2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar ya benim kızın sırtının üst taraflarında yani ensesinin altında ve kollarının üst taraflarnda isilik gibi kırmızı kırmızı şeyler çıkmış sizlerdede olanlar varmı neler yapıyosunuz ne tavsiye edersiniz sıcaktan diye tahmin ediyorum daha öncede yazmıştım kafası uyurken çok terliyo yastığı falan ıslanıyo ama böle isilik gibi yoktu hiç oda oldu evimiz çok sıcak banyoda ya hergün en fazla 1gün ara veriyoruz ama evimiz 28derece falan bi yarım kol badi bi şort giydiriyorum enfazla başka napabilirim tavsiyesi olan varsa sevinirim

benim oglusum 3aylikken sesli sesli guluyordu ben en ufak bisey desem kahkahalar havada ucuyor masallah o sekilde cektigim videom da cok simdi telden yazdigim icin yukleyemeyecem ama yarin insallah

benimpasamda da iki gundurki senin tarif ettgin tarzda kizarikliklar var ben sadece citcitli badi giydiriyorum evde ama yinede vucudu cok sicak oluyor ne yapmak gerek bbende bilmiyorum

uzun zamandır yazamıyordum çünkü kızımın tüm uyku düzeni değişti gece koynumda uyuya kalıyorum :(
umarım en kısa zamanda düzelir...

kızım 22 ocak doğumlu 5 ayımız bitti 6800 ve 64 cm kafası sabit ama ayakları ile döne döne tam halka yapıyor ama kendi ekseninde dönmüyor...

gıdıklayınca yada keyfi yerinde olduğunda seslli gülüyor...

akşamları sütüm baya azalıyor bu nedenle gün içinde ek gıda veriyorum 4. aydan itibaren aptamilin kaşık mamasını veriyorum günde 1 kez. bu ayda yoğurt, meyve ve sebze çorbasına başladım..

yoğurt için makine aldım ve ilk denemede tuturdum süper oldu daha önce denediğimde ayyran gibi olmuştu:)))
mama sandalyesine de geçtik sanırım biraz hızlıyız henuz tam oturtmuyorum sadece yatar pozisyonda...

bu arada tüm bunları kendi kendime karar verdim sayılır kafama göre bir doktor bulamadım birkaç doktorla görüştüm söyledikleri

Evet deniz benim kızım da ben deniz anası oluyorum yani sümüksü jelimsi sey ::D aslında torunum deniz kızı olucak ama ben denizi öyle seviyorum hosuma gidiyor, oyuncaklarını da genelde deniz kızlı alıyorum ne biliyim güzel bi ismin var bence :D

Anne ayırt etmeye basladılar baya cnm haftasonu gezmeden evimize gelince de aynen odaya girince bi ohhhh demedigi kalıyo habire gülücükler atıyorlar, sanırım alıskanlık edinmeye basladılar az da olsa hafıza sahibi oldular

Derdinden bahset az duygu sömürüsü yap anlayıslıdır esin mutlaka ama en anlayıslı insan bile yüz verince astar ister :D

Agustosta buz gibi ören denizine sokucam cnm sen izmirdesin cok soguk degildir deniz ya acıcık sok bence ruslara bak buzlu suya sokuyolar :D

Aaaaa ben de Ağustos'ta örende olucam,ailem orda yaşıyor.kara kara düşünüyorum o suya ben bile zOr girerken kızımı nasıl sokucam.:52:

