2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
hepinize güzel bir pazar günü gecirmenizi diliyorum hamileliğe dair en ufak bir belirtim yok ne mide bulantısı ne aşerme karın agrılarım da olmasa hamile oldugumu unutacagım benim gibi karın agrısı çeken var mı

arkadaşlar benim gibi olan varmı merak ettim bulantım yok ancak çook iştahsızım hiçbirsey canım çekmiyor en sevdiğim şeyler bile beni cezbetmiyor haftaya salı doktora gidicem daha gitmedim onada sorarım ama o zamana kadar sizden fikir alıyım dedim var mı bu kadar iştahsızlık ve halsizlik çeken ???? bide haftaya salı 6+1 olucam acaba kalp atışlarını duyabilirmiyim sizce??? çok sorduumm yardımcı olursanız sevinirim:)

arkadaşlar benim gibi olan varmı merak ettim bulantım yok ancak çook iştahsızım hiçbirsey canım çekmiyor en sevdiğim şeyler bile beni cezbetmiyor haftaya salı doktora gidicem daha gitmedim onada sorarım ama o zamana kadar sizden fikir alıyım dedim var mı bu kadar iştahsızlık ve halsizlik çeken ???? bide haftaya salı 6+1 olucam acaba kalp atışlarını duyabilirmiyim sizce??? çok sorduumm yardımcı olursanız sevinirim:)
kalp atışlarını duyamayabilirsin. üzülme diye söylüyorum. ben 6+0 da bomboş kese gördüm. 1 haftam nasıl geçti anlatamam. dr. normal haftaya göreceğiz demesine rağmen içime kurt düşmüştü. ama normalmiş. 7. haftamda gördüm kalp atışını da bebeği de... halsizlik ve iştahsızlık bende de var. bazen artıyor mide bulantısına çeviriyor. herkesin hamilelği başka oluyormuş. bende öyle zannediyordum. hamile olunca şunu yiycem, eşimden bunu isticem falan nerdeee... canım hiçbir şey istemiyor... inşallah duyarsın bebişinin kalp atışlarını ama duyamasanda üzülme .... daha erken olabiliyor ...

canım yaşadıgın iştahsızlık gayet normal telas edilecek birsey yok yemege de zorlama kendini çünkü doktorumun söylediği kadarı ile bebek ancak 8. haftadan sonra göbek kordonu sayesinde anneden besleniyormus kalp atısına gelince Karından yapılan ultrasonografi sayesinde 6 hafta 4 günlük olan bebeğimin kalp atışlarını gördüm Gebeliğin 8. haftasında da bebeğin hareketlerini görebiliriz dedi doktor . Vaginal ultrason ile yaklaşık 6 gün önceden bunları gözlemlemek mümkünmüş. bakalım haftaya benimde kontrolüm var merak içindeyim :)

kalp atışlarını duyamayabilirsin. üzülme diye söylüyorum. ben 6+0 da bomboş kese gördüm. 1 haftam nasıl geçti anlatamam. dr. normal haftaya göreceğiz demesine rağmen içime kurt düşmüştü. ama normalmiş. 7. haftamda gördüm kalp atışını da bebeği de... halsizlik ve iştahsızlık bende de var. bazen artıyor mide bulantısına çeviriyor. herkesin hamilelği başka oluyormuş. bende öyle zannediyordum. hamile olunca şunu yiycem, eşimden bunu isticem falan nerdeee... canım hiçbir şey istemiyor... inşallah duyarsın bebişinin kalp atışlarını ama duyamasanda üzülme .... daha erken olabiliyor ...

teşekkür ederim cnm ...inş. hayırlısıyla duyarım kalbini ALLAH tüm bebişleri korusun.

canım yaşadıgın iştahsızlık gayet normal telas edilecek birsey yok yemege de zorlama kendini çünkü doktorumun söylediği kadarı ile bebek ancak 8. haftadan sonra göbek kordonu sayesinde anneden besleniyormus kalp atısına gelince Karından yapılan ultrasonografi sayesinde 6 hafta 4 günlük olan bebeğimin kalp atışlarını gördüm Gebeliğin 8. haftasında da bebeğin hareketlerini görebiliriz dedi doktor . Vaginal ultrason ile yaklaşık 6 gün önceden bunları gözlemlemek mümkünmüş. bakalım haftaya benimde kontrolüm var merak içindeyim :)

teşekkür ederim içimi rahatlattın cnm:)

