• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ben geldimm...yarın dr kontrolümüz var. çok merak ediyorum. yavrum nasıl, gelişimi nasıl, suyu artmış mı hala az mı???çok dua edin bize fıstık teyzeleri. şeker yüklemem 26. haftada olucak. hava serinledi hala bütün gece ağzım kuruyor, terliyorum. tatlı en baştan beri yemiyorum. hiç aram yok. çaya bile bal koyuyorum. iştahım yok zaten dr da bebek iyi beslenemiyor zayıf demişti:( öğlen de çarpıntım oluyor. 120 ye kadar çıkıyor. sağlıkla yavrularımızı kucağımıza alırsak inş süper olucak:)

az önceki dediğime ne dersiniz kızlar diyet listesi hakkındaki:27:

valla canım bak şimdi ben benim diyetisyenden çıktım kapıda benim gibi bekleyen 2 tane daha hamiş vardı size ne verdi dedim baktım hemen hemen aynıları ama sen bilirsin gene
ben en son gittiğimde dedim zaten bir daha gelmeyeceğim diyetisyene diye çünkü bende hemen hemen böyle besleniyordum benim için değişen birşey olmadı yani diyetisyen bozuldu biraz ama salla

valla canım bak şimdi ben benim diyetisyenden çıktım kapıda benim gibi bekleyen 2 tane daha hamiş vardı size ne verdi dedim baktım hemen hemen aynıları ama sen bilirsin gene
ben en son gittiğimde dedim zaten bir daha gelmeyeceğim diyetisyene diye çünkü bende hemen hemen böyle besleniyordum benim için değişen birşey olmadı yani diyetisyen bozuldu biraz ama salla

tamam ozaman ya bende gitmem..ben hamile olmadan önce diyetisyene gitmiştim aşağı yukarı böle bir liste vermişlerdi saten:27:birde ben bayram dönüşü şehir dışındayım gelmicem 20 gun buralara ben senin diyeti uygularım:9:

Amaniiin..!! Hayatım boynca ben bu diyetleri yaptım bişiyciklere yaramadı hala tombiş mombişim...
Şeker heç çıkmadı ama çıkabilir..! Bu sözde Trafik uyarısı levhası gibim oldu beya..hahahahaa:52:
Kızlar kolay gelsin walla bu listeleri görünce şekerim olmasada çıkı çıkı veriyo benim yaaaa:27::27:

Günde 2 litre su
Uyanınca : 1-2 bardak oda sıcaklığında su
Kahvaltı ( 08:30 ) : 1 kibrit kutusu kadar yarım yağlı beyaz peynir
Domates salatalık yeşil biber ( 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı )
5 tane zeytin
Hergün 1 tane haşlanmış yumurta
2 ince dilim tam buğday ekmeği yada çavdar ekmeği
1 su bardağı yarım yağlı süt ( şekersiz )

Ara ( 11:30 ) : 1 porsiyon meyve ( 100 gr )
3 tane ceviz içi 2 yemek kaşığı yoğurt

Öğle ( 13:00 ) : 1 kepçe çorba
3 köfte kadar ızgara et-tavuk-balık veya et - tavuk sote
( 100 gr 9-10 tane kuşbaşı et )
Bol salata ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı )
1 bardak ayran veya cacık
2 ince dilim tam buğday ekmeği yada çavdar ekmeği

Ara ( 16:30 ) : 1 porsiyon meyve
3 tane kepekli uzun grisini 3 yemek kaşığı yoğurt

Akşam ( 20:30 ) : 8 – 9 yemek kaşığı etli-kıymalı sebze yemeği veya kuru baklagil yemeği ( nohut-yeşil mercimek içinde en az şeker olan baklagil )
1 kase yoğurt
2 ince dilim tam buğday ekmeği
Bol salata ( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı )

Gece ( 23 :00 ) : 1 porsiyon meyve ( 100 gr )
1 su bardağı süt 2 tane kepekli grisini

Son düzenleme:
Amaniiin..!! Hayatım boynca ben bu diyetleri yaptım bişiyciklere yaramadı hala tombiş mombişim...
Şeker heç çıkmadı ama çıkabilir..! Bu sözde Trafik uyarısı levhası gibim oldu beya..hahahahaa:52:
Kızlar kolay gelsin walla bu listeleri görünce şekerim olmasada çıkı çıkı veriyo benim yaaaa:27::27:

zaaaa kuzu valla bende öyleyimmmmm tombiş tombişşşşş

birde kadın doğumcuma göründüm bugun boşluktan faydalanıp:9::9:ben ilk defa bebeği bu kadar detaylı gördüm kendi doktorum olunca ultrasonla baktığı an hanfendi parmağını emiyorduuuuuuuu:53::53::53:sokup sokup çıkarıyordu ya inanamadımmm Rabbim dedimm o kadar duygulandım ki anlatamam:5:birde doktorum bu aynı babasına benziyor demez mi:9::9:çıkınca eşime söledim bir seviniyor bir seviniyor durup durup hımmm şimdi kız sana benzemiyor ha diyor:9::9::9:bende diorum huyu benim gibi olsun aman sana benzemesin:27::27::27:sinirlidirde kendisi:9::9::9:birde diorum ki oğlum da bana benzer:27::27::27::9::9::9::9::9:

İveet...KIZ babişe OĞLAN annişe benzermiş...!..Şımarıyolar demi hemen iyi demişin kız..:52:
Maşallah kuzucukuna canım...

