2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ama bugun ocak topıgındelı dogumu okuyuncada cok raha davranmamak gerek de lazım dedım , kı yakın zamanda arkadasım 34+4 te dogum yaptııı:18::18::18:

Maşallah canım bebeğine ve sana bende cumartesi gideceğim 32+0 olacak çok merak ediyorum hareketlerini de az hissediyorum korkuyorum da ama kilosunu da çok merak ediyorum. Doğum ücreti ne kadan uygunmuş canım benim gtitiğim hastanede 1300 sezeryan 1250 normal

Ben biraz erken alis-verise basladim ama simdi biraz pismanim...
Keske sut sagma makinasini almasaydim.....
Ben umudumu yitirdim
Bu sefer emziremeyecegim sanirim...
Sut sagma makinasi, mama ve biberon isitici, kiyafet, 4 karton kutu cocuk bezi, 4 kutu emzik, maxicosi, hastane yorgani, ayakkabi, coraplar, eldiven, sapka.... aldim..
yani kendi ihtiyaclarim disinda hepsini aldim ama fazla erken davrandim ben..

ama bugun ocak topıgındelı dogumu okuyuncada cok raha davranmamak gerek de lazım dedım , kı yakın zamanda arkadasım 34+4 te dogum yaptııı:18::18::18:

Yaa ben mi caniyim neyim ama ben de erken dogursam keske biraz diyorum
bekleyemiyorum...
Aklima dogum sancisi dogum ani falangelmiyor daha hic..
sadece erken gelsin yeter diyorum...
Halbuki ilk dogumum cok kotu gecmisti... Ne korkmustum. Bir daha asla demistim ama simdi tek istegim bebegim biran once gelsin..
Cok genisim.. eksiklerim hic umrumda degiller vallahi..
:)

bende 5. ay basladım alısverıse azar azar derken besık araba koltuk kuvet banyo malzemelerı havlu kıyafet 1 paket bez 9 paket ıslak mendıl:) derken ruzgarın bıttı sayılır sunlar eksık uyku setı burun aspıratoru ates olcer tırnak makası fırca
kendeıme hıcbısey almadım
emızrme sudyenı atletı hasta bezı ped gecelık pıjama terlik alınacak

bende 2013 e karnımda gır annecım dıyorum sonra gonlu ne zaman ısterse gelebılır ama sınır 26 ocak bakalım

Canım mesela benim doktorum epidural norma ldoğuma karşı diye biliyorum, ona göre ağrı azaldığı için ıkınma refleksini azaltıyormuş o yüzden çatır çatır doğurmaktan yana :)

Kizlar bugun ben de topikdeki rahibe anne adaylarina katilmaya karar verdim...
Artik ben de kendi kendime iliskiyi yasakliyorummm..
Zarali oldugundan degil.. zorlandigimdan da degil ama sanki iliskimiz aciindan iyi olmamaya basladi gibime geliyor...
Ben de bugun ozleyelim biraz birbirimizi dedim... ki biz sik ilis
kiye giren ciftlerdeniz.... 32 haftalik olmama ragmen...

:2:

kesınlıkle ozlemek ve ozlenmek ıyıdır , azıcıkta onlar cefasını ceksın hamılelıgın hayat toz pembe degıl onlarında bu surecte verebıleceklerı en buyuk emek bu dogana kadar

bende 2013 e karnımda gır annecım dıyorum sonra gonlu ne zaman ısterse gelebılır ama sınır 26 ocak bakalım

O da kabul.. yeniyila kadar dursun ondan sonra en kisa zamandan ciksin bir zahmet..
hayir hissediyorum o da cikmak istiyor...
Yolu da buldu aslinda da bekliyor
Doktor da bir onceki randevuda dedi zaten...
Cok erken inmis asagiya bebek diye..
Bir de ben son haftaya kadar calisacagim ama nassil...
Zeten bogazim yaniyor butun gun ve gece migdem yuzunden
her 10 dk bir tuvaletteyim geceleri
Hortlak gibi dolasiyorum sirkette
Acikcasi calismak isimi yapmak yerine de burada yazilanlari okuyarak geciriyorum gunumu...
Fark etseler atacaklar valla... :)

kesınlıkle ozlemek ve ozlenmek ıyıdır , azıcıkta onlar cefasını ceksın hamılelıgın hayat toz pembe degıl onlarında bu surecte verebıleceklerı en buyuk emek bu dogana kadar

