2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
merhabalar kızlar cuma günü kesemizi gördük :) haftaya cuma kalp atışları için gideceğiz, sat 25 ocak dı. cuma günü 6+3 dedi doktor bhcg bakmadı haftaya kalp atışlarını duyabilirmiyiz sizce

canim yurt disindayim mecburen kendi dr um a gitmeliyim zaten başka bi jinekolog da bulsan kendi dr una randevun oluo gitmelisin yani bekledik bu zamana kdr rabbim e hamd olsun 2 gunumuzzzz kaldi teyzesiiii accik kaldi inşallah hem keseyi goruruz hem de kalp atisini duyariz bebeisimin muckkkkkk:54:

Canim insallah hayirlisiyla hem keseyi görürsünüz hemde kalp atisini duyarsiniz , yarin bizde kalp atisi icin gidecegiz ya simdiden heyecan ve endişeden cok fenayim , vallaha butun acısını eşimden cikariyorum
Allah bizim ve miniklerimizin yardımcısı olsun , seninkini gördüğünde teyzesinden selam soyle:16:

canım liste için çok teşekkürler... eklemişsin onun için de ayrıca teşekkürler:16: insanın kendini orda görmesi mutluluk verici :16:

bu arada yarın dr gidicem tekrar ve tekrar kan ve idrar testi yapılacak biliyorsunuz cuma günü gitmiştim ve bişey gözükmüyor demişti :( inşallah herşey normal seyrindedir ... Allah ım mutluğumuzu sevincimizi yarım bırakmasın (amin) dualarınızı bekliyorum :16:[/QUOTE]

Canim dua ederken hepimiz icin ediyorum uzun zamandır , endise etme yarin iyi sonuc alıp haber vereceksin , Allah hayirli haberler nasip etsin...

nasılsınız bacılaaaaarrr :) ne var ne yookkk.. kaynanacımlar gelio yarııınn... kocişe evi süpürttürcem :) hahaayy

Kızım senin kocisinin çektiği nedir senden , vallaha dikkat et adam 9 ay dolmadan kaçmasın :52:

gunaydin hanimlar..ay bisi sorucam dun cok sancim oldu sol kasigimda bide dun baya gezdim ondan oldu sanirim bu agri bide topuklu giyinince ..vurup kacan cocuklar olur ya ayni sancimda bana oyun oynadi:S gittim acile parmak yedim e burada normal pöff neyse rahim iyi dedi kanamada yok dedi vajinal ult. bakti kese var ama bebek yok dusukde olabilir dedi ama daha cok erken dedi cok moralim bozuldu yaa 5+4 uz bugun.:31::31: ayin 19 unda gorunur insallah..saliya kadar 4444 tefriciye duasini okicam insallah...

Sinemcigim nacizane tavsiyem artik topuklu giyme cunku bel ağrılarında basliyacak yakında sen düz giy rahat rahat :)))
Bende 5+6 yim ve yarin kalp atisi icin gidecegim ,yanliz gitmeden arastirma yaptim aslinda daha cok erken yani kalp atisi veya yolk sac kesede görünmeyebilirmis ve bu normalmiş. Maşallah doktorda pek bir moral vericiymis , Sen rahat ol 19 da gorursun insallah.
Kasik agrisi icin endiselenme bende de ve bir cok arkadasta var ama sen yinede mumkun oldugunca dinlen.
Allah'a emanet olun

bende 13 unde gıdıcem dr ınsallah keseyıde kalb atısını da goruruz :D

Canim insallah hepimiz hayirlisiyla kalp atislarini duyarız , yarin icin dualarınız eksik etmeyin ....

merhabalar kızlar cuma günü kesemizi gördük :) haftaya cuma kalp atışları için gideceğiz, sat 25 ocak dı. cuma günü 6+3 dedi doktor bhcg bakmadı haftaya kalp atışlarını duyabilirmiyiz sizce

Aşayacağım normalde duyulması lazim , insallah duyarsiniz...

