2013 şubat anneleri dogum hikayeleri

kızlar gözünüz aydın allah analı babalı uzun ömür versin...

doğum yapan tüm arkadaşlar geçmiş olsun.. allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsunlar inşaallah...........

Süper bir paylaşım olmuş fotoğraflarla çok teşekkürler..bebişe

Doğum yapan tüm anneleri tebrik ediyorum:) Sağlıkla büyüsün kuzucuklar.

Doğum Hikayemiz 40+3 09 Şubat 11.59

Beklenen doğum tarihi : 06 Şubat
Gerçekleşen tarih : 09 Şubat
Kilo : 3485 Boy : 50
doğum Şekli : Genel anestezi sezeryan

Merhabalar,
Büyük bekleyiş sona erdi Güzel meleğimle kavuştuk. Nerde başlasam dedim ve en başa sarıyorum.Her detayı çok şey anlatıyor, uzun bır yazı olacak şimdiden uyarıyorum.Okuyan herkese teşekkürler.
Hamileliğimin son haftasında yaşanmaması gereken bir olay yaşadım.Her merakla beklenen sona yaklaşılan , kontrol günü gibi o gece de kızımı görme heyecanıyla uyumadım.Hamileliğimin 39.haftası boyunca gitmiş olduğum hastaneye meğer son gidişimmiş. Medikal Park Göztepe – Opr.Dr.Gökmen İyigün doktorumdu.Kendisi çok talep gören ve işinde gerçekten iyi bir doktor.Yaklaşık 3son 3 aydır yaşadığımız bekleme sıkıntıları son raddeye gelmişti.28 ocak 10.40 da(38+5) olan randevumuza saatler 11.10u göstermesine rağmen girememiştik ve asistandan da biz sormadığımız sürece yanıt alamıyorduk. Ne zaman alınacağımızı sordum ve içerirdeki hastadan sonra olduğunu öğrendim.Halkla ilşkiler bölümüne gidip durumu ve rahatsızlığımı aktardım. 11.20 itibari ile nihayet odaya girebilmiştik.Yalnız büyük bir sıkıntı vardı ortada , Gökmen Bey emre ile ikimiz koltuğa oturur oturmaz derdimizin ne olduğunu sordu bize  afallayıp kaldık.Durumu anlatmak istesekte muayene boyunca bu konu sonlanmadı, gene de buna rağmen özür dileyerek çıktık.Kendisiyle bir derdimiz olmadığını işleyişten kaynaklanan bir şeyse müdahale edilebilmesi için şikayetimizi bildirdiğimizi anlatmak istesekte anlamadı. Beklenen gün çöpe gitmişti.Yaptığı hiçbir ölçüm yeterli gelmedi.Çünkü 10 gün öncesine göre kızım kilo almamış görünüyordu, bu da sorun var demekti.Hele 39.haftasında olan ve bebeğine kavuşmayı bekleyen , ondan iyi bir haber almak isteyen bir anne adayı için bu görüşme bir faciaydı.Tüm gün işyerinde ağlamamak için sıktım kendimi ama evdeydim artık 
Ertesi gün doktor konusunda ne yapacağımı bilmesem de en azından muayene olmak maksadıyla renkli ultrasonu bulunan bir hastane arayışına girdim. Eve yakın olması açısından Ataşehir Memorial ve Ataşehir Şifa seçeneklerim arasındaydı. Memorial da yer bulamadım , Şifa uygundu hemen gidebileceğim doktorları sordum.Erkek doktor tercihimdi.Doğuma daha elverişli ve duygularına bağlı davranmadıklarını biliyordum ve seçtim doktorumu Opr.Dr.Emrah Kol.
Emre duygularımı anlıyordu ama gene doktor değişikliğini istemiyordu.Bende bundan emin değildim.(38+6)Tek derdim kızımın gelişimi hakkında doğru bilgi almaktı.Hastaneye gittiğimizde asistanlar direk hastası olduğunu ve birazdan çıkacağını söylediler.Ve doktorumu gördüm , adam bizi ilk kez görmesine rağmen koridordan karşıladı, elimizi sıktı ve öptü bizi.İkimizde de bir şaşkınlık oluştu.Neden buradasınız hayırdır, sona gelmişsiniz, ne oldu dedi.Durumu anlattım ve tam ilgiye ihtiyacın olduğu dönemde bu iyi olmamış dedi.Gözlerimdeki endişeyi gördüğü için hemen ultrasona alındık ve detaylıca tek tek her şeyi ölçüp bilgi verdi.Nihayet rahatlamıştım.Bebeğin kilosu yaklaşık 3600+-200 durumundaydı ve kafası mesanenin üstünde çatıya yerleşmişti.Normal doğum için çok elverişli olduğumu ve çok rahat başaracağımı söyledi.Herhangi bir hastalığım olup olmadığını sordu.Migren ve mide rahatsızlıklarımı söylediğim de ikinci bir şok yaşadım.Migren sebebiyle Epidural almamın mümkün olmadığı , almam durumunda 3 hafta başımı kaldıramayacağımı söyledi.Bu da bize herşey de bir hayır olduğunu gösteriyordu.Muayene sonunda eğer kendisinde karar kılarsak 3 gün sonra görüşmek istediğini iletti ve odasından birlikte çıktık , bizi uğurladı. Ve ben kararımı vermiştim 
