2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bende hiç iyi değilim tatlım:( ve ilaç kullanma taraftarıda değilim ,benmde cuma günü kontrolüm bakalım ne dicek dr bebişime:) her şeyden midem bulanıyo kokulardan tiksiniyorum ,sabahları peynirli tost yiyyorum o kadar iyi geliyoki,hem bulantımı bastırıyor hemde kahvaltımı yapmış oluyorum,daha sonra bütün gün uyuyorum zaten akşamda meyve falan derken geçip gidio günler...peynirli tostu sanada tawsiye ederim cnm:)

bugün sabah kasarlı tost yiyeyim dedim,onda bile midem bulandı hic istahım yok,eskiden bayılarak yedigim seyi yapıyorum o da zorla tabagın yarısını yiyemeden kalıyo :( napıcagımı sasırdım valla:50:

ya arkadaşlar yazılarınızı okurken kafam karıştı bende folik asit kullanıyorum ama günde yarım doz :(

kızlar en büyük sorunumuz şu: burada her yazanı kendimizle kıyaslıyoruz
bu hem normal hem de değil
doktorların protokolleri farklı,bizden çok daha iyi biliyorlar her şeyi
bence en fazla onlara güvenmeliyiz
hee kendi doktorunuza güvenmiyorsanız doktor değiştirin tabi ki

canım korkma ben de günde yarım doz folbiol kullanıyorum
doktorum yarım içeceksin dedi
bana da uymak düşer

kızlar bu arada bişey sorcam
ben yüz üstü yatmadan uyuyamıyorum hele de
sıcak günlerde, acaba bebişime bi zararı olur mu?

mrb kızlar nasılsınız.?
bende idare edıyorum vallah bı mıdem bulanıyo bır ıyı gıbı oluyorum..
bıde evde oglum var yaramaz bıraz ondan zorlanıyorum bende folık asıtı gunde bır tane alıyorum vede gece yatarken alıyorum gun ıcınde alırsam mıde bulantısından oluyorum..
bu arada bende yuzu koyun yatıyorum 3 ay boyunca hıc zararı yoktur benım dr oyle demıştı.yanı ılkınde de oyle yapmıştım sonradan karnım şişince artık sırt ustu yatmaya basladım

korkma canım inşallah Allahın izniyle bişeycik olmucak minişlerimize:nazar::emir_bebek:
INSALLAH BUDEFA hic bir sey olmaz ALLAH korur bebislerimii.

nasıl yani folik asit etkisiydi bende kullanıyorum şu an folbiol kafam karıştı
tatlim yalnis okumussun folik asit etkisi diyil,folik asit eksikligi.

SLdı BEN şimdi folik asit kullanıyorum günde 1 tablet yani folbiol ne zamana kadar kullaniyim bunu vu resimler çok ürkütücü Allah kimsenin başına vermesn çok korktumm
korkma canim.folik asit eksikligi zamani bebekte boyle anomaliler olur.3 ay bitene kadar mutlaka kullan.

slm ben de folik asit kullanıyorum ama bana doktor günde iki tane tok karnına verdi, acaba doktorlar neye göre veriyoki anlamadım?
normalde benim tahlillerim de temiz çıktı yani bi eksiklikten dolayı desem o da yok hatta arkadaşıma doktor günde 3 defa al demiş folik asit,
sen 1 tane diyince az geldi bana?
tatlim folik asit dusuk riskini aradan kaldiriyor,bide bebekte olusa bilecekmanomalilerin karsini aliyor/.

[h=3]GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) FOLİK ASİT KULLANIMI[/h]
Folik asit (folbiol, folic plus v.b ilaçlar) her hamile bayan için rutin olarak önerilen bir vitamindir. Folik asit B grubu vitaminlerden birisidir. Vitamin B9, vitamin Bc, folic acid, folacin, folasin folik asitin diğer isimleridir. Folik asit yeşil sebzelerde, mercimekte, ıspanakta, cevizde, fındıkta, fıstıkta, karaciğerde, yumurta sarısında, kuru fasülyede, baklagillerde ,ayçekirdeğinde bol bulunur. Ancak sadece bu besinlerin alınması hamilelik döneminde bebekteki anomali riskini azaltmak için yeterli olmaz, mutlaka ilaç şeklinde alınması gerekir.

