inş canım, babada tedirgin oldu yani. temizliği sen yapcan sandım da aman napıyosun diyecektim.ama yinede dikatli ol yorulma.eksikleinide tamamladınmı ohh kafa rahat.hast ye her gitiğinde çantanı götürüyomusn peki ? kızınızın ismi hazırlmıydı canım ? hatırlayamadımda
Canım ilaçlar derken ne kullanıyorsun peki
Ben bazı aksamlar ciddi regl sancısı cekiyorum o sırada nst yaptırmadım hic yaptırsam cok cıkar heralde
canim 6 saat seni korkuttuysa ben ilk dogumumun ne kadar surdugunu hic yazmiimama evet kesenin patlatilmasi dogumu hizlandiriyo, benim kizim cok yukaridaydi, dogum kanalina girmediginden bende acilma olmuyodu, cocuk kanala girecek ki o baskiyla acilma hizlansin, o nedenle patlatmislardi, ama ikinci kizim 2 satte dogdu, gerci onda da kesem patlamamisti ama kizim kesesiyle mi dogdu ne oldu orayi hic hatirlamiyorum, esime sordum o da yok bebek kesenin icinde dogmadi dedi, neyse canim ama bak iste burdayiz, o pek zor dogan kizim simdi 6.5 yasinda, insan hic hatirlamiyor bile de yenisine niyetleniyo
canım erken doğumu önlemek için geçen hafta Hastanede yattım serumlar verdiler içeriğini tam bilmiyorum, hastaneden çıktığımdan beride erken doğumu önlemek için adalat isminde bi ilaç sabah akşam, kasılmalar için magnezyum ve klasik kan ilaclarim elevit ve b12 vitamin desteği kullanıyorum.
kızlar bende doktordan biraz önce geldim oğluşum bir hafta geriden geliyomuş kilosuda 1.900 biraz düşük bu haftada 2.150 olması gerek dedi ama biraz tedirgin geldi bana sonra çatı muayenesi yaptı ve nts ye gönderdi ama benim kuzum çok inat 25 dk boyunca birkez olsun kıpırdamadı bebişimin kalp atışları 140 kasılmalarımda 30 çıktı doktorum 2 hafta daha bakalım gelişme olmaz kilo almazsa bi çaresine bakcaz dedi ama o an dondum salak gibi bişey oldum tamam saolun dedim çıktım çok korkuyorum yaa
kızlar bende doktordan biraz önce geldim oğluşum bir hafta geriden geliyomuş kilosuda 1.900 biraz düşük bu haftada 2.150 olması gerek dedi ama biraz tedirgin geldi bana sonra çatı muayenesi yaptı ve nts ye gönderdi ama benim kuzum çok inat 25 dk boyunca birkez olsun kıpırdamadı bebişimin kalp atışları 140 kasılmalarımda 30 çıktı doktorum 2 hafta daha bakalım gelişme olmaz kilo almazsa bi çaresine bakcaz dedi ama o an dondum salak gibi bişey oldum tamam saolun dedim çıktım çok korkuyorum yaa
yahu bakiyorum herkes 11 12 kilo arasi almis galiba simdiye kadar.ben ilk hamile kaldimda max. 49 kiloydum.simdi 34.haftadayim 64 kilodayim :-((( aslinda bu kadar olmazdimda 5.ayda istahim inanilmaz artinca bende haliyle yedim.hamileligimden oncede yardimde bunyem hic kilo tutmazdi onun gibi sandim yedim de yedim bir ayda tam 9 kilo aldim.sonra azcik dikkat ettimde 2 kilo aldim. Ahhh onceden hic bole olmazdim simdi ole yemek dusunuyorummm.
Bu arada cocuk kuveti falan konusulmus ben yokken,ben bebisimi nasil yikayacam bilemedim,netten baktim biraz aklima yatan seyler var ama bilmiyorum.gerci hastanede dogumdan sonra sana gosteriyolarmis herseyi ama tedirginim genede.yalniz yikayabilirmiyim diye onu dusunuyorum.bide kis ayinda dogacak ya acaba hangi araliklarla yikasam bebisimi?su vucudunu rahatlatir ilk zamanlar iyi olur deniliyoda ben korkuyorum minicik melegim hasta olursa sonra?gerci sicaklik konusunda sorun olmaz ama bilemedim.ahhh ilk ya insan bilse bile bisileri genede tecrubesiz oluyoo.gerci cocuk dogunca hersey kendilinden gelecek sanki....o anda ki ortama duruma gore hareket etmek lazim sanirim..
