Doğum Hikayem ……
29 OCAK SALI
SAAT.11.11
Bade......
Biraz ayrıntılı olacak ama bu anı cok bekledim o yüzden her seyıyle yazmak ıstıyorum …….
Eylül 2011’de evlendik Çocuk fikrine hemen atıldık Birkaç deneme olumsuz olunca hemen iki cahil hemen endişeye kapıldık 3 denememizde hamileydim yılbaşında öğrendim hamileliği.Öyle hevesli heyecanlıydık ki 1 aylık sürede kapıldık hamileliğe..Derken şubat ayında kahverengi lekelenmeler ve bebeğimi kaybediş…Kürtaja giderken geçtiğim o soğuk yer hala aklımda.O anları hala aynı uzuntuyle hatırlıyorum.Doktor 3 ay bekleme süresi verdi ama ben de öyle bir his kaybı oldu ki çocuk falan istemiyordum belki de tekrardan aynı şeyleri yaşayacağım korkusu bilmiyorum.öylece 2.5 ay geçti.Kürtajdan dolayı adetlerim düzensizleşti.Bu sürede 2 kere adet gördüm.Eşimle daha 3 ay geçmediği için denemekten korkuyorduk bir gün öylesine hadi dedik ama içimde hala o ilk heyecanım yok.O sıra eşimin teyzesi vefat etti.Cenaze bir de ev taşıma derken bir süre geçti.Adet olmadım.İçimde birden yine bir şeyler kıpırdamaya başladı.İşin garibi acayip derecede hamile olduğumu hissediyordum.Test yaptım çıkmadı ama idrar testine güvenmedim emindim hamileydim.Anneler gününün olduğu gün hastaneye gittim arkadaşım acilde doktor onun sayesinde beta hcg yaptırdık.O gün hamile olduğumu öğrenecek ve bu çok anlamlı olacaktı.Sonuç kocaman bir negatif.İçimdeki o kıpırtıyı da öldürdü o negatif.Adet olmamıştım bu da beni çok geriyordu.Adet düzensizliğime bağladım ve biraz daha zaman geçti.Bir gün arkadaşım telefon açtı.Adet oldun mu diye sordu Hayır dedim git bir test daha yap dedi.İstemedim tekrar tekrar hayal kırıklığı yaşamak istemiyordum.Baskı sonucu gittim bir test aldım testlere okadar para vermiştimki bu sefer en ucuzundan aldım.Eve geldim testi yaptım çizginin yanında birgölge. Gözlerimi ovuşturdum sonra bir daha bir daha…..Yokk emin olamadım ben yanlış görüyordum kesin.Koşa koşa bir arkadaşıma gittim.Bir de o baksın diye.Evet diyince heyecanlandım bir yandan ağlamaya başladım Yüce rabbim 3 ay once benden bebegımı almıştı ama sonra yıne o vermıstı.Cok sukrettım ama sonra yıne korkular başladı.Diğerinde herkese söylemiştik bu sefer eşimle herkese söylememeye karar verdik en azından 3 ay gecene kadar.Beta hcg değerlerim güzelce katlandıktan sonra iş keseyi görmeye gelmiştiki bir gün kahverengi lekelenme geçirdim.O gün dedim heh başa dönüyoruz artık yılmış bir halde doktora gittim.O gün keseyi gördük ve olumlu bir şekilde eve döndük bu yüzden umutlarım arttı .
