2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Eses bende de sikinti var kac gun tuvalete cikamiyorum. Sonra ishal oluyorum. Incir yedim gecende 2 tane normal ciktim tuvalete. Bir de fissur yani catlak olustu neyse ki iyilesti. Aklima gelirse kuru incirden yiyecegim bundan sonra.

Kizlar bana dogum yaptigimda kuru kayisiyi hasladilar suyla sonra onu blenderdan gecirdiler sulu marmelat oldu. Ben hergun birbardak ondan ictim hic tuvalet sorunum olmadi hem de süt yapiyomus

Eses bende de sikinti var kac gun tuvalete cikamiyorum. Sonra ishal oluyorum. Incir yedim gecende 2 tane normal ciktim tuvalete. Bir de fissur yani catlak olustu neyse ki iyilesti. Aklima gelirse kuru incirden yiyecegim bundan sonra.

sanirim bende de anal fissur oluştu ne güzel sen geçirmişsin canim ya bende daha sikintisi suruo:43:incirle mi geçirdin kabizligini ?

Kizlar bana dogum yaptigimda kuru kayisiyi hasladilar suyla sonra onu blenderdan gecirdiler sulu marmelat oldu. Ben hergun birbardak ondan ictim hic tuvalet sorunum olmadi hem de süt yapiyomus

ahh canim bilseydim böyle bisi olacagini yapmazmiydik simdi yapsam ise yarar mi acaba?neyse bakalim artik olan oldu simdi sira cozum aramakta,denemekte yarar var

ahh ahh olmaz mı cnm aynı sıkıntı bende de var 16 gün oldu ama haa sıkıntılı çıkıyorum tuvalete bol su ve rezene çayı içiyorum biraz iyi geliyo hem rezene süte geçiyo çocuga da gaz yapmıyo dene istersen

bana 1 ay oldu canim ya geçiremedim bi turlu bol bol su iciorum sivi tuketiorum rezeneyi deneyeyim ins

Aynı sorun bendede var dogumdan somra wc gıdemedım tam 13 gun dıkıslerım makata kadar cok acıyor dıye cıkamadım artık sabrım kalmadı dıye eczadan esım ılac aldı 3 gun kullandım cıkmadım sonra bı ılac daha aldık oda ıse yaramadı artık yemek yıyemıyodum mıydem bulanıyodu karnım agrıyodu en son eczaya yolladım esımı sıvı verdıler makattan onu yaptım 5 dk sonra cok az cıkabıldım bıde ıcımde tas var gıbı 3 gun tas doktum wcem tas olmus 3 gunun sonunda normalr dondu derken su 2 gundur aynıyım gene cok korkuyorum basurde var fazlaca 4200 normal olunca ıcım dokuldu cıkarana kadar allah onlara dert vermesın oglumda yesıl kaka yapıyp bıde gunde ıkıkere zorla kaka yapıyo cok ıkınıyo 2 saat kıvranıyo hastaneyı aradık normal dedılr resmen fıstık yesılı gogus acım bu gunlerde arttı sutum bı az bı cok ılk oglumda 6 ay surdu mosmordu kan oturmustu doktor tenın kabul etmıuo bırak dedıemzırmeyı ben 6 ay emzırdım kendı bıraktı hatta 6 gunlukken kan kustu oglum acıle gıttık mıyde kanaması dedıler gogsumden ıctıgı ıkı gun somra anlasıldı kuvezdekalmıstı doktor kanları gorunce korktu yırtılmıs gogsum ama yılmadım acılara bagıra cagıradevaöettım bundada bı acıyo bı gecıyo hıcbısey ıse yaramadı tıpta caresız kaldı:52::52: koca karı ılaclarıda doktorlar kes memeden dedı hep