Bir arkadaş aktif bebek i sormuş,ben de bu aya kadar premium care kullanıyordum,bu hafta aktif bebek aldım denemek için,pişik yapmadı,sadece premiumun çiş yapıldığında çıkan çizgisine çok alışmıştım,bunda çişi yapıp yapmadığını pek anlayamadım o kadar.yine premiuma devam edicim

canımm
bi süredir giremedim hastane de takipler devam ediyor bizim canım sıkkın buaralar.
ahmetefe'min kan degerleri yükselmeye basladı üre ve kreatini.... bu degerlerin yükselmesi böbrek yetmezliğine sebep oluyormuş.
fakülteye gidip geliyoruz 2günde bir. arada girip okumaya calısıyordum ama bi süredir hiç giremedim.bugece girdim ancak
tesekkür ederim hatırladıgın için kumpi.
hastanelerden nefret ediyorummmmm
bebek oldugundan damarını bulmakta zorluk cekiyorlar aglatıyorlar her kan alışların da.. aglayıncada kan degerleri oldugundan da yüksek cıkıyor tekrar alınıyor
canım sıkkın bu aralar

baharcım cnm allah yardımcınız olsun allah oğlunu sağlıkla sıhhatle sana bağışlasın çok gzel günleriniz olsun inşallah birlikte cnm

uzun zamandır yazamıyordum çünkü kızımın tüm uyku düzeni değişti gece koynumda uyuya kalıyorum :(
umarım en kısa zamanda düzelir...

kızım 22 ocak doğumlu 5 ayımız bitti 6800 ve 64 cm kafası sabit ama ayakları ile döne döne tam halka yapıyor ama kendi ekseninde dönmüyor...

gıdıklayınca yada keyfi yerinde olduğunda seslli gülüyor...

akşamları sütüm baya azalıyor bu nedenle gün içinde ek gıda veriyorum 4. aydan itibaren aptamilin kaşık mamasını veriyorum günde 1 kez. bu ayda yoğurt, meyve ve sebze çorbasına başladım..

yoğurt için makine aldım ve ilk denemede tuturdum süper oldu daha önce denediğimde ayyran gibi olmuştu:)))
mama sandalyesine de geçtik sanırım biraz hızlıyız henuz tam oturtmuyorum sadece yatar pozisyonda...

bu arada tüm bunları kendi kendime karar verdim sayılır kafama göre bir doktor bulamadım birkaç doktorla görüştüm söyledikleri
dün akşam cadı aniden uyandı da çıkmak orunda kaldım

günaydınnnnnn güzel anneler ve tatlı bebişler
dün eve gittiğimde oğlum kucağımdan hiç inmedi çok özlemiş suratımı yalıyo kollarını omzuma doluyo o kadar tatlıydıki uyuyana kadar onunla vakit geçirdim çok mutlu oldu sürekli kahkaha attı Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun gerçekten çok zormuş inşallah kolayca alışırız

Bir arkadaş aktif bebek i sormuş,ben de bu aya kadar premium care kullanıyordum,bu hafta aktif bebek aldım denemek için,pişik yapmadı,sadece premiumun çiş yapıldığında çıkan çizgisine çok alışmıştım,bunda çişi yapıp yapmadığını pek anlayamadım o kadar.yine premiuma devam edicim
Ben de o cizgiyi goremeyince hayal kirikligina ugradim, sicak havalarda bebegin cis yapmasi ozellikle onemli. Takip etmek gercekten zor oluyor. Bir de premium adeta pamuklara sarip sarmalamanin eyleme donmus hali gibi. Yoksa aktif bebek de kotu degil, tasarimi ve kokusu daha hos, ayrica beli daha iyi kavriyor ve kakanin sirta cikmasi daha zor gorunuyor. Premium cok yumusak oldugundan bebek hareket ettikce beli gevseyip asagi dogru kayiyordu bana gore. Ama bu paket bitince yine premium alacagim sanirim ben de. Aksi gibi de marketlerde kampanyalar genelde aktif bebekte oluyor. En iyisini kullanma takintisi olanlar fiyata filan bakmazlar diyorlar herhalde :)

Son düzenleme:
Kizlar geceleri bebegim cok terliyor, sabaha karsi da esinti cikiyor diye yatak odasinin camini acmiyordum. Bu gece benim kizim asiri terledi ve sanirim ustunu de gece actigi icin simdi cok hapsiriyor ve biraz da oksuruyor. Atesi yok cok sukur. Ne yapayim, benzer birsey yasayan oldu mu? Ihlamur demledim azicik verdim ama cogunu tukurdu. Insan hemen kendini sucluyor, bebegime iyi bakamadim psikolojisine giriyor.