S
Derken sıra geldi kalp atışlarını duymaya.5 hafta 5 gunlukken mınıgımın kalp atışlarını da duyduk.Şimdi korkum 8 haftayı atlatabılmekti.Çünkü diğerini 8 haftalıkken kaybetmiştim.8-10-12 derken haftalar geçmeye başladı.Düzenli sağlıklı beslenmelerime hep dikkat ettim.Buzdolabına yapıştırdığım bir beslenme listem vardı sonuna kadar hep uydum ona.Sıra cinsiyet öğrenmeye geldi.Gidiyoruz geliyoruz yok bir türlü kesin sonuç öğrenemiyorduk.Bir kontrolde doktor sallanan bir şey var ama kesin bir şey diyemem diyince hıh erkek heralde dedik.Ondan sonraki hafta çok fena ateşlendim.Bir türlü ateşim düşmüyordu.2 gün hastanede yattım Çıkacağım günden bir gün önceki akşam karnımda bir gariplikler hissettim.Hemşireye söyledim kanaman var mı diye sordu öyle sorunca yok dedim ama endişelenmiştim.Meğerse o gün bebeğimi hissetmeye başlamışım.Ertesi gün doktora nerdeyse yalvardım cinsiyet için kesin bir şey söyleyin diye.Ve o gün bir kızımız olacağını öğrendik.Ben de eşim de çok sevindik.Cinsiyet ayrımcılığı yapmayız ama gönlümüzde bir kız varmış hep.İkili testler üçlü testler ayrıntılı ultrasonlar şeker yüklemeleri derken geldik 30’lu haftalara.Niyeyse hep erken geleceği hissi vardı içimde.Hissim beni yanılttı tabi kızım geç bile geldi.30’lu haftalar en güzel zamanlardı belki de.Bebeğim kocaman olmuş karnımdan hareketleriyle kendini gösterip duruyordu.Eşimle hareketlerini görmek hissetmek en eğlenceli aktivitemiz olmuştu artık.Karnım top gibi oldu.Bir gün yumurta gibi sağ tarafta bir gün armut görünümünde komik haller alıyordu.Derken geldik 35-36. Haftalara.Geceler uyumak baya bir zorlaşmıştı.Bir sabah kalkınca tuvalette peçeteye kan geldi.Hıh dedim heralde gelecek.doktora gittik erken gelebilir diyince heyecan sardı bizi.Allahtan her şeyi hazırdı.Odası kıyafetleri doğum çantaları.Gelmesinde sakınca yoktu ama yanlış alarm.Erken gelecek derken vaktini geçirdi bile nazlı kızım.28 ocak pazartesi günü artık son kontroldü.O gün gittik bebeğimin kilosu 4.178 gr olmuştu sancı kanala gırme hıc bır sey yoktu.Doktorumuz artık beklemeyelim dedı ve ertesı güne randevu verdı.29 ocak gunu dustuk yola.Kızımızı almaya 3 araba konvoy halınde gıttıkHastaneye gıdınce ılk ısımız odayı süslemek oldu.Benı amelıyat ıcın hazırladılar ve o odaya gıttım.Ne olacağını ne yaşayacağını bilmemek çok kötü.İğneyi yaptılar önce acıcak diye öyle korkuyordum ki anlamadan bitti dediler.Hemen yatırdılar.doktor geldi bakalım 4 kg doğacak mı dedi.O sırada bende bir uyuşma ama yinede güvensizlik var tabi.Hemşireye soruyorum sürekli kestiler mi ya uyuşmadıysam ben bunlarla uğraşırken birden karnıma göğüs kısmımı sıkıştıracak kadar bastırdılar veee ağlama sesi.Ne düşünceğimi ne hissetceğimi bilemedim.Hemşire çok güzel bir bebeğin oldu ve çok temiz doğdu dedi doktor da babasına benziyor bu dedi o sıra bir göz gördüm.O benim miydi çok garip geldi.Ben ağlıyorum tabi o ara sonra giydirip getirdiler kuzumu yine çok göremedim ama bir öpücük kondurabildim alnına.ondan sonra başıma bir ağırlık çöktü sonra bir baktım odaya gidiyorum.Sonrası malum ilk emişmeler mecburen yaşanması gereken sancılar.Ama şimdi her şey çok iyi.Bu duygu tarif edilemez.Şuan kalabalığız baş başa kalacağımız gunlerı ıple cekıyorum allah herkese bu duyguyu nasıp etsın.
