2013 şubat anneleri dogum hikayeleri

7 subatta bana attıgın mesaj ıle ogrendım oykumuzun aramaıza katıldıgını ve cok heyecanlandım sımdı de gozlerım doldu hıkayenı okurken beraber fılızlendırıp buyuttuk yawrularımızı , sankı kızkardesım dogum yapmıs ve onun bebegıymıs gıbı hıssedıyorum bu meleklerıııı

hikayen çok güzel valla duygulandım canım.Zaten ağlamaklıyım sürekli:) Ne güzel bebeğine kavustun,Allah ikinizede sağlıkversin.Masallah çok tatlı bebişin:))

amin cnm çok teşekkür ederim, en kısa zamanda sen de inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde alırsın kucağına meleğini:)

Ayy meleğe bak yaa :)) duygulandım okurken gözlerim doldu. Allah sağlıklı huzurlu günler versin canım....

çok teşekkür ederiz teyzesi, amin, darısı seninle bebişinin sağlıklı bir şekilde kurtulmanıza.

doğum yaptıktan ve kuzumla hasret giderdikten sonra ilk aklıma gelen hemen size haber vermekti sizinle paylaşmaktı
bu mutluluğumu her zamanki gibi, bütün hamileliğim boyunca hep siz vardınız herşeyi paylaştık aynen sanki kız kardeşim en yakın
arkadaşım doğum yapmış gibi herbirinizin meleklerinde heyecanlandım sevindim, iyiki varsınız :)

Canım yaaa çok güzel bir hikaye olmuş maşallah sanada incimizede:)
Bak bana diyodun hep senin tarihin belli ne güzel diye. Aynı gün doğum yaptık:)) allah bağışlasın öykünü sana

Hayırlı olsun canım

Teşekkürler kızlar

Canım yaaa çok güzel bir hikaye olmuş maşallah sanada incimizede:)

Bak bana diyodun hep senin tarihin belli ne güzel diye. Aynı gün doğum yaptık:)) allah bağışlasın öykünü sana

bizimki süpriz yaptı cnm :) birden ceeee dedi :) yerim ben bu minikleri ya herşeylerine de kendileri karar veriyolar :)

kızlar güzel bi doğum oldu korktugum gibi sancılar falan cekmedim çok şükür hastaneye gittigimde açılmam 6 cm olmuştu :) doktorumda bende cok şasırdımm o kadar acı çekmemiştim çünkü hafif hafif agrılar gelip gidiyodu son günüm oldugu için eşimde işe gidecegi için hadi bi gidelim kontrole belki yatırır falan diyerek gittim :) doktorum doğumun başlamış aferin cok cesaretliisin maşallah falan dedi açılman 6 cm olmuş diyince zaten çok heyecanlandımm kızıma kavuşmama saatler kalmıştı
direk doğumhaneye çıktım. epidural istemiştim önceden doktoruma hatırlattım tamam dedi tlf etti anestezi uzmanıyla görüştü yarım saat sonra gelip epiduralimi yaptı zaten çok hafif sancım vardı epiduralden sonra sancıda kalmadı çok konforlu ve rahattım ta ki bebeğin çıkacagı ana kadar epiduralin etkisi azalmıştı ama en fazla 15-20 dk sürdü sonra bebeğimi gördüm bütün herseyi unuttum kesinlikle normal doğum öneriyorum kızlar sabah sancım baslamıştı ögleden sonra 3 te kızım doğdu 3.20 de odamıza indik akşam 8 de evimize geldik herşey çok hızlı gelişti öyle saatlerce sancı falan çekmedim.. sadece doğumhane çooook soguktu dondum resmen titremekten ıkınamadım resmen üzerime battaniye falan örttüler ama ben çok üşüdüm birazda korkudan sanırım titredim çok fazla ıkınamadım ama epiduralle alakası yok onu söyleyeyim çünkü etkisi azalmıştı uyuşmalarım geçmişti onla ilgisi oldugunu düşünmüyorum

inşallah benim gibi bi doğum hikayeniz olur hepinizin hızlıca olup bitiverir çünkü en korktugum şeydi saatlerce sancı çekmek şükür ki öyle şeyler yaşamadım :) şimdi kızım mışıl mışıl uyuyo yanımda allahım herkese bu duyguyu tattırır inşallah...