Aynı sorun bendede var dogumdan somra wc gıdemedım tam 13 gun dıkıslerım makata kadar cok acıyor dıye cıkamadım artık sabrım kalmadı dıye eczadan esım ılac aldı 3 gun kullandım cıkmadım sonra bı ılac daha aldık oda ıse yaramadı artık yemek yıyemıyodum mıydem bulanıyodu karnım agrıyodu en son eczaya yolladım esımı sıvı verdıler makattan onu yaptım 5 dk sonra cok az cıkabıldım bıde ıcımde tas var gıbı 3 gun tas doktum wcem tas olmus 3 gunun sonunda normalr dondu derken su 2 gundur aynıyım gene cok korkuyorum basurde var fazlaca 4200 normal olunca ıcım dokuldu cıkarana kadar allah onlara dert vermesın oglumda yesıl kaka yapıyp bıde gunde ıkıkere zorla kaka yapıyo cok ıkınıyo 2 saat kıvranıyo hastaneyı aradık normal dedılr resmen fıstık yesılı gogus acım bu gunlerde arttı sutum bı az bı cok ılk oglumda 6 ay surdu mosmordu kan oturmustu doktor tenın kabul etmıuo bırak dedıemzırmeyı ben 6 ay emzırdım kendı bıraktı hatta 6 gunlukken kan kustu oglum acıle gıttık mıyde kanaması dedıler gogsumden ıctıgı ıkı gun somra anlasıldı kuvezdekalmıstı doktor kanları gorunce korktu yırtılmıs gogsum ama yılmadım acılara bagıra cagıradevaöettım bundada bı acıyo bı gecıyo hıcbısey ıse yaramadı tıpta caresız kaldı:52::52: koca karı ılaclarıda doktorlar kes memeden dedı hep

geçmiş olsun canım aynı kabızlık sorunundan 1.doğudan sonra çektiğimden 2.de önlemleri aldım.toz bir ilaç magnezyum calsıne diye gece suya karıştır iç sabah olmadan müsil etkisi yapıp içini boşaltıyor ve oh be diyorsun.göğüs kremide lansıon kullanıyorum ama sana pek birsey fayda etmiyor sanıırm.:50:

sanirim bende de anal fissur oluştu ne güzel sen geçirmişsin canim ya bende daha sikintisi suruo:43:incirle mi geçirdin kabizligini ?
Evet canım incirle. 4-5 inciri ortadan kesip 2.5 su bardağı suda haşla, o suyu sabah akşam birer bardak olarak iç, sütü de çok arttırıyormuş. Ayrıca ben de günde 3-4 bardak rezene içiyorum. Fisssür olduysan leğene dayanabileceğin kadar sıcak su koy, günde 4-5 kez bir seferde 10 dakika kadar otur. kaslar gevşer daha rahat edersin fissür gecene kadar devam et. fissür kabızlığı daha da arttırıyor, kısır döngü yani.

bu arada benim de kızım 20 günlükken kan kustu, benim mememden emmiş. Ben yılmadım vermeye devam ettim, ağlaya ağlaya emzirdim, artık kanamıyor, memeyi tutuş pozisyonu da önemli, ben yanlı tutuyordum. garmastan krem sürüyorum, her meme vermeden önce ve verdikten sonra yıkıyorum, mastit de olmuştum çünkü. bir de anne sütünü sürüyorum.

Kizlar selam , kac günden beri bas agrimdan canim acizdi , iki kere acile gittik minigimide her seferinee yanimda sürükledim :(((
Meger benim agri boyun daha dogrusu enseden geliyormus
Igne yaptilar enseme .. Emzirdigim icin her ilacta olmuyor..
Ertesi gün gittigimdede agri kesici verdiler ..
Bas agrim gectti drnebilir ama boynum tutuldu , hareketlerimi kisitliyor ..

Büyük oglumla kücük arasinda drngeleri oturtmaya calisiyorum bu beni cok yoruyor .. Büyükte kiskanclik diyemedigim asiri ilgi car ve tabikide huy degistirme ...
Simdilik haberler böyle ...

Gizliozne merak ediyoruz seni dogurdunmu canim ??

Annecikler ve minikleri hepinize sevgiler .. Insallah herseyler yolundadir..

Emziren anneler kahve iciyormusunuz??

Allah hepinizin yardimcisi olsun alamina cnm inşallah gecicek o duyguyu ben cok iyi bilirim benim kuzum tam55 gün Kuvezde kaldi nasil dayandin bilmiyorum ama geçiyor rabbim gücünü veriyor.simdi uykusuzluktan kiriliyorum.