Sonraki görüşmeler 39+2 / 39+5 ve 40. Hafta olarak devam etti.Hala kızımın gelesi yoktu 38+6 daki durumu koruyordu, suyu iyiydi.40.Hafta dolması sebebiyle artık kontroller günlüğe düşmüştü.Her görüşmemizde bu gece senden telefon bekliyorum , ne olursa olsun aramam gerekmez deme , bırak ben önemli olup olmadığını düşüneyim dedi.Araba felan olmazsa ara evden bile alırım dedi 
Artık bekleyişten inanılmaz sıkılmıştım.Afra ‘ya küsmüştüm bile  Sancılar en fazla 4 kere oluyordu ve devamı gelmiyordu.40+3 c.tesi 6 şubat kontrolüne tek başıma gittim.Çünkü ellerimin boş , nst’nin sancısız çıkacağını biliyordum. Nst’ye bağlandım ve bekleyiş başladı , gene 2-3 kasılma dışında hiçbirşey yoktu. Emrah Bey gelip nstyi kendi söktü ve beni kaldırdı.Tek mi geldin , ben şimdi onları korkutayım da görsünler dedi  Ultrasona bağlandım , biraz bekleyiş uzun sürdü.Tam o sırada emre sürpriz yapıp geldi, Emrah Bey alıyoruz hemen , suyu sıkıntılı kakasını yapmış olabilir dedi.Emre’ye sakin olması gerektiğini o gelmeden bir şey yapmayacağını ama 1 saatten fazla vakit olmadığını söyledi.
Yatışım yapıldı ve bekleme başladı. Bu sırada doğum Koçum – Doula Esra’yı aradım. Esra gebeliğim boyunca her canım sıkıldığında , her tükendiğim noktada yanımdaydı.Bana inanılmaz desteği olmuştu.Haftasonları buluşup nefes egzersizleri , rahatlama masajları yapıyorduk.Emre de bazı bazı bize eşlik ediyordu.Çünkü hedeflenen normal doğumdu.Neyse konuya dönersek Emreden önce yanımdaydı.doğum fotoğrafçısı ayarlamıştım fakat ulaşamadım.Bu noktada gene Esra’nın sayesinde en hızlısından bir fotoğrafçı bulunmuştu
Artık her şey tamamdı, çok az kalmıştı kızımı görmeye.Emrah Bey geldi , başka yolumuz yok inan dedi.Zaten ona sonsuz güveniyordum. Migren sebebiyle genel anestezi ile sezeryan olacaktım, tek derdim kızımı hemen göremeyecek olmamdı, gene de güçlü ve iyiydim. Sadece hazırlıksız yakalanmıştım o kadar.
Bilmiyorum ne kadar sürdü.Emre’nin dediğine göre 5 dakika sonra Afra gelmiş , 10-15 dakika sonra da ben.İlk soru klasik kızım nasıl 
Odaya çıktığımda 2.bir şok , meğer Afra’nın kordonu kısaymış.Eğer normal denenseydi durumun iyi sonuçlanmayacağı belliydi.Bunu düşünmek bile yeterince acı verici.
Odaya gittiğimde kızım henüz yoktu.Ama sesi ortalığı yıkıyordu.Nihayet minik kelebeğim gelmişti Çok güzeldi , her anne gibi benim için her şeyden güzeldi.Emre ile yaptığımız en büyük ,en güzel, en anlamlı şeydi bu.Şimdi daha da büyüdük işte.
2 gün hastane de kaldık.Bu sırada en canımı sıkanlar uzun ziyaretlerdi.Çünkü dinlenmeye ve birbirimize ihtiyacımız vardı.
Emzirme ile ilgili bir sıkıntımız vardı.Sadece sol göğüsten süt geliyordu. Bu konuyu çok kafaya takmadım çünkü Esra ile bunu çözeceğimizi biliyordum.Eve geçtiğimiz günün ertesi günü güzel kızı Derin ile geldi  Bir hamilenin , bir gebenin başına gelen en iyi şeylerden , en bulunmaz varlıklardan biri Esra.Saatlerce göğsüme masaj yaptı , eliyle sağdı, kendi göğüs ucu pompasını getirdi ve sıcak havlu ile bu işi başardı.Artık ne desem , nasıl teşekkür etsem yetmezdi.Tek bu konu da değil , her gelişim safhasında , her an yanı başımdaydı.
Bu Hikaye de 3 Kahraman Var.
Biri Kocam ; Hayatım ve Nefesim Emre.Zaten sığmıyorduk, taşdık  Hamileliğim boyunca ve bu dönemimde full desteği ile biran olsun yanımdan ayrılmadı. Ne kadar anlatmaya çalışsam da açılımı yok bu duygunun. Hayatımdaki en büyük şansımsın Seni çok seviyorum kocam Bana verdiğin bu kocaman hediye ömürlük oldu.

