2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar kimileriniz 3 lt. su içmekten yarım litre süt içmekten bahsetmiş de ben günü 2 3 kere kusmadan atlatabilirem sevinir durumdayım. su bile zor içiyorum. nasıl 3 lt. su içebiliyorsunuz?????? suyun faydası vardır mutlaka ama tam olarak ne için gerekli ???? ben içemiyorum zaten düzgün birşey de yiyemiyorum yaaaaa .... :(

merhabalar herkese ne zamandır okuyorum yazdıklarınızı bende şubatta anne olucam inşallah 1.5 yıl bekledik...
sat 12 mayıs dün doktora gittim 2.defa ilkinde elevit verdi çok iyi bir vitamin hapıymış.
birde progestan verdi ama kullanma dedi ağrın kanaman olursa al dedi.
dün kontrole gittik kalp atışlarını duymak için.dinletmedi ilk aylrda bebek kötü etkilenir dedi sadece gösterdi kalp atışlarını.şaşırdım açıkçası...en önemlisi bebeğin boyu çok küçük geldi bana 0.41 cm.progestana başlayalım dedi ağrım kanamam olmadığı halde:( çok moralim bozuk napıcam bilmiyorum...

merhabalar herkese ne zamandır okuyorum yazdıklarınızı bende şubatta anne olucam inşallah 1.5 yıl bekledik...
sat 12 mayıs dün doktora gittim 2.defa ilkinde elevit verdi çok iyi bir vitamin hapıymış.
dün kontrole gittik kalp atışlarını duymak için.dinletmedi ilk aylrda bebek kötü etkilenir dedi sadece gösterdi kalp atışlarını.şaşırdım açıkçası...en önemlisi bebeğin boyu çok küçük geldi bana 0.41 cm.progestana başlayalım dedi ağrım kanamam olmadığı halde:( çok moralim bozuk napıcam bilmiyorum...

cnm bozma moralini herşeyde bir hayırvardır endişelenme sakın doktor öyle dediyse vardır bir bildiği hem kanaman yok bişeyin yok belki geç döllenmedir kalbinin attığını da görmüşsün e daha ne olsun sen bol bol dua et içini ferah tut bizimde dualarımız seninle :)

sürekli midesi ezilen ve acıktıkça daha fazla midesi bulanan anne adayları, atıştırmalık şöyle yararlı bişiler ne yiyorsunuz sürekli, mide bulantısından bişey hazırlayamıyorum hazır gıdalardan neler tüketiyosunuz, birde ben hiç su içemiyorum yemeklerde birkaç yudum onun dışında içersem çıkartıyorum, sürekli elimin altında tutabileceğim yiyecekler arıyorum ama abur cuburdan da tiksindim:26:

her şeyden tiksindim ben abur cubur da kalmadı
az şekerli komposto suyu içiyorum arada su yerini tutmasa da
hiçbişi yiyemiyorum üstüne akşam boş mideyle kustum öyle uyudum..

bana da mide bulantısı için zofer verdi günde bir adet bugün ilk defa içtim çok iyi geldi. ama sadece zorda kalınca içeyim diyorum. zararı olurmu acaba. bir de multivitamin decavit verdi. ama onu ben vitamin yazacakmısınız diye sorunca yazdı. kullanmasam mı acaba?

arkadaşlar kimileriniz 3 lt. su içmekten yarım litre süt içmekten bahsetmiş de ben günü 2 3 kere kusmadan atlatabilirem sevinir durumdayım. su bile zor içiyorum. nasıl 3 lt. su içebiliyorsunuz?????? suyun faydası vardır mutlaka ama tam olarak ne için gerekli ???? ben içemiyorum zaten düzgün birşey de yiyemiyorum yaaaaa .... :(

canım takılma hiç her doktor farklı söylüyor
benim doktorum kusacaksan yeme dedi
ilk 3 ay radyasyondan falan korunmak önemli senin kaynaklardan kullanıyo bebiş
3 aydan sonra yediklerin çok önemli
ama 1 litre süt hiçbir dönemde gerekmez hadi yarım litre dese neyse ki süt yerine yoğurt peynir deniliyor artık sütler güvenilir değil diye..

su içemeyen bir kendim zannediyordum ne kadar çok kişiyiz
resmen tiksindim zor geliyo 1,5 litre falan içmeye çalışıyorum zorla..
ama su kaybım yok evdeyim hep terlemiyorum da...
bebiş su içinde büyüdüğü için önemli su..özellikle sonraki aylarda su azalırsa gelişimi etkileniyor falan

yaaa kızlar hiçbir şey yiyemeyince zararı olur mu sizce? düşünmek bile zor nasıl yiyeyim ki...doğa bu dengeyi kurmuştur herhalde değil mi...

Cnm moralini bozma büyür inş, o orada ne mutludur şimdi :). Bir de progestan bana da verdi doktor ama bir kere kanamam oldu ondan. kalp atışı 6+5 den sonra genelde duyuluyor ama bu 10.hafatya kadar uzayabilir. Sadece elevit vermesi ilginç geldi. bana doktor midem bulanır diye ilk 3 ay sadece folik asit verdi. İlk üç aydan sonra ise elevit kan hapı kullanacakmışım.

canım takılma hiç her doktor farklı söylüyor
benim doktorum kusacaksan yeme dedi
ilk 3 ay radyasyondan falan korunmak önemli senin kaynaklardan kullanıyo bebiş
3 aydan sonra yediklerin çok önemli
ama 1 litre süt hiçbir dönemde gerekmez hadi yarım litre dese neyse ki süt yerine yoğurt peynir deniliyor artık sütler güvenilir değil diye..

