• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bende dahil herkes aç karna gittik sana neden öyle demişler ki:26::26:amma karışık bu işş:37:

Ah bir bilsem:-( burayı okumasam yaptırırdim kesin. Yanımda nakit yok deyip kaçtım hastaneden:-D pazartesi aç giderim bende herkese aç yapıldığına göre vardır bir hikmet:-/ kistten kurtulduk şükür şimdide suyu fazla dedi hiç kafam rahat durmasın:-( tövbe tövbe

Ah bir bilsem:-( burayı okumasam yaptırırdim kesin. Yanımda nakit yok deyip kaçtım hastaneden:-D pazartesi aç giderim bende herkese aç yapıldığına göre vardır bir hikmet:-/ kistten kurtulduk şükür şimdide suyu fazla dedi hiç kafam rahat durmasın:-( tövbe tövbe

kredi kartı geçer die seni alıkoymamışlar Allahtan :60::60:

herkes pazartesi gidecek şeker diyetine gel pazartesi gel olsunda bitsin artık beklemekde sıkıyor:27:aç karna git bence birde ben istedikleri glikozu hazır aldım iyikide almışım hemşire kimin elinde hazır karışım varsa öne gelsin dedi:9:5 kişiyi atlayıp içeri girmiş oldum:9:sizlerden istedilerse hazır karışım alın hemde limonlu oluyor onlar:9::9:hiç zorlanmadan içtim valla:37:
geçmiş olsun canım sana da başka sıkıntımız olmasın inş.:nazar::nazar:

kredi kartı geçer die seni alıkoymamışlar Allahtan :60::60:

herkes pazartesi gidecek şeker diyetine gel pazartesi gel olsunda bitsin artık beklemekde sıkıyor:27:aç karna git bence birde ben istedikleri glikozu hazır aldım iyikide almışım hemşire kimin elinde hazır karışım varsa öne gelsin dedi:9:5 kişiyi atlayıp içeri girmiş oldum:9:sizlerden istedilerse hazır karışım alın hemde limonlu oluyor onlar:9::9:hiç zorlanmadan içtim valla:37:
geçmiş olsun canım sana da başka sıkıntımız olmasın inş.:nazar::nazar:

Kredi kartınıda dediler limit yok dedim:-D kızımda gittiğim hastane o zamanda yaptırmıştim oradan veriyorlar hazır alsam kabul etmezler belki:-/ hiç hatırlamiyorum o zaman açmi yapıldı tokmu ama midem bulanmişti onu hatırlıyorum evim hastaneye çok yakın eve gelirim yine birde idrar tahlili istedi. Canım sağol allahım herkesin evladını korusun evlat bambaşka birşey;-( bugün ultrasonda görünce sarılıp içime sokasim geldi:-D ama zaten içimde:-))))

kızlar :(((( eşimin yakalama kararı çıkmış pazartesi gidip teslim olacak... :((( ertelememişler cezayı..... offfff.....

canım allah sabır versin en kısa sürede herşey yoluna girer umarım.

dişimmmmm ağrıyooo. diş etlerim kıpkırmızı oldu. doktordan randevu aldım ama salı gününe moralim çok bozuldu bebişimi üzüyorum diye. ne güzel bugün ciciler almaya gidecektik ona ama ben yattım uyudum bi de parol içmek zorunda kaldım. ağrıdıkça bebişim huzursuz olacağına ilaç içeyim dedim. artık ne yapacağımı şaşırdım

Geçen hafta dr randevumda kan sonucum 50 gr da 149 çıktı bugün eczanede ölçtürdüm yine tok karnına ve tatlı yedikten sonra 134 çıktı iyi sayılır herhalde tansiyonda 11/7 buda iyi bence
sizlere dr larınız haftada bir şker ölçümü önerdi mi?