Kizlar ben ilk defa anne oldugum icin denedigim ve sinuc aldigim bazi seyleri paylasmak istedim.bnm kizim sürekli kabiz oluyor sadece mamayla beslendigi icin zeytinyagi koyun dedi dr mamasina 1 cay kasigi.birde z.yagi ile ayak masaji sbh aksam acaip ise yarıyor sürekli pit pirt yapiyor .bzn sarip sarmalanmakta hosuna gidiyor .birde kiz bebeklerde alt temizliği cokhassas ben cok sik degistiriyorum ilik su ve pamukla ssiliyorum. Birde alt degistirirken göğsüne ortusunu koyuyorum o zmn aglamiyor.birde bzn sadece kucakta gezmek istiyor .
Sizde tecrübelerinizi yazarsaniz sevinirim be ogrensem kardir

canım bebeğini sadece mamayla mı besliyosun? gelmedi mi sütün?:50:

Kizlar selam , kac günden beri bas agrimdan canim acizdi , iki kere acile gittik minigimide her seferinee yanimda sürükledim :(((
Meger benim agri boyun daha dogrusu enseden geliyormus
Igne yaptilar enseme .. Emzirdigim icin her ilacta olmuyor..
Ertesi gün gittigimdede agri kesici verdiler ..
Bas agrim gectti drnebilir ama boynum tutuldu , hareketlerimi kisitliyor ..

Büyük oglumla kücük arasinda drngeleri oturtmaya calisiyorum bu beni cok yoruyor .. Büyükte kiskanclik diyemedigim asiri ilgi car ve tabikide huy degistirme ...
Simdilik haberler böyle ...

Gizliozne merak ediyoruz seni dogurdunmu canim ??

Annecikler ve minikleri hepinize sevgiler .. Insallah herseyler yolundadir..

Emziren anneler kahve iciyormusunuz??

ben spinal sezeryan olduğum için doğumdan sonraki ilk bir hafta hayvani derecede baş ağrıları çektim.ameliyat sancım bile yanında çerez kaldı sen düşün artık, biraz daha sürseydi yemin ederim intiharı falan düşünürdüm herhalde.o süreçte doktor bana bol bol sade kahve içmemei ve bitter çikolata yememi önermişti.yaptımda.. kahvenin süte bi zararının olmadığını söylemişti.arada tüketmenin bi sorun olacağını sanmıyorum ben hala hergün bi bardak içiyorum.

kızlar bebeğim bugün 25 günlük oldu, ailemden kimse yanıma gelemediği için ben günlerdir kayınvalidemdeyim, kırkı çıkana kadarda burda kalıcam :( ama evde bebeğimle yalnız kalacağımı düşündükçe kayınvalidemde kaldığıma bile şükrediyorum.sürekli sebepsiz ağlama nöbetleri, gaz sancıları, derken ne gecem kaldı ne gündüzüm.her saniye elimizi çekmeden onunla ilgilenelim istiyo paşam bu da beni çok yordu.kırkından sonra düzelir diyorlar şuan tek tesellim bu.yalnız kalan arkadaşlar nasıl başarabildiniz yöntemlerinizi anlatır mısınız? :)

kabızlık sorununu ben de yaşadım, hemoroidim çıktı :18: hayatımda ilk kezbaşıma geldi ve tam 3 gün boyunca ne oturabildim ne kalkabildim gerçekten fena bişeymiş.doktor hormonların hala oturmadığını o yüzden bu tarz sorunlar yaşadığımı söyledi.bi krem verdi çok şükür şifa oldu.

göğüs yarası içinde; ben ilk 10 gün çok acı çektim bana evicap diye bi kapsül önerdiler.kullanmadım çünkü bu sendromu çabuk atlattım ama çok sorun yaşayanlar bi deneyebilirler.

ben spinal sezeryan olduğum için doğumdan sonraki ilk bir hafta hayvani derecede baş ağrıları çektim.ameliyat sancım bile yanında çerez kaldı sen düşün artık, biraz daha sürseydi yemin ederim intiharı falan düşünürdüm herhalde.o süreçte doktor bana bol bol sade kahve içmemei ve bitter çikolata yememi önermişti.yaptımda.. kahvenin süte bi zararının olmadığını söylemişti.arada tüketmenin bi sorun olacağını sanmıyorum ben hala hergün bi bardak içiyorum.

