allahım yardım et... isyan etmeyeceğim, ama dayanamıyorum allahım... nolur dayanamayacağım yükler yükleme... pencereden bayramda eşiyle çocuğuyla el ele geçenlerin arkasından bakıyorum, tepeden, arabada vites değiştiren elleri eşime benzetiyorum, havanın inadına güneşli, neşeli haline isyan ediyorum... el ele sahilde dolaşmak vardı şimdi diyorum... gözlerimi kapatıp pencereden gelen rüzgarla nefesini hissetmeye çalışıyorum.... annem babam gözümün içine bakarken içi kan ağlarken gülmenin ne demek olduğunu o an anlıyorum... bebeğim tekme attıkça, canın yanıyor ama ne yapayım kuzum olmuyor, deniyorum olmuyor diyorum... bütün gece karanlığı seyrederek saliselerin bile 10 yıl gibi geçişine tanıklık ediyorum... geceleri üşüyünce onun üzerine örtecek bir battaniyesi bile olmadığını düşünerek üzerimi örten herşeyi savuruyorum... gecelerin soğuk olmasından nefret ediyorum... ben babamızı çok özlüyorum... eski resimlerimiz beni buzdolabının magnetinde, odada, duvarda karşılıyor... dalga geçer gibi sırıtan resimlerimiz... o zaman rabbime şükrediyorum en azından toprak altında değil diye ama bu da çok zor be rabbim... nolur yeter diyorum... sabrediyorum ama affet dayanamıyorum diyorum aynada gözlerimden akan yaşları izleyerek... ilk defa ciğerin yırtılırcasına bağırarak ağlamanın ne olduğunu anlıyorum... bir zeytin tanesini dahi ısırırken, o bunları yiyemiyor deyip boğazımın düğüm düğüm olmasıyla tıkanıyorum... allahım gün sayıyorum bir kere göreyim diye, geçmiyor rabbim, bayram gelsin diyenlere inat ben biran önce bitsin de görebileyim diye saatleri saatlere ekliyorum... her şarkıda ondan birşeyler bulmak, ah bu şarkıların gözü körolsun sözüyle biten şarkılar... allahım gözlerinin içine bakamıyorum, resimlerine bakamıyorum... eski mektupları okuyorum yüzümde her şeye inat gülümsemeyle... kapıyı kendi anahtarımla açıp içerde aşşkım diye seslenecek birini bulamamak, telefon her çaldığında birtanem napıyon diye seslenecek bir ses bulamamak... velhasıl ben dayanamıyorum allahım, sabretmeye çalışıyorum sadece... nolur mükafaatı da olsun... yalvarıyorum bu günler hemen bitsin...