2013 Kasım Bebekleri Büyüyor

evenescence

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
134
1
96
Antalya
6 kasım da oglusum dünyaya geldi.Kasım ayının bebisleri artik yavas yavas dünyaya geliyor.sıkıntılarımızı,mutluluklarımızı her turlu paylasimlarimizi buradan konusabiliriz diye dusunuyorum...

Evet canım çok iyi düşünmüşsün. Benim kızım da 6 Kasım'da saat 5.50'de dünyaya gözlerini açtı güzel prensesim.

Yaşı uzun olsun bebeklerin rabbim uzun hayırlı ömürler versin iki hafta sonra bir yaşımız doluyor zaman dediğin ne ki anlamadım nasıl geçti

Selam kızlar, bu konuyu da aktifleştirelim biraz diyorum.
Bebeğinizin göbeği ne zaman düştü?
Benim kızın göbeğinde enfeksiyon olmasından şüpheleniyorum. Göbek bağının dibi sümüksü yapıda benim kızda. Sizinkilerde de öyle mi, normal mi bilemedim. Akıntı yok, sıcaklık yok, çocukta emmede problem falan da yok. Sadece biraz kızarık.

sezeryan ini 3.gunu hala yaravyerim aciyor. goguslerimde emzirirken .dayanamiyorum nevzaman geçer. ? sizler neler yaptınız. sutum var mi yok mu anlamiyorum

Merhaba
Bende 7 Kasım da oğlumu sezeryan ile dünyaya getirdim. Aynı şekilde yuruyunce benim de dikiş yerlerim yanıyor. Normal mi acaba? Bi de emzirmekten göğüs uçlarım yara oldu krem kullanıyorum ama fayda etmedi oğlum çok sık emiyor.

Benim kızın göbeğinde enfeksiyon olmasından şüpheleniyorum. Göbek bağının dibi sümüksü yapıda benim kızda. Sizinkilerde de öyle mi, normal mi bilemedim. Akıntı yok, sıcaklık yok, çocukta emmede problem falan da yok. Sadece biraz kızarık.

Bebislerimiz ayni gun dogmus.bizim gobegimiz dun dustu.3 haftaya kadar dusebiliyormus.pediatri doktoruna kontrole gittiniz mi.sariligina,kilo durumuna falan bakiyor.

9. gün düstü oglumun göbegi düsene kadar bir sey kullanmadik düstükten sonra tuzlu saf su verdiler hastaneden her altini degistirdigimizde döküp kuruluyoruz. Ilk gün hafif sümüksüydü ama kurudu simdi.

sezeryan ini 3.gunu hala yaravyerim aciyor. goguslerimde emzirirken .dayanamiyorum nevzaman geçer. ? sizler neler yaptınız. sutum var mi yok mu anlamiyorum

Canim ilk 3-4 gün zaten sari koyu kivamli kremimsi geliyor, alisik oldugumuz süt sonraki günlerde yavas yavas iniyor ama kisiye göre de degisebilir.

Son düzenleme:
Bebislerimiz ayni gun dogmus.bizim gobegimiz dun dustu.3 haftaya kadar dusebiliyormus.pediatri doktoruna kontrole gittiniz mi.sariligina,kilo durumuna falan bakiyor.

Göbeğimiz düştü çok şükür 8. gün. Sarılık vardı ama geçti 10 civarıydı. Bol bol emzirdim, çok yüksek olmadığı için geçti çok şükür. Kilosu da 4100 gram oldu, badisi ve bezi vardı üstünde. 4 kg diyebiliriz. Seninki ka. kiloydu, inşallah çok sağlıklıdır evladın.:34:

arkadaşım forumda göz gezdirirken yazını okudum. ben de 3 ay ağlaya ağlaya bebeğimi emzirdim. meme ucumda çatlak vardı. kaç çeşit krem varsa kullandım fayda etmedi. göğüs kalkanını internette araştırırken buldum ve aldım, o iyi geldi. inan çok geçmeden düzeliyor. meme ucu göğüs kalkanı sayesinde açıkta duruyor ve içeri kaçmıyor, böylece sızılar bitiyor. ben yararını gördüm.o acı nedir çok iyi bilirim.o yüzden tüm bu şikayetleri yaşayanlara tavsiye ediyorum.