slm cnm kesinlikle normal dogur derim benimde ilk doğumumdu ama senin gibi agrım sancım suyum falan gelmedi sadece doğacagı gün sabah 6 gibi adet agrısına benzer agrılarım basladı ve sonra gecti bu arada kahvaltı yaptım sonrada eşimle yürüyüşe çıktım yürüme esnasında da bi kaç kez olunca kontrole gitmeye karar verdim ve doğum baslamıs dedi doktorum. böyle olacagını sanmıyordum bn birden suyum gelicek diye son bi kaç gün hep tedirgin olmuştum ama hiçte öyle korktugum gibi değildi canım

sorularına gelince epidural yapılırken biraz canım yandı ama sancı hissetmemeye deger bence.. baş ya da bel ağrım hiç olmadı benim ilk günler bol bol su içtim ama. ve sadece iki gün dinlenebildim düşün halimi ev kalabalıktı kaynanam kaynım eltim kayınbabam 4 gün kaldılar hiç yatamadım yani :)

benimde bebeğim son haftada sürekli kasılıyodu karnımın sag tarafına toplanıyordu canım tadını cıkar çok güzel duygular çünkü sonra karnında acaip bi boşluk hissetmiştim :)))

epiduralin etkisi son anlarda geçiyo ıkınabilmek içinmiş amaç doktorum öyle söyledi ona göre dozunu ayarlıyorlarmış ama dikiş atarken iğne yapıyo dr dikişleri hissetmiyosun fazla..bebek çıkarken biraz canın yanıyo tabi 10 dk kadar zorlandım onun dışında çoook rahat bi doğumum oldu maşallah...inşallah seninde rahat gecer doğumun doktorunun verdiği son tarih neydi merak ettim benimde bdt 8 şubattı doktorum en son 11 şubata kadar bekliycez olmazsa 12 sinde suni sancı vericez doğumu başlatıcaz demişti sana da öyle bişey dedimi doktorun merak ettim?

hayırlı doğumlar canım Allah bi solukta kurtarsın.bi an önce bebişine kavuşursun sağlıkla inşallah.....

Kızlar doğum hikayelerinizi okurken çok duygulandım.Allah bebeklerinizi analaı babalı büyütmeyi nasip etsin.İnşallah benimde doğumum kolay olur.

canım çok teşekkür ederim bu yoğunluğunun arasında cevap yazabilmişsin..

benim aslında adet tarihime göre bdt 18 şubattı, ancak bebek bir hafta ultrasonda geri geldiği için 25 şubat diyelim dedi dr. dün gittik yine, ne sancı var ne suyum azalmış. artık en fazla 5 marta kadar bekleyebilirim dedi dr, bebeğin boynunda da kordon var zaten, ben de çok korkuyorum, sürekli hareketlerini takip etmeye çalışmaktan çok yoruldum

sonuç olarak cuma günü bir daha gideceğim inş kontrole, eğer hala gelmezse salı günü her türlü alıcaz dedi, büyük ihtimal suni sancıyla.. zaten ondan da acayip korkuyorum. epidural istiyorum ama eğer gece doğum başlarsa hastaneye anestezistler dışardan nöbetçi usulü geldiği için gece doğumlarında epidural yapmıyorlarmış o olmazsa nasıl doğurrum bilmiyorum, çok tırsağım :)

inş ben de hayırlısıyla, sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma..