İkincisi Esra ; Hikayenin gizli kahramanı.Hamileliğimin 30lu haftalarında tanıdım onu.Her daim çok sıcak ve sonsuz yardım ile doluydu.Doğuma gireceğim haberini ilk verdiğim insan.Avrupa yakasından sadece 10dakika yanıma ulaştı.Varlığı güç verdi ve bununla kalmadı.Emzirmenin ilk anında ve ertesi gün gene yanımdaydı.Aksilikler oldu tek taraftan sütüm geldi, bunu hiç kafaya takmadım, taktırmadı. Çünkü onun halledeceğinden emindim. Eve geldiğimiz günün ertesi günü yardımıma koşmuştu hemen  yanında muhteşem güzellikte yetişmiş 2 yaşındaki güzel kızı Derin ile. Ve o gün sona ermeden sorunu çözmüştü bile. Bana verdiği bu desteğin hiçbir karşılığı yok, ödeme şekli yok. Sadece defalarca şunu diyebilirim ; Her hamilenin ve lohusanın ona ihtiyacı var  İyi ki seni tanımışım, bu sayede koca yürekli bir dost sahibi oldum.

Üçüncü kahraman ise ; Hikayenin güzel sonlanmasını sağlayan süper doktor  Opr.Dr.Emrah Kol. Bu zamana kadar gittiğim doktorlar içinde böyle bir doktor görmedim. Onu tanımak çok geç oldu ama daim oldu. Keşke daha önce tanısaymışım dedim defalarca.Detaycılığı ve samimiyeti ile bizi derinden bağladı.doğum sonrası kontrolde ise söylediği şuydu ‘ ne olursa olsun ; sen,emre, afra ve ya annen herhangi biriniz bişey olursa her saat telefonum açık.Benim kolum uzundur haberim olsun.Bunu diyecek kaç doktor vardır acaba.Onun detaycılığı olmasaydı belki de bunları yazamıyor olurdum.

Eski doktorum Gökmen İyigün’e çok kızmıştım ama şimdi teşekkür edebilirim.Bir sürü belkiler yaşanabilirdi onunla.Böyle sonlanmayabilirdi.
Sonuca bağlarsak  Biz büyüdük koca bir aile olduk. Yapımda ve yayımda emeği geçen herkese teşekkürler  Şimdi fotoğraf geçiti.Zaman ayırıp okuyan herkese çok teşekkürler.

Sevgiler,

Eki Görüntüle 634886 Eki Görüntüle 634887 Eki Görüntüle 634888 Eki Görüntüle 634889 Eki Görüntüle 634890

aayy çok güzel.. her şerde vardır bir hayır ya o hesap olmuş senin de.. maşallah Afra da çok tatlı, darısı bizim başımıza, artık ben de kızımı istiyorruumm :))

aayy çok güzel.. her şerde vardır bir hayır ya o hesap olmuş senin de.. maşallah Afra da çok tatlı, darısı bizim başımıza, artık ben de kızımı istiyorruumm :))

sonu mutlu sonlar bıten guzel bır hıkayeee, bu arada resımdekı senmısın?