yaaaa dr kendımı yolluyo bu dıyetısyenee yoksa kendı ısteğinizlemı gıdıyonuzz mecbur bırakmıyo sanırım bende pzt gıtcemm ıns sınırda cıkmazz uğrasamam ben dıyetısen falann sankı ne yıyozz can bucekıyo iştee:))napalımyaniii.neler öğrendınn anlat bakalımm
Dr yonlendiriyo kafana gore gidim gitmiyim olmuyo cnm. Aynen can bu cekiyo tatlim amma eger umursamazsan evladinin sagligi olumsuz etkileniyo. İki parca cikolata icin ona bunu yapmak istemezsin heralde..:50: yoksa hem cok iri dogar hem de ileriki hayatinda obez olur. Hele de ailede yatkinlik varsa. O yuzden ben hemen diyetisyene randevumu aldim. Cok uzuluyorum tatli yiyemicem diye, ustelik kizim olmasina ragmen cok da canim cekiyor ama dayanicam 3 ay. Hem bebisim icin hem de kendim cunku hamilelikten sonra kalma ihtimali de varmis. Aseriyrm diye hayatim boyu kendimi seker hastasi yapamam.:20:
Bana doktor şeker yüklemesini 50lik yazmış pazartesi yaptırcam aç tok farketmez dediler. Acaba açmi gitsem tokum dedim bugün onlarda farketmez deyince yaptırmadim bisize sorup pazartesi yaptırayim dedim. Birde kağan kocatepenin sayfasında okudum annede şeker olursa bebek iri olurmuş. Benimkide şimdiden 1kg olmuş. Bebeğin suyuda biraz fazlaymiş doktor şeker vardır kesin dedi.
Canim aslinda fark etmiyor. Ben de nolur nolmaz ac gittim. Hemsire ac da olceriz daha guvenilir olur dedi. Aclik sınırinin ustunde cikinca test icin elverisli olunmuyomus. Benim yuksek cikti mesela ama aclik degeri normaldi o yuzden sonuctan suphe etmedik.:40:
banada 27. haftamı doldurduğum güne randevu verdi dr um şeker yüklemesini de o zaman yapacakmış geç değildir dimi :44:
Gec degil tatlim ama ben yine de o zamana kadar seker tuketimini kıs derim. 24. Haftadan itibaren salinan bi hormon var hpll diye. O bozuyor insulin metabolizmasini. Sen de sekerle yuklenme iyice.;) hele bayramdaaaaaaa:20:
Kredi kartınıda dediler limit yok dedim:-D kızımda gittiğim hastane o zamanda yaptırmıştim oradan veriyorlar hazır alsam kabul etmezler belki:-/ hiç hatırlamiyorum o zaman açmi yapıldı tokmu ama midem bulanmişti onu hatırlıyorum evim hastaneye çok yakın eve gelirim yine birde idrar tahlili istedi. Canım sağol allahım herkesin evladını korusun evlat bambaşka birşey;-( bugün ultrasonda görünce sarılıp içime sokasim geldi:-D ama zaten içimde:-))))
Tahlil suresince hastaneden ayrilmaaaaa!!!!! Fenalasirsan gozetim altinda olman lazim. Ne olacagini bilemezsin. Bana koridor disina cikmayi bile men ettiler. Devlet hastanesinde de. Oyle goruyodum.

dişimmmmm ağrıyooo. diş etlerim kıpkırmızı oldu. doktordan randevu aldım ama salı gününe moralim çok bozuldu bebişimi üzüyorum diye. ne güzel bugün ciciler almaya gidecektik ona ama ben yattım uyudum bi de parol içmek zorunda kaldım. ağrıdıkça bebişim huzursuz olacağına ilaç içeyim dedim. artık ne yapacağımı şaşırdım
Dogru olani yapmissin icmekle. Hamilelik gingivitisi denen dis eti hastaligi var cnm dis etleri kizarip kiste donusuyor. Aman dikkat hemen tedavi olman gerekebilir ihmal etme.
İyi akşamlar herkeze, ya benim bu bir haftadır burnum kanıyor nedendir acaba?
benim kaniyo. Druna haber ver. Cok kanaman varsa demir ilacini arttirabilir.

