2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar bebeğim 5 ay 1 haftalık.ben şunu çok merak ediyorum,ne zaman ba-ba ,ma-ma,dede,meme vs. gibi kelimeleri söyleyecekler.yada sadece ba be ma me de vs. bu tarz heceleri söyleyen var mı bebeklerinizden? bizimki aguları zamanında söyledi,sonra aagular kesindi uzun uzun anlamsız sesler çıkardı sanki konuşuyor gibi dakikalarca kesintisiz bu sesler çıkarıyordu.ama bu son 1 haftadır hiç ses yok ne agu ne değişik sesler.gülüyor eğleniyor ama ses yok.heceler de yok.normal mi? sizinkilerde heceler var mı yada kelimeler?

Merhaba...
benim bebeğim 2012 şubat doğumlu...
İlk anlamsız heceleri 6-7 ay gibi başlarlar...
8. ayda "ınk" dedi...
o gün bu gündür de der durur..
Valla küfrediyor gibi geliyor bazen bana

Baba dede mama bunlar bir yaşında rahat söylüyorlar...

Merhaba kızlar bugüne kadar hep oruç tuttum hiç aksatmadim. Maşallah sütümde coktu yetiyordu 2 3gündür birden azaldı:-/ bebeğim ilk defa açliktan ağladı. Kaşık mamasi yedirdim anında sustu. Neden birden azaldı sütüm anlam veremedim. Ilk kez kaşık mamasi verdim. Bugüne kadar günde bir şeftali yada 3 4 kayısı yediriyordum ne çorba ne birşey vermedim sütüm yetiyodu ağlamiyodu. Gece bile sertelmiyo kesintisiz 5 6saat uyuyo bazen ama yine aynı of ne kötü birşeymiş çocuğuna yetememek şimdi anladım. 5gün sonra 6ayı bitiyor

Kızımla dışardan geldik inanılmaz bir sıcak vardı..
Zor kaçtık eve..
Kızıma tahıllı sütlü ballı pirinçli mamalardan aldık bakalım sevecek mi ?
Kullananınız var mı acaba:26:
canım ben aptamilin sütlü tahıllı sütlü pirinçlisini kullandım şimdi akşamları hero babynin 8 tahıllı meyvelisini veriyorum çok seviyor. ballısı benimde kafamı karıştırdı açıkçası almayacağım o yüzden.

canım ben de tutuyordum ama benim oğlumda 3 4 gündür emmek istemiyor aslınd sütüm var ama bilemiyorum keyfi normalde emzirmek için kucağıma aldığımda ağlamaya başlıyor sürekli. geçen gün kucağıma aldım beni reddedince okadar kötü hissettim ki kendimi benim de göğüslerim dolmuyor artık ve yetememek gerçekten çok üzücü. bıraktm ben 2 gündür tutmuyorum ama hala emmek istemiyor bebeğim umarım normale döner biz de 7. aydan 10 gün aldık.

kızlar bende milupanın ballı sütlüsünden veriyorum hatta ikinci kutuyu dün açtım benimde aklıma geldi eşim dün bunu bulabildim dedi

ben de alacaktim ama balli olmasi benim de kafami karistirdi.. Alerji falan yapar belki dedim emin olamadim. Almadim o yüzden. Muzlu tahil karisimi aldim onun yerine gece mamasi. Onu yediriyorum, uzerine bi de emziriyorum, emerkn uyuyo zaten. Cok huzursuzsa o mama yerine yogurt yediriyorum. Sakinlestirip daha rahat uyumasini sagliyo.

Bu arada kilo olayi benim de kafama takiliyo ama ben de çok zayiflamaktan şikayetciyim. 53 le hamile kalmistim 68 le bitmisti, ben dogumdan sonra neredeyse 1 ay icinde eski kiloma döndüm, hatta şu anda 49 a düşmüşüm. Boyum da 164. Cok hizli zayifladim ve zayiflamak icin de hicbi cabam olmadi. Hatta habire esim biseyler yediriyodu süt olsun diye. Hala da oyle. Yazik garibim eve surekli meyve cerez bisuru biseyler tasiyo.. Artik cok bitkin hissediyorum kendimi. Çok cabuk yoruluyorum. Oglum da hemen hemen hemen 6 aylik. 8 bucuk kilo oldu kucak istiyo ölüyorum yorgunluktan. Bisey var ama anlamadim.

