2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
slm kızlar uzun zamandr giremiyordum nasılsınız bebişleriniz nasıl benm oglanlardan anca vakit bulup girebildim. sehir dısındaydık ailece oyüzden giremedim insallah iyisinizdr benim minigimde cok yaramaz oldu elleri hiç bos durmuyor herseye saldırıyor sürünmek için ataka kalkıo ileri geri sallıo kendini sonra hopp ileri attırıverio kendini, cenesi yere degiyor cok üzülüyorum bu arada benim ihmalimle oglum ilk düşüşünü yaptı koltukta uyuya kalmısım emzirirken bi küt ses geldi baktım oglum yerde aglıo ama kucagıma alınca sustu cok üzüldüm ama yoldan gelmiştik yorgundum nasıl uyudum bende anlamadım cok sükür bişi olmadı öyle kendini sevdiriyorki herkese gülüverio insann ısırası geliyor yaa

canim ben de bu aralar kizima yogurt mayaliyorum, benim de arzum yogurt yapma makinem var. Ilk denememi pastorize gunluk sutas marka sutle yaptim, sek marka sutler sutasa gore daha dayanikli oldugundan, sutas sutler acildiginda kisa surede tuketilmezse hemen bozuldugundan daha guvenilir geliyor yogurt konusunda. Aslinda acik sut de aliyorum ama sanki evde onu fazla kaynatirsam besin degerini kaybediyormus gibi de geliyor. Neyse, maya konusuna gelince, aldigin babymix, activia gibi yogurtlarin mayalamada kullanildigini daha once duymustum,bence onlar olabilir. Ben sansliyim, cunku evimin karsiinda sut ve sut urunleri satan bir dukkan var. Orada markasiz, bir ciftlikten gelen dogal mayali yogurt ve 3-5 ltlik inek veya manda ciftlik sutu bulabiliyorum. Yine sansliyim, annem de mayaliyor, bazen ondan da aliyorum, bir de yakinimda keci sutunden yogurt kullanan bir arkadasim bile var, dun migrostan aldigim keci sutunu ondan aldigim mayayla mayaladim. Son olarak, bildigim kadariyla bazi kasaplarda ve yufkacilarda dolap kisminda buyuk celik tepsilerde markasiz dogal mayali yogurtlar olabiliyor. Pazarda da peynircilerde ayni sekilde. Bu yogurtlar da kullanilabilir diye dusunuyorum.
Bu arada bebeginin denizdeki hallerini oyle guzel anlatmissin ki, ablamin yalovadaki yazliklarina gitmeyi bir daha mi dusunsem dedim :) esim gelemiyor, ben de esime kiyip da gidemiyordum. Ama ben de aslinda gormek isterdim kizimin denizdeki hallerini.

Son düzenleme:

O dis iki gun icinde cikacak olsaydi belli olurdu, biz de dun hediyemizi kapardik belki biraz gec cikarir da sen bu kampanyayi kurban bayraminda yurutursun :) hayirlisi Allah'tan, hediye almayi sevdigin belli, bahaneler uretiyorsun ne diyeyim, gonlu zengin arkadasim benim :) orada olmadi burada yaparsin sen de kampanyani, uzulme sen :)

şimdi şeyy kem küm utandım yaa.kumpicim malesef senin düşündüğün kadar iyi niyetli bi kampanya değil benimkiöncelikle hiç haketmediğim halde iltifatlarını aldım kabul ettim bi de üstüne teşekkürümü ettiiimm.sonra da bi yanlış anlamayı düzeltim:hani bebeğin çıkan dişini gören ilk kişi ona hediye alır ya ha işte biz orda bi gönül zenginliği yaptık ilk on kişinin hediyesini kabul edeceğimizi duyurduk millete.herkes kabul etti lakin bizde patlayan börtleyen bişey yok işte şimdilik sorun bue bu saydığım yakınlar da tutup çal çaput almayacak kadar yakın olunca hediyelerini dört gözle bekliyodum.neyse onlar hazır etmiş bizde yüzsüzlük eder çantaya atarız artık herhalde

bu arada senin keçi sütü yoğurdun ne alemde tuttu mu ve azra sultan beğendi mi

Son düzenleme:
selam kizlar nasilsiniz bebisler nasil hazir oglum uyumusken biraz nette takiliyim dedim kendisi pek izin vermedigi icin keci sutuyle yogurt mayaladim ama birazcik sivi oldu oglum durmayinca sutu fazla soguttum galiba inek yogurduyla mayaladim tadi cok guzel olmasada idare eder icine birazcik pekmez katip yedirdim sevdi ilk baslarda cok zorladi beni ama simdi bir kac kasiktan sonra agzini aciyor artik tabi yapmadigim sebeklikte kalmiyor oda ayri bir konu dun patatesli havuclu irmik corbasi yaptimonuda sevdi meyveyi zaten seviyor allaha sukur hersey yolunda herkez ne guzel tatile gidiyor geliyor bizde bisey yok malesef gitsek bile memlekete gider ordada evde otururuz ay kendime acidim simdi :-(neyse bebislere iyi bakinkizlar

selam kızlar ,

kızım 6,5 aylık oldu ama şeftaliyi , yoğurdu , tahıllı mamayı yemiyor. Ağzını kapatıyor, çalışıyorum annem zorla yediriyormuş.
Akşamları yemek sularından içiyor ama anlamadım ki ben
nasıl yedirebilirim meyveyi, yoğurdu ve kahvaltıyı ?

hahaha çok güldüm halime demek ben tam tersini anladım zannettim ki dişi gören ilk on kişi hediyeyi kapacak. bu dediğin olay bizde de var ama sadece ilk gören kişi, on kişi değil. bebekler için de böyle durumlar için protez dişler üretilmeli
neyse siz atın çantaya hediyeleri, şimdi almasan çok ayıp diyi mi ama? aranızda bir dişin lafı mı olur, olmaması lazım
yoğurt ilk gün için biraz cıvıktı, bugün yine yiyecek hanfendi, eminim bugünkü daha kıvamlanmıştır. azra'ya soğuk olsun, soğuk meyve, dondurma, sütlaç, yoğurda ağzımızı açıyoruz ama tarhana çorbasıyla başımız dertte, zorla sokuşturuyorum. şimdilik tükürmüyor neyse ki. tarhana sevmesini çok istiyorum, çünkü besin değeri çok yüksek ve pratik. umarım zamanla alışır.

