2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar hamileliğin başında genel kan ve idrar testi yaptırdınız mı. benden şimdiye kadar böyle test istemediler.2 kere doktora gittim 2 ayda 2 side farklı doktordu acaba ondan arada kaynadı mı? sizce öenmli bir ayrıntı mı?

kızlar hamileliğin başında genel kan ve idrar testi yaptırdınız mı. benden şimdiye kadar böyle test istemediler.2 kere doktora gittim 2 ayda 2 side farklı doktordu acaba ondan arada kaynadı mı? sizce öenmli bir ayrıntı mı?

ben yaptırdım genelde herkes de yaptırıyor canım
her şeye bakılıyor
toksoplazma rubella hepatit açlık şekeri karaciğer fonsiyonları şu bu..
doktora söylersen o direk yazar zaten hepsini..

canım ben 5 haftalıktan itibaren özel bi hastaneye herhafta giderek bebişimi görüyorum..henüz tahlil istemediler..11 ile 14.haftalar arası ense ölçümü yapılacak..sanırım o zaman isterler...ama sağlık ocağına iğne vurdurmaya gittiğimde tahlil yaptılar.kayıt altına aldılar..sonuçlarımı bana verip doktoruna gösterebilirsin dediler..ben de götürdüm gösterdim dr sadece baktı güzel dedi o kadar..yani senin durum normal..sıkıntı yok yanii..

ben buraya dün geldim öncesinde neler oldu bilmiyorum anladığım kadarıyla hoş olmayan konuşmalar olmuş o nedenle bilmek de istemiyorum ama arkadaşlar istediğinize cevap yazıp istediğinize yazmayın içinizden allah herkese iyilikler versin deyip geçin ama lütfen terkedip gitmeyin ben daha sizi yeni buldum yahu...

canım kan derken en başta hamileligi ogrenmek için yapılan kan testiyse onu mecbur yaptırmak zorunda degilsin eger ultrasonda bebegin kesesi yada kalp atısı duyulduya ama eger dedigin kan tahlili ve idrar gebeligin 8.haftasında olansa onu yaptırmalısın benden doktor 8.haftada istedi troit hemogram felan idrarda iltihap varmı gibi tahliller ben kanları saglık ocagında bedava yaptırdım idrarrı hastanede parayla yaptrdım eger yaptrcsaksan kanları saglık ocagında yaptır ucretsiz

neyse gitmeden söleyim bebeğin kalp atışını dinleme cihazı ünlü bir markada var benim üst komşum almış 100 tl ye:27: e bebek firmasından...
yalnız onla dinlerken bebek rahatsız oluyormuş sıcaklık hissettiği için hareketlenmesini artırıyormuş o yuzden devamlı dinlenmesi ii değilmiş...bilgin olsun..

Aa canım bilmiyodum markası neymiş acaba ben ondan almayayım

rahatsız olmayandan alayım :)):1:

canım kan derken en başta hamileligi ogrenmek için yapılan kan testiyse onu mecbur yaptırmak zorunda degilsin eger ultrasonda bebegin kesesi yada kalp atısı duyulduya ama eger dedigin kan tahlili ve idrar gebeligin 8.haftasında olansa onu yaptırmalısın benden doktor 8.haftada istedi troit hemogram felan idrarda iltihap varmı gibi tahliller ben kanları saglık ocagında bedava yaptırdım idrarrı hastanede parayla yaptrdım eger yaptrcsaksan kanları saglık ocagında yaptır ucretsiz

Ewet b i suru tahlil istiyorlar en basta.hemogram tsh idrar antihiv hepatit vs vs.ben de saflık Ocağı'na gidip yaptırdım.bizim saglık o ağı saglık grup Başkanlığı'ya beraber.o yüzden baya kapsamlı.hepsini yaptılar ücretsiz.hastanede 300 tl fiyat cikarmislardi.