Bende nescafe iciyorum günlük bir fincan...
Sade kahve türk kahvesinden bahsediyorsun degilmi ??
Bende iceyim sagol...

Benimde annem kaldi ilk hafta yanimda sonra gitti , yalniz idare etmeyi ögreniyorum 2 tane cocukla ..
Esim bazen gece bazen gündüz calisiyor ...
Evde oldugu zamanlarda cok yardim ediyor ..
Yemek falan basit seylere kaciyoruz , makarna bulgur pilavi buzluk sebzeleti vs .. Yanina birde corba ...

Kizlar peynir alti suyuyla yapilan iceceklerin ve nar suyunun süt icin iyi olduklarini cogu yerde okudum paylasqyim istedim sizlerle ...

Birde emzik veriyormusunuz simdiden ??? Cogu doktor ilk basta önermiyor emmesi icin , kafam cok karisik bu konuda :(

Kizlar peynir alti suyuyla yapilan iceceklerin ve nar suyunun süt icin iyi olduklarini cogu yerde okudum paylasqyim istedim sizlerle ...

Birde emzik veriyormusunuz simdiden ??? Cogu doktor ilk basta önermiyor emmesi icin , kafam cok karisik bu konuda :(

ben ilk günden beri vermeye calisiorum hala zor tutuyo yavrum emzik cogu zaman kolaylık bence

Gizliozne doğum yaptı, buraya niye yazmadı bilmiyorum, suni sancılı vakum kullanılan normal doğum, çok zor olmuş, feyste yazdı, oğlu 4 kiloya yakın 55 cm, sağlıklı maaşallah.

Selayim çok geçmiş olsun inşallah boynunun agrisida tez vakitte geçer, büyük prensin demek küçük prensini kiskaniyor oda çok normal annesi inşaallah oda çok çabuk zamanda duzelir bu durum.

Bizde her hafta kizikin farkli bi huyluyla.ugrasiyioruz. Haftasi haftasini tutmuyor teyzesi :-D bu hafta uykusu çok güzel maşallah ama emerken resmen memeyle kavga ediyor ağlama bağırmak ile emiyor, bakalim bu hafta nasil olacak :-D
Hala evimize geçemedik, burda havalar çok soğudu suan -5 babannemiz aklim sizde kalacağına gondermem hasta olur bakamazsiniz dedi çıktı, gitsek kusecek, 1,5 aydir bi sikinti yasamadik gidersek hooop ben kötü olacam. Esimde gidecegiz dedi ama yok ne dediyse olmadı. Ben cok daraldım ama bunaldim. Lohusa depresyonu yaşamadım ama biraz daha durursak gecikmeli yaşayacağım, çok alingan hep temkinli ve dikkatli olmak zorundayım buda yordu valla. Yavrum ikk zamanlar kusmuyordu artik hem emmeden sonra kusuyor, doktor fazla emmekten dedi, emzirme surelerinin arasini ac dedi. 2 saatte emiyordu 3 e çıkardım ama babanemiz bırak 3 u 2 yi yarim saat olmuş emeli araniyor emzir diyor, anne kusuyor diyorum midesi büyüyor cocuk bu kusacak diyor. Birgün yine böyle oldu, babanneyi kandiriyorsun dimi kizim emeceksin sonra kusacaksin kusamassan onun sıkıntısını hem kendine hem bana cektireceksin dedim 2 gün küstü ona laf sokmusum sözünü dinlemiyormusum, oda 3 tane buyutmus azcik dinleyecekmisim, neye uğradığınımi şaşırdım tamam anne seni dinliycem ama ben sana laf sokmadim okadar karaktersiz haysiyetsiz değilim bi sikintim varsa bunu sana direk söylerim anne dedim. Ogunden beri yarım saat 1 saat ara ile emziriyorum çocuğu simdi çocuk memeyi almayinca niye böyle yapiyor bu çocuk dedi, cunki tok istemiyor anne dedim ama araniyor dedi demekki o hareketi bilinç dışı yapıyormuş dedim simdi benim dedigime geldi. Oy çok konustum sistim la havle, böyle işte selayim.
Evime bi gideydim kusturmeden.

