• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bizler de dikkat edelim o zaman..
havuz konusunda aynı şeyleri yaşıyorum ama kesinlikle girmem 9 ay boyunca yasak hatta:)
ama deniz serbestti kızımda da ilk 3 ayı aşmıştım o zaman..
günlük kızıma ilk günden itibaren ben de ara ara yazarım onları okumak da sonradan duygulandırıyor insanı..kızıma 18 yaşında vereceğim hediye olarak..
buna daha başlamadım hep muallakta başladı diye inşallah yine yazarım
bence de çok güzel bi fikir hatırlattığın iyi oldu canım

acı biber eşine söyle çok ümitlenmesin benim kız da babayı çok sever ama bana aşık valla:)))

Canım öyle soylersem üzülür bir ümidi var onu da kırmayayim:52

kızlar bu konu hakkında detaylı bilgisi olan varmı ??

hangi durumlarda bu ücretler alınmıyor ?

canım bulunduğum yerde iki hastaneyi de araştırdım bi tanesi muayene için 100 lira ve gebelik testi için ayrıca 65 tl istiyordu, bi tanesi de muayene için 35 lira ve gebelik testine ücret almıyordu,üstelik fiyat olarak düşük isteyen hastane diğerine göre daha hijyen daha güleryüzlü doktorlara sahip olduğu için ben orayı tercih ettim, şuan yaptırdığım hiçbir tahlilden de artı ücret alınmıyor... hastaneden hastaneye fiyatlar fark ediyor 9 ay orada olacağınız için bence araştırıp öyle gidin...

canım nasıl vermez folik asiti ben hamilelik öncesi bile kullandım, bebek için çok önemli eczanede 1,5 lira istersen başla..

canım benim ben folik asit için geç kaldım onun için vermedi şuan 8. haftanın içindeyim bu haftadan itibaren folik asit kullanıyorsanız bu takviyenin artık gereksizmiş çünkü nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına yardımcı takviyeymiş bu haftada nöral tüp çoktan gelişimini tamamlamış onun için vermemiş kuzum zaten bana verdiği ilacın içindede mevcut

Son düzenleme:
canım nasıl vermez folik asiti ben hamilelik öncesi bile kullandım, bebek için çok önemli eczanede 1,5 lira istersen başla..

canım benim ben folik asit için geç kaldım onun için vermedi şuan 8. haftanın içindeyim bu haftadan itibaren folik asit kullanıyorsanız bu takviyenin artık gereksizmiş çünkü nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına yardımcı takviyeymiş bu haftada nöral tüp çoktan gelişimini tamamlamış onun için vermemiş kuzum zaten bana verdiği ilacın içindede folik asit mevcut

Günaydın güzel hamişlerr:38:

Kızlar şimdi doktordan geldim,keseyi ve minnacık bebeği gördüm,kalp atışını duydum.Vücudumda aynı anda iki kalbin atması doğanın bir mucizesi,tahlillerimi verdim,kansızlık çıktı,umarım diğer tahlillerim iyidir.

Gözün aydın canım :) Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.
Kesinlikle yaşadığımız mucize bi olay , değerini iyi hissetmeliyiz.
Başka birşey çıkmaz umarım tahlillerde içini ferah tut:38:

kızlar günaydın :21:
biz dün doktorumuza gittik ilk defa.
kesemizi,kalp atışımızı gördük kalp atış sesimizi duyduk çokk şükür :nazar:
çok heyecenalıydım.doktorumuzu ve hastanemizi çok sevdik.2 hafta sonra tekrar çağırdı.sonra da ayda bir gideceğiz.

yalnız kızlar doktor dün kan ve idrar tahlili istedi muhasebe bize 280 lira maliyet çıkardı noluyoruz dedim :20: sonra dokrora sordurtup dışarda yaptırmaya karar verdim.
özele giden var mı benim gibi.sizlerden de ücret istendi mi bu kadar?
ben hamişlere yapılan tüm tahliller ücretsiz diye biliyodum. ama dün orda aklıma gelipte soramadım.

Canımm gözün aydınn:38:
Doktordan memnun olmanda güzel birşey ve çok önemli.Hep böyle devam eder umarım.
Özel hastanelerde yapılan testler genelde tuzlu oluyor, dışarda yaptırmak daha makul.
Bende özele gidiyorum, henüz test istemedi sanırım 10 gün sonra gittiğimde yaptıracak.