yaaaa dr kendımı yolluyo bu dıyetısyenee yoksa kendı ısteğinizlemı gıdıyonuzz mecbur bırakmıyo sanırım bende pzt gıtcemm ıns sınırda cıkmazz uğrasamam ben dıyetısen falann sankı ne yıyozz can bucekıyo iştee:))napalımyaniii.neler öğrendınn anlat bakalımm
Dr yonlendiriyo kafana gore gidim gitmiyim olmuyo cnm. Aynen can bu cekiyo tatlim amma eger umursamazsan evladinin sagligi olumsuz etkileniyo. İki parca cikolata icin ona bunu yapmak istemezsin heralde..:50: yoksa hem cok iri dogar hem de ileriki hayatinda obez olur. Hele de ailede yatkinlik varsa. O yuzden ben hemen diyetisyene randevumu aldim. Cok uzuluyorum tatli yiyemicem diye, ustelik kizim olmasina ragmen cok da canim cekiyor ama dayanicam 3 ay. Hem bebisim icin hem de kendim cunku hamilelikten sonra kalma ihtimali de varmis. Aseriyrm diye hayatim boyu kendimi seker hastasi yapamam.:20:
Bana doktor şeker yüklemesini 50lik yazmış pazartesi yaptırcam aç tok farketmez dediler. Acaba açmi gitsem tokum dedim bugün onlarda farketmez deyince yaptırmadim bisize sorup pazartesi yaptırayim dedim. Birde kağan kocatepenin sayfasında okudum annede şeker olursa bebek iri olurmuş. Benimkide şimdiden 1kg olmuş. Bebeğin suyuda biraz fazlaymiş doktor şeker vardır kesin dedi.
Canim aslinda fark etmiyor. Ben de nolur nolmaz ac gittim. Hemsire ac da olceriz daha guvenilir olur dedi. Aclik sınırinin ustunde cikinca test icin elverisli olunmuyomus. Benim yuksek cikti mesela ama aclik degeri normaldi o yuzden sonuctan suphe etmedik.:40:
banada 27. haftamı doldurduğum güne randevu verdi dr um şeker yüklemesini de o zaman yapacakmış geç değildir dimi :44:
Gec degil tatlim ama ben yine de o zamana kadar seker tuketimini kıs derim. 24. Haftadan itibaren salinan bi hormon var hpll diye. O bozuyor insulin metabolizmasini. Sen de sekerle yuklenme iyice.;) hele bayramdaaaaaaa:20:
Tahlil suresince hastaneden ayrilmaaaaa!!!!! Fenalasirsan gozetim altinda olman lazim. Ne olacagini bilemezsin. Bana koridor disina cikmayi bile men ettiler. Devlet hastanesinde de. Oyle goruyodum.

Dogru olani yapmissin icmekle. Hamilelik gingivitisi denen dis eti hastaligi var cnm dis etleri kizarip kiste donusuyor. Aman dikkat hemen tedavi olman gerekebilir ihmal etme.
İyi akşamlar herkeze, ya benim bu bir haftadır burnum kanıyor nedendir acaba?
benim kaniyo. Druna haber ver. Cok kanaman varsa demir ilacini arttirabilir.

Seminerle ilgili bilgileri yrn musait bi zmnda paylascam insallah:9:Hadiyin iyi geceler

Kızlar doktordan geldim çok şükür bebeğimin beynindeki kist kaybolmuş. Zaten 24. Haftada kaybolur demişti çok sevindim. Bugünde renkli ultrasona girdim çünkü geçende bebeğim yüzünü göstermemisti bugün resim aldım 2tane çok tatlı yaa:-) Meltemcim bebeğimin kilosu 961gram boyu 35cm bugün 24+1günlügüm. Ama ultrasonda 26+2günlük çıktı. He bebeğin suyu biraz fazlaymiş muhtemelen sende şeker çıkacak dedi. Pazartesi şeker yüklemesi yaptırcam.
ekledım canım bakın tatılde bıle sızler ıcın calısıyorum:DD:D:D
İstanbul yolcusu kalmasıınnn..
istanbul 1 -2 :9::9:
Maşşallaaah rüzgara kocaman olmuuşş.şeker sonuçlarında inşallah iyi çıkar .yollarda hasta olma sakın kendine ve rüzgara dikkat et canım:34::34:
evet danacık bugun normal usgye gırdım3-4 d usg degıldı anam bı gozunu kapamış dıgerını acmış nası bakıyodu göz bebegını bıle gorduk tırstım ben o ne dıye:)