Kuzum06 cok sagol canim sükür daha iyiyim ..
Dün annem geldi yine yemegimle fslan ilgileniyor ...
Yarinda esim beni oraya götürecek 1 hafta kalacagiz orda .. Esm geceleri ise gidecegi icin evde yalniz kalma aklim sizde kalir dedi ...
Annemde isinden dolayi kalamiyor ..

Insallah biran önce gecersiniz canim evinize , lohusalik hali bana annemin dedikleri bile cok geliyor .. Gerci ben söylüyorum öyle degil böyle falan diye , allahtan alnmiyor anacim ...

Dün benim mnikte öyle cok kustuki cok korktum büyük insan gibi , iki günde bir kusuyor ... Yarin doktora götürecegim .. Normaldede kusuyor ama dünkü cok korkutucuydu ...

Gizliozne gözun aydin canim kavusmusun sende minigine ..
Sekerisstan vardi birde o ne yapti acaba ???

Selayim çok geçmiş olsun inşallah boynunun agrisida tez vakitte geçer, büyük prensin demek küçük prensini kiskaniyor oda çok normal annesi inşaallah oda çok çabuk zamanda duzelir bu durum.

Bizde her hafta kizikin farkli bi huyluyla.ugrasiyioruz. Haftasi haftasini tutmuyor teyzesi :-D bu hafta uykusu çok güzel maşallah ama emerken resmen memeyle kavga ediyor ağlama bağırmak ile emiyor, bakalim bu hafta nasil olacak :-D
Hala evimize geçemedik, burda havalar çok soğudu suan -5 babannemiz aklim sizde kalacağına gondermem hasta olur bakamazsiniz dedi çıktı, gitsek kusecek, 1,5 aydir bi sikinti yasamadik gidersek hooop ben kötü olacam. Esimde gidecegiz dedi ama yok ne dediyse olmadı. Ben cok daraldım ama bunaldim. Lohusa depresyonu yaşamadım ama biraz daha durursak gecikmeli yaşayacağım, çok alingan hep temkinli ve dikkatli olmak zorundayım buda yordu valla. Yavrum ikk zamanlar kusmuyordu artik hem emmeden sonra kusuyor, doktor fazla emmekten dedi, emzirme surelerinin arasini ac dedi. 2 saatte emiyordu 3 e çıkardım ama babanemiz bırak 3 u 2 yi yarim saat olmuş emeli araniyor emzir diyor, anne kusuyor diyorum midesi büyüyor cocuk bu kusacak diyor. Birgün yine böyle oldu, babanneyi kandiriyorsun dimi kizim emeceksin sonra kusacaksin kusamassan onun sıkıntısını hem kendine hem bana cektireceksin dedim 2 gün küstü ona laf sokmusum sözünü dinlemiyormusum, oda 3 tane buyutmus azcik dinleyecekmisim, neye uğradığınımi şaşırdım tamam anne seni dinliycem ama ben sana laf sokmadim okadar karaktersiz haysiyetsiz değilim bi sikintim varsa bunu sana direk söylerim anne dedim. Ogunden beri yarım saat 1 saat ara ile emziriyorum çocuğu simdi çocuk memeyi almayinca niye böyle yapiyor bu çocuk dedi, cunki tok istemiyor anne dedim ama araniyor dedi demekki o hareketi bilinç dışı yapıyormuş dedim simdi benim dedigime geldi. Oy çok konustum sistim la havle, böyle işte selayim.
Evime bi gideydim kusturmeden.

Ahhh canimm. Bende yasiyorum ayni seyleri ama sen cok sabirli birisin ben direk saldiriya geciyorum artik. Neyse birkac gundr iyiyim sakinlestim baya. Her kafadan bir ses..birde ogrendimki kim ne derse desin bildiginu okuyacaksin arkadas:))

Back
X