23 ocak aksami hamileler icin psikolojik destek egitimine katilmak icin fulyadaki hastaneye gitmistim. İki kisi katilmisiz sadece. 39. Haftama girdigim icin daha cok bana yonelik gidiyordu seminer cunku dogum korkusu sarmisti son zamanlarda. Nedense dogum esnasinda olmekten korkmak gibi bir endiseye kapilmistim.:) neyse ki cok normalmis. Seminerde bunlardan bahsederken agladim da tabii ve tam bu sirada suyum geldi.:) afedersiniz ama sanirim suyum geldi dedim semineri veren dra. :)) icimden de hayir simdi olamaz dedim. Hic sirasi degildi. Hazir degildim! Ustelik annemi ugurlayip gelmistim ve beylikduzune donuyordu, esim de beni unutup avmye gitmisti ve trafik vardi. Neyse ki hastanedeydim.:) ustumdeki islakligi kapata kapata wcye gittim ve dakikalarca akti suyum. Bi turlu kalkamadim klozetten. Esimi de wcde arayip askim bisey solicem ama korkma dedim. Hadi yaa dedi.:) Nstde sancim cikmadi ama doktorum bakirkoy subesinde oldugu icin oraya gitmemiz gerekiyordu. Ne kdr vaktim oldugunu kestiremedim. Eksik var miydi acaba? Neyse ki o gun annemle birlikte kizimin besigini nihayet hazirlamistik ve bir gun oncesinde de bebek sekerlerini tamamlamistim. O gunun bugun olduguna esim de ben de inanamiyorduk.
>
> Sancim henuz baslamadigi icin rahattim, sadece kontrole gidiyorduk sonucta, ama temkinli elbette(hastane cantalariyla). Sadece suyum kalmadigi icin yolda bebegim cok sert sarsildi, elimle sabitleyerek tutmak zorunda kaldim karnimi. Drum beni muayene etti, yine sanci yoktu nstde 70-80 degerleri goruyorduk arada ama onlar ztn son bir haftadir baslamisti ve hafif adet sancilari seklindeydi. Druma bunun ne kdr fazlasini hissedecegimi sordugumda bunun travay olmadigini ve asil travay basladiginda mutlaka anlayacagimi, ancak epidural icin 3 cm acikligi beklemek zorunda olduklarini soyledi. Oysa ben epidural istemiyordum zaten. Kendimi hazirlamis ve sartlamistim onca zamandir. Travayin baslamasinin sabahi bulacagini, baslamazsa da sabah 6 gibi suni sanciyla dogumu baslatacaklarini da soyledi. Yatin uyuyun ve bol bol dinlenin dedi.
>
> Esimle odamiza yerlestik ve 9 aydir secemedigimiz kizimizin ismini orada sectik.:))) "İnci". Bana yeme icmeyi yasakladilar sabaha kdr(oysa ki ben psikoloji seminerinden snr esimle pizza yemeye gideriz diye dusunuyodum, aserdigim son sey olmus). Sadece bir cay icebildim. Tam uyumak icin yattik ki 15 dk gecmeden bur sanci girdi. Sanirim basladi diye dusundum. Heyecandan uyuyamiyordum da, tam dalacakken ikinci geldi 75 dk sonra. Dedim herhalde yarin ogleni bulur sancilarin sıklasmasi. Ucuncu sanci 60 dk sonra geldi. Dorduncu 30 dk sonra. Ne bu duzensizlik derken dorduncunun cok kuvvetli oldugunu da es gecmeyeyim. Hemsireye haber verdik. Daha 2 cm olmamistir dedi. Drum ztn sabah gelecekti. İyi peki dedim ve beklemeye basladik. 15 dk sonra bir digeri, bir 15 dk daha ve 10 dk. Giderek siddetlendi ve epidural istedim.:) 3-4 cmi beklemeliyiz dediler ancak korkmaya basladim henuz 2 cm bile degilse.. Nefes alma egzersizlerimin hepsi beynimden uctu gitti. Hic bir pozisyon beni rahat ettirememeye basladi. Sakin kalmaya calisiyordum esim de destek oluyordu ama giderek siddetlenip hızla azaliyordu sancilar arasi. Yogun israrlarimla hemsire muayene etti ve 4 cm dedi. yaklasik10-9-8-7 dk seklinde birkac sanci daha geldikten snr anestezisyen ancak yetisti, ben sezeryan istemeye baslamistim ama kimse benu sallamiyordu ve 6 cm iken epidural yapilmaya calisiliyordu ancak ben olmasi gerektigi gibi duramiyordum sabit. Epiduralin yanlis yere rastladigini fark etmemle sol kalcamin kasilip oyle kalmasi bir oldu. Bu beni daha da zorladi malesef. 5 dkda bir anestezi verecegini soyledi ama 5 dk gectiginde 8 cm idi. Drum geldi o sirada ve ben artik ikinmak istiyordum cok garip bir sekilde. 