bilmiyorum ya çok korktum erken doğum tehlilem vardı zaten bebekde zayıf olunca çok tedirgin oldum bidaki kontrolüm şubatın 5inde bide fitil verdi aslında krem ama uzun tüp şeklinde borusu var kremi ona alıp vajinaya sıkıyomuşungüzelim msjının sonun okumadan cvp yazdım demin korkma bişey olmaz benimkide hiç hareket etmedi nst de bu ay gelişimide yavaşlamış bence üzülme ve bebeğinizde üzme ne zaman gideceksin yine
bilmiyorum ya çok korktum erken doğum tehlilem vardı zaten bebekde zayıf olunca çok tedirgin oldum bidaki kontrolüm şubatın 5inde bide fitil verdi aslında krem ama uzun tüp şeklinde borusu var kremi ona alıp vajinaya sıkıyomuşun
çok saol gülüm haklısın ama bana doktor çok tedirgin geldi ntsye gönderdi çatı muayenesi yaptı sancın olursa hemen gel dedi ve iki haftada gelişmezse gelişim geriliği var diyebiliriz dedi çok korktum inşallah dediğin gibi olur bebişim haftaya sewvindirir bizicanım benim hepimiz aynı durumlara düşebiliyoruz.herşey yolundayken güzel giderken en ufak belki önemsiz bir olumsuzluk bizi bizden alıp bütün duyguların alt üst olmasına sebep oluyor.biliyorum ne söylsem sen yine endişeli olacaksın ama.bebişler bu güne kadar ne zorluklarla bize tutndular.zayıf olması problem olmasın.bakarsın bir sonraki kontrolunde sana süpriz yapar tombik olur.bu seferde niye tombik diye düşünürsün.güzel düşün herzaman.o her haliyle seninle.
Canım sancı çıkıyor nst bağlandığımda ama ben hissetmiyorum, Ara Ara göbek kisminda sertlesmeler oluyo ama bu sertlesme olduğu zaman müdahale etmemek gerekiyormuş doğumu başlatabilirmis ben ovalyorum dedim doktora çok kızdı kendiliğinden geçmesini bekle dedi.sancinda oldumu arkadasim?adet sancisi gibi mi oluyo sancilar?kasilmalarin gobek kisminda mi oluyo?sert oluyomu karnin?
ayy canım inş kızın sana uğrunu getirir, hemen gelir babası yanınıza.o ihtimal hiç olmasın babası kızının peşine gelsin :)) özlemişsindir tabi evinide ya özlemezmisin.allah gönlüne göre versin inş ...Ohh iyi yapmışsın hakkını savun arkadaşım. Ah canım zaten evim burnumda tütüyor. İstanbula gidince bir yolunu bulcaz artık. İnan burda doğum yapmaktansa orda yanlız olduğum an doğum başlasa daha çabuk hastaneye giderim
Bu arada tayin olayı karışık 28 Şubat- 22 Mart şeklinde her ayın son haftalarına yakın toplu tayinler oluyor. Biz Şubat itibariyle hak kazanıyoruz. İnşallah 28 Şubat da olurda eşimden uzun süre ayrı kalmam. sizin baya varmış ya. Bizim tam doğum üstü istanbul olursa güzel. Başka bir şehir olursa ...... diyorum başka birşey söylemek istemiyorum
inş isminede karar verirsiniz :) isimleriniz çok hoş ... allah kolaylık versin inş.allaha em<anet olun ikinizde.babamız 29.haftadan beri tetikte bekliyo canım. Ilk o zaman dendi erken doğum olabilir diye :) Yok canım Annemde gelecek o gün Bende yorulmamaya clıscm tabi. Canım çantayı götürmüyorum ama yerini herkes biliyor acil durumda cantamz burada diye söyledim annemlere kayinvalidemlere :) malesef ismimiz hazır değil daha :) elif erva, azra, ırmak seçenekler arasında bugün yarın onuda netleştirirz inşallah:):)
canım senin yerinde bizde olsak üzülürdük.inş eksiğini tamamlar yavrunda mutlu mesut gidersin doğuma, endişesizce.geçenlerde bende araştırmıştım.bebeğe ne kilo aldırıy diye.portakal suyu çok kilo aldırıyomuş, elevit ve kan ilaçlarıda öyle.birde pekmezin faydasını gören olmuş.eğer şekerin yoksa denemeye değer diye düşnüyroum.özellikle port. suyu, bi ark ıma dr u demiş ne yiyo içiyosunki bebeğin çok tombul.söylemiş, evet zaten böyle bi özelliği var sizdede göstermiş demiş.aklında olsun.kızlar bende doktordan biraz önce geldim oğluşum bir hafta geriden geliyomuş kilosuda 1.900 biraz düşük bu haftada 2.150 olması gerek dedi ama biraz tedirgin geldi bana sonra çatı muayenesi yaptı ve nts ye gönderdi ama benim kuzum çok inat 25 dk boyunca birkez olsun kıpırdamadı bebişimin kalp atışları 140 kasılmalarımda 30 çıktı doktorum 2 hafta daha bakalım gelişme olmaz kilo almazsa bi çaresine bakcaz dedi ama o an dondum salak gibi bişey oldum tamam saolun dedim çıktım çok korkuyorum yaa
bende ondan yıkıldım ya gülüm antalyada portakalların içindeyim zaten günde 6 tane rahat yiyorumdur antep fıstıksız cevizsiz günüm geçmez kan ilacını sütümü peynirimi düzenli yiyorum kırmızı eti haftada 3 kez muhakkak tüketirim 2buçuk kilo kesin vardır derken böyle olunca şok oldum ama bende 1 haftadır ıshal var hiç söylemek aklıma gelmdikıyamam ya cnm düzelir mutlaka istersen başka bir doktorA daha git için rahatlasın bu arada da kendine dikkat et bol bol vitamin al portakal mandalin ye bebişinde güzel güzel kilo alsın sağlıklı olsun inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?