canim bebegin kolik mi gazli mi. eger kolikse pek bi ise yaramiyor yapilanlar.
ama sadece gazsa rezene anason demleyip gunde 2-3 bardak icebilirsin ve 30cc kadar eger istersen bebegine icirebilirsin.
birde KIMYON gaz icin mucize gibi bisey. ben gunde 4-5 cay kasigi kimyonu suyla iciyorum sutumlede bebege geciyor
ama aksam uyumadan once 1-2 cay kasigi kadar kimyon suyundan onada veriyorum. ben cok rahat gaz cikariyorum oglumda oyle.
dene bence faydasini gorursun insALLAH
slm hayalcim bayadir giremedim.Artik oglumla evde yanlizim kayin validem de gitti. aksam biraz gergindim sanirim ondan oglumda gece hic uyumadi
sanirim kolik degil ama gazi cok geceleri emdikten sonra uyuya kaliyo gunduzleride oyle o nedenle gazini cikaramiyo.sonra uykusunda onu cok rahatsiz ediyo ve surekli uykudan uyaniyo.kimyonu denedim ama pek faydasini goremedim.metsili birakip gaiga diye bir prebiyotik kullanmaya basladim sanki daha iyi.ama ustten gaz cikaramamasi onu cok rahatsiz ediyo.alttan cikariyo ikinip sikilip:)ama emdikten sonra ustten gaz cikaramazsak midedeki gazlar daha sonra bagirsaklarada iniyo ve uyutmuyo bebegimi
papatya canim doktora gittik cok sukur tahlillerinde bisey cikmadi.anne sutu diyebiliriz dedi.ama sutu de kesmedi.bazi makalelerde 4-5 gun anne sutunun kestirildigini okumustum cok sukur ki bizim doktorumuz o fikirde degil zamanla gecer dedi.bekliyecegiz artik.
sizlerden yardim istiyorum kizlar bebekle gununuz nasil geciyor?ben cok zorlaniyorum bugun bebegi hic yanliz birakamadigimdan kahvaltiyi bile zor ediyorum.sizin bebeklerin uyku duzeni nasil?gununuzu neler yaparak nasil geciriyorsunuz ne kadar uyuyor bebekleriniz.eskiden kendime guvenirdim ama bebegim olduktan sonra sudan cikmis baliga dondum resmen.herseyden supeleniyorum sanki iyi bakamiyorum,dogru yapmiyomusum gibi geliyo hersey31 yasindayim ama herseyden korkar oldum.bebegin oksurmesi bile panik yapmama yetiyor.bana yardim edin kizlar lutfen
oncelikle gecmis olsun canim. bende 29 yasindayim ilk bebegin oldugu icin boyle bende cok acemilik cektim ilkinde hatta ikincedede. ama 3. de daha rahatim. hicbirseyi buyutmuyorum onlemlerimi tabiki aliyorum ama beynimdede cocuk bu boyle boyle buyuyecek deyip geciyorum.
kimyonun ise yaramamasina uzuldum keske biraz daha devam etseydin. ben kimyonun iyi geldini dusunuyorum cunku ben icince
afedersin o kadar gaz cikariyorum ki hic karnim falan agrimagidi halde. bu yuzden dusunuyorum oglumada iyi geliyor.
1 gunumuzude soyle ozetleyeyim. sabah 7 yada 8 gibi uyaniyor. emziriyorum gazini cikariyorum derken 1 saat geciyor sonra salonda
sallanan besigi var ona koyuyorum bide emzik aliyor cok sukur onu biraz oyaliyor bu. saat 11 gibi tekrar uyuyor 2 saat kadar ve sonra aksam yatana kadar yani 8-9 a kadar uyanik. bu kadarlik bebek nasil uyumamaya dayaniyor bilemiyorum. sonra da sabaha kadar her 2-3 saatte bir kalkiyor.iste surekli emzir gazini cikar biraz oynuyoruz. firsat buldukca
konusuyorum seviyorum opuyorum oda guluyor bana cok guzel bir duygu. bide iki tane daha cocugum var benim inan nasil sabah
nasil aksam oluyor hic farkinda bile degilim. bebegim daha kucuk anlamiyor ama hangisini sevsem opsem oburu kiskaniyor kusuyor falan. hepsini uyutmam saat 9:30 u buluyor. esimde 11 de geliyor yemek falan derken benim uyumam gece 1:30 yada 2 yi buluyor yani cok yorucu zaman su gubu geciyor benim icin ama onlara her baktigimda cok mutlu oluyorum ve hep sukrediyorum.