Son düzenleme:

ben de ınek sutune mayalıyorum. Kecı sutuyle yapılana alıstırıp sonra dıgerını sevmezse cok zorlanırım. Benım evım merkezde ve kendı yaptıkları yogurdu satan bı yer var. Ordan aldıgım yogurtla mayaladım ılk. Sonra yaptıgım yogurtla bı ssonrakı gun mayaladım.1,5 ay oldu. Artık kendı mayam var yanı. Ha babymıx kullanmıssın ha dısardan aldıgın yogurt. Bı de bu kadar sakınırsak ılerde cok zorlanırız kızlar.oluruna bırakalım bıraz. Her seyden yemeye alıssınlar. Pazar gunu babamlara mangala gıttık. Mangalda pısen etlerden kızıma tattırdım. Sevdı. Ne yersem tattırıyorum. Fazla olmamak kaydıyla. Tadını alsın nıyetım. Bu sayede doyurması daha kolaylasıyo gunden gune. Bu arada ben demır ılacı vermıyorum. Hergun yogurt, ıkı gunde bır pekmez(muhallebısıne seker yerıne katıyorum), corbalarına kıyma falan ıdare edıyoruz. Zaten yeterınce kımyasal urun olacak hayatlarında bu da olmayıversın dogalı varken.

canım meyve için şunu tavsiye edebilirim.
meyve emzikleri var, meyveyi soyup içine koca bir dilim halinde koyuyorum

veriyorum oğlanın eline
eme eme bitiriyo meyve ne olursa
şeftaliyi benim oğlanda sevmedi geri tükürdü, bu emziğe koyunca hepsini yemiş
el mi yaman bey mi yaman ömer cihad bey

yoğurdu azar azar artırıyorum, ben çok seviyorum inşallah oğlumda sever yoğurdu diyordum ama
yarım kaşıktan sonra midesi bulanmaya başlıyo
ekşi bi şey yiyomuş gibi yüzünü ekşitiyo
böyle giderse içine meyvesini katıp yedirecem
belki sever

mamayı biberonla mı veriyorsunuz?
belki biberon istemiyordur
ömere kaç zamandır doğru düzgün su içiremiyorum
biberonu hiç benimsemedi
ben bardaktan su içerken gözüme bakıo
biberonu veriyorum içsin diye, yere atıyo
bende bardakla verdim doya doya içti
anladım ki biberon istemiyo
şu basit suluklar var ya 3 delikli , bununla içiyo

senin yavrucak da biberon sevmiyosa kaşıkla falan deneseniz olmaz mı canım

maşallah bebişine ne güzel yiyor iyi fikir carrefoursa görmüştüm ama o zaman küçük diye almamıştım hafta sonu bi bakayım sağol canım bu arada oğlum ön ön epey emekliyor maşallah sevine sevine gidiyor

günaydın annişler ve bebişkolarrrrr nasılsınız bakalımmmm yarında çalışıyorum sonra hopppp 2 gün kızımla beraberimm yuppiiiiiiiiiiii bugün benim kızçe doktora gidecek kontrole kültür sonucu için bakam ne çıkacak sonuç öpüyorum hepinizi bebişkolarıda

canım resim alıntı
yazmayı unutmuşum
benim oğlan keltoş bi şey
bu suluğun kapağı biberona oluyor
suyu küçükte bitince büyüğe takıyorum ordan içiyor
önemli olan kapağı galiba

iyiyiz canım. sen nasılsın? sultanım uyuyor şimdi. fırsat mı fırsat girdim bende. kızının sonuçları inşallah temiz çıkar. sonuçları bizimle de paylaş olmaz mı? merakta bırakma. öpüyoruz biz de kızımla seni. uyansın öpcek :))

iyiyim canım ne olsun çalışıyorum işler bu aralar çok yoğun aman aman fırsat verdilermi gel hemen sonuçları temiz çıkmış çok şükür üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş kültür testi temiz çıkmış 1 hafta antibiyotik kullanalım sonra bırakırız dedi oyyy kuzum benim uyu annem uyu vitamin al

merys cok ayip o zaman bebeginin resmini koyda bi bakayim kel ogluna canim benim o kucuk sulukdan var ama pek kullanmiyorum biberondan kendi tutarak guzelce suyunu iciyor pasam ama onu yinede almayi dusunuyorum onuda kullaniriz yesin pasam meyveleri seviyor zaten

Son düzenleme:
kizlar bebeklerinizi kac saat arayla besliyorsunuz gece cok kalkiyorlar mi
benim kız 4 ölçek mama koyuyorum biberona 120 cc oluyor maması 2 saat arayla veriyorum canım gecede öyle bazen hiç uyanmıyorum uyandıkça veriyorum tabi sırf mama ile değil yani yemeklere falan başladık biz onlardada 2 saat ara veriyorum zaten beklemiyor daha fazla acıkıyor hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…