2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Çalışan anneler hariç niye biberon almayı düşünüyorsunuz ben anlamadım eğer emme de ve sütte bir sorun yoksa kucağımıza alıp emzirmiyormuyuz ben almayı hiç düşünmüyorum doğumdan sonra ihtşyacım olursa alıcam bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum benim bilmediğim bir şey de varsa bilgi verirseniz sevinirim.

canım ben de senin gibi düşünenlerdendim. hatta kardeşime memeyi bırakır diye kullandırmamıstım ama gecen arkadasım dediki. geceleri en azından bir iki kez eşin biberonla sağdığın sütü verir sen de kesintisiz uyumuş olursun valla bana cok mantıklı geldi.

philips avent anne memesi gibi olanlardan ve sağma makinesi almayı düşünüyorum sonucta bazen sütünün azaldıgı da oluyor en azından ac kalmaz stoktan veririm diyorum ya da dısarı flian cıkmak zorunda kalırsam evdekiler verir. biberon almak emzirmemek anlamına gelmez bence müthiş bi bağ emzirmek ama lazım olacaktır diye düşünüyorum ben yine de...

bilmem insan heyecanla bekliyor işte eşim kulağını bile yaslıyoda bişi duymuyo bende bi sızlanma ağrı gibi bişiler hissediyorum harekettenmi genişledenmi bilmiyorum bu bi kaç gündür ayrıntılı usg için hastane araştırıp duruyorum bakalım hayırlısıyla ne olcak...burada ankara kasım anneleri varmı bana tavsiyede bulabilirlermi??
bu arada aldığınız cicileri görünce bende heveslendim hepsini hayırlısıyla kullanmayı nasip etsin rabbim hepinize...

hoşgeldin canım aramıza. ben de senin gibi hissetmek için neler yapanlardanım ama malesef tık yok:((

ilginç ama suan sol tarafımda gaz değilse bikaç pıt pıt hissettim sanki:)) inşallah bebiştir. tum gun boyle deyince kızdı tekmeledi mi acaba:))

ayrıntılı ise benm gelecek ay ve ben de ankaradayım. daha onceleri 29 mayıs hsatanesine gidiyordum suan akropole geçtim.

orda 150 tl ayrıntılı bilgin olsun...

canım geçmiş olsun diycem ama inşallah önemli bişey değildir söylediğin damarla ilgili durum, ne anlama geldiğini doktorun söylemedi mi, eğer böbreklerin çalışmasını etkileyen bişeyse bile biliyosundur zaten insan bir böbrekle yaşasa bile böbreğin sadece 3 te 2 si çalışır 3 te biri dinlenir allahın izniyle önemli bişey değildir diye düşünüyorum sende içini ferah tut tatlım :54:

Sağol canım valla dr bişey demedi zaten kendi druma ve araştırma hastanelerine yönlendirdi bende çok fazla bakmadım daha fazla panik olmayım diye, ihtimaller ihtimaller.... inş tastamam kavuşuruz bebeklerimize

canım bende aynı durumdayım mutfak ve lavabo arasında günüm geçiyor, iki gün oldu wcden çıkamaz oldum :))) :9: :9: :9:

canım çok geçmiş olsun, rabbim meleğini bu güne kadar sana tutundurmuş bundan sonrası da devam eder inşallah.
sakın olumsuz düşünme tatlım, rabbim herşeyin hayırlısı verir...:nazar: :nazar:

Amin canım sağolasın :29: hepimiz inş.

hoşgeldin canım aramıza. ben de senin gibi hissetmek için neler yapanlardanım ama malesef tık yok:((

ilginç ama suan sol tarafımda gaz değilse bikaç pıt pıt hissettim sanki:)) inşallah bebiştir. tum gun boyle deyince kızdı tekmeledi mi acaba:))

ayrıntılı ise benm gelecek ay ve ben de ankaradayım. daha onceleri 29 mayıs hsatanesine gidiyordum suan akropole geçtim.

