5 subatta normal dogum yaptim şu an 1 haftalik oglusum 3200 dogdu şu an 3400 gr. Sütüm doğum sonrasi hemen geldi cok sukur. Emziriyorum hic emzik vermedim.. Gobegimiz 5. gun dustu. Simdilik gaz problemimız olmadi insallah bundan sonra da olmaz.. Gunde 1 buyuk bardak rezene-anason cayi iciyorum. Raki gibi kokuyo anason igrenc ama ben de limon bal falan katiyorum kokusunu biraz da olsa aliyo... Bol bol da su iciyorum. Epey faydasini gordum..
bebegim gunduzleri guzel uyuyo ama geceleri cok mikirdiyo gaz mi desem degil geceleri her emzirmede gazi cikiyo.. Gunduz cok uyudugu icin herhalde. Gece emzirip yatiriyorum 5 dk sonra bi bakiyorum boncuk boncuk bakiyo.. Sesi cikmiyo uyur kendi kendine diyorum birazdan basliyo mizirdamaya.. yok illa kucaga alincak.. Geceleri uyur uyanik gecti şu bikacgun..
24 Ocakta sezeryanla doğum yaptım, ilk sütüm gelmedi dr.umuz mama takviyeside önerdi kızım 8 aylık doğdu emmede sorun yaşadık damak gelişimi tam olmadığından sorun yaşıyo olabilir dedi dr'um ama ben gelen sütümü sağıp kaşıkla ona verdim. Bugün 22 günlüğüz halen beni emmede sorun yaşıyoruz anlam veremiyorum neden böyle yaptığına...
Gündüzleri maaşallah sürekli uyku modunda geceleri rutin 3 kere uyanıyo, Gaz problemimiz şükür olmadı hemen çıkarıyo ilerleyen günlerlede inşallah olmaz. Mercimek çorbası, kuru fasülye, nohut gibi gaz yapıcı yemekler yemiyorum. Sütüm o emmediği için günde toplam 150 ml. sütüm geliyo sabah öğlen akşam olmak üzere sıkmamaya çalışıyorum sürekli düşünüp kendimi üzmekten artık düşünmemeye karar verdim öyle yada böyle büyücek aç kalmaması için elimden geldiğini yapmaya çalışıyorum bittiğim yerde mama takviyesi. Emziğe ihtiyaç duymadım. Göbeği 11.gün düştü, düştükten sonra banyo yaptırdık. İlk doğduğunda 2550, doğum sonrası 2400 şuan 3000 kilo maşallah. Gögüslerim yara olmadı.
mrb benimde oğlum 12 şubatta doğdu.
1.uyku düzenimiz henüz oturmadı.gece 2 de 3 te kalkıp keyfi olarak uyumuyor.uyuduğunda ise en az 4-5 defa uyanıyor.gündüzleri ise paşamız uyuyor.
2.gaz sorunumuz var.bana doğduktanhemen birkaç gün sonra başladı gibi geliyor.konya yöresinde bebeğe acı bir ot içirirler,onu içiriyorum günde 1-2 çay kaşığı(kendimde içiyorum) bir de rezen de içiyorum.
3.çok şükür sütüm var ve yetiyor.
4.evet emzik verdim.
5.göbeği 4 günlük iken düştü ve sonrasında banyo yaptırdım
6.kilo alımı güzel
7.göğüslerimde benimde yara oluştu.lansinoh krem kullanıyorum
merhaba ozlem08
demek ayni gun dogum yapmisiz.
1-nasil oturacak bu bebeklerin uyku duzeni bilmiyorum.simdi geceleri yikamaya korkuyorum o nedenle gunduz yikiyoruz ama gunduz banyodan sonra uyuyo tabii haliyle geceleri ize 3 ten sonra ayaktayiz zaten 3 e kadarda 10 dakika da bir uyaniyo neredeyse
2-o aci su nesol bisey ise yariyormu bende yarin doktora goturecegim'bu gaz problemi icin bekli damla verir.
3-bende sadece sut veriyorum ama benim uykusuzluga gore sutum azaliyor bazenseninde ilk bebegin mi varsa tecruben benimle paylasirmisiniz bazen cok depresif oluyorum bu yuzden yetemedigimi dusunuyorum bebegime.
4-emzik 3 tane denedim ama 2 sini hic almasi' philip aventin yeni dogan emzigini huysuzlaninca biraz emiyo ama en fazla 2-3 dakika
5-benimkinin gobegi 15. gununde dustu ama bize hastanede yikayin dediler onceleri yikadik ama 1 hafta sonra baktim dusmuyo yikamayi biraktim sonra 15. gununde dustu birkac gun sonrada biraz kanadi ama cok fazla degil sonra birdaha kanamadi'simdilik iyi gibi.
6-kilo boy icin yarin bakicaz bakalim.
