topiğimizde ilk doğum yapan ben değilim ama hikayemi kısaca ilk ben yazayım :)
çok zor oldu oğlumla kavuşmamız..anlatmak kolay ama gerçekten zor oldu.....
hamile kalmam ,hamileliğim ve doğumum anlatsam roman olur dedirtir :)
ben sadece doğumumu anlatayım...
29. haftada kasılmalarım başladı hafif hafif.. Dr. önemli değil ,olur bu haftalarda dedi ama normal değildi..
giderek artan kasılmaları ilaçla durdurmaya çalıştılar..durmadı ama azaldı..bense daha 4 aylık hamileyken gördüğüm rüyamdan erken geleceğini biliyodum oğlumun :) her rüyamı hatırlamam ama hatırladığım rüyalarım çıkar mutlaka..
bir gün 5 dak. da bir olmaya başladı ..apar topar Dr.a gittik..evet doğum sancı başlamıştı 5 dak. da bir 120yi bulan sancılarım vardı..ciğer geliştiriciler yapıldı..açıklığa ve rahim boyuna bakıldı..herşey normaldi eve yolladı bizi dr..
akşam kıpır kıpır olan oğlum hareket etmemeye başladı..uykumdan tekmeleriyle uyandıran oğlum durmuştu birden..tekrar gittik Dr.a kalp atışı normal ama oynama yok dedi..hast.ye yatışım apıldı..4 gün 6 saatte bir nstye bağlandım..yok oynamıyodu oğlum..
ultrasonda herşey normalken hareket etmiyordu.bi sabah artık alışkanlıktan hemşire nst yi bağlarken ben uyumaya devam ettim..gözlerim kapalı oğlumun kalp atışlarını dinliyodum....birden kesildi ses.. bekledim elimle yerini değiştirdim nst kemerinin yok ses yok.. fırladım yataktan kalp atışı 80e düşmüş nst de kopuk kopuk çizgiler..dr. geldi bebekte sıkıntı var riske atamam dedi..ben ağlamaktan başka bişey yapamadım tabi..aç kal belki bu gün almam ama sen hazırlıklı ol dedi dr..
akşam 4 e kadar oğlumu sevdim karnımda oda son bi şansını mı denedi nedir oynamaya başladı :)
16 :00 ameliyathaneye alındım ..ağlaya ağlaya bekledim dr.u..spinal anestezi yapıldı (iğrenç ama anesteziye göre daha kolay bi yöntem) hemşireler Dr.lar hepsi başımda beni teselli ediyolardı..tabi ben kimseyi duymuyodum .
dr. ağrı hissetmeyecksin ama baskı hissedecksin korkma dedi..oğlumu çıkardıklarını hissettim..henüz doğum pozisyonu almadığından halen inmemişti oğlum ..kaburgalarımın altından aldılar resmen :)
ve o ince ses :) kısa bir süre ağladı oğlum ..sümüklerim aka aka oğlumu gösterin bana diye konuşabildim sonunda:)
boncuk boncuk iki göz gördüm yeşil örtünün içinde ..dünyaya bedel bi bakış..
güzel oğlum erkenden dünyaya geldi..küvözde sıkıntılı günler geçirdik..halen küvözde ama daha iyi hamdolsun..
ne lohusa yatağım ,ne lohusa depresyonum ,bebek şekerlerimiz hiçbişeyim olmadı :) olsun oğlum iyi olsun hepsi hikaye..
Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin..benim oğluma da sağlıklı uzun ömürler versin