Allah seni ne etmesin emi deli kız dalga geçme kendinle bende 87 oldum :5:bakalım 100 olurum herhalde he ne dersin bacımmm

CIKS..bence olmazsın bacım!!!...ama ben herhalde 110 u bulurum diyom kociş 120 diyo yok mu arttıran hahahaha:52::52:
Bebiş zati 573 gr..hade 2,5 kg almışım 5,5 ayda iyi gibim ...bakam sonra nolcek :27:

Bu arada benim kocişde 3 kg almış benle beraber AHA..! Yoksam oda benle doğuracak mı ???

Son düzenleme:
CIKS..bence olmazsın bacım!!!...ama ben herhalde 110 u bulurum diyom kociş 120 diyo yok mu arttıran hahahaha:52::52:
Bebiş zati 573 gr..hade 2,5 kg almışım 5,5 ayda iyi gibim ...bakam sonra nolcek :27:

kuzum 110 u geçmezsin sen ben sana diyimmmm anammm maş. kuzuma kocaman olmuşşş yerim yerim ben onuuu yer sonra tabii bebek gelip kilolar tamamen gitcek gelmemek üzre tezi çürüteceğiz öyle hayal et doğum yapan bayanlar genelde kilo alır ya biz çıta gibi kalacağız :1::1::1::1:

kuzum 110 u geçmezsin sen ben sana diyimmmm anammm maş. kuzuma kocaman olmuşşş yerim yerim ben onuuu yer sonra tabii bebek gelip kilolar tamamen gitcek gelmemek üzre tezi çürüteceğiz öyle hayal et doğum yapan bayanlar genelde kilo alır ya biz çıta gibi kalacağız :1::1::1::1:

Ayneeen..!!!!:1::1:
Vercez o kiloları yok öle yerleşmek..Bebiş yutcek bütün mamişleri..bizde olcez Bebek gibim Ohh...
Çatlasın bizim kocişler hahahah:52::52:

ben geldim kızlaaaar birazcık geç oldu ama 11den beri elektriklerimiz kesikti daha yarım saat oldu geleli ancak işte :1: kızçem baya hareketliydi tüm haftasonu babasına da tekmeyi geçirdi eşim şok oldu ne kadar hızlı vurdu diye :9: kıpır kıpır içerde yavrum...kilo muhabbetine girmeyelim çok rica ediciğim zira konuştukça karnım acıkıyo :9:

ben geldim kızlaaaar birazcık geç oldu ama 11den beri elektriklerimiz kesikti daha yarım saat oldu geleli ancak işte :1: kızçem baya hareketliydi tüm haftasonu babasına da tekmeyi geçirdi eşim şok oldu ne kadar hızlı vurdu diye :9: kıpır kıpır içerde yavrum...kilo muhabbetine girmeyelim çok rica ediciğim zira konuştukça karnım acıkıyo :9:

Maaşallah efenim kuzucuka..!!...Benim oğluşda bugün göbişimin ortasında göbek atıyo resmen...
Ay içim dışıma çıktı ...Fingirdek yaw!
Kilo mu dedi biri Kim miş O ??..Nirdee ?..AAaaaaa...:52::52:

maş. kuzuma benim oyyyyy oyyyy mama ye bacım mama yeeeeeeeeee

Maaşallah efenim kuzucuka..!!...Benim oğluşda bugün göbişimin ortasında göbek atıyo resmen...
Ay içim dışıma çıktı ...Fingirdek yaw!
Kilo mu dedi biri Kim miş O ??..Nirdee ?..AAaaaaa...:52::52:

maş. kuzuma benim oyyyyy oyyyy mama ye bacım mama yeeeeeeeeee

aklım hep yemekte zaten habire yiyom 5 ayda 8 kilo aldım daha ne olsun :50: ama yine de yiycem napıyım çok açım :9:

kızlar ben ilk hamileliğimde hiç diyetisyen listesiyle diyet yapmadım
3 kilo alabilmiştim doktorum daha da zayıflama diye diyetisyene yollamamıştı

işte şeker, beyaz unla yapılan her şey, pirinç vs uzak durdum
şekerli meyvelere dikkat ettim üzüm vs gibi..
hamurişi falan yemedim kepek ekmeğini falan sınırlı yedim bulgu pilavı falan yedim
3 ana 3 ara öğün yaptım dışarda da olsam saatlerimi aksatmadım
ve şekerimi her akşam ölçtüm hiç de sorun yaşamadım

cicişler biz tatile erken çıkıyoruz babaannemize ordan ananemize geçeceğiz.

şimdiden herkesin bayramını kutluyorum
çoook güzel sıkıntısız bi bayram olsun dönüşte hep güzel haberler okuyalım inşallah

bayramda tatlıları hamurişlerini hüpletirken dikkatli olalım şeker yüklemeleri bizleri bekler ne de olsa:)

kızlar ben ilk hamileliğimde hiç diyetisyen listesiyle diyet yapmadım
3 kilo alabilmiştim doktorum daha da zayıflama diye diyetisyene yollamamıştı

işte şeker, beyaz unla yapılan her şey, pirinç vs uzak durdum
şekerli meyvelere dikkat ettim üzüm vs gibi..
hamurişi falan yemedim kepek ekmeğini falan sınırlı yedim bulgu pilavı falan yedim
3 ana 3 ara öğün yaptım dışarda da olsam saatlerimi aksatmadım
ve şekerimi her akşam ölçtüm hiç de sorun yaşamadım

işte o dediklerini ben doktor zoruyla olmazsa hayatta yapamam ne bulursam yiyorum...yani hamilelikle ilgili değil ben her zaman böyleydim düzenli yemek yemek benim içim çok zor inşallah gebelik şekeri falan çıkmaz da böyle devam ederim :9:

Back
X