Kizlar ben son bir haftadır mide bulantisi ve bas donmesi yasiyorum , ama cok fena artik mutfağa bile giremez oldum ne yiyecek görsem dakikalarca oturuyorum , arada soda ve elma yiyorum biraz bastırıyor, sizde varmı ve ne yapıyorsunuz bunu hafifletmek icin

Cnm bnmm sat 22 ocak 20 subatta implasyon kanamasi oldu
24 subatta hamile oldugumu ogrendim 4 martta dra girtim 6 hafta bitmis olacakti
Dr bakti rahim gebelige hazir defi bebegin yatagida var defi hamilesin fakat cok yeni defi
Gec dollenme olabilir defi kan tahlili 155 cikti yeni hamilesin yada ters giden birsey var defi
Eger kanamsn sancin olursa hastaneye git dedi
Hesabima gire gittigimde dra ya 3 haftalikti yafa 4 o nedenle goremedik sali yine gidicem
Sendede ole gec dollenme olabilir yemene dikkat et sut yogurt findik badem ceviz
Pekmez ye folik adide devam et
Uzulme cnm bebegin seninle olacak

hay allah razı olsun gurbet güzeli inşirah oldun inan.o zaman bizim değerlerimiz çok yakın banada sanki 4 haftalıkmış gibi dedi.yarın gidicem sende salı günü.rabbim yardımcımız olsun. ozaman ben senin peşini bırakmam haberin olsun:)takipçinim kaç oldu görüldümü vs.:)ama inan bi rahatlık geldi içimize ama yarın ya 1500 olmazsa,şimdiye kadar anca 732 oldu 2 gündemi 1500 olacak diye şeytanda boş bırakmıyor ama neyse inş biterslik çıkmaz
CNM OLUR MERAK ETME SEN icini yuregini ferah tut guzelimmm rica ederim canim birbirimize destek olacagiz insAllah sonunua kadar
gunaydin hanimlar..ay bisi sorucam dun cok sancim oldu sol kasigimda bide dun baya gezdim ondan oldu sanirim bu agri bide topuklu giyinince ..vurup kacan cocuklar olur ya ayni sancimda bana oyun oynadi:S gittim acile parmak yedim e burada normal pöff neyse rahim iyi dedi kanamada yok dedi vajinal ult. bakti kese var ama bebek yok dusukde olabilir dedi ama daha cok erken dedi cok moralim bozuldu yaa 5+4 uz bugun.:31::31: ayin 19 unda gorunur insallah..saliya kadar 4444 tefriciye duasini okicam insallah...
cnm dikkat et kendineeee yorma hos ben bugun te,izlik yaptim ama yormadan dinlene dinlene:52:

cnm duyarsin 6. haftadaaaaa

Kizlar ben son bir haftadır mide bulantisi ve bas donmesi yasiyorum , ama cok fena artik mutfağa bile giremez oldum ne yiyecek görsem dakikalarca oturuyorum , arada soda ve elma yiyorum biraz bastırıyor, sizde varmı ve ne yapıyorsunuz bunu hafifletmek icin

mide agrim var bide eksime bende de aksamlari biraz bulanti varr yorgunluk ayaklarim usuyyor kizlar sizde varmi yaaa resmen yanar gibi usuyorrrr
bide ole byuk gobek varki 9 ayliklara tas cikarir siskinlikmi gazmi cözemedim

mrb arkadaşlar bende yeni katılıyorum aranıza,hepimiz inş hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız....
ben de dün dr a gittim ,ultrasyonla keseyi gördük,ama kan testi filan yapmadı 2 hafta sonra kalp atışlarını duyalım o zaman yaparız dedi,yeme içme konusunda bilgi verdi 4 hafta 5 günlükmüş,aklıma takılan folikasit filan da vermedi,daha önceden de kullanmamıştım..
acaba folikasit şart mı? kullanmayan varmı ?

selam arkadaşlar ben de ekim annesi olcam inşallah sizi merak ettim bakayım heyecan var mı diye bizim bir kaç hafta önce yaşadığımız heyecanlar var sizde de acaba keseyi görürümüyüm kalp atışını duyar mıyım hepsi de tatlı heyecanlar..herşeyi de kafanıza takmayın öyle her bebeğin gelişimi bir değil onu untup da stres yapmayın Allah hepimize hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin:16::16::16:

slm kızlar....allah nasıp ederse ben agustos annesı olucam...yanı 5.ayımıza gırmemıze az kaldı.....bız agustos annelerı topıgınde artık kardes gıbı olduk bırbırımze elımzden geldıgınce destek ve yardımcı oluyoruzz artık bagımlılık yaptı topıge gırmeden duramıyoruz...sızın paylasımlrı okuyunca aralık ayına dondum kese gorme telası..helekı kalbını duymaya gıttıgmde yasadıgım stres ama doktor dınlettıgı an dunya durmustu hayat yenı bı anlam kazanmıstı anne olucagımı bı can tasıdıgımı o an anladım...bn cok zorluk cektım kızlar cok agır kanamlarda gcrdım hastanede yattım ama kızım benı hıc bırakmadı artık pıt pıt vuruslarını hıssedıyorum..bulantılarınzda agrılarınızda hep dua edın allah yardım edıyo...ılk 3 ay zor ama gecıyo...hepınıze hayırlı guzel bı 9 ay dılıyorum :)

merhaba arkdaşlarr .bende cuma günü hamile olduğumu öğrendim .5 şubat en son reglim yanlış hesaplamadıysam 13 kasım doğum yazdı hesaplayıcılar .

gurbetçim topiği sen açmıssın hayırlı olsun canım inşallah hepimiz sağsağlim bebeklerimizi kucağımıza alırız

hadi allah emanet olsun cici anneler dikkat edin kendinize .

mrb arkadaşlar bende yeni katılıyorum aranıza,hepimiz inş hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız....
ben de dün dr a gittim ,ultrasyonla keseyi gördük,ama kan testi filan yapmadı 2 hafta sonra kalp atışlarını duyalım o zaman yaparız dedi,yeme içme konusunda bilgi verdi 4 hafta 5 günlükmüş,aklıma takılan folikasit filan da vermedi,daha önceden de kullanmamıştım..

Cnm iki senedir kullaniYorum tavsiye ederim kullanmani
Yok kullanamam dersen bol bol bulgur pilavi ye ondada folik asid oldukca bol
Bebek icin cok yararli
Folik asit vitaminine folat adı da verilir. Folat vitamini doğal olarak besinlerde bulunurken , folik asit bu vitaminin sentetik bir şeklidir ve ilaç olarak üretilir. Folik asit kan yapımı, yeni hücre oluşması ve yaşaması, DNA ve RNA yapımı için gerekli bir vitamindir. Bu nedenle özellikle gebelik ve çocukluk döneminde bu vitamine olan ihtiyaç artar. Gebelik döneminde günde 800 mikrogram dozunda mutlaka alınmalıdır. Folik asit kırmızı kan hücrelerinin yapımı için gereklidir ve homosisteinin normal sınırlarda olmasını sağlar.
Folik asit kandaki homosistein denen damar sertliği yapıcı maddeyi azalttığı gibi kalp krizi, felç ve bunama riskini azaltır.
Folik Asit Vitamini Hangi Gıdalarda Var:
Koyu yeşil yapraklı sebzelerde, ıspanak, fasulye, buğday, bezelye, fındık, baklagiller, kepekli ekmek, karaciğer, yumurta, balık, muz, portakal, limon, çilek, kiraz, patates ve mısırda folik asit vardır. Günlük ihtiyaç 400 mikrogram kadardır.

1) Gebelikte alımı bebekte nöral tüp defekti denen sinir hastalığımı önler
2) Kalp hastalığından koruduğu gösterilemedi
3) Kolon (kalın bağırsak) kanserinden korur.
4) Hipertansiyondan korur
5) Yaşlılıktaki işitme azlığından korur
6) Homosisteini azaltarak kemik kırıklarından korur

merhaba arkdaşlarr .bende cuma günü hamile olduğumu öğrendim .5 şubat en son reglim yanlış hesaplamadıysam 13 kasım doğum yazdı hesaplayıcılar .

gurbetçim topiği sen açmıssın hayırlı olsun canım inşallah hepimiz sağsağlim bebeklerimizi kucağımıza alırız

KUzum hosgeldin hep icimde his vardi beraber ilerleyecegiz bu yolda diye insAllah ole olur guzelim
Sahlicakla kucaklarimiza aliriz

mide agrim var bide eksime bende de aksamlari biraz bulanti varr yorgunluk ayaklarim usuyyor kizlar sizde varmi yaaa resmen yanar gibi usuyorrrr