Onlar icin bir fark olmuyor zaten...
Bize olan oluyor..
Biz elimizi ayagimizi cekeriz bir sureligine ama onlar yine tatmini bir sekilde bulurlar
Neyse...
ben de vaktimi artik 2misli bu topige verecegim....
Topikten baska bisey kalmayacak son aylarda hayatimda....

sen cok gec bırakıyorsun ısı gunah valla sana da bebegede
cok ıncelemıyorum ne yaptıgıyla ılgılı bı fıkrım de yok acıkcası su an bunları dusunemem , oğullarıma adadım kendımı artık :))

Baska sansim yok...
ya bebegi dogumdan sonra hemen birakip ise donmem gerekecek ya da disimi siki calisacagim (
Bir de benimde evde 8 yasinda bir kizim var....
Onunla da ilgilenmem gerek..

Walla sen en iyisini yapiyorsun ilgilenmemekle...
Ben de arkasindan kosturmuyorum ama okadar derdimin icinde aklimdan seytanca seyler gecmiyor da degil :)

bende aynıyım sabaha kadar tuvaletteyim ( bişey sorcam sana göğsünden ameliyat olmuştun dimi sen ? anladığım kadarıyla bitanede çocuğun var ameliyatı çocuğun öncesindemi oldun sonrasındamı?

bende aynıyım sabaha kadar tuvaletteyim ( bişey sorcam sana göğsünden ameliyat olmuştun dimi sen ? anladığım kadarıyla bitanede çocuğun var ameliyatı çocuğun öncesindemi oldun sonrasındamı?

Sonrasinda oldum...
Ama cok sorunlu gecti emzirme fasli, pek beceremedim o nedenle sonradan olmaya karar verdim
dogumdan ca 4 yil sonra...
O nedenle sut verip veremeyecegim belli degil..
Halbuki ben tum planlari emzirecegim diye yaptim.. ne biberon aldim ne bisey
ozel sutyenler aldim..
sutu sagmak icin makina aldim...
Ama hala tik yok..

benımde oğlum 9 yasında ......
anne olmak acayıp bır sey 2-3 gundur kafamda dogum tarıhı ayarlamaya calışıyorum drun verdıgı maxımum tarıh 27 ocak pazara gelıyor okullar 25 ınde kapanıyor bende dogumu somestr basına denk getrıp buyuk ogluma da vakıt ayırmak ıstiyorum 20sı doktora gore erken sonrakı hafta gec ay bılemedım yaaaa

bence stres yapma sut ve emzırme ısı psıkolojık unutma negetıf dusunursen olumsuz seylerle karsılasırsın
unutma cogu annede sut bebek dogduktan sonra gelmeye baslıyor hatat 3gun sonra
bende pek bı sey yok dun merak edıp sıktımda ancak toplu ıgne bası bısey geldı oda sıktıgım ıcıdne korkudan ellemedım bende
oysa oğlumda 5-6 aylıkken gelmeye baslamıstı

benim de aklimda hep 2 cocuga nasil esit ilgi ve vakit ayiracagim var...
Sonucta 8 yildir tek cocuk.. fazla simartilmis durumda..
Zor olacak ilk zamanlar...
Dogumdan bir haftasonra benim kizimin okul tatili var 1 haftalik...
Onunla ilgilenmek istiyorum.. Bebegin bakimini birlikte yaparsak onu da olaylarin bir parcasi haline getirirsek daha kolay kabullenecektir diye umuyorum..

çok geçmiş olsun bende Mart ayında ameliyat oldum göğsümden burda okuyorum kızların hep süt gelmiş göğsünden bendede bişey yok korkuyorum inşallah gelir süt sağmak için bişey almadım henüz oysaki çalışcam almamda lazım

canım sen ankaranın neresinde oturuyorsun.doktorun kim ve nerde.
bende doğumu nasıl anlayacağımı merak ediyorum

Şekerim sayfadan göremezsin belki diye özel mesaj attım.

Canım mesela benim doktorum epidural norma ldoğuma karşı diye biliyorum, ona göre ağrı azaldığı için ıkınma refleksini azaltıyormuş o yüzden çatır çatır doğurmaktan yana :)

aynen canım ben de istemiyorum epidural zaten, doktor civanım da istemiyor :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…