Eki Görüntüle 623244 Eki Görüntüle 623245 Eki Görüntüle 623247
Doğum tarihi : 24 Ocak
Doğum şekli : Sezaryen (Genel Anestezi)
Boy - kilo : 48 cm - 2550 g
Hamileliğim o kadar süpriz olmuştuki hiçbirşeye hazır değil ve evliliğimizin ilk aylarında kaza dedikleri şey bu olsa gerekti =)) zor alışmıştım hamile olma kavramına o sıralar çalışıyodum hamileliğin ilk 4 ayı mide bulantıları aşırı halsizlik ve yorgunluk artık kendime hasta gözüyle bakıyodum sürekli hastanede serum alma modundaydım. Dr'umla bu sürecin ne kadar süreceğini sorduğumda bazı bünyeler bir süre bebeği reddedermiş aşırı tepki verirmiş 9 ay bile sürebilir dedi. Artık 9 ay hasta modunda olacağıma kendimi kabullendirmiştim. 4 aylıkken işten ayrıldım dinlenmeye o kadar ihtiyaç duyuyordum ki, evde daha iyi olurum istirahat iyi gelir dedim ki yok mide bulantıları sürekli yediğimi çıkarma serumlar artık her hastaneye gittiğimizde iki gözüm iki çeşme modundaydım =))) artık 6 aylık olduğumda mide bulantılarım geçti yemek yiyebiliyodum sağolsun bu dönem kayınvalidem baktı ye iç yat modundaydım 6 ay hiç kilo almayan ben 55 kilodan 65-70 leri buldum.
6.ayda bir pazar pikniğe gittik en fazla 15 dk yürüyüş yapmışımdır oda sakin tempoda aşırı bel agrısı ve şiddetli karın agrısıyla hastaneye gittik bazı dengesiz dr'ların elinde kalmıştım resmen asistanlar ultrasonla sözde muayne edip bakmışlar ve acemice beni alttan muayne edeceklermiş şiddetle karşı çıktım istemiyorum ben dedim düşük tehlikesi olduğunu söylediler sinirlerim alt üst olmuş soğuk kanlı olmaya çalışıyodum ama içim savaş halindeydi resmen nst bagladılar her hangi kasılma veya açılma varmı diye hiçbişey çıkmadı istirahat verdi bol bol dinlen sırtüstü yat dedi. İçim işkillenmişti artık nedese inanmıyo modundaydım asistana artı asistan olması onu küçümsetmişti morelimide alt üst etmişti ne kadar söylendiğimi o gece bilemezsiniz sabahı zor ettim.
Kendi Dr'um İst'bulda bense şehir dışındaydım sabah dr'umu aradım dururmumu anlattım herhangi kanama su gelmesi vs yok aşırı bel agrısı ve karnım agrıyodu seni görmeden bişey diyemem bir dr git dedi. Bulunduğumuz şehirde güzel dr arıyorum artık neyse bulduk güzelde çocuğun kasık bölgemde olduğunudoğum pozisyonu aldıgını ve yürümemem gerektiğini söledi içim rahatlamıştı. O asistanlar aklıma geldikçe sinir basıyo halen beni =)))
Malum gece halen inanamıyorum, 23 ocak günü eşimle biraz hava almak için çıktık yürüdügüm en fazla 5-6 adım dahası yok yani eve geldik her zamanki gibi bir akşamdı. Gece saat 3 te bir karnım ağrıyo belime ara ara vuran bir sancı gine hastanelik olcam yaaa gine serum takcaklar diye söyleniyorum içten içe eşimi uyandırdım biraz belimi ovdu uyumuşum aradan yarım saat geçti geçmedi gine ağrıyla uyandım sıcak suyla duş alırsam geçer dedim gittim duş aldım geçer gibi oldu gine uyudum. Saat 6 olmuştu agrıdan duramıyorum artıksabahta kontorol var çatı muaynesi olcam saat 8 olsun diye kendimle savaşıyorum eşime belli etmek istemiyorum çok kötü olduğumu hemen hastaneye götürcek biliyorum. Saat 8 oldu artık agrılardan inliyorum hastaneye gittik kan tahlili filan verdik dr o sıra gelmişti ultrasonda baktı herşey normal 15 gün boyunca kızım hiç kilo almamış gelişimini durdurmuş içim bir kötü oldu çatı muaynesi yapmak için beni meşurrrr koltuga oturttu çıt kırıldım ben dayanamadım elini kanlı görünce yusuf moduna girdim nasıl bir korku sancılarım halen devam ediyo inliyorum böyle sürekli bir noktada toplanıyo kızım doğum sancıların başlamış yatış yapıcaz dedi gözetim altında tutucaz doğum başlayana kadar dedi. İnanamıyodum nasıl olabilirdi daha 36 haftalıktım daha 1 ay vardı doğuma içimden birazdan bırakcaklar beni yaaa diye telkin modundaydım eşim 1 dk. yanımdan ayrılmadı nst ye bagladılar bir kolumda serum takılı ben iki gözü iki çeşme aglıyorum. Eşim iyki vardı yanımda napardım bilemiyorum sürekli sakinleştirme modundaydı. Zaman geçiyodu sürekli ebe başımda dr'umla telde sürekli çizelgeyi söylüyodu ara ara dr'um yanıma gelip hem morel anlamında konuşuyo hemde nabzımı ölçüyodu sanırım.
