goremıyorum artık yaa:1:agda ısı nasıl olcak kuaforden de korkuyorum nedense.sankı benım gıbı dıkkat etmezler gıbıme gelıyor

ben de komle ağdaya giderdim her ay, hamile kaldığımdan beri bikini bölgesini aldırmıyorum,önce korkudan aldırmıyodum bu ay da ağda yapan kız yerinde olsam aldırmam dedi. Neden dedim; hamile müşterilerden bazıları enfeksiyon kaptı,biz ne kadar dikkat edersek edelim herkese aynı kazandan kullanıyoruz,yeni kazan kullanamyız,o yüzden de mikrop kapabilirsin,boşver jiletle doğumdan sonra gene başlarız ağdaya dedi.Oyüzden yaptırmıycam artık orayı.

Ben de hamile kalmadan önce diyetteydim,eşim de diyet yapmamasına rağmen benim gibi kilo vermeye başladı,şimdi ben kilo aldıkça o da almaya başladı,hatta göbeği benimkini geçiyo :)

Son düzenleme:
aslında ne kadarda takmıyorum desek bazılarının soyledıklerı cok agrımıza gıdıyor ornegın kılo konusu benımde bazen agrıma gıdıyor esım cok kılo aldın dıycek dıye ödüm kopuyor sadece 3 kılo aldım dr'umda kıloya takıntılı cunku daha oncede dedım sekere yatkınlık var aılede hem seker hem tansıyon var.
kaynanam allahtan anlayıslı bu konuda kızım sen hamılesın verırsın kılo dıyor ama ınanın komsuya ınıyorum dun ındım aa baya kılo aldın yanakların sısmıs dıo .. amcamın oglu bıle fılızcım baya kılo almıssın dıo yoo almadım dedım !!! aksıne 3 kılo almısstm :37: gıcıklıgına ole dedim ınanın esımın arkadasına gıtmeye utanıyorum kız zayıf yenı dogum yaptı ben 1.68 boyum var 66 kılo oldum nebılım kotu bısey duycam dıye sınırlenıyorum.ne kadar takmıcam desemde takıyorum kı benım yapım geregı cok pıpırıklıyım hıc sevmıyorum bu huyumu ama napıyım arkadasımın bırı aa cok erken gıdıyorsun ayrıntılıya bebegın organları gelısmez dedi :19: ondan bıle etkılendım kı druma cok guvenıyorum cok ii tanır bızı asla yanlıs bısey yapıcagını dusunmuyorum ama gercekten ınannın ınsan etkılenıyor!!!!
başta guzel rabbıme sonrada dr'larımıza guvenmemız lazım .
bı cogunuz tetanoz asısı oluyorsunuz benım dr ızın vermedı olma dedi ama ıcımde hep kusku gıdıp gızlıden olasım gelıo :9:
belkıde 2 bucuk sene sonunda kavustum ve esımle tedavı sırasında cok tartıstım pskolojım alt ustu her gece aglardım :43: hıc ısyan etmedım ama yanımda bırı hamıle yakınlarımdan bıle yaaa teyzem amca kızı hamıle kaldım onlara bıle hep ozenmıstım :5:
allaha hamd olsun bınlerce kez banada bu duyguyu yasattıgı ıcın saglıkla alalım bebeklerımızı uzun oldu kızlar ama cok doldum bende dun benımde sınırımı bozdular kılo konusunda :50:
buna bısey daha eklemek ıstıyorum bıde bana cınsıyet bellı olmadan aa cokk cırkınlesmıssın senın kızın olcak dediler :47:sonra yok guzellesmıssın senın oglun olcak kalçan buyumus senın kızın olcak dedıler yaaaaaa cok komık seyler yaa muneccım kesıldıler basımıza!!!!!bunları dıyende 60 yasında teyze :52::52::52: bırıde 72 yasında teyze :19:

Çalışan kadınların ve annelerin hayatını kolaylaştıracak Torba Yasa netleşiyor. Tasarı yasalaştığında yaklaşık 500 bin anneye erken emeklilik imkanı gelecek. Bu arada doğum yapan kadınlara da çocuk başına yapılacak nakit yardımı da belirleniyor. Buna göre ikinci çocuğu olan anneye bin lira, üçüncü çocuğu olana da 5 bin lira doğum yardımı yapılması planlanıyor.

Tasarıda daha önce açıklanan doğum izninin 24 haftaya çıkarılması da bulunuyor. Bu arada doğumlarda nakit ödeme yapılması da düşünülüyor. Çeşitli miktarlar telafuz edilmesine rağmen rakamın yasanın çıkartılması sırasında netlik kazanacağı söyleniyor. Kulislerde telafuz edilen rakamlarda ikinci çocuk için bin lira üçüncü çocuk için ise 5 bin lira rakamları öne çıkıyor. Bu arada 300 liralık bez yardımı da düşünülüyor. Annelerin, çocukları 6 yaşına gelene kadar esnek çalışma imkanına kavuşması da tasarıda yer alıyor. Tüp bebek katılım payları da düşürülüyor.

Hukuki haber.

Back
X