Teşekkürler meltemcim eline sağlık. Birsy haklısın canım hastanede durmam daha iyi 1saat nedir ablamla gidicem zaten 2 dedikodu yapsak on dakika gibi gelir:-)))))

günaydın canım şeker yüklemesine aç git tok gidersen dahada yüksek cıkar bebişin inşallah sağlıklı doğar canını sıktıkca onun nekadar etkilendiğini düşün:9:

gunaydın kızlar bu haftasonu oluyrum yorgunluktann arkadasın dugunu var dun kınaydı bugunde dugun oyuzden takıp edemedım sızı su tempoyu atlatım bakıcam kımlerde ne var ne yok ben dun 100 mglık seker yuklemesı yaptrdım ama ve sonuc ıyı cıktı cok sukur cok sevndmm yememek oldryodu benı cunku neyse ben kacarrr uykum var kuafre gtmem lazım dugune gtmem lazımm offf su bayram tatılı gelsn bır an oncee....

günaydn hnmlar dün dr.a gittim ayrıntılıya girdim çok şükür bir terslik görmedi dr. 550gr. olmuş kuzucum yan yatıyodu renklide yüzünü göstermedi baştan sonra yan poz verdi ama renkli çok belirgin değil ya renksiz daha iyiydi sankim:) öbür ay şeker yüklemesi yapılacak azcık tırsıyorm onuda atlatırsam önemli bişi kalmıyo değilmi doğum ücretini sordm brz pahalı geldi üstelik zamsız allah hepimize yardım etsin sağlıkla bu işi sonlandırmayı nasip etsin inşallah (amin)

günaydın herkese iyi pazarlar :3::3::3:

benim tatlıyla aram hiçbir zaman iyi olmadı canım hamileliğimde de aynı :34:

gunaydınlar. bayrama da 3 gün kaldı. dinlenecez insallah. calisanlar icin guzel bir tatil olacak. bayramda tatli az yemeye calisicam ben. cok yersem sekerim cikar dimi. bayramdan sonra seker yuklemem var. seker cikarsa ve dusmezse bebeğe nasil bir zarari olur. bir arkadas obez olur demiş. baska zararlari var mi merak ediyorum.

günaydın kızlarrrrrr
yeni gündem konumuz şeker sanırım dimi:))

benim kızımda 50lik de 100lük de sınırda çıkmıştı..ben sanki şeker hastası gibi sıkı diyet yapmıştım
ama fazla kilo alamadığım için diyetisyene göndermemişti doktorum zayıflamayım diye..

aslında şeker korkulacak bişi değil kızlar hiç sıkmayın canınızı...her hamilenin beslenmesi gerektiği gibi besleniyorsunuz sadece
3 saatte bir yiyordum ben. 3 ana öğün 3 ara öğün...dışarda bile olsam ara öğün saatim geldiyse çıkarım meyvemi vs yiyordum
meyve yararlıdır diyip 3-5 tane yemiyorsun mesela..meyvesine göre 1 ya da 2 porsiyon yiyorsun.
beyaz un yasak kepek ekmeği vs yiyorsun..şeker pirinç yasak..bulgur pilavı yiyorsun

zaten hamurişi şeker beyaz un bebeğe gram faydası olmayan fos fos şişiren şeyler
şeker çıkmasa da uzak durmalıyız onlardan 24. haftadan sonra hele ki..

şeker diyetim sayesinde ben 9 kilo almıştım kızım 3630 gr doğmuştu ve gelişimi süperdi tabi ki..
çünkü almam gerekn her şeyi alıp gereksiz her şeyden ve aburcuburdan uzak durmuştum

Back
X