su içemeyen bir kendim zannediyordum ne kadar çok kişiyiz
resmen tiksindim zor geliyo 1,5 litre falan içmeye çalışıyorum zorla..
ama su kaybım yok evdeyim hep terlemiyorum da...
bebiş su içinde büyüdüğü için önemli su..özellikle sonraki aylarda su azalırsa gelişimi etkileniyor falan

yaaa kızlar hiçbir şey yiyemeyince zararı olur mu sizce? düşünmek bile zor nasıl yiyeyim ki...doğa bu dengeyi kurmuştur herhalde değil mi...

yalnız değilsiniz ben de su içemiyorum en fazla 1 litre. şimdi erik hoşafını keşfettim ekşi vişne suyu gibi oluyor sıvısız kalmamak için ondan tüketiyorum. mide bulantısı yapmıyor su kadar.

sürekli midesi ezilen ve acıktıkça daha fazla midesi bulanan anne adayları, atıştırmalık şöyle yararlı bişiler ne yiyorsunuz sürekli, mide bulantısından bişey hazırlayamıyorum hazır gıdalardan neler tüketiyosunuz, birde ben hiç su içemiyorum yemeklerde birkaç yudum onun dışında içersem çıkartıyorum, sürekli elimin altında tutabileceğim yiyecekler arıyorum ama abur cuburdan da tiksindim:26:

en iyisi cubuk kraker ....

Yzdıklarınızı görünce yalnız olmadığımı anladım :)

Ben de Yeditepe Hastanesinde Cem Bey e gidiyorum. Bırakın sormadan bişi anlatmayı, soru sorduğumda bile ben sana kitapçık vermiştim orda herşey yazıyor diyor ama yazmıyor :D 1 yıldır farklı rahatsızlıklarım için de ona gidiyorum o yüzden değiştirmek istemiyorum ama bu yönünden hiç memnun değilim. Şöyle sormadan detaylı anlatacak, ilgilenecek bi doktor yok mu ya :15:

Medical Park Bahcelievler Nadide Korkut

tek bir soru bile sormana gerek kalmiyor

son adet tarihim 5 mayıs benim
ultrasona girdiğimde dr um 6 haftalık dedi
detayına baktıgımda 6+2 yazıyordu ama ben ultrasona gireli 2 hafta olacak neredeyse
boyuda 5,5 mm
bilemiyorum 13 mm olanıda okudum 3 mm olanıda ama ters bir durum olsa drumuz söylerdi diyede düşünüyorum

slm semi benim de ilk ultrasonum 6+2 de yapildi embriyo, hesaplanan tarihi ile tam uyumlu dendi bu haftada olmasi gereken normal boyutlar 5-7 mm arasi denildi ve benim melegimde 5.57 mm di yani seninle ayni canim her sey normal telas edicek bisey yok gonlunu ferah tut sen :)))

slm kızlar
bende gebeliğimi yeni öğrendim ilk bebişim olcak inş. adet düzensizliğim ve ara kanamalarım olduğu için şu an net sat tam belli değil ama şubat annesi olucam sanırım tam belli olunca tarihi söylicem inş. hamişlik boyunca sadece güzel şeyler yaşamak dileğiyleee :8:

slm kızlar
bende gebeliğimi yeni öğrendim ilk bebişim olcak inş. adet düzensizliğim ve ara kanamalarım olduğu için şu an net sat tam belli değil ama şubat annesi olucam sanırım tam belli olunca tarihi söylicem inş. hamişlik boyunca sadece güzel şeyler yaşamak dileğiyleee :8:

hoşgeldin cnm allah sağlıkla kucağımıza lamayı nasip eder inşallah

slm annişler bebişler nasıl,
ben elimi karnımın alt kısmına koyduğumda
sanki bi sertleşme oluşmuş gibi hissediyorum
acaba bu psikolojik mi yoksa kesem büyüdğü için
sertleşme normal mi
bebişim yaklaşık 2cm nasıl da büyümüş teyzeleri :)

merhaba kızlar
dün ilk kan tahlili sonuçlarımızı aldık
ALlah'a çok şükür her şey normal
bir dahaki kontrolümüz 19 temmuz
Allahım o güne sağlıkla erişmeyi nasip etsin
Bu arada kandiliniz mübarek olsun

4+5 te ilk kontrole gittiğimizde kesemiz7.7 mm idi
ama dikkat kese diyorum
7+2 de kalp atışı için gittiğimizde kesenin boyu değil içindeki bebeğin boyu veriliyor
ve benım o zaman 1.15 cm idi yani11.5 mm

6.haftada 13mm yazan arkadaş kesenin ölçüsü demiş
yanlış mı yorumluyorum
o nedenle strese girmeyin arkadaşlar

Kızlar Merhaba,

10 Gündür tatilde olduğumdan hiç girememiştim foruma, biriken sayfaların hepsini de okuyamadım :) ben bugün deliricem, şampuan duş jeli ve çatlak kremi araştırması yapıyorum sabahtan beri hamilelik için uygun olan fakat bi türlü bulamadım :( Üstüne üstlük nette bunların haricinde temizlik deterjanları diş macunu deodorant gibi ürünlerin de hamilelere özel seçilmesi gerektiği, normalde kullandıklarımızın özellikle ilk 3 ayda zararlı olduğunu okudum iyice moralim bozuldu ben bugüne kadar bunlara dikkat etmedim :(

Aranızda hamile kaldıktan sonra özel ürünler alan, kullanan var mı?

canım çatlak kremini ben de sordu doktoruma daha çok erken dedi
yağlı krem tarzı her şey kullanabilrisin dedi
vazelin de dahıl
ya da bebe yağı al karın ve göğüs altı bölgene sür dedi
ama deodorant konusunda bir şey diyemeyeceğim
ama bu kadar da takılırsak hastalıklı oluruz yaaaa
bence deodorantkonusunu çok takma

Back
X