2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

herkese selam kizlarr. umarim keyifer yerindedir...
gida-pinar ben hamile degilken idrar yolu enfeksiyonu olmustum lanet bir sey gercekten.
ama ben de antibiyotik kullanmayi sevmeyenlerden oldugum icin dedikleri gibi cok bol su ictim ve maydanoz mucizesini uyguladim.
hamileyken zarari olur mu bilmem ama ben maydanzou kaynatip suyunu iciyordum, ve sicak maydanozu peceteye sarip malum bolgeye koyuyordum ve ancak ondan
sonra uyuyabiliyordum. amaaaaa hamilelik icin bilemem sakin doktor danismadan deneme sorumluluk kabul etmem. ama bu sayede 3 gunde gecti benim. bilginee

Son düzenleme:

bende gitgide iyi oluyorum galiba :)

bana da kan değerlerim iyi diye bişey vermemişti,geçen hafta elevitle demir+folik asit+b vitamini karışımı ilaç verdi.aç karnına içiliyor,bende midemi çok zorlamasın diye gece içiyorum.bende belirtmemiştim hiçbişey,sadece hiçbişey yiyemiyorum diye başladı.

hamilelikte kesinlikle sakıncalı maydonoz.benim kuzenimde bilmeden kaynatıp suyunu içmişti,6 aylık bebeği düşüyordu.benim doktorumda salatada filan ye ama kalkıpda bi demet yeme demişti.aman deyim kızlar bitkiselleri abartmayın nolur,doktorunuza kesinlikle danışın ve öyle tüketin.

Son düzenleme:
canım burda mısın neden yazmıyorsun ?

nasıl geciyor günün ?
ara ara girip yazdıklarınızı okuyorum canım bide akşamdan beri dişim nasıl ağırıyor anlatamam doktorum diş tedavisini pek fazla önermiyorum demişti sorduğumda akşam dayanamadım minoset içtim ama pek işe yaramadı sanırım. burda dişi ağıran bi arkadaş vardı hatırlayamadım adını o ne yapmıştı acaba

nasıl geciyor günün ?
ara ara girip yazdıklarınızı okuyorum canım bide akşamdan beri dişim nasıl ağırıyor anlatamam doktorum diş tedavisini pek fazla önermiyorum demişti sorduğumda akşam dayanamadım minoset içtim ama pek işe yaramadı sanırım. burda dişi ağıran bi arkadaş vardı hatırlayamadım adını o ne yapmıştı acaba

nasıl geciyor günün ?

aman allah korusunnn. ben dedim zaten basta hamilelikte bilmem diye. kulaktan dolma bilgiyle is yapilmaz zaten doktora danismak lazim

diş ağrısı bende de var. dişim ilk ağrımaya başladığımda hemen dişçime gittim. önce güzel bir fırça yedim, bi de okumuş insansın, madem bebek düşünüyodun insan öncesinde gelip dişlerine baktırmaz mı diye.
bende kanal tedavilik 2 diş varmış. dişçim müdahale edemem dedi. ama sinirleri öldürecek iğnesiz hapsız bir tedavi yaıyor. dişi geçici bir dolguyla kapattı (hiç iğne veya uyuşturucu yapmadan) sonra o dolguyu yeniliyor 4-5 günde bir. yaklaşık 15 gündür gidip geliyorum sürekli. önümüzdeki hafta da doğuma kadar tutacak bir geçici dolgu yapacak. en azından iltihaplanmasını ve ağrımasını engelleyeceğini söyledi. (bu geçici dolguyu da yapmadan önce kadın doğumcuyu arayıp sordu)
bence ihmal etmeden dişçiye git ve göster. hamile olduğunu da söyle. böyle doğuma kadar idare edecek çözümler yapabiliyorlar.
internette 3-6 ay arası diş tedavisi yapılabilir yazıyor. ben dişçime bunu sordum, ben yapmam o sorumluluğu almam dedi. sonra allah korusun bişey olur hep içinde soru işareti kalır dedi.

canısım hamilelikte en sık rastlanan idrar yolu enfeksiyonudur.enfeksiyon gebelikte düşüğe ve erken doğuma yol açar ve çok risklidir.ben her hamileliğimde ciddi boyutta yaşarım ve antibiyotik tedavisi olurum.gönü rahatlığıyla kullan antibiyotiğini bebeğine zarar vermez a kategorisinde ilaç vermezler hamilelere.korkmma.bazı enfeksiyonlar suyla gitmiyor malesef öyleki ben vajen kültür yaptırırım onda antibiyotiğe bile duyarlı çıkan oluyor.ihmal etme sakın canım....korkacak birşey yok...