sende cok uzme kendini eminim bebegine cok iyi bakiyorsundur duzenleri otursun diye beklicez artik, insALLAH en kisa zamanda
bi duzen kurarizda rahat ederiz ne diyim.
slm hayalcim bayadir giremedim.Artik oglumla evde yanlizim kayin validem de gitti. aksam biraz gergindim sanirim ondan oglumda gece hic uyumadi
sanirim kolik degil ama gazi cok geceleri emdikten sonra uyuya kaliyo gunduzleride oyle o nedenle gazini cikaramiyo.sonra uykusunda onu cok rahatsiz ediyo ve surekli uykudan uyaniyo.kimyonu denedim ama pek faydasini goremedim.metsili birakip gaiga diye bir prebiyotik kullanmaya basladim sanki daha iyi.ama ustten gaz cikaramamasi onu cok rahatsiz ediyo.alttan cikariyo ikinip sikilip:)ama emdikten sonra ustten gaz cikaramazsak midedeki gazlar daha sonra bagirsaklarada iniyo ve uyutmuyo bebegimi
papatya canim doktora gittik cok sukur tahlillerinde bisey cikmadi.anne sutu diyebiliriz dedi.ama sutu de kesmedi.bazi makalelerde 4-5 gun anne sutunun kestirildigini okumustum cok sukur ki bizim doktorumuz o fikirde degil zamanla gecer dedi.bekliyecegiz artik.
sizlerden yardim istiyorum kizlar bebekle gununuz nasil geciyor?ben cok zorlaniyorum bugun bebegi hic yanliz birakamadigimdan kahvaltiyi bile zor ediyorum.sizin bebeklerin uyku duzeni nasil?gununuzu neler yaparak nasil geciriyorsunuz ne kadar uyuyor bebekleriniz.eskiden kendime guvenirdim ama bebegim olduktan sonra sudan cikmis baliga dondum resmen.herseyden supeleniyorum sanki iyi bakamiyorum,dogru yapmiyomusum gibi geliyo hersey31 yasindayim ama herseyden korkar oldum.bebegin oksurmesi bile panik yapmama yetiyor.bana yardim edin kizlar lutfen
selam canım nasılsın gozukmuyorsun , oğlusunu hastane resımlerınde gordum bı turlu denk gelemedık hastanede ben yattıgım kattakı lısteye baktırdım adını yoktun bızım katta yoksa ben zıyarete gelecektım yanına)merhaba arkadaşlar
ben de 25 ocakta sezaryanla bebeğimi dünyaya getirdim çok şükür
2 ayı devirdik bile
Zeynapçokkal yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm
29 günlükken yalnız kaldık bebeğimle ilk 10gün deliriyorum sandım
bakamıyorum deyip deyip ağladım
ama hala bi,zim de tam bi düzenimiz yok
canı isteyınce uyur istemeyınce uyumaz
yeri geliyor kahvaltıyı saat 2 de ediyorum yalnız bırakamıyorum
pusetine koyayım diyorum hemen zırlıyor sonra katıla katıla ağlıyor
evin işi yemeği vs yetişmiyor
böyle bir duurumda lazım olan anlayışlı ve destekçi bir eş Allah'a şükür ben sahibim bu eşe
ben de sorguluyorum hep mllet hem temizliğini hem yemeğini yapıp bebeğe nasıl bakıyor
gazımız bizim de çok ne denediysem kar etmedi
ama kendime de kızıyorum rezene ve kimyonu düzenli kullanmadm bugün hemen başlıyorum tekrar
Allah hepimizin yardımcısı olsun
selam canım nasılsın gozukmuyorsun , oğlusunu hastane resımlerınde gordum bı turlu denk gelemedık hastanede ben yattıgım kattakı lısteye baktırdım adını yoktun bızım katta yoksa ben zıyarete gelecektım yanına)
ruzgar kocaaaamannn adam oldu :) hepımız cok ıyıyız allaha sukur , asınızda sorunsuz gecer ınsallah bız atlattık sukurcanım çok sağol çok iyiyim pek vakit bulamıyorum girmeye
malum yalnızım oğlan da nazlı sağolsunbiraz
ben 4.kattaydım
yatış işlemlerim uzadı odaya çıkınca dahemen anestezi doktoru falan geldi
benım de aklımdaydın
ama olmadı kısmet
sen nasılsın oğlun da iyi inşallah
bugün 2.ay aşımızı olduk bakalım nasıl geçecek gecemiz
kendine ve oğluna iyi bak
hayalcim yazdiklarin icin cok saol canim.kimyona devam edeyim ozaman:)3 cocuk masallah canim hepsini Allah bagislasin,uzun saglikli omurler versin hepinize.bugun gene denemeye basladim emzik icin umarin alisir gerci cenesi hemen yoruluyo en fazla 5 dakika emiyo.evet masallah iyi dayaniyo bebisin okadar uykusuzluga.