Ebeye bugün doğurmam ben dimi dediğimde belli olmaz o diyip kestirip atıyodu cümleyi içimden uyuzzzzzz diye söylenir moddaydım =))))
Nst'de 2 defa kalp atışlarında sorun oldu kızımın oksijen verdiler, en son dr'um yanıma geldi kalp atışlarına bakıyodu ses bir anda duruverdi o an yaşadığım duygu fırtınası bambaşka birşey tarifi yok yani dr' ben kalp atışını görüyorum ama acil ameliyata almam lazım seni dedi. Normal doğuma beynen kendimi hazırlamıştım ama bir anda sezeryan olması hiç hazır olmamam ve kızımın durumu sadece peki dedim ama nasıl ağlıyorum sancılarım halen kesilmedi ağrılardan bir an önce herşey olup bitsin istiyodum önlük zaten giydirilmişti ama beynen doğuma halen hazır değildim ameliyathanenin kapısına gelip eşimden ayrıldığım o an tarifi yoktu. Artık ameliyata hazırlanmış narkoz verilmişti. Uyandığımda bir ses adımı çağırıyo uyanman lazım diyodu eşim zannederek gözlerimi açmaya çalışsamda buğulu görüyodum ameliyathane o kadar büyükmüşki başka bir anne doğum yapmış onun bebeğinin sesini duyduğum o an kızım gelmişti aklıma ama cümle kurcak ne takatip nede dilim dönüyodu eşim kapıda beni bekliyodu odama indiğimi bile anlamadan odamdaydım kızım kuvezde herşey iyiymiş fakat ağrılardan onu görme isteğim yoktu, taki onu odaya getirip bana gösterdikleri ana kadar tek üzüntüm onu kucağıma alacak gücüm yoktu.
Aradan 12 gün geçti halen inanamıyorum dünyaya geldiğine bizimle olduğuna sıkıntılarım ilk günkünden daha az tek derdimiz emme sorunumuz var biraz mama takviyeside kullanıyorum zamanla onuda aşıcağımıza inanıyorum.
Göbeği düştü bugün ilk defa banyo yaptırdık çok zevkli bişeydi internetten bir sürü banyo yaptırma videoları izledim =))) biraz ağlasada sakindi...
Dilerim bütün hamileler hayırlısıyla sıkıntısız ve en az sorunla bebeklerini kucaklarına alır...
Kilo: 3.700
Boy:52
Doğum şekli: sezeryan
Hafta: 38
Kızım zeynebim artık büyümüştü. Ve eşimle artık bebek kokusunu özledimiştik:)) 3 ,5 yılda:) birde oğlumuz olsun dedik. Nerden biliyosak? İçimize doğdu sanırım. Adet günüme 1 hafta varken test aldım ve çift çizgiyi gördüm:)) çook sevindik artık 4 kişi olucaktık. Ve böylece 9 ay geldi geçti. Doktorumuza ısrar ettik 7 şubat olsun diyee:) ilki sezeryan olduğu için bekleme olmıcaktı. Oğlumun babasıyla aynı tarihte doğmasını çok istiyordum . Ama dr izin vermedi 14 şubata gün verdiiii. Neyse biz 1 şubatta kontrole gittik veee dr bu koca kafa beklemez tarihi 7 şubat yapalım dedi herşeyi doğuma hazırdı. Bendede tabiii sancılar vardı çok sevindim dr dan bu tarihi duyunca elim ayağıma karıştı. Hemen annemi aradım çarşmba geliyosun dedim geldi annem ama ben heyecandan yemek bile yapamadım eşim dışarıdan aldı bişeyler:)) sabahtan akşama kadar istifra ettim çok stres yaptımnm:) o gece hiç uyumadım ve sabah oldu. kızımı öptüm kokladım babanesine bıraktım ama tabiiağladım belli etmeden... neyse geldik hastaneye. Hemen yatışımız yapıldı odamızda giyindim hazırlandım. Ve vakit gelmişti vuslat vaktiii.... Beni aldılar eşim ve annem yanımda ben ağlamaklı. Eşim elimi sıkıca tuttu annem dualar ediyo. İndik ameliyathaneye. Beni aldılar içeri gözümden yaşlar süzüldü eşimden ayrılırkenn. Dr um gelince rahatladım biraz. Daha sonra anestezist geldi ve bana yapıcaklarımı anlattı. Çok basit bir şekilde belden uyuşturdu ve başladıkk. Benim tansiyon düştü midem bulandı hemen ayarladılar. 