1 cm daha beklememiz gerektigini ve soyle soyle nefes almami falan soyledi ama ne dedigini algilayamadim o an.:) hersey durdu zaten, sadece dogurmak istiyordum. :) derken dogum odada basladi bile ve dogumhaneye nasil gittigimizi bilmiyorum. Bilincim pek yerinde degildi artik, boluk porcuk hatirliyorum dogumu. Kalcam hala kasili durumda, susuyor ve terliyorum. Cok farkli bir sanci var ve sadece bitsin istiyorum. Hatirladiklarim bunlar. 20 dk boyunca ikindim. Bir turlu basaramadim. Nefesim yetmiyordu ve neden boyle oldugunu anlayamadim. hani olum korkusu vardi ya, o an kizimin artik daha fazla orada kalmamasi ve dogmasi icin olmeyi tercih ettim. 3 kere epizyotomi yapmak zorunda kaldi drum. En istemedigim seydi ama o an sadece dogmasini istiyorsunuz. Enerjim bitmisti. Tek bir damla kaldi onda da beceremezsem bayilacagimi biliyordum. Yapmak zorundaydim ve kizim icin yaptim. 40 sn boyunca nefes almadan ittim. Sonrasini hayal meyal hatirliyorum. Saate baktim. İncimin gozlerini gordum. Ondan ozur diledigimi hatirliyorum. Aval aval bakip icimdeki bebegim bu muydu diye aklimdan gecirdim. Esim iceri girmis ve kameraya cekmis sonrasini. Bana su icirmisler. Kucagima alirken cok heyecanlanmisim. Sol gogsumden emzirtmisler. Miş miş miş malesef oralar. ha bir de tekrar sanci girmeye baslamisti, plesantaymis. Sonrasinda sedatifle bayilttilar plesanta ve dikisler icin. Epiduralin tutmamasi onun yuzunden lokal anestezi yapilamadan epizyotomi yapilmasi buyuk sanssizlikti.
>
> Herseye ragmen, 38+2 de sabaha karsi 4:51de dunyaya getirdigim İnci'mi saat 6da kucagima aldim.:) bu sefer bilincli bir sekilde. İlk bir hafta sok etkisinden cikamadim ama evde onunla yalniz kalip soyle bir gozlerinin icine bakip bu benim cocugum diyip aglamayi basarinca anne oldugumu anladim.:) cok guzel bir duygu ve pahabicilemez. Canimin ici o benim, gozumun incisi.
>
> Hepinize hayirli dogumlar ve saglikli evlatlar diliyorum. Nefes egzersizi, pelvik egzersizleri ihmal etmeyin. bir de ben persembe dogum yapmamis olsaydim cuma gunu cati muayenesi yapilacakti.. Cok onemliymis gercekten. Agri esiginuzin dusuk oldugunu dusunuyorsaniz israrci olmayin, epidurale negatif bakmayin ki dogumunuzun tadini cikarirsiniz en azindan. Ben cok siddetli ve cok hizli bir travay gecirdim. Herkes cok sasirdi. Eger hastaneye gitmek icin sancilarin 10 dkda 1e dusmesini evde bekleseydim yolda doguran 2013 istanbullusu ben olcakmisim.:) icinizdeki ses zaten size ne yapmaniz gerektigini soyluyor ona guvenin ve korkmayin. Herkesin dogumu farkli oluyor, herkesin ki essiz ve ozel. Cok ketum olmayin akisina birakin. Hamilelik cok cok guzel bisey son haftalar biraz zorlasa da. Dogumdan sonraki ilk gunler de cok zor. Emzirmek bir sanat hatta. İkinci gece emzirirken uyuyakaldikca, ablam kucagimdan aldi bebegimi uyuyan bebek uyandirilmaz diyip. Ve bu hep sag gogsume denk geldigi icin o gogsumde sut birikti pompam da yoktu ve gogsum balon gibi oldu gunlerce agridi,ucu kayboldu , bebek agzina alamadi giderek kotulesti. Tek sol meme yetmedi, sarilik sinira ulasti. Daha yeni alabiliyor cocuk. Bir de insanlar can sikabiliyor tabii. Lohusaliginizi bilin, nazinizi yapin.:) kimseyi dinlemeyin, herkes akil verecek ama goreceksiniz icguduleriniz sizi dogru yonlendirecek. Kucaginizdan indirmeyin bebeginizi.:)) o sizin. Bol bol emzirin. İlk gunler cok onemli. binbir bahaneyle kucaginizdan alip kendi kucaklarinda gezdirdiklerinde kiskancliktan catlayip hungur hungur aglayabiliyorsunuz.:)) bir de korse kullanmayin eger karniniz cok buyuk degilse ve sezeryan olmadiysaniz. Karin kaslarini tembellestiriyormus. Korseyi biraktiktan bir sure sonra tekrar sarkiyormus.