esinde bayaa gec geliyormus.3 cocukla tek basina bas etmek masallah canim, seni tebrik ediyorum.ben esimin 7.30 da gelmesini iple cekiyorum valla:)sanki heran bisey olacakmista mudahale edemeyecekmisim gibi geliyonasil aticam bunu uzerimden bilmiyorum.evet duzenlerinin oturmasini beklicez artik.Allah saglik problemi vermesinde varsin uyansinlar artik:)diger cocuklarin kac yasinda buyuklermi?sanada masallah 29 yasindasin ve 3 cocuk ne mutlu:)
merhaba arkadaşlar
ben de 25 ocakta sezaryanla bebeğimi dünyaya getirdim çok şükür
2 ayı devirdik bile
Zeynapçokkal yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm
29 günlükken yalnız kaldık bebeğimle ilk 10gün deliriyorum sandım
bakamıyorum deyip deyip ağladım
ama hala bi,zim de tam bi düzenimiz yok
canı isteyınce uyur istemeyınce uyumaz
yeri geliyor kahvaltıyı saat 2 de ediyorum yalnız bırakamıyorum
pusetine koyayım diyorum hemen zırlıyor sonra katıla katıla ağlıyor
evin işi yemeği vs yetişmiyor
böyle bir duurumda lazım olan anlayışlı ve destekçi bir eş Allah'a şükür ben sahibim bu eşe
ben de sorguluyorum hep mllet hem temizliğini hem yemeğini yapıp bebeğe nasıl bakıyor
gazımız bizim de çok ne denediysem kar etmedi
ama kendime de kızıyorum rezene ve kimyonu düzenli kullanmadm bugün hemen başlıyorum tekrar
Allah hepimizin yardımcısı olsun
benim oglumda 2 ayi bitiriyor 5.200 gr ve 58 cm. hemsire boyu% 75 kilosu %25 oraninda ilerliyor dedi. aslinda bana cok zayif gelmiyor bebegim ama amleiyat olma durumu var o yuzden
biraz daha kilo alsin toparlansin istiyorum sadece anne sutu aliyor cok zorda kalirsam hafta 1-2 kez mama verdigimde oluyor. kilo almasina yardimce olsun diye doktor onerdi ama cok
gaz yaptigi icin pek vermiyorum. sut kalitesini arttirmak icin bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
birde tabi 40.miz ciktigindan beri eslerle olan su malum munasabetten nefret eder oldum. zaten cok yorgun oluyorum birde gecenin saat 1 inde 2 sinde hic cekilmiyor dahasi ben emzirdigim
icin bebegim uyanmadan hemen banyo yapiyorum ve 2,5 ta falan ancak uyuyorum.diger cocuklarimda da ayniydi hic banyo yapmadan emzirmedim ama artik cok yorgun oluyorum ve esim maalesef yorgunluktan anlamiyor.
simdi size sorum banyo yapmadan bebegini emziren var mi yoksa sadece ben mi bu kadar problem yapiyorum sanki oyle uyursam ve bebegim kalktiginda emzirirsem kotu bisey yapmis olacakmisim bi his yasiyorum.
birde fazla yan etkisi olmayan ama gercekten koruyan dogum kontrol yontemi tavsiye edecek olan varmi. gene bi kaza olur diye odum kopuyor.
selam hayal ve hepberaber bende giremedim ne zamandir.benimde 7 haftalik olacak yarin.2 aya 1 hafta kaldi.kizlar cok saolun valla.sayenizde bende alistim biraz.en azindan daha az agliyorum:)sut arttirimi icin bol cevizli yaz helvasi ve humana markali emziren anneler cayni oneririm (humana steel tea) ben cayi iciyorum gunde 3 bardak helvayida sabahlari yiyiyorum ki aksam gaz yapmasin.ben faydasini gordum.sizde denyin derim.
