2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlarrr çok üzgünüm. dünden beri oğlum beni emmek istemiyor. neler denedim emzirmek için kucağıma aldığımı hissedince kendini geri atıyor resmen. ağzını sımsıkı kapatıyor. ancak gece uykusunda emzirebildim moralim çok bozuldu neden olbilir ki acaba? daha çok erken bırakması için.

benim kızımda aynen o hareketlerle reddetti memeyi bizde sağarak verdik ama benim fikrim sağarak süt daha çabuk bitityo
umarım geçici bi huysuzluktur...

bizde de dnzorhn gibi playgro mutlu çiftlik var, iyi ki almışım, çok severek kullanıyoruz. Bir kere yaz olduğu için kucakta bunalıyor, hep yerde benim kızım. hala günün büyük kısmını onda geçiriyor. Biz 3 aylıkken aldık, önce sadece renkli objeler dikkatini çekiyordu, sona onlara uzanmaya başladı, sonra ilk kez halısında yüz üstü döndü filan... Yani gelişiminin nasıl ilerlediğini görmek açısından mükemmel bir ürün oldu. Ama bana kalırsa oyuncağın en verimli kullanılabileceği zamanlar geride kaldı. Aynen dnzorhn ın dediği gibi asılı oyuncaklar çok kaliteli, dışarı çıkarken yanıma birini mutlaka alıyorum. Sıkılınca pusetine takıyorum. Yani bu vakitten sonra bizim kadar faydasını göremeyebilirsin, yine de heves ediyorsan da alınabilir, neden olmasın? Bir çıngırak olmuş 15-20 lira, bunun üzeride 5 tane oyuncağı var. Oyuncaklarıyla tek tek bile oynatıyorum ben. Ama benim bir avantajım var, kızım çabuk sıkılmıyor çok şükür.

canım biz de bir ara öyle bir dönem geçirdik, benimki de aynı uykuda emiyordu. Uyanıkken vücudunu kasıyordu, emmek istemiyordu. Hiç moralini bozma, bizdeki tamamen geçici bir dönem oldu, şu an memeyi çok iştahlı ve güzel emiyor maşallah. Bırakmaz memeyi hiç endişe etme.

Canım ben ilk regli olduğumda öyle oldu sonra almaya devam etti merak etme düzelir

5.ay kontrolümüz dündü kızım 8kg 66 cm ek gıdalara da başladık..

Maşallah

Sizler ek gıda olarak neleri nekadar nasıl veriyorsunuz ( çok mu sordum ne)

canım bi de duş alıp öyle emzirmeyi dene istersen
ter kokusuna karşı hassaslar
oğlum da kendini geri ittiriyordu
duş yapınca alıyo

Merhaba Şubat Anneleri,18 şubat doğumlu bir oğlum var ona mama sandalyesi arayışına giriştim ;sizden portatif mi yoksa normal mama sandalyesi mi tercih etmem konusunda tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum...

herkese hayırlı akşamlar biz çok şükür sünetimizi olduk ameliyat önlüğü giydirilip benden alışları vardı canımdan can gitti çıkarken babasını görünce öyle bir ağladıki onu hiç öyle içten ağladığını görmemiştim biraz huzursuz ama genel anlamda iyi keşke daha evvel yapsaydık çünkü pipi uçu sünnet derisine yapışıkmış birde zaten fazlalık vardı

Son düzenleme:

canım benim bebiş hala öyle ama ac kaldımı alıyor herkes bu çocuk sütten kesilecek ondan böyle yapıyor desede ben aldırmadım ve emzirmeye devam ettim bu paşalar rahatlığı seviyorlar emmiyelim kendisi ağzımıza dökülsün ama yok öyle