canim ozel hastanedemi gece yapmiyolar devlettemi anlayamadim.devlet hastnesinde zaten nobetci anestezi olmasi gerekir ozelde de gecede olsa dr gelmesi gerekmezmi?
hayirlisi benim sabah tutmustu sancim bende tam tersi gece dogum yapmk istemistim esim yanima gelsin diye gunduz olursa baska bayanlar olursa alamam demisti dr.um ama iyi oldu onun yaninda daha kotu olurdum nazlanirdim heralde :))))

özel ama hastanenin anestezi uzmanları gündüz geliyormuş, gece dışarıdan başka anestezistler nöbetçi oluyormuş, onların epidural yapmasına da hastane yönetimi izin vermiyormuş risk almamak adına. nasıl iş anlamadım ben de..

ben de eşimi yanımda istiyorum aslında ama eşim çok panik, kan da tutuyor zaten. ona o eziyeti de yapmak istemiyorum, kıyamıyorum. ama son andaki psikolojime bağlı tabi

yok bende çok istemiştim ama girmemesi daha iyiymiş cnm şuan iyi ki girmemiş diyorum o son bebeğin cıkacağı an çığlık atmıştım onu duysaydı çok panik olurdu dr.umun işine bile engel olabilirdi diyorum benden daha çok panik olurdu heralde.ki şuan bebek ağlayınca bile hemen telaş oluyo neyi var diye eli ayağına dolanıyo :)

aynen benimki de öyle. dün gece azcık karnım ağrır gibi oldu ay hemen karga tulum hastaneye götürecekti beni. ciddi bişey olsa arabayı nasıl kullanır bilmiyorum, belki ben kullanırım o yatar arka koltukta hehehe neyse boşver böyle olsunlar daha iyi, hiç umursamasalar napardık

normal doğumu kesinlikle tavsiye ederimmm eğer bi engel yoksa haydin normale :)
benim gece suyum geldi bi anda tutamadımm dedim bu su gelmesi ve doktr izindeydi 28 ine kadar ben hep yavruma ne olur 29 ocak ve sonrası gel dedim ve yeğenimde 29 ocak doğumlu oda 29 olsun diye dua etmiş ve tuttu duası :)
su gelince doğru hastaneye gittik ve hastanede doktora haber verdiler doktorumda salonda cebinde unutmuş teli ve yatağında yatarken bu gece çok sakin hayırdır inşallah diyomuş halbuki kardeşim doktor oda verileri yoladı mesajla ona doktorda senmi yazdın dedi yok dedim kardeşim doktor benim adıma o yazdı doktor gelene kadar benim sancılar arttı ve ilk su gelince açılma iki cm miş sonra doktor gelinceye 5 oldu ama bende acı yok sadcee tey tey diyip güle oynaya sancıları yaşadık acısız :) sadece baskı hissi vardı o kadar kardeşimde benle doğuma girdi oda doktor diye bie ben doğum hanede sancıları çekerken yanda bi hamil daha çekiyodu açılması 7 cm di oda çığlık atıyor bende tık yok sonra ebe geldi seninde 7 cm olmuş dedi ben anlamadım bile sonra benim hızlı bi şekilde artt bi yandan o hamişi çatala alıyorlar bi yandan beni hangimiz önce diye kardeşimde ıkın diyor tutma bende dedim ama ya o erken doğurursa o zaman ben ıkınmayım tutıyım dedim sancılar 10 cm olunca açılmam fazla baskılı oldu ama acı yok inanın istemsiz ıkınma hissi geliyor zatenn :) sonrasında doktor bide ameliyatı varmış anestezşe demiş anestezi yapma iki normal doğum var bizimkide anesteziyi ver doktor apar topar amelyatı 5 dk da halladip geldi bende doktor yok diye ıkınmamaya çalıştım ama kardeşim ben ve beler var doğuttururz ıkın sen deyince bastımm ıkınmaları :) sonrasında doktor gelince ilk öteki yaptı doğumu sonrada ben ama tabi ben çatala çıktım sonda lagman hepsi yapıldı hiçbiri acı lı değiller inanınn ben çatala çıkınca ıkınmaya devamm son anda ebe karnıma bastıraya başladı ve ben de bi yandan ebeee benden özür dilerken bastır ebee bastır diyorummm ama tam bebiş çıkarken bi anda çatalın bacağı sen kırıl doktor çabuk yapın dedi dengesiz yaptılar doktorda kızın bacağına kramp girer dedi bende olsun doktor bey koyayım ayağımı dedim ve koydum ve tabi kramp girdi sonra doktor düzeltti ve kesi atarken bu sefrede bıçak kesmedi :)) yavrumson anda yoluna girerken ben doktora sanki aşağı tarafımm garip dedimm doktor da e işte omuz çıkıyor geldi dedi ben o sıra ebenin ve hemşirenin ayak ve bacaklarını cimcikliyodumm ıkınırken güçlü ıkınmak için destek alıyodumm ve sonraaa benim güzel meleğimmm geldii :) canımm oğlum sağlık sıhatle hayırlı ömürlerle yaşa bitanemmm babamızda dışarda dokuz doğuruyormuş ve ağlamış canımmm kocammmm bide şu sarılığı atlatsakk ne güzel olucak :)
demem oki kızlar normla doğummm gerçekten sadece baskılı ama acılı değil

