2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
benim kiziminda cisi kokmaya basladi.insallah normaldir.bide kakasi hep kokuyoduki anlamiyorum ben sadece simdi kivami daha koyu oldugu icin biraz daha agir kokuyo.
canım idrar kokusu enfeksiyona işaret olabilir :5: sen ihmal etme idrar tahlili yaptır inşallah temiz çıkar ama kokulu olması bu yüzden de olabilir :30::16:

benim kiziminda cisi kokmaya basladi.insallah normaldir.bide kakasi hep kokuyoduki anlamiyorum ben sadece simdi kivami daha koyu oldugu icin biraz daha agir kokuyo.

çişin kokması enfeksiyon olabilir bızde de vardı bır hafta antıbıyotık ıctı kızım...pek bi belirtiside yoktu kusması var dedım dıye doktor yaptırmıstı tahlil,kokuyu çok fazla önemsememiştim bende doktoruna söyle istersen erteleme bence....kakası bızım yenı kokmaya başladı yoktu başlarda,kıvamıda koyulaşmadı hala...

canim hem sana hemde diger topikteki arkadaslara bisi sormak istiyorum.
benim sag gogsumde hic sut birikmiyo.az olmaya basladi onceleri ikiside esit orandaydi sut yani.simdiyse hic birikmiyo bekletiyorum olmuyo sik sik emerse cogalir belki diyorum olmuyo.olanda kendi kendine akiyo.acaba aktigi icini birikmiyo bilmiyorum.sende bole bisi varmi?
(yada kizlar sizde?)digerindede fiskiriyo.ama oburunde fazla olmadigi icin mecbur tek memeye yukleniyorum bazen ondada yeteri kadar dolmadigi oluyo.napcam bilmiyorum :((
nolur bisi soleyin :((

Cnm bnmki de oyle sag gogsum soldan daha cok doluyo bn de 3 4 gundur pompayla sut damarlarini acmaya calisiyorum tek gogusten emzirip digerini pompayla cekiyorum saatlerce faydasini da gordum tavsiye ederim

kızımın ten rengi hala açılmadı neden anlamıyorum,vücudu acık, elleri beyaz, yüzü hala daha bugday hatta esmere yakın bı bugday rengi....acaba yüzüde beyazlayacakmı yoksa vücudu da koyulaşacakmı anlamadım??

kızlar rota virüs aşısı yaptırıyormusunuz??? benımm bazı arkadaşlarım yaptırmamışlar bu senenmi çıktı bu aşı acaba??bazı yerlerde 2. ay en uygun diyor ama şimdi zaten 3 tane aşı olacak zamanından sonra yaptırıncada etkisi azalabılır,nasıl yapıcaz???

kızımın ten rengi hala açılmadı neden anlamıyorum,vücudu acık, elleri beyaz, yüzü hala daha bugday hatta esmere yakın bı bugday rengi....acaba yüzüde beyazlayacakmı yoksa vücudu da koyulaşacakmı anlamadım??

Bebisin yuzunu sutunle sil cnm anne sutu beyazlatiyo hatta varsa kendi yuzune de uygula bi de sk sk yika

Okadar yorgunumki bütün gün kucagimda geziyoruz hatta bazen uyurken bile kucagımda koyunca uyanıyo nasıl kucaktan vazgeciricem artik belim kollarim tutmuyo:-(
Anneler hicmi dinlenmiyomus acaba

benim kızımda renk değiştiriyo resmen bazen bazen kumral anlayamıyorum çocugu rengini bulamadı hala

Kızlar benim kızım 35 günlük ve uyanık olduğu zamanlar genelde ağlıyor sizlerin bebeklerinde durumlar nasıl uyanık ve ağlamadığı zamnlar oluyormu normalmiki bu durum.bende uyandığında emzirirp altını değiştirip hemen geri uyutma çabasına giriyorum çünkü uyanıkken huzursuz.

gün aldıkca değişiyo 56 günlük olduk kızım keyif sesleri çıkartıyo kendi kendi yatıyo 20 gün önce hayaldi bunlar
bungün ev temizledim o sesi dinledi yemek yaparken muftaga götürüyorum yatıyo orda sürekli konuşuyorum
2 gün peş peşe koligimiz tuttu öldük resmen hiç bi şekilde sakinleşmedi meme almadı saçkurutma makinesi ana kucagı battaniye arasında sallama arabayla gezme gözleri şişti ağlamatan kendimi hiç böyle çaresiz h,ssetmemiştim

kızım her geçen daha bir açılıyor :28: valla takma tatlım sağlığı keyfi yerinde olsun bebişlerin teni de zamanla oturacaktır :emir_bebek::nazar: hem geçenlerde bana gelen misafirlerden biri dedi ki bebeklerin hemen hemen hepsi bebekken beyaz olur teni sonra çocukken esmerleşir :30:

kızlar rota virüs aşısı yaptırıyormusunuz??? benımm bazı arkadaşlarım yaptırmamışlar bu senenmi çıktı bu aşı acaba??bazı yerlerde 2. ay en uygun diyor ama şimdi zaten 3 tane aşı olacak zamanından sonra yaptırıncada etkisi azalabılır,nasıl yapıcaz???
ben yaptırmaktan vazgeçtim :28: yaptırıpta virüse yakalanan bebişlerde varmış :25::53: hal böyle olunca bence çok gerekli bişi olsaydı isteğe bağlı olmazdı :19:

Okadar yorgunumki bütün gün kucagimda geziyoruz hatta bazen uyurken bile kucagımda koyunca uyanıyo nasıl kucaktan vazgeciricem artik belim kollarim tutmuyo:-(
aynen canım ya kucaktan başka bişiden zevk almıyor :emir_bebek::nazar:

kızım her geçen daha bir açılıyor :28: valla takma tatlım sağlığı keyfi yerinde olsun bebişlerin teni de zamanla oturacaktır :emir_bebek::nazar: hem geçenlerde bana gelen misafirlerden biri dedi ki bebeklerin hemen hemen hepsi bebekken beyaz olur teni sonra çocukken esmerleşir :30:

ben yaptırmaktan vazgeçtim :28: yaptırıpta virüse yakalanan bebişlerde varmış :25::53: hal böyle olunca bence çok gerekli bişi olsaydı isteğe bağlı olmazdı :19:

evet canım mühim olan saglıklı olması tabiki ama yüzü farklı vücudu elleri farklı renk olunca benimde garibime gidiyor :)

aşı kesin çözüm değilmiş zaten aşı olsada virüsü kapabiliyormuş sadece riski azaltıyormuş,insan arada kalıyor ya virüs alırsa bu seferde vicdan azabı cekermiyim acaba :(

evet canım mühim olan saglıklı olması tabiki ama yüzü farklı vücudu elleri farklı renk olunca benimde garibime gidiyor :)

aşı kesin çözüm değilmiş zaten aşı olsada virüsü kapabiliyormuş sadece riski azaltıyormuş,insan arada kalıyor ya virüs alırsa bu seferde vicdan azabı cekermiyim acaba :(
evet canım kızım da da elleri daha bi beyazdı doğduğundan bu yana ama şimdilerde her gün yüzü daha bi açılıyor işte rayına oturacaktır senin bebişinde :emir_bebek::nazar::34:
dr. bize dedi ki öyle bir durumda serum takviyesi ile tedavi uyguluyoruz :28: ve risk olarak bağırsak dolaşması yaşanıyor ama ben meslek hayatımda böyle bir riskle karşılaşmadım dedi :28: eğer yaptıracaksanız 3. ve 5. ayda öneririm dedi :emir_bebek::nazar: dediğim gibi gerçekten ciddi bi aşı olsaydı devlet tarafından karşılanmalıydı isteğe bağlı diye bişi olmamalıydı tabi ben seni etkilemek istemem ama benim kararım yaptırmamak :31:

64 gunluk canim bebegim.haklisin sukretmem lazim :))
onceleri 2 saate bir gece gunduz uyanirdi ama simdi cok sukur 5 6 saat bazende 3 4 saat uyuyo.arada bir kendini sikiyo sanki mirildaniyo sonra tekrar uyuyo.
seninkisi kac gunluk ki canim?
Allah yardim etsin insallah cok zor uykusuzluk.
ama ben yinede yorgun oluyorum emzirmekten dolayi.

Aynismis bizim bebisler 27 subat dogumlu benin oglum bugun artik tukendigimi hissettim suan belim sirtim ayaklarim kollarim kisacasi hicbiryerim tutmuyo butun gun uyumadi aglamadi hep mizirdandi sonra uyumak istedi hep sicradi uykusunda dalamadi uyku iyice cadilasti bu sefer aglamaya basladi artik en son dr goturduk inadina yapat gibi orda uyudu :)gazdan dedi dr ama ben oyle dusunmuyorum kendi dr yoktu gazlarimizda azaldi zaten cok gazi olsa susmadan aglar ama oyle bi durum yok butun zoru uykuyla ne gece ne gunduz uykusu yok uyanik oldugu icinde hep emmek istiyo bu sefer sut yetmiyo yetmeyince uyumuyo kisir dondu devam ediyo uyusa bende uyusam sut olsa ama yok

benimkiside oleydi.hatta sivilcenin icinde beyaz bir madde olusurya oleydi uzunca bir sure sonra kirmizi kirmizi putur putur oldu yuzu cok cirkin gorunuyodu simdi sukurki gecti.bide saclari yaglaniyodu yikiyodum uzun surmuyo tekrar yaglaniyodu snki haftalardir yikanmamis gibi duruyodu saclari deli oluyodum :))ama sanmiyorum adetli kadin bakmis falan ben inanmam canim fazla ole seylere.aklini karistirma korkma sivilceyse illaki gececektir.bende hic gecmicek sandim ama sukurki gecti :))

sabir........
sabir........
sabir........

Cnm bnmki de oyle sag gogsum soldan daha cok doluyo bn de 3 4 gundur pompayla sut damarlarini acmaya calisiyorum tek gogusten emzirip digerini pompayla cekiyorum saatlerce faydasini da gordum tavsiye ederim

Nasil yapiosun canim emzirmedigin gogsunu mu sagiyosun bende yapayim diyorum ama bi dahaki emmeye kadar sut dolmucak diye endiseleniyorum bizim oglan surekli uyanik ve emme modunda cunku

Yukarda da yazdim aynen bende oyleyim kesintisiz kac saat uyurum acaba :)

Yorgunluktan kendi cevaplarimi alintilarin icine yazmisim duzeltmeye calistim ama beceremdim kizlar siz anlarsiniz :)

Offffffff :( oğlumun sırtı isilik oldu galiba küçük kırmızı sivilce olmuş hep demin yıkarken gördüm dışarı çıkmıştık terledi herhalde sık sık yıkıyım da geçsin pöööööf başka birşey yapmak lazım mı Dr a götürsem mi?

Nasil yapiosun canim emzirmedigin gogsunu mu sagiyosun bende yapayim diyorum ama bi dahaki emmeye kadar sut dolmucak diye endiseleniyorum bizim oglan surekli uyanik ve emme modunda cunku

Sut iyi gelen memeden emziriyorum gun boyu digerini manuel pompa aldim onla sagiyorum dinlene dinlene :) sonra sagdigim sutu de emzirdigim gogsumde kalmadiysa biberonla veriyorum o da yetmeyince mama

Back
X