yaaa semınerde ve hastanede basına gelmesı cok ıronık oldu canım yaaaa , cok guzel bır hıkaye allah herkese tattırsın bu mucızeyı

Saglikla kavuş canım sende :)

sonu mutlu sonlar bıten guzel bır hıkayeee, bu arada resımdekı senmısın?

Cok sağol mehtapcim :) evet benim

Gözlerim doldu okurken saglikla büyüsün kuzucuk canım benim

kızlar bende artık doğum hikayemi yazmaya vakit bulabildimm:):

Hamile olduğumu öğrendiğimde hemen muhtemel doğum tarihimi merak ettim ve sata göre 10 şubat görünüyordu.. benim doğum günüm 6 şubat olduğu için hep o tarihte doğum yapabilirmiyim acaba diye düşünmeye başlamıştım. 1 şubatta nişan sandığım hafif pembemsi bir akıntı gelmeye başlamıştı ancak kontrolde çatı muayenesi yapıldı ve açılmanın olmadığı, bebeğin doğum kanalına inmemiş olduğu ve bu nedenle sezeryan olabilme durumu olduğu söylenmişti, ben beklemeye karar verdim bu ilk bebeğimdi ve 41 haftaya kadar yolu var diye düşünmüştüm. 6 şubatta 39+3 günlükken tekrar kontrole gittim ve doktorum yine parmak ucu kadar açılma olduğunu ama incelmenin gerçekleştiğini açılmanın olabileceğini söyledi.. ben biraz rahatlamıştım ama bebeğim doğum günümde gelmiycekti artık bunu tam olarak anlamıştım.. 6 şubat gecesini tam bitirmek üzereyken 23:55 de nişanım geldi bu seferki pembe değildi kahverengi jel kıvamında bir akıntı bariz nişan olduğu belliydi.. sancım olmadığı için beklemeye karar verdim ama uyku tutmadı gece ortalığı toparlamaya karar verdim ne olur ne olmaz diye tam ayağa kalktım ki çok yoğun bir akıntı çamaşırımı dolduracak kadar bir kahverengi jel kıvamında kütle düştü resmen eşofmanımdan aşağıda bir kaç damla su sızınca hemen eşimi kaldırdım ve hastaneye gitmeliyiz dedim çok sakin bir şekilde duşumu aldım hazırlanıp evden çıktık.. 2:45 de hastaneydeydik ama doktorlar herhangi bir sıkıntının olmadığını suyun yeterli olduğunu ve sancıların olmadığını ama her ihtimale karşı geceyi hastanede geçirmemizi söylediler.. o gece nst ye bağlı kaldım sabaha kadar.. ama 20 dk ya bir karnımın ortasında hafif sancılarım oluyordu ben muyaneden kaynaklı bir sancı olduğunu düşünmüştüm doktorlarla görüşmedim, sabah nst sonuçlarında herhangi bir durum olmadığnı bu nedenle çıkış yapabileceğini ama yine de doktorunuzu bekleyin dendi.. benim doktorum il dışındaydı ama gece doktorumun ismi yanlış anlaşıldığından bana başka bir doktoru bekletmişler iyi ki de öyle yapmışlar çünkü sancılarım sıklaştı saat 11 gibi dayanılmaz hale gelmeye başladı.. doktora söyledim bir sancı var ama karnımın ortasında ne olduğnu bilemiyorum kasılmalara baktı süre tuttu ve doğum sancısı olduğunu 5 er dakikaya düştüğünü söyledi tekrar nst odasına alındım.. oradada sancılar sabitlenince odamıza geçebildik.. bu süre zarfında hep eşimden ayrıydım ... akşam 6 ya kadar sancılarımı odamızda eşimle birlikte çektim 2 dk ya düşünce sancılar beni tekrar özel odaya aldılar.. lağvma yapıldı ve açılmanın sadece 3 cm olduğu bu nedenle suni sancı verilmesi gerektiği söylendi.. 19:20 de suni sancı verildi çok da dayanılmaz bir sancı değildi sancılarım girince hep dua ediyordum sureler okuyordum içimden ve geçiyordu.. artık muayenelere dayanamaz hale gelmiştim gün boyu o kadar çok muayene edilmiştim ki kanama oluyordu ve çok daha büyük acı çekmeye başlamıştım. 21:00 da suni sancının şiddetini de artırmışlardı ... saat 21:50 de nöbetçi doktorlar geldi ve suyumu patlattı ve epidural istediğimi söyledim dayanamıyorum dedim siz bilirsiniz yapalım dedi ama diğer doktor ağrılara dayanabiliyorsun hiç yaptırma doğum süresini uzatmış olursun dedi ve beni ikna etti peki o zaman dedim yaptırmayalım.. suyum patladıktan sonra sancılarım çok daha şiddetlendi.. üzerime giydirilen önlük bunaltmış ter içinde kalmıştım su içemediğim için dudaklarım kurumuş ve çatladıklarını hissediyordum.. saat 23:20 de yapılan muyenede artık 9 cm açılma ve:%90 incelme olmuştu ama hala bebek -2 deydi doğum kanalına tam oturmamıştı.. dayanamıyorum artık yapalım şu doğumu dediğimi çok iyi hatırlıyorum :):) peki o zaman kuvvetli ıkın bi bakalım dedi ve çok kuvvetli bir şekilde ıkınmaya başladım birkaç ıkınmadan sonra bebeğim doğum kanalına inmeyi başardı ve hemen doğum için hazırlıklara başladılar o anda çevremde kaç doktor vardı bilemiyorum ama o kadar kuvvetli ıkınmalar yaptım ki bebeğim aşağıya doğru bastırılmak zorunda bile kalmadı 7 şubat 23:45 de doğumumuz gerçekleşti o an gerçekten üzerimdeki tüm yük kalkmış çok mutlu olmuştu bebeğimi getirdiler hemen öptüm bebişimi ve artık diğer aşamalar kalmıştı ama onlar umrumda değildi bebeğim sağ salim doğmuştu hiç bir acı önemli değildi artıkk.. şimdi 12. günümüz ilk haftalar sarılık oranımız yüksek çıkmıştı onlarla uğraşmıştık, emzirme problemimiz hala tam düzenli değil uykusuzluk elbetteki var ama o dünyanın en tatlı şeyi, biricciğim o benim..6 şubat benim 7 şubat da oğluşumun doğum günü oldu :):) rabbim herkese sağlıklı sıhhatli doğumlar,evlatlar nasip etsin inşşallah..normal doğum ya da sezeryan önemli değil, onlara sağ salim kavuşmuş olmamız mühim olan bencee arkadaşlar...

Herkesin bebeği hayırlı uğurlu olsun...Bütün hikayeler birbirinden güzel...
Benim gibi bekleyen annelere de sabırlar diliyorum.
40+3 deyim. Hala bekliyorum :) Darısı bizim başımıza....

canım çok sevindim, gözün aydın, Allah her ikinize de uzun sağlıklı ömürler versin..

öncelikle sancılara karşı bu kadar dirayetli olduğun için tebrik ediyorum seni :)) ben çok korkuyorum ya biz de normal bekliyoruz ama ben gün geçtikçe epidural olsun bari demeye başladım :)

sana bir kaç soru sorayım tecrübelisin ne de olsa :)

1. hamileliğinde pelvis masajı yapmış mıydın, yyaptıysan faydası oldu mu?

2. açılmalar kontrol edilirken canın yanıyor mu?