Göbeğimiz düştü çok şükür 8. gün. Sarılık vardı ama geçti 10 civarıydı. Bol bol emzirdim, çok yüksek olmadığı için geçti çok şükür. Kilosu da 4100 gram oldu, badisi ve bezi vardı üstünde. 4 kg diyebiliriz. Seninki ka. kiloydu, inşallah çok sağlıklıdır evladın.:34:

3200 dogmustu 7.gunlukken doktora gittigimizde 3300 olmus dedi.ilk basta kilo veriyorlarmis o yuzden doktor iyi demisti oglusuma

Kızlar selam hepinize:16:
artık burayı takip etme ve buraya yazma zamanımız geldi :)
oğlum 4kasım doğumlu. 3800 doğdu, göbeği de 7. günü düştü... Allaha şükür günden güne alışıyor ve rahatlıyoruz ama gaz sancılarmıız ve dolayısıyla gece uykularımız çok yoğun...
Allah hepimizin evladına sağlık sıhat nasip etsin inşallah...

Canım merhaba.Hayırlı olsun doğum yapmışsın.İkinizde sağlıksınızdır inşallah.Topiğe uğramayınca merak ettim seni.Oğluşunun adını söylersen 6 kasım doğumlu olarak ekleyim listemize senide:29::29::29:

Kizlar calisan bi anneyim.mart gibi is basi yapacagim.o yuzden avent in elektronik pompasindan almistim ama ben mi beceremiyorun sutum mu az bilmiyorum ama gecen denedim olmadi.sut sagabilenler nasil yaptiklarini yazabilirler mi acaba.

Kizlar calisan bi anneyim.mart gibi is basi yapacagim.o yuzden avent in elektronik pompasindan almistim ama ben mi beceremiyorun sutum mu az bilmiyorum ama gecen denedim olmadi.sut sagabilenler nasil yaptiklarini yazabilirler mi acaba.

Canım ilk günlerde bende senin gibi beceremediğimi sanmıştım ama meğer sütüm gelmiyormuş, makine vakum yapıyorsa ve bunu hissediyorsan her gün sağmaya devam et, benim sütüm 4.gün çok az damla damla gelmeye başladı. İlk günden beri günde 3-4 sefer her iki göğsümü de yarımşar saat sağıyordum. Şu anda Malt içecekler, komposto ve bol bol su içiyorum. Akşama kadar sütüm kızıma yetiyor ancak akşam bitiyor. Günde 2 defa Aptamil 1 mama takviyesi yapıyorum. Bu arada kızım 10 Kasımda doğdu, bugün 16 günlük olduk.

Mrblar,
Talha bebegim 22 kasım 13.02 de 3030gr dogdu sezaryanla 52 cm sütüm çok şükür var (tahin helvası,tahin pekmez komposlu yiyorum faydasi var sütüm gelmemişti şuan iyi geliyo) gögüs ucu yaram bende de var ama kendi sütümden sürüyorum arada sırada sonra gögüs pedi koydum faydasını gördüm ama bebeginin emdigini görünce acım hafifliyo rabbim bebeklerimize saglikli uzun ömürler versin inş

Kızlar selamlar,bebişle uğraşmak gerçektn çok fazla vaktimi alıyor,sütüm az bebeğe yetmiyor,emzirirken nefes nefese hıh hıh diye sesler çıkarıyor.bizde mama takviyesiyle ilerliyoruz.Bu arada bu kadar az süt için almaya değermi bilmiyorum ama bende sağma makinası almak istiyorum.Belki yavaş yavaş artar.Ne kullanıyorsunuz hangi marka iyidir avent falan mı alsam,tekli mi alaym çiftli mi?ne olur yardımmm

Kızlar selamlar,bebişle uğraşmak gerçektn çok fazla vaktimi alıyor,sütüm az bebeğe yetmiyor,emzirirken nefes nefese hıh hıh diye sesler çıkarıyor.bizde mama takviyesiyle ilerliyoruz.Bu arada bu kadar az süt için almaya değermi bilmiyorum ama bende sağma makinası almak istiyorum.Belki yavaş yavaş artar.Ne kullanıyorsunuz hangi marka iyidir avent falan mı alsam,tekli mi alaym çiftli mi?ne olur yardımmm

Canım eğer alacaksan elektrikle çalışan makinalardan al, elle uygulanan süt pompası çok yorucu olur diye düşünüyorum. Bana görümcem kendi aldığı makineyi vermişti, çok işime yaradı gerçekten. İlk zamanlar bebeği 2 saatte 1 uyandırmak gerekiyor ve uyandıramıyorduk, bende sütüm az gelsede her iki göğsümü de sağıp biberonla uyurken kızımın ağzına veriyordum, uyanık olduğu zamanlarda da emziriyordum. Böylece göğsümden emmeyi de bırakmadı. Çok şükür 15 günlük olduktan sonra gündüz uyku düzeni biraz daha oturdu artık acıktıkça kendisi uyanıyor ve ağlıyor, ama malesef akşam 7 den sonra sabaha kadar huzursuz ve çok gazlıyız :( Ayrıca günde 2 defa mama takviyesine de devam ediyoruz, o kadar şey yiyip içmeme rağmen hala sütümde artış olmadı.

Son düzenleme:
Back
X