5 dk sonra oğlum çıktı o kadar masum ve misss kokuyoduki yanıma getirdiler öptm kokladım harikaydıı... Anlatamam bu duyguyu... Şuan hastanedeyiz ben gayet iyiyim meleğim yanımda emiyoo:)) dünyanın en güzel duygusu. Rabbim herkeze tattırsın. Buradaki herkese çoook teşekkür ediyorum bu yolculukta beraber olduğumuz için.. Sizi seviyorummm....
merhaba kizlar bende 2013 subat annesiyim. sizlerle normal dogum hikayemi ayrintilariyla paylasmak istiyorum ki
normal dogum dusunen arkadaslara fikir olsun.
benim 3. dogumum 2012 mayis ayinda ogrendim hamileligimi 2. kizim cok kucuk oldugundan pek sevinemedim ama
aldirmayida asla dusunmedim. bu arada 29 yasindayim belki birdaha dogurmam yas geciyor diye teselli ettim kendimi.
neyse hamileligim cok kolay gecti cok fazla mide bulantisi as erme falan yasamadim sadece son 2 ay uyumak artik
ruya olmustu cunku kalca kemiklerim cok fazla agriyordu. doktor bebek legen kemigine dayandigi icin kemiklerin aciliyor
yapilacak bisey yok dedigi icin son 2 ayim uykusuz gecti nerdeyse.
aslinda benim bdt im 13 subatti ama 38+2 gunlukken ayni 1 subatta sabah 8 gibi uyandim ve belimin farkli bi sekilde
agridigini hissettim. esimi ise ugurladim ama bisey soylemedim gecer diye. ve kizlarimin kahvaltilarini hazirladim. oglen saat
2 ye kadar her 15-20 dk bir bi agri saplaniyordu belime. ve saat 2 den sonra tuvalete gittigimde pedimde kani gordum.
nisanim gelmisti ve benim 3. dogumum oldugu icin ayni gun dogum yapma ihtimalim cok yuksekti.
hemen esimi aradim ve sanirim doguruyorum dedim. ben ne kadar sakinsem esim o kadar heycanlandi sanki ilkmis gibi
sacma sapan sorular soramaya basladi. sonra hastaneyi aradim ve nisanin geldigini soyledim onlarda muayene icin
beni hemen hastaneye cagirdilar.
ama hemen gidemezdim cunku halletmem gereken baska onemli bi isim daha vardi.
(ben yurt disinda yasiyorum burda okullar 4 subatta aciliyor) buyuk kizim 4 subat pazartesi gunu ana sinifina baslayacakti.
ve onun okul formalirini almam icin 1 subat cuma gunu sondu yoksa pazartesi okula formasiz gidecekti. neyse o sancilarin
arasinda okula gittim ALLAH'im cok kalabalik nasil beklicem dedim kendi kendime ama alicaktim formalari ama sancilar agirlasmaya
basladi. 3. cocuk oldugu icin tecrubelerimden daha fazla burda kalamayacagimi anladim tam gidecektim ki durumu fark edenler
beni hemen siranin en onune aldilar ve kizimin esyalarinida almis oldum artik icim rahat doguma gidebilirdim.
zaten esim surekli telefon edip birak gel yolda doguracaksin diye soyleniyordu. evimden hastane arasi 35 dk falan suruyordu arabayla.