orda 150 tl ayrıntılı bilgin olsun...

elimi koyuyorum karnıma bekliyorum bekliyorum bekliyorum yok takıntı yaptım resmen bazen eşime söylüyorum :) bizimki tembel mi çıktı dosun mu oldu bilemedim :) akrapol nerdeydi muayene ücreti ne kadar ...bende eryamanda oturuyorum evime yakın bir hastaneye gideyim dedim lokman hekimi pek beğenmemiştim sincanda koru hast. var takipli hasta değilsen bakmıyorlarmış bilgi hastanesinden randevu aldım ama kararsızım ben kontrollerime devlet hastanesine gidiyorum bir iki özel hastaneye gittim verdiğim paarayla kaldım ne ilgi ne alaka giderim paşa paşa devlet hastanesine paramda cebimde kalır dedim gıcık oldum:) ama gittiğim hastanede ayrıntılı usg yok bana atatürk eğitim araştırmada bi radyoloji uzmanı adı verdi çok başarılı dedi ama uzak geldi bana bir türlü karar veremedim ...

en sık gittiğim 2-3 gün sen düşün artık canım beslenmem zaten çok değişti ya yemeğin içindeki böreğin içindeki soğana kadar mahvediyor yoğurt suyu için tşkr anneme sölim bana ayırsın ben 4.5 aydır hormonlu diye tavuk ağzıma sürmedim ekmek dışında hamur işi tatlı hiç yemedim şimdiye kadar meyveyee ağırlık verdim ama durum ortada midemde bağırsağımda günlerimi mahvediyor sürekli midemde bi ateş topu var ...başka tavsiyelerin varmı tatlım

canım aynen ole yemege dıkkat edıcez mecbur ama benım bayadır hıc yoktu 1 2 sene olmadı hıc mıgdemde sorun
annem bana bıtkısel bır ılac yaptı hakıkı balla karıstırdı kudret narıydı sanırım
bnımde dun basladı su bıle yakıyor bogazımı dusunnnnnnnnn yaaa netten aarastrıdım bayagı soda ıyı gelıo dıolar elma ve gavıcson yada renıne.. ben kıvı yıyıp sut ıcıyordum bıde wc ıcın ıyı gelıodu suan sabahları ac karnına kayısı yıyorum oda ıyı gelmeye basladı kı normalde asla ıyı gelmıodu

canım aynen ole yemege dıkkat edıcez mecbur ama benım bayadır hıc yoktu 1 2 sene olmadı hıc mıgdemde sorun
annem bana bıtkısel bır ılac yaptı hakıkı balla karıstırdı kudret narıydı sanırım
bnımde dun basladı su bıle yakıyor bogazımı dusunnnnnnnnn yaaa netten aarastrıdım bayagı soda ıyı gelıo dıolar elma ve gavıcson yada renıne.. ben kıvı yıyıp sut ıcıyordum bıde wc ıcın ıyı gelıodu suan sabahları ac karnına kayısı yıyorum oda ıyı gelmeye basladı kı normalde asla ıyı gelmıodu

mideme elma ve gaviskon işe yaramadı renie deneyeyim kivi hiç yemedim kayısı kiraz ve dut manyağı oldum oda bi işe yaramadı...damacanayla su içiyorum normaldede çok su içerdim ama bu kadar değil sabah uyanıyorum brşeyler yedikten sonra 2 saat içinde 1.5 2 lt su bitmiş oluyor :D kudret nası bi bitkimi nasıl birşey ama tabi hamileyken bilmediğin şeyleride kullanamıyorsun ama doğumdan sonra denemek isterim küçüklüğümdendir midemden çekmediğim kalmadı katlanıp duruyo ağrısı

slm kızlar,3 gündür yazamıyorum doğru dürüst,nasılsınız.ben iyice hissdiyorum artık kıpırtıları,hatta uykumdan uyandırıyor o derece yani.sizde durumlar nasıl.:49::emir_bebek::nazar:

