• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhaba kızlar,

doktor kontorolüne gidip keseyi görenler :)

salı kontrole gidicemde, merak ediyorum ne yapıyolar ne istiyolar ilk kontrolde??

benim gibi acemi hamişlere bilgi veririmisiniz azcık :46:

sat tarihin yeterli canım, ama ilk kontrolde eğer bebişin küçükse alttan muayene ediyor bilgin olsun..

yok canım gitmedim bana perşembe gel dedi doktor ama dün bi iki damla kahvedende açık bi leke geldi çok azdı ama korktum yarın hemen gidicem bakalım bebişlerimizi allah korusun yaaa

amin canım,

o lekelenme bende hiç olmdı ama normal diye biliyorum kızların yazdıklarından.

Sen yinede yat dinlen kendine dikkat et.

doktor kontrollerimizden sonra konuşalım tekrar oldu mu:) sonuçta bebişlerimizin doğum tarihleri aynı:) paylaşalım yani.

yaa kızlar güya dikkat ediyorum yadiğime içtiğime,,
1 haftada bir kilo almışım, e tabi fındık fıstık üzüm... derken:50:
artık çook dikkat edicem
her hafta bir kilo alırsam, gebelik 40 hafta:53:

iyiyim tatlım daha iyiyim artık
lekelerim şükür ki bitti
iğne olmuştum bir kez
sen nasılsın bitanem
ben bi uğrayım dedim sen demiştin yaa
genelde ateşteyim bir de asıl topiğimzde

canım kendimden bahsettim merhaba demek istemiştim size
bir de cinsiyet tahmini falan yazmışsınız
o nasıl diye sormuştum
cevap veren olursa sevinirim

anladım canım ama zaten yazdıklarına cevap vermiştim ben, yine yazıyorum o zaman ilk sayfamızda cinsiyet belileme topiği var orda mınure adında bir arkadaşımız var ona özelden mesaj atarsan cevaplıyor.

merhaba kızlar,

doktor kontorolüne gidip keseyi görenler :)

salı kontrole gidicemde, merak ediyorum ne yapıyolar ne istiyolar ilk kontrolde??

benim gibi acemi hamişlere bilgi veririmisiniz azcık :46:
her doktorun ve hastanenin işleyişi farklı olsa gerek...ben keseyi görmeye gittiğimde 1 hafta sonra gel kalp atışlarını duyalım dedi.bazı ilaçlar verdi.(iğne ve folik asit)

bana ultrasyonda gözükmez ama gel yinede bakalım dedi göremedi zaten çok yeni gebelik dedi yarın anlarız. bide 4 haftalık lafını anlamıyorum zaten sattan sonra 6 gün adet oluyosun sonra bi haftada yumurtlama dönemi olsa olsa 2,5 haftalık en fazla3 haftalık olması gerekiyo demi sen nasıl hesaplıyosun canım

canım bu bebeğin hafta hsplaması ( herkesin birlikte olma tarihi bilinemeyeciğinden) hep son adet tarihine göre oluyo.

yani şöyle söyliyim senin adetin geciktiyse 4 haftalık hamile olmuş oluyosun normalde.

ama dediğin gibi döllenmeden hsp etmek gerekirse bebiş anca 2,5 haftalık falan oluyo mantık olarak..

ben sattan hsplıyorum. dolayısıyla bugün 5+0 bebişlerimiz:)

amin canım,

o lekelenme bende hiç olmdı ama normal diye biliyorum kızların yazdıklarından.

