• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar komik gelebilir ama birşey sorcam size aklıma takıldı şimdi bu gebelik haftaları
mesela 5+1 5+2 5+3 yada 5+4 yani bu artılar ne kadar gibiyor 5+7 ye kadar mı
yani mesela ben 11 haziranda doktora gittiğimde 4+4 dedi üzerinden 8 gün geçti
şimdi ben ne kadarlık hamileyim kk daki hamilelik takviminde doktorun verdiği
doğum tarihine göre girince 6 haftalık gözüküyor ayyy ben bu matematiği anlamadım yaa

Canım verdiğin örnekte en son 5+6 olur. 5+7 yok. 5+6 dan sonra 6+0 başlıyor. 5+6 ile altıncı haftayı bitirip yedinci haftaya başlanmış olur.
Kağan Kocatepenin sitesinden öğrendin ben de. Bugün itibariyla 5+5 oluyorsun. Yani altıncı haftayı bitirmek üzeresin

Canım verdiğin örnekte en son 5+6 olur. 5+7 yok. 5+6 dan sonra 6+0 başlıyor. 5+6 ile altıncı haftayı bitirip yedinci haftaya başlanmış olur.
Kağan Kocatepenin sitesinden öğrendin ben de. Bugün itibariyla 5+5 oluyorsun. Yani altıncı haftayı bitirmek üzeresin

canım çok teşekkür ederim bilgin için yani yarın 6. haftayı bitiriyorum demekki yarında doktor kontrolümüz var
inşallah bu durumda kalp atışlarını duyabilirim fındık kurdumun:):):49::49:

selam kızlar..sayfalar hızlı ilerliyor..:)) benim mide bulantılarım çok yoğun..günde 4-5 kez çıkarıyorum..ama ısrarla yemeğe devam ediyorum özellikle ceviz kuru incir kuru üzüm kuru kayısı peynir yoğurt bunları hiç atlamıyorum..azar azar ama sık olarak yemeğe devam ediyorum...bizde ayın 6 sında kontrole gidicez..kalp atışlarını duyacağız inşallah :)) kendinize dikkat edin..bilgisayar başında da çok oyalanmayın..bebekleriniz için :))

bilgisayarın bebişe zararı var mı acaba yaa?
hani her yer kablosuz internet zaten kaç tane çekiyor evden
biz kapatsak da anlamı yok
aklımı kurcalıyor benim de bu soru
telefon çantanda taşıma demişti bana doktorum hani karna yakın tutuluyor ya
eşime veriridim o yanımdayken

doktora neler sormalıyız doktorlarınız neler yapın yapmayın dedi kızlar?
burdan paylaşırsak bir sürü bilgi olur
mesela denize girebilirsin dedi mi?
başka neler sorsak cuma gidecem ben de her şey yolundaysa bir kağıda yazayım soracaklarımı diyorum

kızlar bugün kontrole gitiim.
beta hcg istedi hiç muayene rtmeden.
sat üzerinden 8 gün geçti değer 9.228 çıktı.

karından baktı(hatta salak bi asistan vardı 10 dakika baktı) göremedi. ay bişey mi var sorun mu var diyorum cvpda vermiyo.. devlet hastanesi ya artık.. nefret ettim hepsinden.

neyse doktoru çağıdı. (belki doktor bile değil, büyük ihtimalle asistan ama tecrübeli) karından baktı o da göremedi.
alttan bakiyim mi kabul ediyomusun dedi. ee dedim bak. sabahtan beri bekliyorum yok kandı yok muayeneydi die. en azından görelim dedim.
baktı işte keseyi gördü ama embriyo çok küçük olduğu için göremiyorum dediii. ama kese normal yerinde dedi. sıkıntı yok ama haftaya gel görürüz dedi. hatta kağıda şöyle yazdırdı 8*5 mm düzgün gs izlendi. fetal pol izlenmedi???? ne demek bu şimdi yaaaa.....

ay çok canım sıkıldı yaa. deli oldum valla ağlicaktım sinirden.
eve zor attım kendimi.
5+2 de beta hcg 9228 çıkıpda kseyi gören fakat embriyoyo göremeyen var mı kızlar aranızda noolur yardımcı olun??

kızlar komik gelebilir ama birşey sorcam size aklıma takıldı şimdi bu gebelik haftaları
mesela 5+1 5+2 5+3 yada 5+4 yani bu artılar ne kadar gibiyor 5+7 ye kadar mı
yani mesela ben 11 haziranda doktora gittiğimde 4+4 dedi üzerinden 8 gün geçti
şimdi ben ne kadarlık hamileyim kk daki hamilelik takviminde doktorun verdiği
doğum tarihine göre girince 6 haftalık gözüküyor ayyy ben bu matematiği anlamadım yaa
ay canim gercekten tatlicadisin ya.bak neleri bilmeyipte soruyorsun.ne sakliyim vallahi okuyunca guldum.canim canim hic bu hesabi hafta olarak dusunmedinmi,uzun yazmama gerek yok nasil olsa arkadaslar aciklamis.sekerim ya aklina takilan bisey olursa hemen sorarsin.hepimiz burda bir-birimizin sorusunu cevaplamaya haziriz.