Ben 3 gundur mutfağa girmedim hep hazir yedik bu gun kalktım makarna yapıyorum , midem sadece onu alır gibi geldi Allah yardimcimiz olsun , benimde gazım var karnım davul gibi simdiden 3-4 aylık gibi duruyorum

Hayirli olsun canim Allah tamamına erdirsin , folik asit kullansan cok iyi edersin doktoruna sor ve mutlaka kullanmakta ısrar et aslinda hamilelikten once baslamak lazim ama sen yinede kullan, bebegin beyin gelişimi icin cok onemli...

selam arkadaşlar ben de ekim annesi olcam inşallah sizi merak ettim bakayım heyecan var mı diye bizim bir kaç hafta önce yaşadığımız heyecanlar var sizde de acaba keseyi görürümüyüm kalp atışını duyar mıyım hepsi de tatlı heyecanlar..herşeyi de kafanıza takmayın öyle her bebeğin gelişimi bir değil onu untup da stres yapmayın Allah hepimize hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin:16::16::16:

Yarin kalp atisi icin gidecegim stres yapmayın diyorsunuz ama sorun bakalim benim kalbim nasil atıyor :))))
Allah hepimizin bebeklerini bize bagislasin...

slm kızlar....allah nasıp ederse ben agustos annesı olucam...yanı 5.ayımıza gırmemıze az kaldı.....bız agustos annelerı topıgınde artık kardes gıbı olduk bırbırımze elımzden geldıgınce destek ve yardımcı oluyoruzz artık bagımlılık yaptı topıge gırmeden duramıyoruz...sızın paylasımlrı okuyunca aralık ayına dondum kese gorme telası..helekı kalbını duymaya gıttıgmde yasadıgım stres ama doktor dınlettıgı an dunya durmustu hayat yenı bı anlam kazanmıstı anne olucagımı bı can tasıdıgımı o an anladım...bn cok zorluk cektım kızlar cok agır kanamlarda gcrdım hastanede yattım ama kızım benı hıc bırakmadı artık pıt pıt vuruslarını hıssedıyorum..bulantılarınzda agrılarınızda hep dua edın allah yardım edıyo...ılk 3 ay zor ama gecıyo...hepınıze hayırlı guzel bı 9 ay dılıyorum :)

Oncelikle gecmis olsun , bebeginiz ve siz hep saglikli mutlu olun, Allah torunlarınızı görmeyi nasip etsin :nazar:
İnsallah bizde tum topik olarak sizin gördüğünüz gunleri görür , ayni saglam dostluklara sahip oluruz
Moral oldunuz bana Allah hepimize yar ve yardimci olsun

Hosgeldin canim , Allah hepimize bir arada saglikli mutlu bir hamilelik nasip etsin...

canim bende de yorgunluk halsizlik var göbek desen maşallah önceden sakliodum simdi hamileyim diye saliyorum disari ohhhh be hamile olmak ne güzelmiş diorum :52::52::52:

İlk gebe kaldığınızda kasıklarınızda, kalça ve belinizde ağrı hissi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Rahim büyürken onu tutan bağ dokuları da gerilir. Ağrının sebebi de bu gerilmedir. Rahatsızlık verici olsa da, endişelenmenize gerek yoktur.

Öneriler
Ilık bir banyo gevşemenize ve sancılarınızın hafiflemesine yardımcı olur. Ayrıca dinlenme egzersizleri ile de rahatlayabilirsiniz. Ağrılarınız dayanılmayacak kadar şiddetliyse doktorunuza başvurunuz.

İlk gebe kaldığınızda kasıklarınızda, kalça ve belinizde ağrı hissi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Rahim büyürken onu tutan bağ dokuları da gerilir. Ağrının sebebi de bu gerilmedir. Rahatsızlık verici olsa da, endişelenmenize gerek yoktur.

Öneriler
Ilık bir banyo gevşemenize ve sancılarınızın hafiflemesine yardımcı olur. Ayrıca dinlenme egzersizleri ile de rahatlayabilirsiniz. Ağrılarınız dayanılmayacak kadar şiddetliyse doktorunuza başvurunuz.