neyse saat 4 olmustu hemen esimin is yerine gidip onu aldim ve 2 kizimla birlikle (buyuk 3 yas 9 aylik,kucuk 1 yas 2 aylik) hastaneye
gittik. onlari da goturmek zorundaydik cunku benim ve esimin ailesi tr de yasiyor burda yanliziz. ilk kizimda annem 2. kizimda k,validem
gelmisti doguma ama bu sefer kimseyi istemedim cocuklarim ve esimle yanliz olmak istiyordum .bu yuzden beraber gittik ve esim bu sefer
doguma giremeyecegi icin uzgundu.
saat 4:40 civarinda hastanedeydik artik. beni kontrole aldilar ve 5 cm acilmam oldugunu soyledi ve inanin hic canim acimadi sadece 5 saniyelik
bir seydi cunku. sonra esim ve kizlarimla vedalasip dogum yapacagim odaya gittim ve hala sancilar belimden geliyor ve siddeti gittikce artiyordu.
ebe bana bu gece 12 ye kadar bebegini kucagina alirsin dedi ama ben o kadar uzun surmeyeceginden emindim.
odaya gittikten sonra ki yani saat 5 den sonraki sancilar cok siddetliyli. sabahin 9'undan 5'e kadar olanlar adet sancisinin biraz daha agir hali gibiydi.
neyse beni nts ye bagladilar sancilar gelince bana derin nefes al diyordu ebe. gercektende derin nefes alinca biraz daha hafiflemis gibi oluyordu.
ve benim gozum nts deydi cunku bebegimin kalp atislari yukselince benimde sancim geliyordu.
ve bi ara kalp atisi 200 u gecti ve bana cok guclu bi ikinma hissi geldi ebeye bile soyleyemeden ikinmak zorunda kaldim.ebe fark edince ikinma dedi ama
tutamadim ki firlamayi. ebe tamam devam et dedi ve birden icimden biseyin aktigini hissettim ve 5:23 de dunyaya gozlerini acti.dikisimde olmadi. bebegimi
uzerime uzandirdilar 15 dk kadar sonra onu temizlemek icin ayni odada kucuk yataginda temizlediler. bu arada ben birde hastaneye
sogan goturmustum hemen hemsireye kestirip gogsume koydum kadin sok oldu hic bilmedikleri bisey oldugu icin ama biseyde demedi. 5 dk kadar gogsumde
soganlari beklettikten sonra hemen dusa girdim temizlendim giyindim ve artik bebegimi emzirmek icin hazirdim.
bu arada esim ve kizlarim yanima geldi tabi duygulandik aglastik biraz ona bakarken. zaten hemen sutum geldi ve bebegimin karnini doyurdum ve uyudu. saat
8 gibi esim ve kizlar eve dondu bizi odamiza aldilar ve benim sabaha kadar ona bakmaktan gozume uyku girmedi.
simdi 9 gunluk giderek toparlaniyor sutum de yetiyor cok sukur. hatta hastaneden pompa verdiler 6 haftaligina daha fazla istersem haftalik kirasini odemek
suretiyle tutabilicem. bazen fazla sutum olursa sagip buzluga atiyorum.
normal dogumdan korkmayin kizlar. inanin sadece 9 gun gecti ama ben asla dogum yapmamis gibiyim hemde evde hic bi yardimcim olmamasina bebegimden baska
2 kucuk cocugum olmasina ragmen.
dilerim herkesin ki boyle kolay dogum olur. birde ben su duayi sancim bslar baslamaz hemen okudum taki dogum bitene kadar.
RABBI YESSIR VELA TUASSIR VE RABBI TEMMI BIL HAYR.
Yani RABBIM kolaylastir zorlastirma ve hayirla tamamla.
2. dogumumdada bunu okuyordum ve inanin oda cok kolay ve dikissiz olmustu hatta onda hastaneye gittikten 11 dk sonra dogum yapmistim.
bu arada soganinda faydasini gordum goguslerim hic yara olamadi ilk gunler biraz hassasti krem suruyordum ama simdi onuda yapmiyorum.
oglum MUHAMMED ARDA
1 subat 2013
5:23 de
3.225 gr
52 cm olarak dunyamiza geldi.
hepinize hayirli dogumlar dilerim.
kızlar gözünüz aydın allah analı babalı uzun ömür versin...