KIZLAR YA asermenin cinsiyetle alakasi varmi???:28:
ben gecen hamislikte surekli,turs seyler isterdim,tursu limon agiz buzen nar,hep tuzlu seyler.ozaman kizim olucakti?
ama simdi suerkli,sirin seyler pastalar ,kremali tatlilar falan istiyorum.bu defada erkekmi olacak.?
bide degisen bir sey var gecen defa kizim olucakmis gibi hiss ederdim,simdide kiz istiyordum ve her zaman erkek cikarsa uzulurum diyordum,ama simdi bilmem neden duygularim degisti.artik kiz veya erkek olsun fark etmiyor,arada erkek olsada guzel olur diyorum.ya acaba erkekmi olucak?bu hisler nasil hisler ya.
hep kiz gibi hiss ettigim icin cinsiyeti hic merak etmiyordum,ama simdi ikili fikir ve erkeyi sevme hiss yarandi,ve merak basladi.3 hafta gecsede cinsiyeti bilsek.
BELKIDE nineler dogru soylemis,cinsiyeti asermeye gorede soylermermis.neyse.:16:
BAKALIM listemizde ilk kimin bebisinin cinsiyeti soylenicek
.:28::18::27:

Dikkat: Aşağıdaki yazının tüm hakları basılı yayın olarak saklıdır (© 9 Ay 10 Gün - 2002). Yazıyı veya yazının herhangi bir kısmını herhangi bir iletişim ortamında (internet, basın veya yerel ortamlar) kullanmadan önce Dr. Kağan Kocatepe'den izin almanız önerilir. Aksi durumlar 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet anlamına gelir.

predict.gif

İŞTE SİZE CİNSİYET TAHMİNİNDE KULLANILAN DİĞER BİLGİLER
Yanlızca türk insanları değil, diğer ülkelerin insanları da uzun zamanlardan beri doğacak bebeğin cinsiyetini tahmin edebilmek için çeşitli önerilerde bulunmuşlardır.

Toplayabildiğimiz ve bildiğimiz kadarıyla bu önerileri aşağıda belirttik:
Not: hayal kırıklığına uğramamanız için bu bilgileri yanlızca eğlence amaçlı kullanın.
'Ye Acıyı Doğur Hacıyı' ; :-))
hamile iken canı acı yemek isteyenin oğlu olurmuş...
Dr. Gülay'a teşekkürler...
'Ye tatlıyı doğur atlıyı, ye ekşiyi doğur Ayşe'yi...' ; :-))
Bir Anadolu atasözüymüş...
Seval Esasli'ya teşekkürler...
Anne adayının karnı yumurta gibi büyürse bu bebegin ERKEK olacağı, eger yana dogru yayılırsa KIZ olacağı anlamına gelirmiş.
Muftah Atak'a teşekkürler...
Erkek bebek olacaksa anne adayının karnı sivri, kız olacaksa daha yuvarlak ve büyük olurmuş...
Melek Kepekli'ye teşekkürler...
Baba adayı gebelik boyunca anne adayıyla birlikte kilo alırsa, bu bebeğin ERKEK olacağı anlamına gelir.
Anne adayı gebelikte "güzelleşirse" bebek ERKEK olacaktır, çünkü kız çocukları annelerinin güzelliklerini alırlar.
Gebelikte anne adayının canı daha çok tatlı şeyler çekerse KIZ bebek, tuzlu şeyler çekerse ERKEK bebek olacağına delalet eder.
ERKEK olacak bebek karında daha aşağıda, KIZ olacak bebek ise daha yukarıda durur.
KIZ bebek olduğunda anne adayının kiloları daha çok kalça ve basende birikir, ERKEK bebekte ise bu birikme göbek kısmındadır.
Gebelikte anne adayının göğüs bölgesi iyi gelişirse bu bebeğin KIZ olacağı anlamına gelir.
ERKEK olduğunda anne adayının canı daha çok et ve peynir gibi besinler isterken, KIZ olduğunda meyveyi daha çok ister.
Anne adayının idrar rengi açık sarıysa bu bebeğin ERKEK olacağı, koyu sarıysa KIZ olacağı anlamına gelir.
Anne adayının gebelik boyunca ayakları üşüyorsa bu bebeğin ERKEK olacağı anlamına gelir.
Anne adayının bacak kılları gebelikte daha hızlı büyümeye başladıysa bu bebeğin ERKEK olacağı anlamına gelir.
Erken gebelik döneminde aşırı bulantı kusma olduğunda bu bebeğin "saçlı" olduğu (KIZ olduğu) anlamına gelir.
Anne adayının gebelikte burnu büyüdüyse bu doğacak bebeğin ERKEK olacağı anlamına gelir.