Hamilelikte folik asitin önemi:
Her hamilelikte önerilmesinin nedeni bu vitamini kullanmayanlarda kullananlara göre bebekte bazı anomalilerin daha fazla görülmesidir. Bu anomaliler nöral tüp defekti denilen (halk arasında bebeğin sırtında açıklık şeklinde ifade edilir) spina bifida, anensefali gibi anomalilerdir.

Folik asit kullanmaya ne zaman başlamalı?
Folik asitten maksimum fayda sağlamak için gebe kalındığında değil gebelikten 3 ay önce başlanması gerekir. Ne zaman hamile kalınacağı kesin bilinemeyeceği için hamilelik planlayan herkesin o andan itibaren folik asit kullanmaya başlaması gerekir. 3 ayda hamilelik oluşmasa bile daha uzun süre kullanılmasında bir sakınca olmaz.

Folik asit ne zamana kadar kullanılmalı? Ne zaman bırakılmalı?
Folik asit kullanımı hamileliğin 3. ayı (12. haftası) bitene kadar sürmelidir. Arada bazı günlerde nadiren unutulmasI bir probleme sebep olmaz ancak unutmadan her gün doktorunuzun tavsiye ettiği dozda kullanmakta fayda vardır.

Folik asit ne kadar (günde kaç miligram ve kaç kere) kullanılmalı?
Her gün 0.4 mg (miligram) yani 400 mcg (mikrogram) folik asit alınması önerilir.
Daha önce nöral tüp defekti anomalisi olan bebek doğuran ve risk grubunda olan kişiler için (epilepsi ilacı kullananlar, insülin kullanan diabetikler) bu doz on katı yani günde 4 mg (4000 mcg) olmalıdır.
İlacın günde kaç kere alınacağı markasına, ticari formuna göre değişebilir, bunu doktorunuz size tarif edecektir. bazı folik asit ilaçları günde bir kere, bazıları günde 3 kere veya daha farklı alınabilir. Önemli olan ilacın günlük alınan toplam dozudur.

Kızlar yardım edin. Ben bir sene önce kızamıkçığa bağışıklığım olmadığı için aşı olmuştum. Üç aysonra hamile kalabilirsin dediler. Ben bir sene sonra hamile kaldım. Bugün doktora gittik bebeğin kalpatışları duyuldu. Ancak yapılan testlerde kızamıkçık enfeksiyonum aktif çıktı. Hem bağışıklığım pozitif hem aktiflik pozitif. Şimdi avidite testi diye bişi varmış onu yaptırıyorum. Sonuç bir haftasonra çıkacak ama zaman nasıl geçecek bilmiyorum

bana cevap verecek yokmu :(:(

selam kızlar.....yaa benim hiç bi hamilelik belirtim yok mide bulantısı, baş dönmesi, iştahsızlık vs. hiç bişey yok acaba bende bir anormallik mi var:1::1:
1 ay lık sanırım bebişkom

quote_icon.png
figencim kullanıcısından alıntı
Kızlar yardım edin. Ben bir sene önce kızamıkçığa bağışıklığım olmadığı için aşı olmuştum. Üç aysonra hamile kalabilirsin dediler. Ben bir sene sonra hamile kaldım. Bugün doktora gittik bebeğin kalpatışları duyuldu. Ancak yapılan testlerde kızamıkçık enfeksiyonum aktif çıktı. Hem bağışıklığım pozitif hem aktiflik pozitif. Şimdi avidite testi diye bişi varmış onu yaptırıyorum. Sonuç bir haftasonra çıkacak ama zaman nasıl geçecek bilmiyorum
tatlim hersey ALLAHTAN insallah bisey olmaz.ALLAH hepimizin bebeklerini korusun bence googlede bu konuda arastir ve birazcik sabr et 1 hafta gecsin bakalim.