yani arkadaşlar bencede kusura bakmayın ama bu yaşananlardan haberim yoktu. bencede topiğin cılkı çıkmış.iç bulantısı şeyler bunlar bence. bu paylaşımları okudukça sakinliğim gidiyor ve geriliyorum. hani derler ya, hiç kimse k.bakmasın açıkça yazıcam. nerde çokluk,orda bokluk.. aynen öyle olmuş durumda. seviyeli topik diye burdaydım ama,seviye çoktan gitmiş...sevgili, değerli hamiş arkadaşlarıma , sağlıklı doğumlar dilerim. hoşçakalın.

evet arkadaşım bu kadar hamileye ve bebeğe

[QUOTE=sevdalinka

nerde çokluk,orda bokluk.. aynen öyle olmuş durumda

diyosan senin zaten burada olmaman lazım çok ayıp etmişsin sadece 1 kişi yüzünden bu kadar insanın hakkına girmişsin

Şahsen ben kendi adıma gayet seviyeli arkadaşlıklarda edindim seviyeli sohbetlerde yaptım TAMAMEN BİLİNÇLE alakalı

senin kimseyi bu şekilde nerde çokluk orda b...luk diye karalaman çok çirkin olmuş o yüzden topicten ayrılman isabet olmuş yazdığın şeyde gerçekten seviye yok .

allah akıl fıkır versın..
hepınıze ıyı saglıklı hamılelık dılıyorum arkadaşalar.boşuna canınızı sıkmayın
kımın ne oldugu ortaya cıktı işte

merak etme cnm zaten senden ister muhtemelen birdahaki kontrolde benden daha yeni istemişlerdi

Topigi terk eden arkadaslara da sunu söylemek isterim karışıklık çıkarmak isteyenleri görmezden gelmek en iyi yöntemdir bence.yani siz gidince zaten amacına ulaşmış oluyo.terk etmek çözüm diil 9ay boyunca öğreneceğimiz paylaşacağımız çok seyler olacak.benim eski Nisan anneleri grubundan çok güzel dostluklarım var.eminim burda da bı suru insan dost olup görüşecektir. O yüzden bı kisinin fitneligiyle dağılmayın bence

benim kızım 2008 doğumlu
hamilelikten beri görüştüğümüz arkadaşlarımız var
birimizin eşi özel kimsenin üye olamadığı ve okuyamadığı bir forum açtı hatta
öyle dostluk oluştu ki kaç yıldır kalmalı ailecek görüşmeler buluşmalar yardımlaşmalar aile gibi olduk
bu bebeğimi herkesten önce onlar öğrendiler

umarım burda da çok güzel paylaşımlar yapacağız
eski sayfamızda da pürüzler çıkmıştı elene elene gerçek ortam oluştu..

ben yaptırdım genelde herkes de yaptırıyor canım
her şeye bakılıyor
toksoplazma rubella hepatit açlık şekeri karaciğer fonsiyonları şu bu..
doktora söylersen o direk yazar zaten hepsini..

canım ben 5 haftalıktan itibaren özel bi hastaneye herhafta giderek bebişimi görüyorum..henüz tahlil istemediler..11 ile 14.haftalar arası ense ölçümü yapılacak..sanırım o zaman isterler...ama sağlık ocağına iğne vurdurmaya gittiğimde tahlil yaptılar.kayıt altına aldılar..sonuçlarımı bana verip doktoruna gösterebilirsin dediler..ben de götürdüm gösterdim dr sadece baktı güzel dedi o kadar..yani senin durum normal..sıkıntı yok yanii..

Ewet b i suru tahlil istiyorlar en basta.hemogram tsh idrar antihiv hepatit vs vs.ben de saflık Ocağı'na gidip yaptırdım.bizim saglık o ağı saglık grup Başkanlığı'ya beraber.o yüzden baya kapsamlı.hepsini yaptılar ücretsiz.hastanede 300 tl fiyat cikarmislardi.