allah bağışlasın sağlıcakla büyüsün inşallah.. normal doğumu çok güzel anlatmışsın bu arada korkanlar için güzel olmuş bu hikaye benimde kolay oldu çok şükür :)

hayatımda okudugum en eglencelı dogum hıkayesıdır yemınle tek gecıyorum senı canımmmmmm o mıs kokulu yakısıklı oglunuda kocamannnnnnnnn opuyorum

Güzel ve dolu dolu yaşadığım hayatıma katılarak daha fazla anlam katan minik kuzum.Pilanlı birşekilde hamile kaldım hamile kaldığımı öğrendiğimde 10gün kimseye soylemedim taki tatile ve ucağa biniceğim için eşime soyledim şaşırmıştı.aileyede tatil dönüşü doktora gittik o minicik kalp atışlarını duyduğumuzda soyledik.

Evlat tadı kokusu heyecanı herşeyiyle bambaşka bir duygu.İlk kıızmımda hat safada dolu dolu anneliği yaşadım buda yemeğin üzerine keyif kahvesiyle tatlı yersiniz yaa o misal oldu.her evladın yeri tadı başkaydı.doğana kadar küçük kuzumu sanki daha az sevicekmişim gibi gelirdi ya da onu çok sevdiğimde defneme haksızlık olucak gibi gelrdi.

Her ay düzenli olarak kontrollerimiz başladı aksatmadan hepsine gittimbaşından beri gelişimi çok iyiydi.ikili ve üçlü testleri kendi isteğimle yaptırmadım sadece doktorum ense kalınlığıyla burun uzunluğu ölçümünü yaptı normal çıkınca gerek görmeyip yaptırmadık.Kuzumla herşey güzel gidiyordu ilk zamanlar kötü geçsede sonralarda çok iyiydim her işimi yapıp her istediğim yere rahatlıkla gidip gezebiliryordum.

