- Konu Sahibi papatya3459
-
- #29.081
ama bugun ocak topıgındelı dogumu okuyuncada cok raha davranmamak gerek de lazım dedım , kı yakın zamanda arkadasım 34+4 te dogum yaptııı:18::18::18:O da hakli...
Alis-veris isini evet zorlanmaya baslamadan yapmak lazim ama cantayi cok erken hazirlamayacagim ben de...
Sonra hersey hazir olunca beklemesi daha zor olacak sanki...
Ben tatile gidecegimde de valizi hep son gunler hazirlarim.... Yoksa zaman gecmek bilmiyor sanki :)
ben geldım doktordan mutlu mesut bır halde bebegım 2000 gr olmus boyuda 42 cm cok sevndm ustelık buna ragmen benm aldgm kılo 1 kılo bu sefer renjıde olmadım ama takdırde etmedıler bozuldum yanıkafası asagıda kızımın yukarı gogsume sureklı vurdugu sey meger poposuymus yuzunu bıraz daha net anlayabıldık dogum tarıhım 2 gun gerye gelmıs 27 ocak olmus 32+2 cıktım kan ıdrar tahlılı yaptı dogum oncesı ıznımıde aldımm kanım bıraz dusuk cıktı oyuzden demır hapını 2 ye cıkardı bırde ıdrarda seker cıktı dıkkat etmıomusun dedı yooo edyrum dedım ama iç sesim hadı ordan yalancııı yedgın asurelerın hesabını verseneee dedıysede doktora caktrmadım bıraz daha dıkkat edıcem artık 2 hafta snraya bıdaha cagrdı 18 aralık cıkarkende gırıstekı kızlara dogum ucretlerını srdum normal 390 epıdural normal 600 sezeryan 600 esım 390 ı duyunca normal dogumla ılgılı cok olumlu seyler anlatmaya basladı nyeyse:):)
ama bugun ocak topıgındelı dogumu okuyuncada cok raha davranmamak gerek de lazım dedım , kı yakın zamanda arkadasım 34+4 te dogum yaptııı:18::18::18:
bende 5. ay basladım alısverıse azar azar derken besık araba koltuk kuvet banyo malzemelerı havlu kıyafet 1 paket bez 9 paket ıslak mendıl:) derken ruzgarın bıttı sayılır sunlar eksık uyku setı burun aspıratoru ates olcer tırnak makası fırcaBen biraz erken alis-verise basladim ama simdi biraz pismanim...
Keske sut sagma makinasini almasaydim.....
Ben umudumu yitirdim
Bu sefer emziremeyecegim sanirim...
Sut sagma makinasi, mama ve biberon isitici, kiyafet, 4 karton kutu cocuk bezi, 4 kutu emzik, maxicosi, hastane yorgani, ayakkabi, coraplar, eldiven, sapka.... aldim..
yani kendi ihtiyaclarim disinda hepsini aldim ama fazla erken davrandim ben..
bende 2013 e karnımda gır annecım dıyorum sonra gonlu ne zaman ısterse gelebılır ama sınır 26 ocak bakalımYaa ben mi caniyim neyim ama ben de erken dogursam keske biraz diyorum
bekleyemiyorum...
Aklima dogum sancisi dogum ani falangelmiyor daha hic..
sadece erken gelsin yeter diyorum...
Halbuki ilk dogumum cok kotu gecmisti... Ne korkmustum. Bir daha asla demistim ama simdi tek istegim bebegim biran once gelsin..
Cok genisim.. eksiklerim hic umrumda degiller vallahi..
:)
ben en baştan doktorla pazarlık ettim, doğal doğum istiyorum diye, ki aynı düşüncedeymişiz doktorcuğumla :)) ne ağrı kesici ne de epidural istemediğimi söyledim. ağrı duyacağımı düşünmüyorum dedim (çaktırmadan bilinçaltımı yönlendirmeye çalışıyorum :)) o da sen ağrı kesici istersen bize iletirsin sen istemediğin sürece ilaç vermeyiz dedi :)) bakalım bekleyip görecez
kesınlıkle ozlemek ve ozlenmek ıyıdır , azıcıkta onlar cefasını ceksın hamılelıgın hayat toz pembe degıl onlarında bu surecte verebıleceklerı en buyuk emek bu dogana kadarKizlar bugun ben de topikdeki rahibe anne adaylarina katilmaya karar verdim...
Artik ben de kendi kendime iliskiyi yasakliyorummm..
Zarali oldugundan degil.. zorlandigimdan da degil ama sanki iliskimiz aciindan iyi olmamaya basladi gibime geliyor...
Ben de bugun ozleyelim biraz birbirimizi dedim... ki biz sik ilis
kiye giren ciftlerdeniz.... 32 haftalik olmama ragmen...