hayalcim allah bagislasin, hic bir acilarini gostermesin ne mutlu sen 3 ledin bende aslinda bir kardesi olsun isterim ama simdi gozum korkuyorum.biz hala esimle kardesiz valla:)yok bisey ben sizip kaliyorum her aksam.ama iyi yapiyosun banyo yaparak canim.bende kesin oyle yapardim.kontrol yontemi dersen pek blmiyorum ama hic biri %100 kotumuyo neticede ben hic hap felan icmedim hep esim korundu.
hepberaber seni de tebrik ediyorum canim.bana da cok iyi moral verdiniz.hafta sonlari esim varken daha rahat oluyorum sag olsun oda cok ilgileniyo ve anlayisli.ama ben evde cok bunaliyorum sanirim aliskin degilim evde oturmaya.hep calistim cunku
gaz icin metsili biraktim.bio gaiga diye bir prebiyotige basladim sanki iyi gibi tabii ise yaradi demek icin erken belki.metsilde koruyucu var diye icime sinmedi pek cunku (paraben ler hakkinda pek iyi yorumlar yok)
benimkisi daha minik zaten dusuk kilo ile dogdu(2900) simdi 4.5 kilo boyu 53 cm (49 ile dogdu) hamdi dilimde bilmiyorum ama bisey demediler bana bol bol emzir dediler sadece.
benimkiside uyursa biseyler yapiyorum yemek ama hep bakmaya gittigimden pek lezzetli olmuyo:)aklim hep cocukta hep biseyleri eksiz koyuyorum yemege:)esim sagolsun hic sesini cikarmiyo yorma diyo kendini ama icime sinmiyo iste:)
hayalcim gecmis olsun ne ameliyati.umarim ciddi degildir canim.allah kolaylik versin.
saol canim ALLAH hepimizin yavrularini korusun bizlere bagislasin. maasALLAH senin minigin kucuk dogmus evet ama guzel gelisiyor merak etme daha iyi olacaklar bi kac ay sonra.
canim havalar sogukmus orda birde herkeste grip salgini falan var bunalsanda bu minisler icin deger hasta olurlarsa daha cok bunalirsin insan kiyamiyor cok kucukler cunku.
birde sut arttirmak icin eger imkanin varsa sagmani oneririm ben 1 haftadir sagiyorum ise yaradi cok sukur. tabi bitki karisimi caya helvaya devam. bide 2 gundur maden suyu iciyorum
baska bi topikte okumustum iste eskilerin bi sozu varya ''nerde hiyar var deseler tuzlugu alip kaciyorum'' diye bende aynen oyle ne duyarsam deniyorum insALLAH ise yarar.
gaz icinde ben pek bisey kullanmiyorum genelde kimyon eskiden tadini bile bilmezdim 2 ayda yarim kilodan fazla icmisimdir suyla beraber. bende ise yariyor ama gunde 2 defa falanda 2ml gaz ilacini
veriyorum tabi ozellikle geceleri lazim oluyor. insALLAH az kaldi ama 3-4 aydan sonra genelde cok azaliyor gazini cikarmaya bile gerek kalmiyor cogu zaman.
iyi dileklerin icin saol canim. bebegim daha karnimdayken bobreginin biri daha buyuktu ve ordan idrar torbasina giden damar mi kordon mu neyse biraz uzun ve duzensiz yerlesmis.
dogduktan sonra hic istemesemde rontgen cekildi ve hala ayniydi. 18 gun sonra maalesef bir daha rontgen cekilecek emin olmak icin belki duzelmistir dedi doktor.
insALLAH duzelmisse gerek kalmayacak ama 20 haftalik gebeyken den beri degismedi simdiden sonra duzelirmi bilmem. cok uzuluyorum cunku cok kucuk rontgenden dolayi radyasyon aliyor
ilkinde ben yanindaydim ve bana ve drlara nerdeyse 30 kiloluk kiyafet giydirdiler etkilenmeyelim diye ama yavrum kucucuk vicuduyla kocaman makinanin altindaydi. ve ayni islem belkide biraz daha agiri yine olacak sonuc iyi olmazsa bide 2-3 hafta sonra ameliyat olacak. bilmiyorum RABBIM dermansiz dert vermesin ne diyim buda bizim sinavimiz iste.