hoşbuldum. kuzum.öyle niki girmeden okuyordum cevap vereyim diye girdim.nasılsın canısı???

canım karından geç görünebiliyor geç döllenme de olabilir ben 7+6 de gördüm [/QUOTE

İnşalahh canım benimki de öyledir ya çok endişeliyim, çarşamba gideceğim tekrar umarım görürüm bu sefer

hamilelikte diş tedaviside yapılır.6.aydan itibaren çok aşırı zorda kalınmadıkça önerilmez.çünkü diş ağrısı hem kalbe vuruyor hemde doğumu tetikliyor.ben iki tane yaptırmıştım bir öncekinde hemde kanal tedavili ve iğneyle arkasındanda antibiyotik kullanmıştım.bu bebeğimde doktorum dişlerin nasıl dedi bende iki dolgum var ama ağrım yok dedim bana hemen diş doktoruna gidip onları doldurtturuyorsun ileride sorun yaratır dedi.diş doktoruna gittim haftaya randevu verdi hamileyim dedim ne kadarlık dedi söledim 12 haftadan sonra gel dedi iğne olacakmı dedim tabiki bebeğee zarar verecek işlem yapılmaz korkma dedi.benim üç doktorumda yaptır dedi anlamıyorum ben bu doktorların hepsi farklı eğitimmi alıyor??ama ilkindede yaptırdığım için rahatça yaptıracağım ben.bebek bizden almaya başlayınca önce dişlerden gidiyor malesef o ağrılar 10 a katlanıyor ve diş kaybı sonucuyla noktalanıyor...

hoşbuldum. kuzum.öyle niki girmeden okuyordum cevap vereyim diye girdim.nasılsın canısı???

çok şükür canım bugün daha iyiyim kas ağrılarım kramplarım oluyor kaç gündür dünden beri felaket halde baldırımda özellikle oluyor bel ağrımla birleşince kötü oluyorum ama bebişim iyi olsun sağlıklı olsunda katlanacam artık magnezyum eksikliği diyor internette öyle midir ki sen bilirsin

evet canım magnezyum eksikliğindendir sanırım bir dahaki gittiğinde verir.suya karıştırılıp içilen bir toz ama iyi geliyor.daha ne ağrılar olacak varyaa anne olmak böle bişey işte:)))

evet canım magnezyum eksikliğindendir sanırım bir dahaki gittiğinde verir.suya karıştırılıp içilen bir toz ama iyi geliyor.daha ne ağrılar olacak varyaa anne olmak böle bişey işte:)))

salı günü gidicem inşallah aksilik olmazsa artık söylerim doktora verir.. deme canım ya korkutma :18: ee katlancaz artık bebişler iyi olsun da sen iyisindir umarım kanaman devam ediyor mu

Ahhh kayracım çok rahatlattın beni inan. İnsan korkuyor ben normalde de ilaç kullanmayan bi insanın bitkisel çözümlerle iyileştirim hep kendimi ama ş,mdi bitkilere de yanaşamıyorum.Netten de baktım bana verdiği antibiyotiği kullananlar var çok şükür problem yaratmıyormuş.

Cnm endişe etme ben ilk 8. haftamda karın ultrasonundan gördüm.Geç döllenmeymiş bnm ki ..

Cnm çok sağol ama maydonozun hamilelere iyi gelmediğini duymuştum.İlacımı kullanmaktan başka yapacak bi şey yok artık gerisi Allah a kalmış yaşanacaksa bişeyler yaşanacak engel olamayız.Allah ıma emanet ettim,sağlıklıysa tutunsun bana inş.

salı günü gidicem inşallah aksilik olmazsa artık söylerim doktora verir.. deme canım ya korkutma :18: ee katlancaz artık bebişler iyi olsun da sen iyisindir umarım kanaman devam ediyor mu

yok gülüm benim sıpa arada bir cee diyor sonra bitiyor şükürler olsun hergün biraz daha iyiyim bel ve sırt ağrıları dışında.birde başım ağrıyor sürekli uyusamda uyumasamda.ama genel olarak iyiyim.uyuşuk hissediyorum bugün azıcık..canım bebiş büyüdükçe batmalar olacak kafasını koyduğu yerler ağrıyacak uykular bitecek öyle tatlı ağrılardan bahsseettim.sen söyle doktoruna başla magnezyuma bir an önce hayırlısıyla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…