Hergün hareket ettimi kıpırdadımı diye dinliyordum kendimi bekliyordum.İlk hareket etti ve dünyalar birkez dah benim oldu.içimde ikinci keza bir canlıyı taşıyordum.Evlattt tatlısııı ne tarifi var nede tadı anlatılmazz.Dünyada eşi benzeri olmayan tarifi imkansız olan tek şeyy hamilelik doğumm içinde yaradanın yaptığı sana verdiği bir hediye Allahın emaneti var.Günler aylar geçti kontrollere git gell zaman kısaldıkça doktorum kızımın çok hızlı büyüdüğünü ve boyle devam ederse normal doğumun olmuyacağını soyluyordu.ama ben normal doğum için ısrarcı olduğumdan dolayı 4kiloya geldimi hiç olmadı ciğer geliştirici iynede yapıp suni sancıyla doğumu başlatabileceğini soylemişti.tabi bu ikinci gebeliğim olduğu için ilk olsaydı bunu yapamıyacaklarını soylemişti.Aralarda sancılar zırt pırt acile gitmeler panik olmalar bişemi oldu diye.Allaha şükür hiçbişe olmadan dünyaya geldi.Bundan sonrada Allaha emanet.
32 haftada nstler başladı her gittiğimde bir gıdım sancı çıkmıyordu kızım mıhh gibi yerleşmiştii koynuma :)))en son !5 ocak benim doğum günümde gittik doktora ve ben ogüne kadar 5.inci katta oturduğum halde asansore binmeden yürüyerek in çık yapıyordum sabah oğle akşam hep yürüyordum ama yokk gıdım oynamadı .sancım gelmedi15 ocakta doktora gittik 37inci hafta çatı muaynesi yapıldı 2.5 cm açılmam var elfin gelmeye niyeti yok ama doktor normal doğum istoyorsan yarın gel olsun doğum yoksa 1 hafta ile normal doığumu kaçırıcak dedi.elif 3900 51cm olcmuştu.bizde kabul ettik.eve giderken defneme kardeşinden gelicek olan hediyesini aldık.eve gidip hazırlıklar başladı ben kuaföre gidip manikür pedikur kaş bıyık adam zaten yapılmıştı.eve gittim yapılcaklar yapıldı benhastanede gelenlere ikram etmek için minik kek kalıplarıyla kek yaptım ve 3 tepsi borek yaptım:))amaç stres atmak ve belki kendiliğinden doğumum başlar ümidiyle deli gibi iş yapıyordum.Annem kayınvalidem kayınpederim kocam kızım doğum günümü kutlaık banyomu yaptım .sabah kalktım kahvaltı yaptıkben evi süpürdüm ve paspas yaptım:)))Kocam arayanlara mine evin temizliğini bitirirse gidicez doğuma diyordu:))Yola çıktıkhastane ulaşınca odamız belliydi zaten direk odaya çıktık doktoruma haber verdiler beim elbiselerimi getrdiler bilekliğimi falan taktılar kanlar alındı tansiyon olculdu herşey normal nstye takıldım bişe çıkmadı ebe birazdan gelip serum takılcak sancı için dedi.ben ebe gider gitmez kurabıyeleri borek kek odayı hazırlamaya başladım herkez bana gülüyordu anlıyorlardı heyecandan anlamadan işe verdiğimi kendimi.elifin kıyafetlerini dolaba yerleştirdim defnenin kıyafetlerini benim hepimizin eşyalarını yerleştirdim.gülüyorum hiçbişe yok:))))ebe geldii ve beklenen an geldiserum takıldı.15 dk hiç anlamadım bile sonra minikten sızılar gelmeye başladı hee bu arada lağmanda yapıldıı içimmii bigüzell hoşşştt diyee boşaltımmm:))))ben fıldır fıldırr elimde serumm takıll serum askısını tutmuşş odanın i,çinde bir bitarafa bi bitarafa gitgel yapmaya başladımm terlemeye ağrılarım artmaya başlamıştıı ama ben gıkımıı çıkaramıyordumm sancı vurdumu olduğum yerde sadece hızlıı hızlıı derin nefes alıyordum okadar.