:2:
bende 2013 e karnımda gır annecım dıyorum sonra gonlu ne zaman ısterse gelebılır ama sınır 26 ocak bakalım
kesınlıkle ozlemek ve ozlenmek ıyıdır , azıcıkta onlar cefasını ceksın hamılelıgın hayat toz pembe degıl onlarında bu surecte verebıleceklerı en buyuk emek bu dogana kadar
sen cok gec bırakıyorsun ısı gunah valla sana da bebegedeO da kabul.. yeniyila kadar dursun ondan sonra en kisa zamandan ciksin bir zahmet..
hayir hissediyorum o da cikmak istiyor...
Yolu da buldu aslinda da bekliyor
Doktor da bir onceki randevuda dedi zaten...
Cok erken inmis asagiya bebek diye..
Bir de ben son haftaya kadar calisacagim ama nassil...
Zeten bogazim yaniyor butun gun ve gece migdem yuzunden
her 10 dk bir tuvaletteyim geceleri
Hortlak gibi dolasiyorum sirkette
Acikcasi calismak isimi yapmak yerine de burada yazilanlari okuyarak geciriyorum gunumu...
Fark etseler atacaklar valla... :)
cok ıncelemıyorum ne yaptıgıyla ılgılı bı fıkrım de yok acıkcası su an bunları dusunemem , oğullarıma adadım kendımı artık :))Onlar icin bir fark olmuyor zaten...
Bize olan oluyor..
Biz elimizi ayagimizi cekeriz bir sureligine ama onlar yine tatmini bir sekilde bulurlar
Neyse...
ben de vaktimi artik 2misli bu topige verecegim....
Topikten baska bisey kalmayacak son aylarda hayatimda....
sen cok gec bırakıyorsun ısı gunah valla sana da bebegede
cok ıncelemıyorum ne yaptıgıyla ılgılı bı fıkrım de yok acıkcası su an bunları dusunemem , oğullarıma adadım kendımı artık :))
O da kabul.. yeniyila kadar dursun ondan sonra en kisa zamandan ciksin bir zahmet..
hayir hissediyorum o da cikmak istiyor...
Yolu da buldu aslinda da bekliyor
Doktor da bir onceki randevuda dedi zaten...
Cok erken inmis asagiya bebek diye..
Bir de ben son haftaya kadar calisacagim ama nassil...
Zeten bogazim yaniyor butun gun ve gece migdem yuzunden
her 10 dk bir tuvaletteyim geceleri
Hortlak gibi dolasiyorum sirkette
Acikcasi calismak isimi yapmak yerine de burada yazilanlari okuyarak geciriyorum gunumu...
Fark etseler atacaklar valla... :)
bende aynıyım sabaha kadar tuvaletteyim( bişey sorcam sana göğsünden ameliyat olmuştun dimi sen ? anladığım kadarıyla bitanede çocuğun var ameliyatı çocuğun öncesindemi oldun sonrasındamı?
benımde oğlum 9 yasında ......Baska sansim yok...
ya bebegi dogumdan sonra hemen birakip ise donmem gerekecek ya da disimi siki calisacagim(
Bir de benimde evde 8 yasinda bir kizim var....
Onunla da ilgilenmem gerek..
Walla sen en iyisini yapiyorsun ilgilenmemekle...
Ben de arkasindan kosturmuyorum ama okadar derdimin icinde aklimdan seytanca seyler gecmiyor da degil :)
bence stres yapma sut ve emzırme ısı psıkolojık unutma negetıf dusunursen olumsuz seylerle karsılasırsınSonrasinda oldum...
Ama cok sorunlu gecti emzirme fasli, pek beceremedim o nedenle sonradan olmaya karar verdim
dogumdan ca 4 yil sonra...
O nedenle sut verip veremeyecegim belli degil..
Halbuki ben tum planlari emzirecegim diye yaptim.. ne biberon aldim ne bisey
ozel sutyenler aldim..
sutu sagmak icin makina aldim...
Ama hala tik yok..
benımde oğlum 9 yasında ......
anne olmak acayıp bır sey 2-3 gundur kafamda dogum tarıhı ayarlamaya calışıyorum drun verdıgı maxımum tarıh 27 ocak pazara gelıyor okullar 25 ınde kapanıyor bende dogumu somestr basına denk getrıp buyuk ogluma da vakıt ayırmak ıstiyorum 20sı doktora gore erken sonrakı hafta gec ay bılemedım yaaaa
Sonrasinda oldum...
Ama cok sorunlu gecti emzirme fasli, pek beceremedim o nedenle sonradan olmaya karar verdim
dogumdan ca 4 yil sonra...
O nedenle sut verip veremeyecegim belli degil..
Halbuki ben tum planlari emzirecegim diye yaptim.. ne biberon aldim ne bisey
ozel sutyenler aldim..
sutu sagmak icin makina aldim...
Ama hala tik yok..
canım sen ankaranın neresinde oturuyorsun.doktorun kim ve nerde.
bende doğumu nasıl anlayacağımı merak ediyorum
Canım mesela benim doktorum epidural norma ldoğuma karşı diye biliyorum, ona göre ağrı azaldığı için ıkınma refleksini azaltıyormuş o yüzden çatır çatır doğurmaktan yana :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?