elimi koyuyorum karnıma bekliyorum bekliyorum bekliyorum yok takıntı yaptım resmen bazen eşime söylüyorum :) bizimki tembel mi çıktı dosun mu oldu bilemedim :) akrapol nerdeydi muayene ücreti ne kadar ...bende eryamanda oturuyorum evime yakın bir hastaneye gideyim dedim lokman hekimi pek beğenmemiştim sincanda koru hast. var takipli hasta değilsen bakmıyorlarmış bilgi hastanesinden randevu aldım ama kararsızım ben kontrollerime devlet hastanesine gidiyorum bir iki özel hastaneye gittim verdiğim paarayla kaldım ne ilgi ne alaka giderim paşa paşa devlet hastanesine paramda cebimde kalır dedim gıcık oldum:) ama gittiğim hastanede ayrıntılı usg yok bana atatürk eğitim araştırmada bi radyoloji uzmanı adı verdi çok başarılı dedi ama uzak geldi bana bir türlü karar veremedim ...

akropol balgatta aştiye yakın dışişlerinin orda. ben memnunum simdilik. doktor ilgili utrasonda tek tek herseyi anlatıyor 15-20 dk surebiliyor muayene filan. diğer hastanede 5 dk dan fazla kaldıgımı hatırlamıyrum. bebeğin kalbini dinlemek istediğimde ne anlıyor anneler bundan demişti. iyiyidi doktor ama akropolde beklemiyosun ve senin saatinden kısıp hasta sayısı arttırmaya calısımıyolar. günlük hasta sayısı belli yani. muayne 50 lira. ama testlerde filan artı ücret oluyor . eryamamnda oturan arkadasımdan duyup gittim ben de akropole normalde bana uzak ben keçiörendeyim cunku.

şimdilik devam ediyorum ama bana da etlik lokman hekim yakın hep acaba diyorum gitmek konusunda.

sana ayrıntılı için hangi ismi verdiler atatürkten...

mideme elma ve gaviskon işe yaramadı renie deneyeyim kivi hiç yemedim kayısı kiraz ve dut manyağı oldum oda bi işe yaramadı...damacanayla su içiyorum normaldede çok su içerdim ama bu kadar değil sabah uyanıyorum brşeyler yedikten sonra 2 saat içinde 1.5 2 lt su bitmiş oluyor :D kudret nası bi bitkimi nasıl birşey ama tabi hamileyken bilmediğin şeyleride kullanamıyorsun ama doğumdan sonra denemek isterim küçüklüğümdendir midemden çekmediğim kalmadı katlanıp duruyo ağrısı
kıvı mevsımı deıl zaten cnm gectı.ben ılk aylarda yıyordum. bende gunde 3 lıtre su ıcıyorum mecbur kum dokuyormusum.
valla bole uzun turuncu bısey olmusu olmamısı yesıl ama olmusu alman lazım ben cok faydasını gordum hamıle deıldım yaptıkk balla karıstırıp yedım cok cok ii geldı sımdı abım yıyor onunda yara cıkmıs mıgdesınde aılece sorunluyuz mıgdeden yana :5:

akropol balgatta aştiye yakın dışişlerinin orda. ben memnunum simdilik. doktor ilgili utrasonda tek tek herseyi anlatıyor 15-20 dk surebiliyor muayene filan. diğer hastanede 5 dk dan fazla kaldıgımı hatırlamıyrum. bebeğin kalbini dinlemek istediğimde ne anlıyor anneler bundan demişti. iyiyidi doktor ama akropolde beklemiyosun ve senin saatinden kısıp hasta sayısı arttırmaya calısımıyolar. günlük hasta sayısı belli yani. muayne 50 lira. ama testlerde filan artı ücret oluyor . eryamamnda oturan arkadasımdan duyup gittim ben de akropole normalde bana uzak ben keçiörendeyim cunku.