Kizlar geceleri bebegim cok terliyor, sabaha karsi da esinti cikiyor diye yatak odasinin camini acmiyordum. Bu gece benim kizim asiri terledi ve sanirim ustunu de gece actigi icin simdi cok hapsiriyor ve biraz da oksuruyor. Atesi yok cok sukur. Ne yapayim, benzer birsey yasayan oldu mu? Ihlamur demledim azicik verdim ama cogunu tukurdu. Insan hemen kendini sucluyor, bebegime iyi bakamadim psikolojisine giriyor.

benim kızdada oluyo canım uyanınca hapşırıp öksürüyor insan kendini suçluyo ama ortasını bulmak zor sıcak diye soyup cam açıyoz yada üşürmü diye giydiriyoz bu sıcaklarda çıplak bile olsa terler zaten ben gece tek badiyle yatırdım gene terlemişti yastığı ıslanmıştı dünde yazmıştım sırtıyla ensesindede isilikler çıktı. benim kız öle hapşırarak öksürerek uyandımı öğleye doğru kendiliğinden geçiyo bikaç sefer oldu hiç bişey vermedim emziriyosan bol bol emzir üşüdüyse yada terleyipte teri kuruduysa falan emzirince daha çabuk atar ben öle yapıyorum bol bol emziriyom bişeyi kalmıyor uyandıktan sonra en fazla 1saat hapşırıyo geçiyo sonra

Ben de o cizgiyi goremeyince hayal kirikligina ugradim, sicak havalarda bebegin cis yapmasi ozellikle onemli. Takip etmek gercekten zor oluyor. Bir de premium adeta pamuklara sarip sarmalamanin eyleme donmus hali gibi. Yoksa aktif bebek de kotu degil, tasarimi ve kokusu daha hos, ayrica beli daha iyi kavriyor ve kakanin sirta cikmasi daha zor gorunuyor. Premium cok yumusak oldugundan bebek hareket ettikce beli gevseyip asagi dogru kayiyordu bana gore. Ama bu paket bitince yine premium alacagim sanirim ben de. Aksi gibi de marketlerde kampanyalar genelde aktif bebekte oluyor. En iyisini kullanma takintisi olanlar fiyata filan bakmazlar diyorlar herhalde :)
Jokerden aldımdı en son da 2 hafta önce e bebekten kampanyadan aldım baska sitelerdede oluyo netten alısveris ediyomusun bilmiyorum ama premiumda bi nette gördüm bide magaza olarak jokerde simdiye kadar

Aaaaa ben de Ağustos'ta örende olucam,ailem orda yaşıyor.kara kara düşünüyorum o suya ben bile zOr girerken kızımı nasıl sokucam.:52:
Yaa ben sıcak denize girmeyi sevmem hep pis gibi gelir bana ne alakaysa valla sokcam ben ya sonucta 5dk sokcam sonra biraz havluda oynarız sonrada eve alıssın denizkızım

benim kızdada oluyo canım uyanınca hapşırıp öksürüyor insan kendini suçluyo ama ortasını bulmak zor sıcak diye soyup cam açıyoz yada üşürmü diye giydiriyoz bu sıcaklarda çıplak bile olsa terler zaten ben gece tek badiyle yatırdım gene terlemişti yastığı ıslanmıştı dünde yazmıştım sırtıyla ensesindede isilikler çıktı. benim kız öle hapşırarak öksürerek uyandımı öğleye doğru kendiliğinden geçiyo bikaç sefer oldu hiç bişey vermedim emziriyosan bol bol emzir üşüdüyse yada terleyipte teri kuruduysa falan emzirince daha çabuk atar ben öle yapıyorum bol bol emziriyom bişeyi kalmıyor uyandıktan sonra en fazla 1saat hapşırıyo geçiyo sonra