bilgisayarın bebişe zararı var mı acaba yaa?
hani her yer kablosuz internet zaten kaç tane çekiyor evden
biz kapatsak da anlamı yok
aklımı kurcalıyor benim de bu soru
telefon çantanda taşıma demişti bana doktorum hani karna yakın tutuluyor ya
eşime veriridim o yanımdayken..
doktora neler sormalıyız doktorlarınız neler yapın yapmayın dedi kızlar?
burdan paylaşırsak bir sürü bilgi olur
mesela denize girebilirsin dedi mi?
başka neler sorsak cuma gidecem ben de her şey yolundaysa bir kağıda yazayım soracaklarımı diyorum
.canim yuzde yuz emin ola bilirsin internetin hamilelige hic 1 zarari yoktur.zaten canli hucreya zarar vericek kadar guclu radyasyonu olsaydi diyil bebege yillarimizi internette gecirdigimiz icin bize zarair olurdu ve coktan hasta olurduk.sadece 1 saat icinde 15dk ara vermekle internette otura bilirsin,oda hamelikte yorgunluk olurya gozlerin yanmamasi ve fazla yorulmaman icin.ben cok arastirdim.yinede karanlik bir tarafi kalirsa googlda yaz arastir.

karından baktı(hatta salak bi asistan vardı 10 dakika baktı) göremedi. ay bişey mi var sorun mu var diyorum cvpda vermiyo.. devlet hastanesi ya artık.. nefret ettim hepsinden.

neyse doktoru çağıdı. (belki doktor bile değil, büyük ihtimalle asistan ama tecrübeli) karından baktı o da göremedi.
alttan bakiyim mi kabul ediyomusun dedi. ee dedim bak. sabahtan beri bekliyorum yok kandı yok muayeneydi die. en azından görelim dedim.
baktı işte keseyi gördü ama embriyo çok küçük olduğu için göremiyorum dediii. ama kese normal yerinde dedi. sıkıntı yok ama haftaya gel görürüz dedi. hatta kağıda şöyle yazdırdı 8*5 mm düzgün gs izlendi. fetal pol izlenmedi???? ne demek bu şimdi yaaaa.....

eve zor attım kendimi.
5+2 de beta hcg 9228 çıkıpda kseyi gören fakat embriyoyo göremeyen var mı kızlar aranızda noolur yardımcı olun??
ay canim benim zaten ilk haftalarda hep boyle olur kese gorulur ama embriyo kucuk oldugu icin gorulmez.bu normal bisey canini sikma zaten,embriyo gozle gorulse hemencecik,kalbini tutar ve atisini dinler.bendede kese var ama icibos aslinda bos diyilde cok kucucuk embryo var.2 hafta icinde embriryo buyucek ve ultrasonda gorulur hale gelicek.
8*5 mm yazdigi kesenin olculeri.fetal pol izlenmedi,yani embriyo gorulmedi .bosver rahat ol ve sinirlenme sakinles bu normal bisey.ya daha susam kadar bebegin varya.
:emir_bebek::nazar:

eve zor attım kendimi.

canım dün bende gittim benim keseyide göremedi alttanda bakmadı pazartesi geldi diğer doktorumgöremezsem alttan bakarım demişti bu bakmadı pazartesi gel dedi korkma bişey olmaz geç döllenmedir bizimki hem %50 den az bayanınki 5 ci haftada görünürmüş korkacak biişey yokmuş şimdilik sende rahat ol dün bende paniklemiştim benim hcg 4110 çıktı

ay canim benim zaten ilk haftalarda hep boyle olur kese gorulur ama embriyo kucuk oldugu icin gorulmez.bu normal bisey canini sikma zaten,embriyo gozle gorulse hemencecik,kalbini tutar ve atisini dinler.bendede kese var ama icibos aslinda bos diyilde cok kucucuk embryo var.2 hafta icinde embriryo buyucek ve ultrasonda gorulur hale gelicek.
8*5 mm yazdigi kesenin olculeri.fetal pol izlenmedi,yani embriyo gorulmedi .bosver rahat ol ve sinirlenme sakinles bu normal bisey.ya daha susam kadar bebegin varya.
:emir_bebek::nazar:[/QUO

valla içimi rahatlattın ççok sağol :emir_bebek:

canım dün bende gittim benim keseyide göremedi alttanda bakmadı pazartesi geldi diğer doktorumgöremezsem alttan bakarım demişti bu bakmadı pazartesi gel dedi korkma bişey olmaz geç döllenmedir bizimki hem %50 den az bayanınki 5 ci haftada görünürmüş korkacak biişey yokmuş şimdilik sende rahat ol dün bende paniklemiştim benim hcg 4110 çıktı

ben alttan bak dedim artık sabahtan beri onu da göremzsem delirirdim butün günüm hastane kapılarında geçti..

iyi canım ya çok sevindim sağol gerçekten :49: içimi ferahlattın..

allahım görsem artık bebişimi yaaa... çatlicam..