7-ben lansinohu 32 hafta hamileligimden sonra surmeye baslamistim simdilik yara yok ama cok sik goguslerimde agri oluyo.hele bir gogusumu emerken digeri muthis aciyo icten bir agri sizlarinde oluyormu?
canım benim 2.çocuğum.büyük oğlum 6 yaşına giriyor birkaç güne kadar.o da bebekken çok gazlıydı.sanırım biraz sabırlı olup miniklerin kendi kendilerine dönmelerini bekleyeceğiz bu gaz olayı için ancak o zaman rahat edecekler miniklerimiz.canım bebek kilo alıyorsa zaten yetiyordur canım[bir ara bende öyle düşünmüştüm).emzik olayına gelince minik kaan da almak istemiyordu. o çıkar dıkça geri kattım ağzına,yani kendiliğinden almasını beklemedim.emziğe sonunda alıştı ama yine çok huysuz.uynanık olduğu sürece burnumdan getiriyor,büyük oğluma bile vakit ayıramıyorumevet benimde bir göğsüm bebek emerken daha çok ağrıyor.ota gelince burada eskiler çok kullanırmış,kısmen faydası var.doğum kiloların ne alemde.63 ile başlamıştım hamileliğe 76 ile doğum yaptım şu an67 kiloyum....
merhaba bende bugun kayit oldum.oglum 12 subatta dogdu bugun 1 aylik.gazimiz sanirim basliyo hep kucak istiyor.gazli bebek anneleri neler yapiyor yazabilirlermi.gunduzleri daha cok geceleri ise daha az uyuyor malesef bu nedenle bende uykusuz kaliyorum.gunduzleri ise pek uyuyamiyorum malesef bu denenle benimde halim pek iyi degilbenim ilk bebegim ve bazen cok caresiz hissediyorum tecrubeliler tecrubelerini paylasabilirlermi acaba cok ihtiyacim var
11 şubatta doğdu kızım şuan gaz problemimiz sabahları oluyo çok huzursuzlanıyo onun dışında gece emiyo uyuyo çok sıkıntısı yok gece. anason-rezene içiyorum bende.uyku düzenimiz yavas yavs oturuyo
göbeği 7. gün düştü 5. günde dayanamayıp yıkadık :)
sadece anne sütü alıyo bebişim şuan yetiyo çok şükür yaklaşık 10 gündür sağmaya basladım işe başlayacağım için
emzik verdim 5 çeşit emzik aldık hanımefendiye ama içlerinden bakkal emziğini sevdi miniğim sadece onu emiyo
kilomuz ve boyumuz iyi maşallah
göğüslerimde ikinci gün yara oldu sadece sol göğsümü emdi ilk gün o yüzden ama dayandım aglayacak olsamda emzirdim bi kaç güne geçti bi krem kullandım garmastan diye ama onu temizlerken daha çok canım yanıyodu o yüzden kendi sütümle silmek daha faydalı oldu bana
bizim kaka problemimiz var biraz 4-5 günde bi yapıyo doktorada gittik normal karnı şiş değil diyor şurup verdi onu veriyorum arada bir bu problemi yaşayan varmı
bi de bazen emerken çok ağlıyo özellikle gündüzleri acaba pamukçukmu oldu kuzucuğum
selam canim ben dusuk kilo ile basladim 45 ile (boyum 1.58) ve 60 kilo ile dogum yaptim 15 kilo aldim pek dikkat etmedim.simdi ise 49 kiloya dustum.emdikce gidiyor kilolar bakalim 45 dusebilecekmiyim.dun doktora gittik uzun sarilik dedi dogdugunda olmamisti.ama goz aklarindan gitmedi bir turlu ve dun birsuru tahlil istedi bakalim persembe cikacak sonuclari biraz korkuyorum simdi.gazinada bakti baya var dedi'ama buna kesin cozum yok deneyin biseyler dedi.simdi metsille basladik bakalimdun gece verdim biraz.kimyon yagina da iyi dedi bir de krem onerdi anason kimyon yagi ve beyaz vazelin varmis once metsili denicem sonra onu da denerim.bunukarnina surun dedi bakalim ise yaricakmi?emzigiise zorlarsam oguruyo hemen ve kusuyo umarin alisir anca uykusu cok gelince aliyo biraz:)
benimde bebeegim kakasini zor yapiyor 2 haftadir. dr surup verdi ama pek ise yaramiyor. ben normal defter kagidinin parcasini incecik kalem ucu gibi yuvarlayip zeytin yagina iyice batirip biraz icine sokup asagi yukari saga sola hareket ettiriyorum hemen yapiyor. bagirsak tembelligi falan diyorlar ama napim oyle yapinca 3 saat uyuyor uzerine.
birde pamukcuk icin agzini kontrol et eger pamukcuk olugunu dusunuyorsan ona da bi koca kari yontemi var. ben yaptim gercekten
ise yaradi umarim sanada faydasi olur.
anne sacindan bir tutam bebegin agzina biraz sokacak ve supuruyor gibi hareket yapacak 3-4 defa. bebegin midesi falan bulanmiyor
cunku cok icine sokmuyorun. ben yaptim ertesi sabah tertemizdi bebegimin agzi birdaha da hic olmadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?