Sen yinede yat dinlen kendine dikkat et.

doktor kontrollerimizden sonra konuşalım tekrar oldu mu:) sonuçta bebişlerimizin doğum tarihleri aynı:) paylaşalım yani.

tamam canım yarın gidersem kesin yazarım aşağıda bi arkadaşda demiş bak banada dedi doktor idrarın çok sıkışık gel yoksa alttan bakarım die:)))sende sıkışık git aklında olsun

iyiyim tatlım daha iyiyim artık
lekelerim şükür ki bitti
iğne olmuştum bir kez
sen nasılsın bitanem
ben bi uğrayım dedim sen demiştin yaa
genelde ateşteyim bir de asıl topiğimzde

canım kendimden bahsettim merhaba demek istemiştim size
bir de cinsiyet tahmini falan yazmışsınız
o nasıl diye sormuştum
cevap veren olursa sevinirim

iyiyim bende canım sabahtan öğlene hafif bulantılarım oluyo okadar, kasık ağrısı falan hiç kalmadı
cinsiyet tahmini minure diye bi arkadaş yapıyo, %95 tutturuyormuş, istersen bu başlığa yada onun başlığına (ilk sayfada war linki)
doğum tarihini (gün ay yıl), sat'ını we siklüs süreni yazıyosunwe hesaplıyo,,
bana erkek dedi, sanki tuuturacak gibi
çünkü bana herkes erkek diyor, ablam rüyasında erkek görmüşşimdiye kadar hiç bir rüyasında yanılmamış
görümcem ne görse tersi oluyormuş oda kız görmüş,
yüzümded siwilceler çıkıyor,,
sanki erkek gibi:18::emir_bebek:

canım bu bebeğin hafta hsplaması ( herkesin birlikte olma tarihi bilinemeyeciğinden) hep son adet tarihine göre oluyo.

yani şöyle söyliyim senin adetin geciktiyse 4 haftalık hamile olmuş oluyosun normalde.

ama dediğin gibi döllenmeden hsp etmek gerekirse bebiş anca 2,5 haftalık falan oluyo mantık olarak..

aynen canım sadece bir standart oluşturmak için kolaylık olsun diye öyle hesaplanıyor,,
yani gerçek bu tarihler değil tabiki olamazda,,:34:

5 haftalıkmı oldu kız ben niye 4+5 hesaplıyorum kafam karıştı allahım bu acemilik ne kötü yaaa:)))

anladım canım ama zaten yazdıklarına cevap vermiştim ben, yine yazıyorum o zaman ilk sayfamızda cinsiyet belileme topiği var orda mınure adında bir arkadaşımız var ona özelden mesaj atarsan cevaplıyor.
canım kusura bakma o zaman teşekkür ederim cevabı için
iyiyim bende canım sabahtan öğlene hafif bulantılarım oluyo okadar, kasık ağrısı falan hiç kalmadı
cinsiyet tahmini minure diye bi arkadaş yapıyo, %95 tutturuyormuş, istersen bu başlığa yada onun başlığına (ilk sayfada war linki)
doğum tarihini (gün ay yıl), sat'ını we siklüs süreni yazıyosunwe hesaplıyo,,
bana erkek dedi, sanki tuuturacak gibi
çünkü bana herkes erkek diyor, ablam rüyasında erkek görmüşşimdiye kadar hiç bir rüyasında yanılmamış
görümcem ne görse tersi oluyormuş oda kız görmüş,
yüzümded siwilceler çıkıyor,,
sanki erkek gibi:18::emir_bebek:

hmmm ilginçmiş
benım de abim ben hamile olduğumu öğrendiğim günün gecesi sarışın mavi gözlü bir oğlan görmüş
ve ben sabahına öğrendim
bana da herkes erkek diyor
ama inan gözümde yok sağlıklı olsun da
ben de hiç bulantı falan da yok

canım kusura bakma o zaman teşekkür ederim cevabı için

hmmm ilginçmiş
benım de abim ben hamile olduğumu öğrendiğim günün gecesi sarışın mavi gözlü bir oğlan görmüş
ve ben sabahına öğrendim
bana da herkes erkek diyor
ama inan gözümde yok sağlıklı olsun da
ben de hiç bulantı falan da yok

canım aynen tabiki sağlıklı olsun yeter,,
ama benim için bu erkek alıştırmaları iyi oldu, çocukluğumdan beri okadar şartlanmışımki bi gün çcuğum olrsa kız olsucak diye:53:
erkek çocuğu çok garipsiyordum ama şimdi o fikre alıştım olursa şok olmam:17:
canım benimde öyle tam bulantı gibi değilde bi iştahsızlık, kötü hissetme gibi:37:

canım geçmiş olsun
yazmadan geçemedi
ben de 4.hafta içindeyken yaşadım
ara ara kahve leke geldi çook korktum
birkaç gün sürdü
tek çare yatıp dinlenmen ve doktorun dediklerini yapman
ayaklarının altına yastık koy
mümkün olduğunca yat
geçecek bugünler
şükür benım geçti
umarım yaşamayız bir daha
sağlıklı hamilelik geçirmen dileğiyle

inşallah kötü bişey olmaz :( dün genelde yattım ama bugün pek mümkün değil. pazar pazar işe gelmem gerekti.. iş olmadığı halde tutuyolar bizi burda... yatamıyorum, pek yerimden kalkmamaya çalışıyorum napim..

canım geçmiş olsun bende de 5+1 iken kahverengi lekelenme oldu bunu yerleşme kanaması yani halk arasında üstüne görme denilen şey olduğunu söyledi, dinlenmem gerekiyor 1 hafta sürer bu şekilde sonra kesilir kalbini ferah tut, progestanı kullanmayı unutma..

inşallah canım ya... söylediklerinizi okuyunca rahatladım biraz :( inşallah kesilir. ama garip tarafı sadece sabahları geliyo, gün içinde bi daha yok.. sonra da sarıya ve beyaza dönüşüyo..:44:

canim sari akinti geldiyse artik kanaman bitmistir.tehlikeyi anlattin.artik rahat ola bilirsin.sadece yatmana devam et ve bir kac gune toparlanacaksin.galiba bebek yerlesirken rahim dibinde kanama olmus ve kan sonradan gelmeye baslamis.doktorlarda durumu toparladi gecmis olsun.

ayy inşallah öyledir... bebişim iyi olsun da ben hiç kalkmadan yatmaya razıyım :) gerçi sadece dün yatabildim.. cuma da izin günümdü yatabildim.. bugün pazar olmasına rağmen işteyim ve yatamıyoruuummm :(( hareket etmemeye çalışıyorum...

arkadaşlar ben de varım. yaşım 26. ilk bebişimiz olacak inşallah. izmirde yaşıyorum. sat 7 mayıs ve doğum 12 şubat şimdilik. bu arada izmirde yaşayan anne adayları hangi hastaneleri tercih ediyorsunuz? paylaşırsanız sevinirim...

inşallah canım ya... söylediklerinizi okuyunca rahatladım biraz :( inşallah kesilir. ama garip tarafı sadece sabahları geliyo, gün içinde bi daha yok.. sonra da sarıya ve beyaza dönüşüyo..:44:

canım doktor ne dedi sana bende 5 haftalık hamileyim dün bi iki damla pembe kahve gibi bi akıntı oldu bende korktum çok açıktı rengi

ha bu arada SLADI cim keseyi de kalp atışlarını da gördük.. Minure bana cinsiyet tahmini yapmıştı ve kız çıkmıştı :)) ama bana erkek olcak gibi geliyo.. hayırlısı artık.. normal doğum yapmak istiyorum Allah nasip ederse..:46::46:

canım doktor ne dedi sana bende 5 haftalık hamileyim dün bi iki damla pembe kahve gibi bi akıntı oldu bende korktum çok açıktı rengi

doktor ultrasonla baktı kesenin altında hafif bi kanaman var, yatıp dinlen çok yorma kendini,çalışma dedi düşük tehlikesi bu dedi,, progestan verdi bununla düşüğü engellemeye çalışıcaz ama düşerse de yapıcak bişey yok dedi. 1 hafta kullan, gecerse cuma günü yine kontrole gel, kanaman artarsa hemen acile gel dedi.. cuma-cumartesi sadece sabahları geldi öyle kahverengimsi bişey, gün içinde bi daha gelmedi.. bu sabah da vardı ama dünkü gibi değildi sanki daha sarımsı geldi.. kırmızı kan gelmedikçe sıkıntı yok diyo çoğunluk ama doktor pek bişi demedi..

Back
X