şimdilik devam ediyorum ama bana da etlik lokman hekim yakın hep acaba diyorum gitmek konusunda.

sana ayrıntılı için hangi ismi verdiler atatürkten...

Dr. Ali İpek dedi radyolog muş atatürk eğitim araştırma hastanesinde

kıvı mevsımı deıl zaten cnm gectı.ben ılk aylarda yıyordum. bende gunde 3 lıtre su ıcıyorum mecbur kum dokuyormusum.
valla bole uzun turuncu bısey olmusu olmamısı yesıl ama olmusu alman lazım ben cok faydasını gordum hamıle deıldım yaptıkk balla karıstırıp yedım cok cok ii geldı sımdı abım yıyor onunda yara cıkmıs mıgdesınde aılece sorunluyuz mıgdeden yana :5:

allah şifa versin hepimize inş. yediğim herşey zehir oluyor şimdi kara kara eve nasıl gidecem onu düşünüyorum 2 aydır raporluydum bugün ilk iş günüm serviste yine midem kalkacak yarı yolda inecem sanki :14::14::14:

Amerika'dan gunaydinlar sizlere kizlar :) burda saat daha 10.40 :)

nasilsiniz? umarim herkes iyidir. hasta arkadaslarimiz sifalarini bulmuslardir,guzel haberler vardir.

cuma aksami kotu bir aksam gecirdim. esim disardan yemek almisti. biraz yagli ve baharatli bir yemek..yemekten sonra cok kotu oldum,uzandim, tansiyonum falan dustu. gece 3-4 gibi uyandim tum gogus kafesim sIkIsiyor gibi, korkunc bir sanci. iki gogsumun ortasindan bogazima kadar gidiyor. yemekler dizilmis yemek boruma...ben aci cekip kivrandikca bebek de huzursuzlandi oynuyor iyice sIkIsiyorum..salona gittim sabaha kadar agladim orda,sonra sabah esimi uyandirdim uykusu agir hic duymamisti tabii kalktigimi falan, hastaneye gidelim dedi istemedim. annemle kayinvalidemi aradim, artik bebek yukari cikiyor tum organlari da sIkIstiriyor agir yediginde ya da cok yediginde olur maalesef, gazdir, yurumen gerek gecsin dediler. ama oyle bir haldeyim ki yuruyecek gucum yok. esim evin icinde yuruttu beni. ogleden sonra gibi kendime geldim. kayinvalidem dedi ki simdi miden sIkIstiriyor onundeki aylarda kalp de sIkIsir ondan menune dikkat et dedi.

hani ben yasadim sizleri uyariyorum yagli,acili, baharatli yemeyin sakinnnn, cekmeyin benim cektigimi, korkunctu.

merhaba kızlar 3 gündür giremedim okuyamadım yazamadım cok yogun bir haftasonu geçecegini söytlemiştim cuma günü bu arada doktorumu değiştiryorum devlet hastanesine güvenim git gide azaldı aylar geçtikçe doktorumun ilgisi artar dedim ama yok hala kafasını kaldırıp yüzüme zor bakıyor özel bir hastane de (konak) ta devam edicem

arkadaşlar bir iki sıkıntımı sizlerle paylaşım sizlerdede mevcutmu nasıl çözümler buldunuz yardımcı olun ...küçüklüğümdendir mide problemim var ve hamilelikte tam cozuttu ilk 3.5 ay 9 kilo verdim ağzıma su bile koyamıyordum şimdi hafiften birşeyler yemeye başladım ama ağzıma ne koysam dokunuyor sanki mideme ateş oturuyor sürekli bulantı hissi gaviscon vermişti doktor eskiden içtiğim gibi rahatlardım gebelikte hiç ama hiççç faydasını görmüyorum ...
bu süreçte bağırsak tembelliğim had safhada 2-3 gün wc ye gidemediğim oluyor bu dengemi bozdu doktor bi ilaç verdi bu dönemde ilaçlarında zaararı var diye içmete istemiyorum sürekli kıvvrandırıyor meyvelerle çözmek istiyorum ama ne kayısı ne dut ne kiraz işe taramadı sabah aç karına ılık su da içemiyorum aşırı bulantı yapıyor...
sürekli burun tıkanıklığı yaşıyorum nefesim kesiliyor gece uykusu diye birşey kalmadı bende faranjitim zaten var soğuk algınlığı hallerimden aylardır kurtulamıyorum bu konularda yardımınızı bekliyorum ...