Devlet yeni bir sistem oluşturuyor hangi hastane ne kadar ilave ücret olmalı diye.
Henüz oturmamış ama yakında soru işaretleri yok olacak ve bizde itiraz edebilecğiz.

canım bulunduğum yerde iki hastaneyi de araştırdım bi tanesi muayene için 100 lira ve gebelik testi için ayrıca 65 tl istiyordu, bi tanesi de muayene için 35 lira ve gebelik testine ücret almıyordu,üstelik fiyat olarak düşük isteyen hastane diğerine göre daha hijyen daha güleryüzlü doktorlara sahip olduğu için ben orayı tercih ettim, şuan yaptırdığım hiçbir tahlilden de artı ücret alınmıyor... hastaneden hastaneye fiyatlar fark ediyor 9 ay orada olacağınız için bence araştırıp öyle gidin...

ben özel muayenehaneye gidiyorum canım o yüzden merak ettim doktorum dışarıdan yani

o yüzden bir defalıkta olsa dedim bir hastaneye gitsemde oradan mı yaptırsam diye sordum

benim sorduğum hastane 4 test için 160 tl istedi

daha yolun başındayız

dün doktora gittim nihayet. :) bebişimin kalbini gördüm pıt pıt pıt pıt atıyodu. :)))) çok mutlu oldum. zaten görünce tutamadım kendimi kıkır kıkır güldüm. :40: :1:

Son düzenleme:
boyu da 1 cm'ymiş. tam olarak 7 haftayı doldurmuş. sat tarihimle birebir uyumlu. tahmini doğum tarihi 5 şubat çıktı. :8:

selam.kızlar.bugün 2. kez doktora gittim kese göründü fakat doktor çok zor gördü ve ulturason cihazını karnıma çok bastırdı görebilmek için canım çok yandı.3 haftaluıkmış.3 hafta sonra kalp atışı duyulur dedi fakat ben 1 ay sonra gidicem iyice belli olsun diye.yaa bide ne tarttı nede dosya açtı özel bize çok ünlü bir doktor gebzede.anlayamadım ilk hamileliğimde hiç böyle değildi

...............

canım ben Eskişehir de Acıbadem e gitmiştim gebelik öncesi annemin yanındayken.Acıbadem olmasına rağmen orası bile fark ediyordu.sgk geçiyordu orda.muayene daha ucuzdu.hormon testi yaptırmıştım ki hormaon testleri daha pahalı testler.onlardan ücret almadılar.
sanırım istanbul da durum farklı.doktorumu da sevdim.sağolsun dışarda yaptırabilir demiş.yoksa devam edemezdim.bakalım 2. gidişimiz nasıl olacak.napalım testlerimi dışarda yaptırırım .doktorumla anlaşayım da.... :emir_bebek:

arkadaşlar benim bulantım ve baş dönmem çok oluyor dün hiç kalkamadım sizce ne yapmalıyım ne önerirsiniz :((

canım bunun için tam bir şey yok malesef.dayanamayacak durumdaysan doktoruna danış istersen belki hap falan verir.
tuzlu çubuk,zeytin falan yenir ama.bazılarını da süt bastıırıyor mesela

başından beri yok ama aynı haftalarda olduğumuz bir arkadaş var

uykudan gözünü açamıyor sürekli acıkıyor midesi bulanıyor

bende bir enerji herzamankinden az uyuyorum ,hiç iştahım yok ve mide bulantımda yok
kendi kendime acaba normalmi bunlar diye sormadan edemiyorum ama işte onu düşün bunu düşün geriliyoruz

Bende de halsizlik var ama aşırı değil,şuan işteyim,masa başında çalışabiliyorum ama ara ara göz kapaklarım gidiyor :)

kızlar günaydın :21:
biz dün doktorumuza gittik ilk defa.
kesemizi,kalp atışımızı gördük kalp atış sesimizi duyduk çokk şükür :nazar:
çok heyecenalıydım.doktorumuzu ve hastanemizi çok sevdik.2 hafta sonra tekrar çağırdı.sonra da ayda bir gideceğiz.

yalnız kızlar doktor dün kan ve idrar tahlili istedi muhasebe bize 280 lira maliyet çıkardı noluyoruz dedim :20: sonra dokrora sordurtup dışarda yaptırmaya karar verdim.
özele giden var mı benim gibi.sizlerden de ücret istendi mi bu kadar?
ben hamişlere yapılan tüm tahliller ücretsiz diye biliyodum. ama dün orda aklıma gelipte soramadım.

Bize de ilk tahliller çok tutar demişlerdi.O yüzden devlette yaptırdım testlerimi.Maşallah devlet hastanelerimiz özelleri sollamış.Doktor hemen hikayeni dinliyor,ulrasonu yapıyor,kapının hemen dışında kanların alınıyor,pek güzel.Hep devlete mi gitsem ki,bir de başhekim yardımcısıyla görüştüm,ssvd yapma,riske girme diyor.:26:

Kızlar bulantılar ne zaman başladı .Benim ilk hamileliğimde olmamıştı,bunda acaba başlayacak mı endişesi yaşıyorum.Az önce arkadaşların yavaş yavaş başladıklarını okudum.

kızlar 2 gündür mahvoldum cok kötüyüm bulantı ve kusmalardan dolayı. ne yediysem ne içtiysem herseyi çıkardım.midemde hiç bişey kalmadı.acile gittik mide agrısından duramadım, serum taktılar mide bulantısı için iğne oldum.suanda biraz daha iyiyim ama midemde cok şişkinlik var hiç bişey yemek istemiyo canım.yiyemiyorum zaten küçük küçük yediğim seylerde midemde kalıyo gitmiyo sanki. ne yapıcam bilmiyorum bittim ben cok halsiz ve yorgun bıraktı beni.

Back
X