özeller gerçekten çok pahalı. o zmana önce sağlık ocağına gideyim yaptırayım testleri.doktora gittiğimde gösteririm.siz doktorunuzu seçerken önce neye dikkat ettiniz? tatlı dil? bilgi? yaş? hastane? fiyat? ben şu an kendimi iyi hissedeyim yanında yeter diye düşünüyorum bazıları çok sessiz oluyor zaten bişe bilmiyoruz bide doktor konuşmazsa geriliyorum. yanlış mı karar veriyorum bilmiyorum.

benim kızım 2008 doğumlu
hamilelikten beri görüştüğümüz arkadaşlarımız var
birimizin eşi özel kimsenin üye olamadığı ve okuyamadığı bir forum açtı hatta
öyle dostluk oluştu ki kaç yıldır kalmalı ailecek görüşmeler buluşmalar yardımlaşmalar aile gibi olduk
bu bebeğimi herkesten önce onlar öğrendiler

umarım burda da çok güzel paylaşımlar yapacağız
eski sayfamızda da pürüzler çıkmıştı elene elene gerçek ortam oluştu..

benim oğlum da 2008 doğumlu ezel.hangi ay..2008 haziran annelerini takip ediyordum ben de..hala devam eden arkadaşlıklarımız var bizim de

özeller gerçekten çok pahalı. o zmana önce sağlık ocağına gideyim yaptırayım testleri.doktora gittiğimde gösteririm.siz doktorunuzu seçerken önce neye dikkat ettiniz? tatlı dil? bilgi? yaş? hastane? fiyat? ben şu an kendimi iyi hissedeyim yanında yeter diye düşünüyorum bazıları çok sessiz oluyor zaten bişe bilmiyoruz bide doktor konuşmazsa geriliyorum. yanlış mı karar veriyorum bilmiyorum.

Ben kendi adıma önce hastaneye karar verdim.sonra hastanedeki doktorların arasından doktorumu sectim.digerlerine de gittim ama iste bı farklılık oluyo.daha fazla mı bilgili? Bilemem.daha mı ii üniden mezun? Sanmam. Ama bı farklılık hissediyorsun ki seciyorsun.fazla ilgi benim icin kriter degildi mesela.bi tanesi asırı ilgiliydi çok TATLI diliydi ama sevemedim iste. Benim icin bı de çok pimpirikli olmaması da önemliydi.sonucta kendimizin isteklerine gore en iyisini bulmaya çalışıyoruz

canım tabiki oncelikle tecrube ararım buda genelde yaşta oluyor ama guleryuzde bi okadar onemli cunku ister istemez soru soruyosun ve bazıları mahalersf bön bön insanın suratına bakıyo insan istiyorki pozitif olsun ben doktorlardan yana cok şanslıydım hep komedi doktorlara denk geldim ilk gebeligimde al bunu muhtara gotur yazdır :) sennki amuda kalkmış :) senn kız güneşleniyo kapkara çıkarsa şaşırma gibi yani ultrasona bakarken sanki kotu bişey soyleyecek gibi ciddi ciddi bakmazdı eglenirdi şimdi ona gidemyorum o biraz pahalıydı sadece bu ayın sonunda ikili test için gidicem yani boyle doktora can kurban

Canım çok geçmiş anladığım kadarıyla geçmiş zaten nurtopu gibi bir bebğin olmuş hatta ikincide yolda... ne güzel Allah tamamına erdirsin oğlunada uzun ömür güzel baht versin rabbim... Ay bu hormonlar mı böyle vesveseli yapıyor anlamadım ki oysaki veren Allah... koruyanda Allah bizim hiçbir fonksiyonumuz yok ki bizler sadece bu emanetin taşıyıcılarıyız.. Ama anneyizde rabbim yardımcımız olsun...

amin canım, Allah korusun bebeklerimizi , yüreğini ferah tut sen :)

Back
X