hamilelikte tatlı yemek hamilelikte tatlı yiyememek gebelikte ekşi yemek ekşi eksi
Hamile kadının erkek ya da kız doğuracağına ilişkin benzetme ve yakıştırmalar hamile kadının vücudunda oluşan değişimleriözellikle karın bölgesinin aldığı biçimlerin kalıp benzetmelerini içermektedir.Bu benzetmeler, pratikte ve tahminlerde
kadın ve erkek cinsliğini simgeleyen biçimsel benzetmelerdir. Bu türden yakıştırmalarTürkiye genelinde birbirlerini çeşitleyen, tamamlayan, ama temelde aynı görüşü ve yorumu içeren çok sayıda örnekdenoluşmaktadır.Örneğin hamilenin karnı yuvarlak olursa kız, karnı sivri olursa erkek çocuk doğurur şeklindeki inanç en yaygıninançlardandır. Kadının hamileliği sırasında baktığı, yediği, içtiği ve yaptıklarıyla doğacak bebek arasında kurulacağına inanılan gizemli bağ sonucubirtakım halk inanışları doğmuştur. Özellikle bebeğin anne karnında ilk kıpırdadığı an çok önemlidir. Bu sırada anne kime bakarsa doğuracağı bebeğin ona benzeyeceği inancı oldukça yaygındır. Böylece, annenin hamilelik döneminde bebeğinin güzel, çirkin gibibiçimsel olanla iyi huylu, inatçı gibi kişiliği ilgilendiren özellikleri kazanmasında aracı rolü olduğuna inanılmaktadır. Aynı durumhamile annenin yedikleriyle de ilişkilendirilmektedir.Aşerme sırasında kadını en çok etkileyen halk inanışı, kadının yediği içtiği ileilgili olanlardır. Özellikle doğacak çocuğun cinsiyetini belirleyeceğine inanılan yiyecekler ekşi ve tatlı olmak üzere iki gruba ayrılır.Ekşili, acılı yiyecekler kız olmasına neden olur inancı çok yaygındır. Erkek çocuğunun tatlı yiyeceklerle eş tutulması ise “ye tatlıyıdoğur atlıyı” sözünde vurgulandığı gibi toplumda erkek çocuğa verilen önemi ortaya çıkarmaktadır. Öte yandan bu inanışa ters düşenyaygın bir inanış da ekşi tatlı ayrımı yapmadan hamilenin canının çektiğini yemesidir. Bu durum, bu dönemde canının çektiğiniyemeyen ya da yiyemeyen kadının bunun zararını çocuğuna çektireceği inanışıdır.

kaynak : bebek.com
ya ben gecen defa eksi istiyordum,bebek kizdi,
simdide tatli istiyorum.acaba???bide erkek bebek istemezken nedense icimde istek yarandi erkek bebege karsi>>>

sladıı:) bende ultrasonda kalp atışını ilk gördğmde maşallah benm oğluşuma dedim:) ağzimdan bian öle çıktı yoksa erkek kız farketmez ama sanırım anneler hissedebiliyolar önceden:) gerçi eşim ve münire en başindan beri kız diyolar ama sağlıklı sıhhatli olsunda gerisi merak işte..

ay ne gsel 1 tane kızın warmış bu seferde oğlun olsunda onuda tat canım,sünneti mürweti onunda bi başkadır eminim:)
ilerde ablasına göz kulak olur:) kızın kaç yaşinda canım

Merhabalar...
Baslıgı yenı goruyorum ben de dahıl olmak ısterım bu gruba...
Allah nasıp kısmet ederse ben de subat annesı olacagım...