Canim bizim durum seninkinden daha kotu olmali, hala cok hapsirip oksuruyor, ayrica ishal de olmus gibi. Emiyor cok sukur, boyledl devam ederse doktora gideriz belki, atesi yok diye bekliyorum

Canim bizim durum seninkinden daha kotu olmali, hala cok hapsirip oksuruyor, ayrica ishal de olmus gibi. Emiyor cok sukur, boyledl devam ederse doktora gideriz belki, atesi yok diye bekliyorum
geçmiş olsun kumpirellacım
devam ederse götür dr a
benim oğlanda gece uyandığında sırtı terli oluyor
başucunda penye battaniyesi duruyor
atıyorum sırtına karnı doyana kadar
ayrıca sırılsıklam kalkıyor sabahları
geçen bi prof tan dinledim
çocuk terliyken üstünü değiştirmeyin
sırtı ıslak olduğu için hemen üşür, üşümenin ilerisi zatürre diyordu
ben sabah kalkınca altını değiştirene kadar bekliyorum
sonra değiştiriyorum üstünü

merabalarrr..... pazartesi büyük oğlumda sünnet oldu teyzeleri, çok şükür korktuğum gibi olmadı yani küçük daha kolay olur sandık lakin aşırı bitik olmuş doktor iyiki sünnet ettirdiniz dedi büyük oğlumun pipisindende aman Allahım nasıl peynirimsi beyaz beyaz pislikler çıktı inanamazsınız şükür atlattık bugün çok daha iyiyiz benim fikrim bebişler küçükken sünnet olmalarından yana hem sağlık yönünden sürekli hastalanıyodu aşırı iştahsız bir çocuktu akşam bir yemek yiyişi vardı kaç tabak yedi gülmekten mahvolduk, diyorum ne oluyo benim oğluma ...aaaaaaa bu arada küçük paşam maşallah artık emiyo valla sünnete bağlıyorum bu durumu uç kısmı bitik olmuş üstelik 2 doktor bitiklik yok demişti sünnet derisi alındıktan sonra belli oldu yani bitik değil demek bitik olmuyor anlamına gelmiyor, anlaşılmıyor....:50:

geçmiş olsun kumpirellacım
devam ederse götür dr a
benim oğlanda gece uyandığında sırtı terli oluyor
başucunda penye battaniyesi duruyor
atıyorum sırtına karnı doyana kadar
ayrıca sırılsıklam kalkıyor sabahları
geçen bi prof tan dinledim
çocuk terliyken üstünü değiştirmeyin
sırtı ıslak olduğu için hemen üşür, üşümenin ilerisi zatürre diyordu
ben sabah kalkınca altını değiştirene kadar bekliyorum
sonra değiştiriyorum üstünü

canım ben gece yatırmadan sırtına havlu bez koyuyorum sabah terlemiş oluyo sırtından alıyorum böylece üstünü çıkarmadan hallolmuş oluyo. :34:

bide kızlar nasıl oyuncaklar alıosunuz kuzulara ben şu fisherpriceın eğitici tırtılından alayım diyorum bide todizooışıklı yıldızı beğeniyorum bisürü oyuncağımız varda biraz biraz eğiticilere geçmek istiyorum artık. buarada denizden bahsetmişsiniz be sokmayı bırak dün bursada mudanyaya gittik sahil boyunda dolaştıramadım bile hemen bi restauranta g irip yemek yiyip döndük rüzgARDAn bişi olur diye korktum arabasında yağmurluğu bile geçirdim 1 2 hapşırdıda

aaaa bursadan biri daha. gerçi ben taşındım artık karacabeydeyim ama olsun. gene aynı sınırlar içindeyiz:)

Back
X