selam kızlar.....yaa benim hiç bi hamilelik belirtim yok mide bulantısı, baş dönmesi, iştahsızlık vs. hiç bişey yok acaba bende bir anormallik mi var:1::1:

WALLA benımde hıc belırtım yoktu mılletın ısrarı ıle test yaptımm ne bulantı ne basdonmesii hiç hiçbişi yoktuu kii hala yok baslarda bıraz gazz sancıları oldu bebek yerlesıyormuss normalmiş bı onu yasadım hala tereddut edıyorum acaba bebek yerındemı dıyee kuskulanıyorum ama alıstım artıkk takma sendee

quote_icon.png
figencim kullanıcısından alıntı
tatlim hersey ALLAHTAN insallah bisey olmaz.ALLAH hepimizin bebeklerini korusun bence googlede bu konuda arastir ve birazcik sabr et 1 hafta gecsin bakalim.

Bendee yarın yaptırıcam o testlerı dunya kadar test ıstedııı bu gece bana uyku yok bakalım sonuclar nasıl cıkıcak

netli cnm bnde folbiol kullanıyorum ve bende marttan beri kullanıyorum,günde 1 tane dedi doktorum bende başucuma koydum yatmadan önce 1 tane içiyorum :) sana tahlil falan yaptımı acaba düşük bişeylermi gördüde günde 2 tane dedi anlayamadım. hatta ben martta hiç doktora gtmeden folic plus kullanıyodum 2 kereydi günde,sonra doktoruma sorunca değiştirdi folbiol günde 1 kere daha düzenli şekilde içilir saatlerini aksatmamaya çaliş dedi... umarım yardımcı olabilmişimdir.sağlıkla bebişler diliyorum hepimize:)

yok cnm tahlil falan yapmadı hatta ben sordum tahlil isticekmsnz diye kalp atışlarını duymadan istemem dedi

ayni gun dogum yapicakmisiz merak etme bendede hic bir belirti yok bugun bebegi goreye gittik cakil tasi kadar kucucuktu midemde yanma ggibi biseyler oluyor bence o iste bulanti illa kusmaak gerekmiyor mide agrisi belirti bence

merhaba kızlar,
sayfalar hızlı ilerliyo maşallah muhabbet koyu:)

ben çok kötüyüm ya 2 gündür bulantılarım var.

canım bişey istemiyo, işyerinde ruh gibiyim. sadece çubuk kraker yiyorum ve maden suyu içiyorum:(

sizin var mı önerileriniz..

ii akşamlar kızlar sayfaya girmeyeli iki gün oldu maşallah cook ilerlemiş
ya bende ruh gibiyim bıraksalar bütün gün uyuyacam kafamı kaldıramıyorum
cook kötüyümm:((

merhaba kızlar
allah nasip ederse bir sıkıntı olmazsa bende şubat ayında anne olcam
cumartesi günü dr gitttik 5 haftalık hamileyim kesemizi gördük şükürler olsun:nazar::nazar::nazar:
biz 1.5 yıldır bekliyorduk bu anı bi şaşkınlık var üzerimde karmaşık duygular yaşadım sizlerde öyle oldunuzmu
inşallah burda hep beraber ilerleriz sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız inşallah
rabbim bebişlerimizi korusun ve isteyen herkese nasip etsin
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

merhaba kızlar
allah nasip ederse bir sıkıntı olmazsa bende şubat ayında anne olcam
cumartesi günü dr gitttik 5 haftalık hamileyim kesemizi gördük şükürler olsun:nazar::nazar::nazar:
biz 1.5 yıldır bekliyorduk bu anı bi şaşkınlık var üzerimde karmaşık duygular yaşadım sizlerde öyle oldunuzmu
inşallah burda hep beraber ilerleriz sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız inşallah
rabbim bebişlerimizi korusun ve isteyen herkese nasip etsin
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

hayırlı olsun uycanım insallh kazasız belasız kucağına alırsın insallh::nazar::

Back
X