az az sık sık yemeye çalış ve yemekten sonra hemen su içme mideni daha da bulandırır. bağırsakların için de hergün bikaç tane gün kurusu ye bol su iç düzenli ye faydasını görürsün inşallah.

allah şifa versin hepimize inş. yediğim herşey zehir oluyor şimdi kara kara eve nasıl gidecem onu düşünüyorum 2 aydır raporluydum bugün ilk iş günüm serviste yine midem kalkacak yarı yolda inecem sanki :14::14::14:
amin canım ınsallah .
Arkadaşlar benim adım listeden niye çıkmış ? Adımı göremiyorum neden acabaa ???

ben sızı hatırlamıyorum lıstede ? bılgılerınızı yazın eklıyım..

Selam kızlar, dün dr.a gittim ayrıntılı ultrason yapıldı. Malesef bebeğin göbek kordonunda toplam 3 damar olması gerekirken 2 damar varmış, herşey olabilirmiş çok korkuyorum, dualarınızı eksik etmeyin nolur, sağlıklı, akıllı, herşeyi tastamam doğarlar inşallah...

canim ferah tut icini. hic bir sey olmayacak yegenimize sen hic merak etme annesi. dualarim seninle canim.

kızlar bende sıze bısey sorucam tecrubelıler varsa yada bılenler yardımcı olsnnn.
dun cok arastırdım ama nebılım cok korkuyorum benım gogus ucum cok az ve bebek nasıl emıcek dıye dusunmekten kendımı alamıyorum..cıkar falan dıyorlar ama cıkmayanlarıda okudum cok zorlanmıslar ve hep kanamıs :14: ben kelebek uc alırım dıyorum ama baska bır onerı varmı bıde avent gogus ucu cıkartıcı buldum 89.99 fıyatıda baya pahalı ama elım hep gıdıyor almaya .
canım bebek göğüs ucunu almıyor ağzına kahverengi kısmı olduğu gibi alıyo
o yüzden pek sorun olacağını sanmıyorum..
sütün bol olursa (inş.) sıkıntı olmaz merak etme..
Çalışan anneler hariç niye biberon almayı düşünüyorsunuz ben anlamadım eğer emme de ve sütte bir sorun yoksa kucağımıza alıp emzirmiyormuyuz ben almayı hiç düşünmüyorum doğumdan sonra ihtşyacım olursa alıcam bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum benim bilmediğim bir şey de varsa bilgi verirseniz sevinirim.
ilk günlerde süt gelmeyebiliyor helede doğduğu gün biçok kişinin gelmiyor
hastanede mama veriyolar..o yüzden bulundurmak lazım
bütün kasım annelerine selamlar ...ayrıntılı usg için forumlarda gezinirken burası dikkatimi çekti bende bir kasım annesi olarak sayfaları atlaya hoplaya okudum sizleri hepimizin yaşadıkları birbirinin aynı çok farklı ve güzel heyecanlar sizlerden farkım ben hala bebeğin hareketlerini tam hissetmiyorum (bunuda kafaya takmıyor değilim hani ) yada hareketten ne bekliyorsam bilemedim :) sizler alışverişede başlamışsınız maşallah ...ben alışveriş işini son 2 aya bırakmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı olsun ...

hoşgeldiiin:3:
ben dün arakadaşla konuştum ikizlere hamile ve 6.5 aylık
daha 10 gündür hissediyorum dedi..2 tane düşün
yani olabiliyor takılma :)

Back
X