ALLAH'im butun bebekleri korusun
selam hayal ve hepberaber bende giremedim ne zamandir.benimde 7 haftalik olacak yarin.2 aya 1 hafta kaldi.kizlar cok saolun valla.sayenizde bende alistim biraz.en azindan daha az agliyorum:)sut arttirimi icin bol cevizli yaz helvasi ve humana markali emziren anneler cayni oneririm (humana steel tea) ben cayi iciyorum gunde 3 bardak helvayida sabahlari yiyiyorum ki aksam gaz yapmasin.ben faydasini gordum.sizde denyin derim.
hayalcim allah bagislasin, hic bir acilarini gostermesin ne mutlu sen 3 ledin bende aslinda bir kardesi olsun isterim ama simdi gozum korkuyorum.biz hala esimle kardesiz valla:)yok bisey ben sizip kaliyorum her aksam.ama iyi yapiyosun banyo yaparak canim.bende kesin oyle yapardim.kontrol yontemi dersen pek blmiyorum ama hic biri %100 kotumuyo neticede ben hic hap felan icmedim hep esim korundu.
hepberaber seni de tebrik ediyorum canim.bana da cok iyi moral verdiniz.hafta sonlari esim varken daha rahat oluyorum sag olsun oda cok ilgileniyo ve anlayisli.ama ben evde cok bunaliyorum sanirim aliskin degilim evde oturmaya.hep calistim cunku
gaz icin metsili biraktim.bio gaiga diye bir prebiyotige basladim sanki iyi gibi tabii ise yaradi demek icin erken belki.metsilde koruyucu var diye icime sinmedi pek cunku (paraben ler hakkinda pek iyi yorumlar yok)
benimkisi daha minik zaten dusuk kilo ile dogdu(2900) simdi 4.5 kilo boyu 53 cm (49 ile dogdu) hamdi dilimde bilmiyorum ama bisey demediler bana bol bol emzir dediler sadece.
benimkiside uyursa biseyler yapiyorum yemek ama hep bakmaya gittigimden pek lezzetli olmuyo:)aklim hep cocukta hep biseyleri eksiz koyuyorum yemege:)esim sagolsun hic sesini cikarmiyo yorma diyo kendini ama icime sinmiyo iste:)
hayalcim gecmis olsun ne ameliyati.umarim ciddi degildir canim.allah kolaylik versin.
saol canim ALLAH hepimizin yavrularini korusun bizlere bagislasin. maasALLAH senin minigin kucuk dogmus evet ama guzel gelisiyor merak etme daha iyi olacaklar bi kac ay sonra.
canim havalar sogukmus orda birde herkeste grip salgini falan var bunalsanda bu minisler icin deger hasta olurlarsa daha cok bunalirsin insan kiyamiyor cok kucukler cunku.
birde sut arttirmak icin eger imkanin varsa sagmani oneririm ben 1 haftadir sagiyorum ise yaradi cok sukur. tabi bitki karisimi caya helvaya devam. bide 2 gundur maden suyu iciyorum
baska bi topikte okumustum iste eskilerin bi sozu varya ''nerde hiyar var deseler tuzlugu alip kaciyorum'' diye bende aynen oyle ne duyarsam deniyorum insALLAH ise yarar.
gaz icinde ben pek bisey kullanmiyorum genelde kimyon eskiden tadini bile bilmezdim 2 ayda yarim kilodan fazla icmisimdir suyla beraber. bende ise yariyor ama gunde 2 defa falanda 2ml gaz ilacini
veriyorum tabi ozellikle geceleri lazim oluyor. insALLAH az kaldi ama 3-4 aydan sonra genelde cok azaliyor gazini cikarmaya bile gerek kalmiyor cogu zaman.
iyi dileklerin icin saol canim. bebegim daha karnimdayken bobreginin biri daha buyuktu ve ordan idrar torbasina giden damar mi kordon mu neyse biraz uzun ve duzensiz yerlesmis.
dogduktan sonra hic istemesemde rontgen cekildi ve hala ayniydi. 18 gun sonra maalesef bir daha rontgen cekilecek emin olmak icin belki duzelmistir dedi doktor.
insALLAH duzelmisse gerek kalmayacak ama 20 haftalik gebeyken den beri degismedi simdiden sonra duzelirmi bilmem. cok uzuluyorum cunku cok kucuk rontgenden dolayi radyasyon aliyor
ilkinde ben yanindaydim ve bana ve drlara nerdeyse 30 kiloluk kiyafet giydirdiler etkilenmeyelim diye ama yavrum kucucuk vicuduyla kocaman makinanin altindaydi. ve ayni islem belkide biraz daha agiri yine olacak sonuc iyi olmazsa bide 2-3 hafta sonra ameliyat olacak. bilmiyorum RABBIM dermansiz dert vermesin ne diyim buda bizim sinavimiz iste.