çatı muaynesi yapıldı 4 cm sıklaştı sancılar artık odama kimseyi almıyordum sadece kocam giriordu suıt oda olduğundan şanslıydım kocamdan Allah razı olsun.herkez diğer odadaydı kapıyı aralık yapıp bakıp bana kapatıyorlardı saat 1 oldu 5 cm açılmam vardı doktorum kendi baktı.2de gelip yine bakıcam dedi o arada benim suyumu patlattı ebe eliyle çatı muaynesi gibi yapıp uzun bir şiş soktu ve suyumm foşş diyeeee aktıı gitti belki 2 kilo akmıştır sıcak bir suu ben yeniden ayağa kalkıp gezinmeye başladım odamın banyosuna atıyordum kendimi sürekli orası serın geliyordu sancılarım cok sıklasmıstı artık dayanılmıycak gıbı gelıyordu bana ama ben yınu gıkım cıkmadan sancı vurdugunda kılıtlenıp hızlı hızlı nefes alıyordum kocama sarılıyordum.saat 2 oldu ebe yok gelmedı 2yı 10 gece kocama dugmeye basmasını bebeğin aşagıya doğru ittiğini ve ıkınma geldiğini soyledim düğmey bastığımızda ebe kapıdaydı zaten hemen geldi ben yere çömmüş yataga yaslanmıştım ebe kaldırdı beni hemen baktı ben acill doğum başlamış 10cm düğmelere basıldı sakın ıkınma bacaklarını kapat panik ortamı bir koşuşturmaca ben seizz sesiz sancıyı çektim ve gıkım çıkmadığı için bukadar çabuk açılmam olabıleceğini kımse anlamadı.sedye geldi hemen çıktık odadan beni odadan çıkarırken ilk soylediğim defneyi arayınn getirsinler ben kocama doğuma girerken defneyi getirmelerini istemiştim.ebede bana kimseyi düşünme sen kendini düşün diyordu ilk asansore bittik tam girerken yine bir sancı geldi ebe bana sürekli bacaklarını kapa açma sakın diyordu.indikk kordidorda koşş koşşşş diğer asansore beklee tam asansorun kapısında sağlam bi sancı daha geldi ve insanlar bana bakıyolar ben kamerada gordum daha sonra.o asansor şans yaa takıldıı diğer koridorun başındaki asansore koştu kocam onu çağırdı koştur koştur beni oraya goturduler.bindik ve geldikmi dedim ebe geldik altı doğumhane dedi.indik kapıdan girdik doktorum hazır bekliyo ben doğum sedyesine geçicem bir türlü kalkıp geçemiyom sancı vurmuştu beledim geçsin diye geçti yerleştimm ayaklarım ellerim.doktoruma hemen kaç ıkınmada çıkıcak dedim baktı mine 1 ya da 2 dedi sağlam ıkıncaksın ama ilk sancı geldi ıkındım çıkmadı kızım ama doktora saçı gozuktumu kaç kere kaldı diyordum oarada doktorum lokalı yapıp kesik atmıştı ama anlamadım ben yine sancı geldi ve ben fena ıkındım ama elifin kafası çıktı ve ilk defa orda bıı ayyy dıye çığlık attım ıkıncı çığlığımda elif komple çıkmıştı.ballmı balll tatlımıı tattlıı cennett kokann minikk kuzummm doktorlar hemen muaynesini yapıp temizlediler benımm koynuma verdılerr yumukk yumk bana bakıyordu:))gozlerındenn optumm vee kokladımm.goturduler hazırlamak ıcın.
Benım butun agrılar gıttı herset bıtmışştı:)))dıkışlerım başladııı 2.3 taneydı zatenn temızledılerr ben saclarımı guzelcee topladım duzelttım doktorumla beraber cıktık odama goturduler herkez soktaydı nekadar hızlı akmıştı zaman bide bana sorsalr:))
Kuzum geldi odaya miss kokusuylaa tanıdık bir kokuu defnemden bildiğimm mis kokuu alt dudagını eme eme gelmişti hemen emzirmeye başladım msütüm ben 6 aylıkken geldiği için zaten hazırdı hemen emdi Allaha şükür.
Tarıfsız buduyguyu bana yaşattırdığı için ilk önce Allahıma sonrada kocama çokk çokk teşekkürederimm.şükrederim:)Allahım herkeze bu duyguyu tattırsın.İsteyen herkeze versın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…