Kızlar geçenlerde hacopoli ile haberleştik, sizlere selamlarını ve dua ettiğiniz için teşekkürlerini iletmemi istedi. Ayşenaz haftada bir hastanede fizik tedavi almaya başlamış, 1 yıllık özel eğitim rapor da almışlar.
yalnız bu akşam ayşenaz fenalaşmış, şu an hastanedelermiş. Durumu pek iç açıcı değilmiş. 'ama benim kızım güçlü, ben de yas tutmak yerine onun eğitimi için ne yapabilirim' i düşünüyorum yazmış.
mübarek akşamlarda arkadaşımız ve bebeği için aklımıza geldikçe dua edelim kızlar...

hacopoli gibi anneler gerçekten çok özel anneler rabbim bebeğine şu mübarek ayda şifa , onada dayanma gücü versin inş atlatırlar bu zor günleri çabucak

geçmiş olsun
damatlığını da görürsünüz inşallah
Rabbim yar ve yardımcısı olsun hacopoli ve ayşenaz bebeğin
şafi isminin hürmetine acil şifalar ihsan etsin inşallah

bazı çoçuklar kucakta emmiyo,mesela benm kız...ben hep yanına yatarak meme veriyorum,emerkende yatıyo,daha rahat oluyor...sıcaklardanda olabilir...elinden geldiğince zorla,inşlh bırakmaz,daha ihtiyaçları var çünkü...

hayırlı olsun sünnetiniz...rahatça atlatır inşlhh..

hrnsnr
kumpirella
pcakan
merys
hazan04
cetaw
hayel79 kızlar hepinize teşekkürler umarım geçici bir süreçtir bizim de. gece uyurken emzirdim bol bol artık. gündüzleri de emmediği zaman sağıcam bu şekilde atlatıcaz inşallah bu dönemi.

Mlkdmn canım biz kaç aydır aynıyız sadece uyurken emiyo ömer paşada.ne yapacağımı şaşırdım artık mecburiyetten ek gıdaya başladım inşallah tamamen bırakmaz uyurkende emmicek yakında ondan korkuyorum ((

ah canım ya çok kötüymüş gerçekten. biberona da alıştıramadım ek gıdalara başladım en azından devam sütü takviye yaparım ama onu da içmiyo biberondan atlatıcaz inşallah bakalım. sana da rabbim kolylıklar vrsin

rabbim yardımcıları olsun inş.sağlık versin şifa versin sabır versin kolaylaştırsın yürüdükleri zorlu yolu inşallah.böyle sıkıntılı anneleri okuyunca kafaya taktığım bazı şeyler için kızıyorum kendime. Allah hepimizin yavrularını korusun onları her türlü hastalıktan bilip bilmediğimiz her türlü kötülükten kazadan beladan esirgesin,hayırlı insanlarla karşılaştırsın onları.

emzirme konusunda bizde sıkıntılıyız son günlerde biraz daha iyi ama geçen haftalarda çok çok isteksizdi.zaten emme süresi 5 dk.artık ve iyice acıktığında emiyor ortalama 2-3 saat falan.bırakmaz inşallah meleklerimiz bizimkide uykuluyken iyi emiyor

Bı an kendı yazımı okudugumu sandım aynıyız bu ay ama ıyı aldı galıba kontrolde bellı olacak
Bızdede durum aunı cok uzuluyorum boctek gece guzel emıyo
Merhaba Şubat Anneleri,18 şubat doğumlu bir oğlum var ona mama sandalyesi arayışına giriştim ;sizden portatif mi yoksa normal mama sandalyesi mi tercih etmem konusunda tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum...
Ben chıcco polly kullanıyorum cok memnunum
Damatlıgını gorun ıns:)))
Optum bıleeee sende guzel kızını oppp :)

Cok sagolunnn kumpicim bilsem gelmezmıydın forumdan eskı arkadaslarla bulustum hattaaa :)
Hosgeldin meltem abla.. tatilde oldugunu tahmib etmistik ama yorucu bir tatil olmus. Ruzgarin disleri hayirli olsun darisi bize bizimki de cok huysuz disleri cok kasiniyo umarim hemen cikartir cok zor bir surec bu..
Ibs. Hemen acısız cıkar

Sağol canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…