merhaba kızlar bende bugun hamileliğimin 16+6. gunundeyım. Gectiğimiz hafta pendik nene hatun hastanesinde 4'lu tarama testi yaptırdım. dun sonucları aldım.bebegimin down sendromu riski sonucu 1:324 cıktı. Doktorum orta riskli grupta oldugumu soyledı. Ne down sendromlu ne de degıl dıyebılırız bu testler tam tanı koymuyor sadece rısk durumunu soyluyor dedi. Yuksek rısk grubu 270'den aşagı olanlar oluyormus. Kesın tanı için amniosentez onerdi ancak onunda 200'de 1 düşük riski var dedi. Dunden berı cok kotuyum. Bı kac arastırma yaptım bır cok kısı basına boyle seyler geldıgını ancak testlerın yanıltıcı oldugunu amnıo sentez yaptırmamamı ya da testlerı yenıden yaptırmamı soluyor. Esımın akrabalarından ıkı kısı de su aldırmıs zamanında onlar da su aldır bı sey olmaz ınsallah en azından aklın karısık olmaz felan dıyolar. Ne yapacagımı sasırmıs durumdayım. Bana akıl verın ne olur. Pendik, kartal, gebze, cıvarında ıyı bır kadın dogum doktoru veya bu konularda uzman bıldıgınız varsa onerırsenız sevınırım.
geçmiş olsun canım..testler yanıltıcı çıkıyor.hiç üzülme.
ben sana benim gittiğim doktoru şiddetle öneririm.pendik bölge hastanesi mustafa özbek.çok neşeli pozitif herşeyi dosdoğru söyleyen insan