• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Aslında kafama takılan birşey var. Mide bulantısı olması demek hamileliğin yolunda gittiğini gösterirmiş. Benim mide bulantım yok. Yani sorun mu var demek?

herkesde mide bulantısı olacak diye bir şey yok bazılarında hiç olmadan atlatıyorlar ayrıca bizim için erkende olabilir , 6. haftadan sonra başlıyormuş genelde,

bende şimdi dışarı çıkıcaktım, birdenbire bi halsizlik oldu mide bulantısı değil baş dönmesi gibi elim ayağım boşandı derler ya öyle kahvaltıda ettim ama neyse artık birazdaha beklicem olmazsa iptal ederim dışarıya çıkmam

2013 ŞUBAT ANNELERİ
1-carmen..............1 şubat
2-lzcnr.................2 şubat
3-figencim........... 3 şubat
4-papatya-ozmen...4 şubat
5-yağmur melike.....5 şubat
6-alya...................5 şubat
7-acıbiber .............6 şubat
8-belfü..................7 şubat
9-ayça..................7 şubat
10-drKlub................7 şubat

bu liste birbirimizi takip etmede çok aydası olacak hamiş bayanlar.yazmadığım varmı?

canım harika olmuş , bu topicte eminim çok güzel paylaşımlar olacak, malum hepimizin ortak noktası bebişlerimiz hayırlı olsun topiğimizde diyelim :nazar::nazar::nazar:

canım lekelenme varsa mutlaka dr.a görün muhtemelen progesteron hap yada iğne verir düşük önleyici

Canım ben beklenen regli tarihinden önce öğrendim regliye 2 gün kala kahverengi lekeniz oldu az bisey sonrasında cok az kan ama o kan kurudugunda kahverengi oluyor kan testi yaptırdım pozitif kanamam var deyince doktor disgebelik olabilir dedi muayene oldum alttan bisey görünmedi progestan veridi zaten lekenme 2 gün sürdü bende yerleşme kanaması diye düşündüm reglim 4 gün gecti dün tekrar cok az kan geldi bu Sabah'ta cok az geldi biraz oncede cok az kahverengi akıntı geldi kimildamadan yatıyorum şimdi tekrar doktora gidicem inşallah hersey yolundadir

Birde arkadaslar muayene olmaya gittiğimde. Doktor kan grubumu sordu negatifde iğne vercem dedi pozitif oldug icin gerek duymadı bende o an soramaim o iğnenin niye yapıldığını bilen varmı?

Canım ben beklenen regli tarihinden önce öğrendim regliye 2 gün kala kahverengi lekeniz oldu az bisey sonrasında cok az kan ama o kan kurudugunda kahverengi oluyor kan testi yaptırdım pozitif kanamam var deyince doktor disgebelik olabilir dedi muayene oldum alttan bisey görünmedi progestan veridi zaten lekenme 2 gün sürdü bende yerleşme kanaması diye düşündüm reglim 4 gün gecti dün tekrar cok az kan geldi bu Sabah'ta cok az geldi biraz oncede cok az kahverengi akıntı geldi kimildamadan yatıyorum şimdi tekrar doktora gidicem inşallah hersey yolundadir

beta'ya baktır bakalım düzenli artış varmı, bu şekilde kanaması olup çok doğuran var arkadasımda böyle oldu şimdi bebişi kucağında sen bol bol dinlen

Birde arkadaslar muayene olmaya gittiğimde. Doktor kan grubumu sordu negatifde iğne vercem dedi pozitif oldug icin gerek duymadı bende o an soramaim o iğnenin niye yapıldığını bilen varmı?

kan uyuşmazlığı iğnesi, eğer anne negatif ise babada pozitif, gebelikte ve doğumdan sonraki ilk 72 saat içinde iğne olmak gerekir, annenin vücudunun rh faktörüne karşı bağışıklığını yok etmek için, bizde var kan uyuşmazlığı, benim kanım negatif eşiminde pozitif, o yüzden şimdi bi test yaptırıcam ve gebelikte belli dönemlerde sanıyorum bikaç kez ve doğumdan sonra iğnem olacak, kan uyuşmazlıklarında ilk bebekte birşey olmaz ama ikinci gebeliklerde eğer önlemini almazsan, bebek ölümü annenin zehirlenmesine kadar gider durum, ama artık tıp ilerledi basit bi iğne ile herşey çözülüyor

ayça28;24232317]2013 ŞUBAT ANNELERİ
1-carmen..............1 şubat
2-lzcnr.................2 şubat
3-figencim........... 3 şubat
4-papatya-ozmen...4 şubat
5-şifacı.................5 şubat
6-yağmur melike.....5 şubat
7-alya...................5 şubat
8-acıbiber .............6 şubat
9-belfü..................7 şubat
10-ayça..................7 şubat
11-drKlub................7 şubat
12-tuze.................9 şubat
bu liste birbirimizi takip etmede çok aydası olacak hamiş bayanlar.yazmadığım varmı?[/QUOTE]

mide bulantıları hamilelğin sağlıkla ilerlediğini gösterdiği gibi,çok hafif atlatanlarda olacaktır aramızda.genelde 6.haftada başlıyor,12.haftaya kadar yada daha uzun sürebiliyor.listenin en başındakiler de bulantısı olanlar vardır.ama benim henüz başlamadı mesela

