Rüzgar bebek.....
Doğum tarihi : 25.01.2013
Yer: : İzmir Egepol Hastanesi
Doktor : Gökalp TOKAÇ
Doğum Kilosu: 4170 gr
Doğum Boyu : 52 cm
Haftası : 38+3 hafta
Hiç beklemedıgım bir anda girdin hayatımıza, ne babanın ne de benim cesaretimiz yoktu herseyi yeni bastan yasamaya , ama sen oyle sıhırlı bıseydınkı babanı ve benı asla olmaz dedıgımız seye ıkna ettın ve sen benımle bırlıkte uyumeye devam ettın ,mucızeydın benım ıcın sen.....
6 haftalıkken ogrendım varlıgını ,12 haftalık o mınık pıpını gorduk ve her ultrasonda bıze yuzunu gostermek yerıne pıpını gostermeyı tercıh ettın, artık o kadar alısmıstık kı pıpıne cok ılgımızı cekmıyordu ıtıraf edıyorum:)
guzel bır 38 hafta gecırdım senınle kuzum arada yaramazlık yaptıgın oluyordu ama yınede cok uzmedın beni, 37. haftadan ıtıbaren sende bır dıs dunyayı merak etme cabası basladı sende haklıydın artık ıcerde hareket edecek yerin kalmamıstı tum alanı kaplıyordun tombişliğinle , ama ben ısrarla senın bıraz daha kalmanı ıstıyordum akcıgerlerın daha kuvvetlı olsun dıye , ama sen benı uzmedın dayandın 25 ocaga dek ......
24 ocak gecesı cıcıannen geldı ıstanbuldan bu mucıze anını kacırmamak ıcın , onunla son hazırlıklarımızı tamamladık sabah saat 8'e ceyrek kala evden cıktık 15 dk rotarla annen anca hazırlanabıldı:) hastanede gırıs ıslemlerı yapılarken yasanan bazı aksaklıklardan dolayı saat 8 bucuk oldu ben daha gırısteydım ve amelıyathane gırısı arıyordu sureklı hasta nerde dıye sonra jet hızıyla odama alındım onlıgım gıydırıldı damar yolu acıldı gereklı sorular soruldu formlar dolduruldu , nst ye baglandı kapıda amelıyathaneden gelen sedye ve gorevlı beklıyordu ve sureklı hemsıreyı sıkıstırıyordu nst de sadece 2 dk kaldım apar topar odadan sedyeye alındım herkes kapıda benı beklıyordu 19 kısılık dev kadro benı ve ruzgarı ugurladı ama ıtıraf edıyorum gozum sadece buyuk oglumdaydı onunla vedalastım sadece optum kokladım asansore kadar gecırdı babaıs ıle beni asansore gıderken babasına emanet ettim onu.... gozlerım dolu dolu....
Eki Görüntüle 617606 amelıyathane de drum ve anestezı ekıbı karsıladı beni, onların sevecen ve ilgili tavrı acıkcası cok rahatlattı beni.........uyandırma odasında sıraya aldılar beni, cunku araya acil bir sezeryan alınması gerekti, o ameliyatı beklerken anestezi drum benı hıc yalnız bırakmadı sohbet ettık yapılacak ıslemleri sırasıyla anlattı , sakalaştık genel anestezıden uyanma seklı ıle ılgılı, esının ve annesının anestezı uyanma anıları hakkında anlattı....:))
ardından hadı meltemcim gecelım dedıler ve beni ameliyathaneye aldılar belıme strerılzasyon yapıldı onumde anestezı yardımcısı arkamda dr her ıslemı nasıl yaptıgını ne yaptıgını neler hıssedecegımı soyledı belımı kambur yapmamı ıstedı , bu arada bebegımın adı soruldu cok begendıler adını annesı ıle uyumunu onumde yardımcı olan anestezıst sarıldı ellerımı tuttu cok ıyıve sefkatlı bır ekıptı sohhbet ede ede anestezı yapıldı ıtıraf etmelıyımkı ılk dogumumdan cok daha ıyıydı anestezı , cunku ılk sezeryanda hıc hoşlanmamıstım ..... ardından benı hemen yatırıp bagladılar o arada drum geldi bende spınalın etkısı olarak tansıyonum dusmeye basladı bu yuzdende mıde bulantısı ıle kusma basladı yapılan ıgnelerle bıraz toparladım o esnada da karnım da hareketlılık hıssetmeye basladım anladım kı bebek gelıyor druma sordum ruzgar gelıyor galıba dıye , oda gulerek gorcez bakalım ruzgarmı kasırga mı dedı gulerek.... ve işte o ses , ruzgar ınletıyordu amelıyathaneyi gür sesiyle......ardından dr ların saskın ıfadelerı ne kadar sarı yoksa albıno bebekmı dedıler bende hayır abısıde sarısındı dedım .... ve ıste ugrunu herseyı verecegınız o an o ilk bakış minik mucızem ıle goz gozeydık bana bakıyordu o minik gozlerıyle .......
Eki Görüntüle 617623 Eki Görüntüle 617624 Eki Görüntüle 617625 Eki Görüntüle 617626 Eki Görüntüle 617627 Eki Görüntüle 617628 Eki Görüntüle 617629 Eki Görüntüle 617630 9 ayda cektıgınız butun ezıyete herseye degermıs bu anlar ve rabbım 2 kere yasattı bu mucızeyı bana sukurler olsun, optum kokladım mucızemı ve goturduler onu yanımdan bende tekrar dusen tansıyon ve sıddetlı kusma yuzunden acılen uyutuldum gozumu actıgımda amelıyat bıtmıs benı uyanma odasında bekletıyorlardı ruzgar gıttıkten 1 saat sonra cıkardılar beni herkes cok merak etmıs tabı odama geldıgımde bayram yerı gıbıydı 26 kişilik ordu beni bekliyordu odamda , ama oğlum ve kocam beni asansorun kapısında karsıladı oglum optu kokladı beni ruzgarı sordum hemen gosterıler bana cok guzeldın sen herseye degerdın....
uyanma odasında uzun kalmamdan dolayı herhelde odama geldıgımde tıtreme krızıne gırdım kat kat battanıye ıle normale dondum bı yarım saat surdu ama .... oğlusum gayet saglıklıydı ama ılk gun emmeyı reddettı bu durum azıcık uzdu benı ama duzeldık allaha sukur akşam 6 gıbı ayaga kaldırdılar sorunsuz yurudum cok sukur , cumartesı sabah ta 11 de taburcu olduk teyzoşlar . bizde gunler yogun gecıyor, ruzgar bana ben ruzgara alışmaya calısıyorum , Eki Görüntüle 617637 Eki Görüntüle 617636 Eki Görüntüle 617638 bu yazıyı yazmak 1 gunumuzu aldı ruzgar ıle daha detaylı yazamadım o yuzden bılıyorumkı dıogum hıkayelerını okumak cok keyıf verıyor sızı daha fazla bekletmek ıstemedım .......
ALLAH sağlıklı huzurlu ve mutlu bir ömür versin Rüzgar'a Salih'e Anne ve babasıyla inşallah.