ALLAH'im butun bebekleri korusun
canim selam
umarim duzelmis olur ve ameliyata gerek kalmaz.cok uzuldum gercekten.Allah hepimizin yavrusunu korusun acilarini gostermesin hic.2 gundur ogluma bisey oldu gene gaz sancilari siddetlendi ne oldu anlamadim.2 gundur 6-8.30 arasi kendini kucagimdan atiyo:)masaj yapiyorum,kucagimda ziplatiyorum fayda etmiyo.valla bitsin artik su 3.ay.
bende arada sagiyorum canim depolamak icin.evet haklisin sutu arttiriyo gercekten ama bazen zamanim olmuyo gercekten tuvalete zor gidiyorum.
burda havalar bir soguk bir sicak gercekten tam hastalik havasi.dun guzeldi cikardim biraz yarim saat bahcede dolastik'pazarda sahile gitmistik ondan mi boyle oldu anlamadim gaz artti.bugunde uyutamiyorum gozlerini cikaracak uykusuzluktan ama uyumuyo,zar zor yarim saat.umarim gece iyi uyur
canim selam
umarim duzelmis olur ve ameliyata gerek kalmaz.cok uzuldum gercekten.Allah hepimizin yavrusunu korusun acilarini gostermesin hic.2 gundur ogluma bisey oldu gene gaz sancilari siddetlendi ne oldu anlamadim.2 gundur 6-8.30 arasi kendini kucagimdan atiyo:)masaj yapiyorum,kucagimda ziplatiyorum fayda etmiyo.valla bitsin artik su 3.ay.
bende arada sagiyorum canim depolamak icin.evet haklisin sutu arttiriyo gercekten ama bazen zamanim olmuyo gercekten tuvalete zor gidiyorum.
burda havalar bir soguk bir sicak gercekten tam hastalik havasi.dun guzeldi cikardim biraz yarim saat bahcede dolastik'pazarda sahile gitmistik ondan mi boyle oldu anlamadim gaz artti.bugunde uyutamiyorum gozlerini cikaracak uykusuzluktan ama uyumuyo,zar zor yarim saat.umarim gece iyi uyur
slm canim insALLAH duzelir saol. canim eger disirida ruzgar aldiysa belki ondandir. bide yediklerine dikkat et belki bisey dokunmus olabilir. birde belki o saatlerde sutun azaliyordur emzirmeden elinle biraz sIk bak sutun hemen geliyor mu, bide pamukcuk geldi aklima agzini falan kontrol et istersen.
belki o saatlerde once biraz rezene anason icirsen 30ml kadar istersen icine azcik kimyon da koyup suzgecten gecirip ver ardindan hafif sicak bi banyo sonra biraz masaj en sonundada karnini doyurup uyutabilirsin belki. ben boyle yapiyorum zaten hem zaman geciyor hemde yorulup uyuyor.
ha bide kakasini guzel yapiyor mu 2 gundur. bazen 1-2 gun kaka yapmayincada cok rahatsiz oluyorlar gaz sancisi varmis gibi
ikinip kizariyorlar. eger oyleyse kulak cubuguna zeytin yagi surup yardim edebilirsin. yada ezcaneden fitil kullanabilirsin.
bilmiyorum baska ne olabilir ama insALLAH uzun surmez de aksam rahat yatar.
evet zaman ayirmak zor oluyor ama sutu arttiriyor sagmak ben depolamiyorum hemen veriyorum kilo alsin diye. bu sabah bile 5;30
sagdim ne ciktiysa verdim hemen. hem o doyuyor hemde artiyor.
bende ilk cocugumda hatirliyorum bi kere tuvalete o kucagimda gitmistim agliyor diye. artik alistim 3. tabi aglasada en azindan oraya
yanliz gideyim diyorum ama bu seferde ayaklananlar pesimi birakmiyor
merhaba güzel bebişlerin güzel anneleri:)
27 şubatta AYbars'ım dünyaya gelmek istedi. 3560 gr ve 50 cm doğdu sezeryanla.
sütüm oluk oluk akmadıgı için çok uzun süre memede kaldıgı için yara oldu bende dedogum öncesinden krem kullanmama ragmen catlağı engelleyemedim. SOĞAN bana da dediler ama kontrole gidip doğum yapanlardanım deneyemedim emzirmeden önce soğan sürmeyi göğüslerime.yara olunca sütümü sağarak verdim damagı daha cok yara yapmasın diye ve zeytinyagı sürdüm sürekli.kısa sürede iyileşti.