2013 ŞUBAT ANNELERİ
4 haziran itibariyle hafta hafta gebelik
:nazar::nazar::nazar:
1-carmen..............1 şubat...........5+3
2-lzcnr.................2 şubat...........5+2
3-figencim........... 3 şubat............5+1
4-papatya-ozmen...4 şubat............5+0
5-şifacı.................5 şubat............4+6
6-yağmur melike.....5 şubat............4+6
7-alya...................5 şubat...........4+6
8-acıbiber .............6 şubat.............4+5
9-belfü..................7 şubat............4+4
10-ayça..................7 şubat...........4+4
11-drKlub................7 şubat...........4+4
12-tuze.................9 şubat...........4+4

2013 ŞUBAT ANNELERİ
4 haziran itibariyle hafta hafta gebelik
1-carmen..............1 şubat...........5+3
2-lzcnr.................2 şubat...........5+2
3-figencim........... 3 şubat............5+1
4-papatya-ozmen...4 şubat............5+0
5-şifacı.................5 şubat............4+6
6-yağmur melike.....5 şubat............4+6
7-alya...................5 şubat...........4+6
8-acıbiber .............6 şubat.............4+5
9-belfü..................7 şubat............4+4
10-ayça..................7 şubat...........4+4
11-drKlub................7 şubat...........4+4
12-tuze.................9 şubat...........4+4

kızlaaaar başlık ne güzel canlanmış, kalabalıklaşmışız. süper bi destek etkileşim war burda yaa :13: :13:
_alya öyle güzel açıklamışsınki kan uyuşmazlığını ekleyecek bişey bulamadım :42:
buarada bulantı olmaması patolojik dğil, hiç bulantısız gebelik geçirenler war
ama genel olarak betaHcg ile doğru orantılı diyebiliriz. yani beta arttıkça bulantıda artıcak, yani maximum olduğu 10. haftada bulantıda max olucak
tabi bunlar mutlak kurallar değil
umarım hepimizin gebeliği çoook yolunda we iyi gider ama çokta bulantımız olmaz :46::46:

Benim ilk hamililegimde hic bulanti ve as erme olmadi ve gayet sağlıklı bir bebisti bu seferde şimdilik bir şey yok bakalim ilerleyen günlerde neler yaşayacağım

beta'ya baktır bakalım düzenli artış varmı, bu şekilde kanaması olup çok doğuran var arkadasımda böyle oldu şimdi bebişi kucağında sen bol bol dinlen

kan uyuşmazlığı iğnesi, eğer anne negatif ise babada pozitif, gebelikte ve doğumdan sonraki ilk 72 saat içinde iğne olmak gerekir, annenin vücudunun rh faktörüne karşı bağışıklığını yok etmek için, bizde var kan uyuşmazlığı, benim kanım negatif eşiminde pozitif, o yüzden şimdi bi test yaptırıcam ve gebelikte belli dönemlerde sanıyorum bikaç kez ve doğumdan sonra iğnem olacak, kan uyuşmazlıklarında ilk bebekte birşey olmaz ama ikinci gebeliklerde eğer önlemini almazsan, bebek ölümü annenin zehirlenmesine kadar gider durum, ama artık tıp ilerledi basit bi iğne ile herşey çözülüyor

Bugün gittim doktora muayene etmedi kan testi istedi sonucları yarın alçam inşallah hersey yolundadir

kızlaaaar başlık ne güzel canlanmış, kalabalıklaşmışız. süper bi destek etkileşim war burda yaa :13: :13:
_alya öyle güzel açıklamışsınki kan uyuşmazlığını ekleyecek bişey bulamadım :42:
buarada bulantı olmaması patolojik dğil, hiç bulantısız gebelik geçirenler war
ama genel olarak betaHcg ile doğru orantılı diyebiliriz. yani beta arttıkça bulantıda artıcak, yani maximum olduğu 10. haftada bulantıda max olucak
tabi bunlar mutlak kurallar değil
umarım hepimizin gebeliği çoook yolunda we iyi gider ama çokta bulantımız olmaz :46::46:

evet buda ortalama 6. haftanın sonlarına tekabül ediyor sanıyorum, ama seninde dediğin gibi bulantısız atlatanlarda var umarım bizimde bu şekilde olur,

Bugün gittim doktora muayene etmedi kan testi istedi sonucları yarın alçam inşallah hersey yolundadir

yolundadır merak etme, şimdi kaçıncı haftadasın tam olarak ona göre betanın belli bir değerde çıkması gerekir, ama daha öncede dediğim gibi lekelenme kanaması olupta dr. kontrolünde sağlıklı gebelikler geçirilebiliyor, zaten çok sürmez inşallah

yolundadır merak etme, şimdi kaçıncı haftadasın tam olarak ona göre betanın belli bir değerde çıkması gerekir, ama daha öncede dediğim gibi lekelenme kanaması olupta dr. kontrolünde sağlıklı gebelikler geçirilebiliyor, zaten çok sürmez inşallah

İnşallah canım regli günümden 2gun önce 100.56 idi regli günümde 346.83 oldu doktor normal dedi lekelemede o gün kesilmişti reglim bugün itibariyle 4 gün gecti kanı bugün verdim degerin kaç olması lazım?

İnşallah canım regli günümden 2gun önce 100.56 idi regli günümde 346.83 oldu doktor normal dedi lekelemede o gün kesilmişti reglim bugün itibariyle 4 gün gecti kanı bugün verdim degerin kaç olması lazım?

değerin iki günde bir ikiye katlaması lazım regli gününde 350 desek 4 gün sonra ortalama 1400 lerde olmas gerekir bu değer sağlıklı olduğu anlamına gelir, en azından betaya bakarak değerlendirilirse, ama bence çok daha yüksek çıkar genelde öyle oluyor

Back
X