YA KIZLAR HERSEYE BUkadar kafayi takip bukadar derinden takip etmeyin,keseyi gormedim kalbini duymadim,deyerlerim bu kadar olmus.bilmem ne.neden hamileligin tadini cikarmak yerine boyle seylerle psikolojinizi bozuyorsunuz.onemli olan suki,ALLAH vermisya,sevinin ALLAHA sukr edin ve tadini cikarmaya bakin.iyi veya kotu ne olucaksa olucak.herseyi bilen ve yapan ALLAHDIR.kimine yasa der kimine yasama der.ya bos verin.ben bugun keseyi gordumya hamile olduguma emin oldum,bitti gitti.2 hafta sonra kalp atisina gidicem,ya bu iki haftanin tadini cikaricam.lutfen hamisler beyninizi kendinizi yormayin,daha neler yasadiniz neler gordunuzki,hayata hamilelige bu kadar negatif bukadar subheli yanasiyorsunuz.aceleniz ne ???korkunuz ne ??? biraz rahat olun.sakinlesin.kimin yazisini okusam,her keste subhe var korku var.ya sonucta ALLAH ne yazmissa onu yasamaya mecburuz,biz pozitif dusunduyumuz surece hersey pozitif olucak.bugun bakiyorumda cok bilen adamlar hep su lafi soylerler cehalet mutluluktur.gercekten oyleymis,kenar koylerde bu kadar sey bilmeyen hamileler sizden daha mutlu ve daha pozitif neden cunki,onlarin boyle deyer hesabi,bilmeme gec dollenme ve baska hesaplari yok.ya birazcik bizde hesapsiz,dusunmeden,SUBHE ETMEDENkafaya takmadan hamileligimizi yasayalim.inanin bana ben ilk bebekte deneyimli biri olarak soyluroum,neden dusunup korktuysam 20.haftada o basima geldi.umarim yazdiklarimiza dikkat edersiniz VE BIR NETICE CIKARIRISINIZ.
hepinizin keses gorunmesi,kalp atisi hepsinin 1 zamani var ve olucak.ALLAH HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN.:emir_bebek::nazar::1:

ben alttan bak dedim artık sabahtan beri onu da göremzsem delirirdim butün günüm hastane kapılarında geçti..

iyi canım ya çok sevindim sağol gerçekten :49: içimi ferahlattın..

allahım görsem artık bebişimi yaaa... çatlicam..

bırsy die bi arkadaş var sağolsun o aydınlattı beni rahatladım canım korkmamıza hiç gerek yokmuş kesin haftaya görünürmüş bi hafta daha sıkcaz dişimizi tatlım allahın izniyle bişey olmaz sende rahat ol beraber gün sayarız artık:9:

eva ve sultanım benim de geç döllenme inşallah her şey yolundaysa...
eva benim de kese gördü embriyo görmedi
hatta çevreme söyleyim mi dedim..söyleme dedi daha çocuk diyemeyiz dedi:2:
cuma günü umarım çok mutlu çıkarım ve sizlerden de süper haberler alırım
umarım sayfamızda herkesin hamişliği çok güzel ilerler

inşallah canım ilk bebişlerimizya biraz fazla panikliyoruz:9: artık kendimi rahatlatmaya çalışıyorum tatlım senin sat ne değerin kaç çıkmıştı

bırsy die bi arkadaş var sağolsun o aydınlattı beni rahatladım canım korkmamıza hiç gerek yokmuş kesin haftaya görünürmüş bi hafta daha sıkcaz dişimizi tatlım allahın izniyle bişey olmaz sende rahat ol beraber gün sayarız artık:9:

ohh ohh,
tamam canım süper o zaman:)

amin canım inşallah.
ben söyledim valla çevreme. dayanamam böyle şeylere çünkü tutamam içimde.. o zamn cuma günü güzel hbrlerini bekliyoruz.

inşallah canım ilk bebişlerimizya biraz fazla panikliyoruz:9: artık kendimi rahatlatmaya çalışıyorum tatlım senin sat ne değerin kaç çıkmıştı

katılıyorum canım sana.
sonuçta ilk kez yaşıyoruz sormak öğrenmek bilgilenmek istiyoruz..normal şeyler bunlar :)

canım benim sat 13 mayıs. normalde 11 haziranda adet olmam gerekiyodu o gün 214 çıktı. bugün yani 8 gün sonra değerim 9.228 çıktı.. :nazar:

Back
X