şimdi 34 günlük olduk. ve oğlumun cok fazla gaz problemi var. çığlık atarak uyanıyor uykusundan.ben de düzenli anason ve kimyon içiyordum.ama tiksinnce bıraktım.sanırım yeniden baslıcam.karnına sıcak torba koyuyorum ve zeytinyagını ılıtıp narin masaj yapıyorum. o da fayda ediyor. hemen rahatlıyor.
gece uykularımız cok bölünmüyor ama 1 kere uyanınca 2 saat uyuyamıyoruz .emmesi gaz cıkarması altını değişmesi uykuya dalması...
ALLAH hepimizin yardımcısı olsun. hepimize bu meşakkatli yolda sabır versin.
40 çıkmadan 1 kez münasebet kurduk eşimle. ve ben de banyomu yapmadan emziremedim bebeğimi.sanki zehir verecekmişim gibi hissettim hemen koştum banyoya.
selam herkese:)
benimkininde boynunda kizarikliklar oluyor zaman zaman.emerken sut akiyormu oralara?sut de yapiyor emzirirkende yuzune damladigi yerde oluyor.bebeklerimize masallah allah onlari nazarlardan korusun.benimki de 1 hafta sonra 2 aylik olacak asisi var.rota asisini ise 3. ayda yaptiricam cunku 2. ayda 3 tane asi zaten var,doktor 3. ayda yapalim dedi.
su munasebetlere bizde baslasak iyi olacak desenize iyi bile dayandi benimkisi:)
geceleri uyaninca hep oyle emzir,gaz cikar alt al 2 saat oluyordu ben artik kaka yapmaz ise altini gece almiyorum.gece 10 da uyutmaya calisiyorum,altini aliyorum bide sabah 4-5 arasi kalkiyo ozaman aliyorum. bazende gazini cikaramiyorum uyuya kaliyoozaman cok huzursuz uyuyo yavrucak ama cikmiyo gaz napiyim. ama hala 2 saate yada en gec 3 saatte bir uyaniyo emmek icin.2. ayda gidicez bakalim kac kilo oldu.sanki kilo almiyo gidi pek tombullasmadi gibi geliyor saglili olsunlarda napalim varsin biraz zayif olsunlar.(zaten minik dogmustu)
merhaba kızlar bende 1 şubatta sezarynla doğum yaptım oğluşum 3015 grm doğdu sonra 2850 grama düştü doktor mama ver dedi ama vermedim ben sütüm varsı allaha şükür sık sık emzirdim 1 aylıkken aşıya gittiğimizde 4 kilo olmuştu paşam cuma günü 2 aylık aşımız var bakalım kaç kilo almış görecez bebeğim öyle alıştıki gece olsun günüz olsun 2 saatte bir emiyor bazen az az aralıklı emiyor bazende çok emiyor bazen sütümü sağıyorum biberonla veriyorum akıp boşa gitmesin diye maşallah sütüm çok süttüm olması için sık sık emziriyorum çok su içiyorum geceleri daha çok susasıyorum nedense gaz içinde rezene çayı papatya çayı içiyorum rezeneyi gönde 3 bardak bile içdiğim oluyor bazen ve gerçekten işe yarıyor bence 2 3 gündürki oğlumada 3 çay kaşığı kadar veriyorum bide sab simplex gaz ilacından veriyorum gece ve gündüz 2 defa ve bolca masaj yapıyorum bacaklarını faLAN hareket ettiriyorum rahatlıyor cumartesi günü kalça ultrasyonumuz var ona götüreceğiz inşallah hayırlıhaberler alırız 40mız çıktıktan sonra eşimle beraber olmaya başladık banyo yapmadan kesinlikle emzirmiyorum çünki haram oluyormuş dünden beri bebeğimin göğüs ve karın bölgesinde kızarıklıklar var alerji olmuştu daha önce ama bu ona benzemiyor cumaya kadar geçmezse doktora göstericem sizce neden olabilir yediklerimede dikkat ediyorum ama anlamadım nneden olduğunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?