3. sancı anı mı daha çok acı çekiyorsun yoksa bebişin çıkış aşamasında mı? (ben son ana gelip vazgeçmekten korkuyorum)

4. ıkınmalar kolay oluyor mu, yani ıkınmayı bilebiliyor musun?hani diyorlar ya, ilk doğumda anne ıkınmayı beceremiyor diye..

5. bana başka tavsiyelerin var mı :)

canım çok sağol Allah sana daha kolay bir doğum nasip etsin inşallah..
hamileliğin son haftalarında pelvis masajı yaptım ama yüzeysel badem yağı ile yapmıştım.. açılmam 3 cm iken bile incelme %80 di bu iyi bir şey mi bilmiyorum ama incelmeden dolayı açılmalar kontrol edilirken canım çok yanıyordu normal zamanda hiç acımazdı ama o kadar çok muayene oldum ki artık dayanamıyordum.. bebiş çıkarken hiç acı hissetmiyorsun ıkınmalar çok rahat ben de çok korkuyordum ıkınamam diyordum ama gayet güzel ıkındım :):) dr sancın gelince bacaklarını kendine çek ve nefesini vermeden kafanı çenene dayayıp ıkın kuvvetlice dedi peki dedim bacaklarımı kurbağa şekline getirip ayaklarımdan tutup bacaklarımı kendime çektim ve çok kuvvetli ıkındım bir sancıda ikikez ıkındım.. bir ıkındım sonra derin nefes alıp tekrar aynı pozisyonla ıkındım... dinlenip tekrar sancını bekliyorsun sancın gelince yine başlıyorsun aynı şekilde... ıkınma esnasında hiç acı yok sancılar gelmeye başlayıp da ıkınınca hiç acı hissetmiyorsun canım...
sana tavsiyem sancın gelince dua oku ve geçeceğini sona çok yaklaştığını düşün ben sancılar esnasında ayetelkürsi okumuştum üç ayetelkürside sancı kesiliyordu bu beni rahatlatıyordu bir tane daha okuycam bitcek diyordum mesela :):) sancı esnasında çok yıpratma kendini başa gelen çekiliyo bu sancıları sen çekceksin ve mükafatı da senin öyle düşün canım rabbim kolaylık versin bir avazda kurtulursun inşallah..

çok güzel doğum hikayen valla çok duygulandım:)) Allah sana da bebeğinede sağlık versin,darısı bizlere inş:)

bdt: 7 şubat
doğum tarihi :7 şubat
doğum şekli: normalden sezeryana
kilosu :3700
boyu:50 cm