8 aylık evlıyım, ilaç kullanıyordum, nısanda ılacı bıraktım mayıs ayında hamıle kaldım fakat kımyasal gebelıkle sonuclandı...
Son adet tarıhım 9 mayıs...
Polıkıstık overım var ve gec dollenme oluyor halıyle...
7 hazıranda kan tahlılı yaptırdım negatıf cıktı ama ben hıssedıyordum, doktorum kımyasal gebelık gecırdıgım ıcın adetımın gecıkecegını endıselenmemem gerektıgını soyledı kı zaten normalde de 35 gunde bır oluyorum ortalama...
13 hazıranda evde ıdrar testı yaptım cok sılık bır cızgı cıktı, ertesı gun bıraz daha belırgenlestı...
15 hazıranda kan testı sonucum 95 dı :emir_bebek:
18 hazıranda 328...
20 hazıranda ıse 1400 :53:

Ertesı gun hemen doktoruma kostum, ultrasona gırdım 4+3 ken kesemızı gorduk :nazar:
4 gun sonra falan lekelenme tarzında kananam oldu, korka korka doktoruma gıttım, ogun ızınlıymıs mecburen dıger doktora muayene oldum. Ben kanama oldu dıye korkudan ölürken doktor bana dondu bı yandan da ultrasona bakıyor, sen tup bebekle mı hamıle kaldın dedı :53: yoo neden dedım. Bunlar ikiz dedi :53::53: Resmen soka gırdım. Ertesı gun hemen kendı doktoruma gıttım, hemen ultrasona aldı ve o da doğruladı ıkız bunlar dıye :52:. Hem de tek yumurta ıkızı. 250 gebelıkte 1 gorulurmus :53: Yolk sac keselerınden bırını zayıf buldu doktorum. Gelısım takıbı ıcın 3 gun sonra gel dedı. Dun gıttım Rabbıme cok sukur 5+5 te kalp atısımız duyuldu :nazar: Fakat dıger bebegım gelısmemıs, bence bu devam etmez dedı doktorum, 2 hafta sonra ıcın kontrol verdı. Bakalım ne olacak dıgerı kendılıgınden kaybolacak mı yoksa gelısıp dıgerıne yetısebılecek mı?

Bıraz uzun oldu ama :26: paylasmak ıstedım galıba...

Merhabalar...
Baslıgı yenı goruyorum ben de dahıl olmak ısterım bu gruba...
Allah nasıp kısmet ederse ben de subat annesı olacagım...

8 aylık evlıyım, ilaç kullanıyordum, nısanda ılacı bıraktım mayıs ayında hamıle kaldım fakat kımyasal gebelıkle sonuclandı...
Son adet tarıhım 9 mayıs...
Polıkıstık overım var ve gec dollenme oluyor halıyle...
7 hazıranda kan tahlılı yaptırdım negatıf cıktı ama ben hıssedıyordum, doktorum kımyasal gebelık gecırdıgım ıcın adetımın gecıkecegını endıselenmemem gerektıgını soyledı kı zaten normalde de 35 gunde bır oluyorum ortalama...
13 hazıranda evde ıdrar testı yaptım cok sılık bır cızgı cıktı, ertesı gun bıraz daha belırgenlestı...
15 hazıranda kan testı sonucum 95 dı :emir_bebek:
18 hazıranda 328...
20 hazıranda ıse 1400 :53:

Ertesı gun hemen doktoruma kostum, ultrasona gırdım 4+3 ken kesemızı gorduk :nazar:
4 gun sonra falan lekelenme tarzında kananam oldu, korka korka doktoruma gıttım, ogun ızınlıymıs mecburen dıger doktora muayene oldum. Ben kanama oldu dıye korkudan ölürken doktor bana dondu bı yandan da ultrasona bakıyor, sen tup bebekle mı hamıle kaldın dedı :53: yoo neden dedım. Bunlar ikiz dedi :53::53: Resmen soka gırdım. Ertesı gun hemen kendı doktoruma gıttım, hemen ultrasona aldı ve o da doğruladı ıkız bunlar dıye :52:. Hem de tek yumurta ıkızı. 250 gebelıkte 1 gorulurmus :53: Yolk sac keselerınden bırını zayıf buldu doktorum. Gelısım takıbı ıcın 3 gun sonra gel dedı. Dun gıttım Rabbıme cok sukur 5+5 te kalp atısımız duyuldu :nazar: Fakat dıger bebegım gelısmemıs, bence bu devam etmez dedı doktorum, 2 hafta sonra ıcın kontrol verdı. Bakalım ne olacak dıgerı kendılıgınden kaybolacak mı yoksa gelısıp dıgerıne yetısebılecek mı?