benim kızda 5 ay 1 haftalık valla benimki bebbü bubba memmem diyo arada ama rastgele tabi hatta annede diyo gibi ağlarken annem eşim bile diyo anne diyo bu ağlarken diye. ama rastgeledir tabi çünkü sürekli söyleniyo sesler çıkarıyo tam dilli düdük benim kız. bugünde kontrolümüz vardı 8700 67 cm çıktı boyu 1cm uzamış 650gram almış ama bana kalırsa boyunu yanlış ölçtüler her ay 3 4 cm uzardı ama doktor çok iyi ek gıdaya başlatmayalım dedi 6. aya kaldı ekler bizde

ayyy cnm dert ettiğin şeye bak keşke bende zayıflayabilsem bende 52 ile hamile kaldım 67ile bitti doğumdan sonra 58e indim şimdi 60ım maalesef ve dahada alcak gibiyim gayet müsaitim yani. Şimdilik sadece emzirdiğim için yemeyide kısamıyorum helva vs. yiyorum hep 6. ayda eklere geçince biraz biraz diyete başlıcam bende 55e insem yetcekte kendimi çok şişko iğrenç hissediyorum hiç bi kıyafetim olmuyo offff

Bende aynen senin gibiydim 53 e dültüm ama şuan 57 ye öıktım nasıl dersen) oruç tutarak. Sahurda sütüm azalmasın diye helva süt yumurta hurma vs kilo aldırıcı şeyleri yiyip yatınca böyle oldu ama inşallah daha fazla almam :/

kızlar kilodan bahsetmişsiniz verenlere maşallah diyorum darısı basımaaslında boyuma göre kilom tam ama göbeğim şimdiki haliyle nerdeyse 6 aylık hamileyken ki gibi maşallahı var önden önden gidiyor ne acelesi varsa56 kiloyla hamile kaldım 51 kiloya düşmüştüm doğuma 65 kiloyla girdim doğumdan sonra tekrar 56 oldum ama sonrasında süt olsun falan derken iştahım epey açıldı şimdilerde yine 60 kilo oldum ama benim kilolar hep göbekte birikiyor kola falan dağılsa sorun yok aslında ramazandan sonra vermeye calışıcam inşallah eşim veremezsin diyo bakalım ne olacak kızlar benim neden se yaklaşık iki aydır ara ara sol koltuk altımda ağrı oluyor kolumu kaldıramıyorum birkaç gün sürüp geçiyor dün gene oldu ve hala devam ediyor bu sefer kolumda ağrıyor bayramdan sonra doktora gitcem inşallah sizde böyle bişey yaşayan var mı görünürde bişey yok ne varsa içte var bakalım oğluşuma gelince paşam halen zorla meyvalardan falan vermeye çalışıyorum nasıl alışıcak bilmiyorum yapmadığım şebeklik kalmıyor ağzına aldığınıda geri tükürüyor hemen birde kabızlık sorunumuz var iki gündür kayısı veriyorum zorlada olsa gidiyor bişeyler ama hala dışarı çıkmadı karnı sert değil ama neden dışarı çıkamıyor acaba kan ilacından sonra oldu sanki ama doymuyor desem güzelde emiyor bakalım ayın 5de aşımız var kaç kilo aldı bakalım az aldığı kesin ama biraz uzun oldu ama kusura bakmayın

ya bende aynı senin gibi oldum hiç sorun yoktu bu zamana kadar sütümde ama sanki son 3-4 gündür bi azalma var ben çalışıyorum iş yerinde 3 kere sağardım gayette güzel gelirdi sütüm ama şimdi azaldı ben regl oldum annem ona bağlıyor regliyken azalma olur diyo bakalım inş. geçici bişeydir geçen gece oğlumun gözünden uyku akıyo ama ağlıyo memeyide reddediyo en sonunda bende senin gibi kaşık maması yaptım anında sustu yavrum meğerse karnı açmış o kadar kötü oldumki ama oruçla alakası olmadığını anladım şuan tutmuyorum ben yinede az sanırım beninki regli ile alakalı bi durum geçen ayda aynısı olmuştu çünkü

Artık yavas uzayacaklar cnm benimki de aynen 3 cm civarı uzardı 1 cm uzamıs 68 cm olduk 5 ay 9 günlükken kiloya gelcek 6800 üz daha cbk doyuyo doyunca fazlasını yemiyo bizimki valla iyimi kotumu bilemedim bu huy

Artık yavas uzayacaklar cnm benimki de aynen 3 cm civarı uzardı 1 cm uzamıs 68 cm olduk 5 ay 9 günlükken kiloya gelcek 6800 üz daha cbk doyuyo doyunca fazlasını yemiyo bizimki valla iyimi kotumu bilemedim bu huy

biizm bebekler zayıf anam ben anlamıyorum benimkide 67 cm 6500 gr dı şimdi ne oldu bilmem ayın 15 inde gittim doktora

bn gene diyodum kızım uzun olcak çok galiba ama değil ya. zayıflık konusundada takılmayın kızlar normal değerlerde olsunlar yeter en önemlisi saĞLIKLI olmaları yürümeye başlayınca benim minişte zayıflarki hiçte umrumda değil sağlıklı olsun yeter

tabii canım benim sağlıklı olsunda zayıf olsun ne yapalım sonradan alırlar anam zaten bir hareket hiç sorma o harekete tabii zayıflar hiç durmuyorki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…