9 ay boyunca buraya yazacağım hikayeyi hayal ettim şimdi rabbime binlerce kez şükür bunu yaşıyorum. hayatımın anlamı bi tanecik eşimle 2010 yılının ağustosun da yeni dünyamızı kurduk, ben üniversiteyi yeni bitirmiş ve yeni atanmıştım daha 22 yaşındaydım o yüzden henüz bir bebek düşünmüyorduk ben gezmek eğlenmek ve evliliğimin tadını çıkarmak istiyordum. bende polikistik over vardı ilk adet gördüğüm zamandan beri hep ileç kullanıyordum. ilaç kullanmadan adet olmuyordum. daha liseden doktorlarlara sormaya başladım polikistik over çocuk sahibi olmama engel mi diye doktorlarda hayır engel değil ama tedavi gerektirebilir ya da tedaviye bile gerek kalmayabilir dediler. ben de hep olacağını düşündüm kafama hiç takmadım. aradan 2 yıl geçti 2012 nin bahar ayında doktora gittim biz artık çocuk düşünüyoruz dedim kullandığım haplar buna engel ama hapsız da adet görmüyorum dedim. doktor ilacımı değiştirdi hem adet gördürecek hemde gebe kalmayı engellemeyecek bir ilaç verdi 2 ay kullandım sonra bıraktım kendiliğimden adet olurum die bekledim hem de zaten hemen hamile kalmayı beklemiyordum. hapı brakınca uzun bi süre geçti adet görmedim doktora gittim ben yine hapsız adet olmadım bana adet söktürücü verin dedim. o da ilacı yazdı ama yine de bi kan tahlili yapalım dedi bende hamile değilim olsa hissederdim dedim. neyse kan tahlili sonucu geldi bhcg 1000 çıktı şok oldum sen gebesin dedi bir anda ne yapacağımı şaşırdım o gün baktı kese görmedi bir kaç gün sonraya çağırdı. yine baktı bu kez kese göründü embriyo görünmedi, ama haftasına göre görünmesi gerekiyordu dedi ben de alttan muayene etmesini istedim baktı embriyo göründü bu kez kalp atışı görünmedi. doktor bana bunun düşük olabileceğini bi kaç gün sonra yine gelmemi kendiliğinden düşmezse kürtaj olabileceğimi söyledi. tabi dünya başıma yıkıldı. o bir kaç günü nasıl geçirdiğimi bilmiyorum herkes beni teselli ediyor hayırlısı böyleymiş diyor. neyse ben yine doktorun yanına gittim kalbim çarpıyor olmadı diyorum içimden yine görmeyecek. ama ultrasonu karnıma dayar dayamaz kalp atışlarını gördü hatta sesini bile dinletti eşimle birbirimize baktık sessizce gözlerimiz dolu dolu ohhhhh dedik. daha sonrası nasıl geçti hatırlamıyorum bile bir tek 18. haftamızda karnımdaki pıt pıtlarını hissettiğimi hiç unutamam içimde kelebekler dolaşıyor gibiydi. artık varlığını hissediyordum. geldik 39. haftamıza herkes teker teker doğum yaparken ben nerdeyse ikiz varmış gibi duran karnımla hala bekliyordum zaman geçtikçe normal doğum şansım azalıyordu. hiç bir nst de sancı çıkmıyordu ama ben artık doğsun diye top üstünde zıpladım yürüyüşlere çıktım hiç bir faydası olmadı. bdt 7 şubattı en son 5 şubatta kontrole gittim doktor bebeğin hala kanala inmediğini bu gidişle normal doğum olamayacağını söyledi ve sezeryan için tarih belirlemek için 8 şubata randevu verdi. ben de bütün işlerimi ona göre yaparım die herşeyi beklettim. 6. şubat çarşamba günü akşamına bi sürü ütü yaptım. komşum kahveye çağırdı ona gittim. gece yatağa yattığımda hiç bir şey yoktu her zamanki koca göbeğim ben ve eşim uyuduk. gece saat 3 te bir sancı geldi önemsemedim çünkü ilk defa sancı yaşıyordum yalancı sancıdır die düşündüm ama geçmedi sonra iç çamaşırım ıslandı ama su değildi akıntıydı çok fazla hemen lavaboya gittim nişan gelmişti anladım ki doğurcam ama bebeğim hala yukarda hissediyorum. banyo yaparım die düşündüm şohbeni açtım ısınmasını beklerken abdest aldım bir şişe suya meryem suresini okuyordum son bir tane kalmıştı onu da okuyayım dedim ama çok zorlandım çünkü 5 dkya bir sancı geliyordu. sureyi okuduktan sonra eşimi çağırdım çok sancım var die o da hemen telaşla hastaneye gidelim dedi ben de sabah olsun zaten hemen doğum olmaz gitsek bile tekrar eve gönderirler dedim çünkü açılma duyduğum kadarıyla o kadar kolay olmuyormuş. bu arada saat sabah 4.30 ama baktım dayanamıcam hastaneye gidelim dedim banyomu yapamadım. eşim çantayı alalımmı dedi hayır dedim zaten tekrar geliriz. hastanede ebe hemen çatala oturttu beni baktı açıklığın 7 cm dedi biz şok olduk. ben hala diyorum ki daha banyo yapacaktım eve gideyim ebe gönderemem doğum başlamış dedi. ama bebeğin başı hala kanala inmedi. eşim apar topar eve gitti çantamı aldı bu arada annemlere haber verdi ebe doktoru aradı. doktorla annemler aynı anda odaya girdiler. ben ağlıyorum annem ağlıyor eşim elimi tutuyor korkuyorum. saat sabah 5.30 doktor tekrardan alttan baktı açıklık 10 cm tam olmuş çok kısa sürede açıklığım olmuştu ama bebeğin başı hala kanalda değil. doktor sordu sezeryan istermisin yoksa bekleyelimmi die ben de tehlikeye atamam sezeryana alın dedim bütün ekip toplandı. sedyeye yatırıldım bir elimden annem tutuyor diğerinden eşim. ameliyat kapısında ikisini de öptüm herkes ağlıyo bana dua edin dedim. soğuk ameliyat odasına girdik ben ameliyat masasına geçtim ama epidural istiyorum dedim doktor da açıklığın tam kasılmaların oluyo bu durumda epidural yapamayız diyor ama ben diretiyorum tabi onlar kazandı. yattım önüme yeşil bir perde çektiler ben canım acıyacak mı die soruyorum. bu arada anestezi doktoru benimle konuşuyor. ondan sonrası rüyalar.... gözümü açtığımda ilk bebeğim iyi mi dediğimi hatırlıyorum çok iyi dediler, ameliyathaneden çıktım kapıda kimse yok herkes odada bebeğin başındaymış beni unutmuşlar :) odaya girdim yatağa yattım sürekli bebeğim nerde diyorum annem burda dedi yanıma getirdi öptüm kokladım uyuyordu bu benim bebeğim mi dedim inanamıyordum. sapsarı minik kızım 1 saat önce karnımdayken 1 saat sonra kucağımdaydı. 7 şubat sabah 06:00 da 3700 gr ve 50 cm olarak dünyaya gelmişti. 2 kişi olarak çıktığımız evimize 3 kişi olarak dönmüştük
rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyu tatmayı nasip etsin.

hikayen çok güzel valla duygulandım canım.Zaten ağlamaklıyım sürekli:) Ne güzel bebeğine kavustun,Allah ikinizede sağlıkversin.Masallah çok tatlı bebişin:))

Ayy meleğe bak yaa :)) duygulandım okurken gözlerim doldu. Allah sağlıklı huzurlu günler versin canım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…