Bıraz uzun oldu ama :26: paylasmak ıstedım galıba...

çok duygulandım cnmmm Allah inş ikisinide sağlıklı bi şekilde kucağina almayı nasip etsin:) bu arada topiğimize hoşgeldin:) burası bi sewgi yumaği,hamişler ve fındıkları herkes süper:)

KIZLAR YA asermenin cinsiyetle alakasi varmi???:28:
ben gecen hamislikte surekli,turs seyler isterdim,tursu limon agiz buzen nar,hep tuzlu seyler.ozaman kizim olucakti?
ama simdi suerkli,sirin seyler pastalar ,kremali tatlilar falan istiyorum.bu defada erkekmi olacak.?
bide degisen bir sey var gecen defa kizim olucakmis gibi hiss ederdim,simdide kiz istiyordum ve her zaman erkek cikarsa uzulurum diyordum,ama simdi bilmem neden duygularim degisti.artik kiz veya erkek olsun fark etmiyor,arada erkek olsada guzel olur diyorum.ya acaba erkekmi olucak?bu hisler nasil hisler ya.
hep kiz gibi hiss ettigim icin cinsiyeti hic merak etmiyordum,ama simdi ikili fikir ve erkeyi sevme hiss yarandi,ve merak basladi.3 hafta gecsede cinsiyeti bilsek.
BELKIDE nineler dogru soylemis,cinsiyeti asermeye gorede soylermermis.neyse.:16:

YE EKŞİYİ ÇIKAR AYŞE'Yİ, YE TATLIYI ÇIKAR HAKKIYI demişler sladi :13:

benıde eklememıssın lısteye bılgılerımıde vermıstım amaa unutmusundur heraldee eklersen sevınırım
okis tatlim eklerim ama lutfen bilgileri tekrar yazarmisin,herhalde arada kaynamis gitmis.bekliyicem.

sladıı:) bende ultrasonda kalp atışını ilk gördğmde maşallah benm oğluşuma dedim:) ağzimdan bian öle çıktı yoksa erkek kız farketmez ama sanırım anneler hissedebiliyolar önceden:) gerçi eşim ve münire en başindan beri kız diyolar ama sağlıklı sıhhatli olsunda gerisi merak i
ay ne gsel 1 tane kızın warmış bu seferde oğlun olsunda onuda tat canım,sünneti mürweti onunda bi başkadır eminim:)
ilerde ablasına göz kulak olur:) kızın kaç yaşinda canım
TATLIM sen benim hikayemi bilmiyorsun galiba.benim oglum olsa bile ablasi yokki...ben kizimi 4.5 aylik hamileyken kayb ettim,spina bifidaydi,kurtajla aldilar.ilkindede kiz istiyordum,oyuzden kizim beni birakip gittigi icin tekrar yine kiz istiyordum,bide minurede kiz diyince sevindim,ama simdi erkek hissine kapildim.yani 1 yil kiz kiz dedim durdum,simdi neden erkeye de olumlu bakiyorum,iste onu anlamadim.EH GALIBE OGLUS OLUCAK BUDEFA.:16:

• KIZLAR YA asermenin cinsiyetle alakasi varmi???:28:

selam hamişlerr... ya böyle burdan konuşmak çok hoşuma gidiyo benim ama sizleri de çok merak ediyorum. :3: aslında belki de yan yana geçtiğimiz falan da oluyodur mesela aynı şehirlerde, ya da aynı doktora falan gidip karşılaşıyoruzdur aslında. :9: ben istdayım. keşke istanbuldakilerle şöle bi buluşma fırsatımız olsa... ne kaynatırdık haa!! :21::21: :49::49::49:

Back
X