Gurbetçim ben ciddi kasik agrilari çekiyorum ama sebebi baska , benim milyonlarım vardi tedavi gecikmesin ve zaten kenardalar sorun çıkarmazlar tutunmada diye alinmadi. Ama simdi cok ciddi agrilar çekiyorum ve doktorumun ultasonda bakip dedigine gore hamileliğinin sonunna kadar ciddi agrilarim olacak ozellikle ayakta durduğumda yürüdüğümde . Ben hareket ettikçe fetus titreşim gonderiyormus bu milyonlara onlarda titrestukce sancıya sebep oluyormus. insan neler öğreniyor hayatta...

slm kızlar benımde sat 26 ocak 5+6 gunlukken gıttım doktora kesemızı gorduk 2 hafta sonrada kalp atısları ıcın cagırdı doktor daha ılk bebegım allah nasıp ederse 2 kasım dogum gozukuyor:) bende kasim annesi olacagim. suan icin bulanti filan yok biraz midem eksiyor o kadar istahsizlik var bide. herkese bu yolda bol sanslar guzel haberler diliyorum.:42::55:

Cnm iki senedir kullaniYorum tavsiye ederim kullanmani
Yok kullanamam dersen bol bol bulgur pilavi ye ondada folik asid oldukca bol
Bebek icin cok yararli
Folik asit vitaminine folat adı da verilir. Folat vitamini doğal olarak besinlerde bulunurken , folik asit bu vitaminin sentetik bir şeklidir ve ilaç olarak üretilir. Folik asit kan yapımı, yeni hücre oluşması ve yaşaması, DNA ve RNA yapımı için gerekli bir vitamindir. Bu nedenle özellikle gebelik ve çocukluk döneminde bu vitamine olan ihtiyaç artar. Gebelik döneminde günde 800 mikrogram dozunda mutlaka alınmalıdır. Folik asit kırmızı kan hücrelerinin yapımı için gereklidir ve homosisteinin normal sınırlarda olmasını sağlar.
Folik asit kandaki homosistein denen damar sertliği yapıcı maddeyi azalttığı gibi kalp krizi, felç ve bunama riskini azaltır.
Folik Asit Vitamini Hangi Gıdalarda Var:
Koyu yeşil yapraklı sebzelerde, ıspanak, fasulye, buğday, bezelye, fındık, baklagiller, kepekli ekmek, karaciğer, yumurta, balık, muz, portakal, limon, çilek, kiraz, patates ve mısırda folik asit vardır. Günlük ihtiyaç 400 mikrogram kadardır.

1) Gebelikte alımı bebekte nöral tüp defekti denen sinir hastalığımı önler
2) Kalp hastalığından koruduğu gösterilemedi
3) Kolon (kalın bağırsak) kanserinden korur.
4) Hipertansiyondan korur
5) Yaşlılıktaki işitme azlığından korur
6) Homosisteini azaltarak kemik kırıklarından korur

teşekkür ederim cnm çok açıklayıcı yazmışsın sağol,yarın dr a sorup bende kullanmaya başlıyım ,akşama da bulgur pilavı:)

İyi akşamlar kızlar birşey sorucam facebook da grup kurulmuştu ya ben hala bulamadım merak da ediyorum hani

Gurbetçim ben ciddi kasik agrilari çekiyorum ama sebebi baska , benim milyonlarım vardi tedavi gecikmesin ve zaten kenardalar sorun çıkarmazlar tutunmada diye alinmadi. Ama simdi cok ciddi agrilar çekiyorum ve doktorumun ultasonda bakip dedigine gore hamileliğinin sonunna kadar ciddi agrilarim olacak ozellikle ayakta durduğumda yürüdüğümde . Ben hareket ettikçe fetus titreşim gonderiyormus bu milyonlara onlarda titrestukce sancıya sebep oluyormus. insan neler öğreniyor hayatta...
Allah kolaylik versin gulum saglicakla kucagimiza alalim hersey razixim hic sikayet etmiycem
İyi akşamlar kızlar birşey sorucam facebook da grup kurulmuştu ya ben hala bulamadım merak da ediyorum hani
su an acik grup var 2013 kasim anneleri paylasim Alani diye

Son düzenleme:
İyi akşamlar hanımlar nasılsınız var mı aşerme durumları eşler yollanıyor mu biryerlere :))) ben sadece tuzlu yemek istiyorum

Back
X