• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
merhaba arkadaşlar... gün sayıyorum 2 gün kaldı ayın 1 inde bayramım var benim,görüş günü... birşey soracaktım, hapishanede ziyaretçiler için de çok sıkı denetim varmış ve 3 kez x ray cihazından geçiriyorlarmış. zararı olur mu dr. a da sormaya utandım, ne denir ki :(((( araştırdım internetten dr. lar aşırı olmadıkça çok zararlı değil yazmışlar ama... hapishaneyle konuştum rapor lazım dedi. aile hekiminden ayın 1 inde okula gitmemek için rapor alıcam, başım ağrıyor istirahat falan dicem de bir de bunu desem bana rapor ver x ray cihazı için deyip anlatsam saçma olacak, çekiniyorum... nasıl yapsam zaten istesem verebilir mi böyle birrapor yoksa kadın doğumcuya mı git der acaba??? neyse ben diyemem heralde... 1 kereliğine geçeyim ama zararı var mıdır sizce???? bir de ayın 5 inde tetanozun 2. var. öyle yazmış, ayın 1 inde rapor almak için gittiğimde onu da yaptırsam olur mu yoksa zamanı gelmeden olmaz mı???? 1 ekimde yaptırmışitım ilkini...

canım öncelikle yaşadıkların için çok geçmiş olsun yazdıklarını okuyorum Allah yardımcın olsun gerçekten zor, çok sabretmen gereken bir dönem, şöyle bir yazı var belki sana bi fikir verir;

Gebelik ve Güvenlik Kontrol Cihazları

Hamile kadınların özellikle erken dönemde sık sordukları sorulardan birisi de güvenlik kontrollerindeki kapılardan geçmelerinin bir sakıncası olup olmadığıdır.

Bu özel kapılar, içinden geçen kişinin üzerinde silah gibi yoğun bir metal bulunması durumunda sesli alarm vererek görevlileri uyarırlar. Eskiden sadece havaalanları ve özel koruma uygulanan binaların girişlerinde bulunan bu metal detektörleri günümüzde tüm dünyada terör eylemlerindeki artış nedeniyle hastaneler, alışveriş merkezleri gibi çok sayıda kişinin kullandığı binaların girişlerinde yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Bu kapıların çalışma mekanizması aslında son derece basittir. Hafif bir elektrik akımıyla zayıf bir manyetik alan oluşturulur ve bu alanda herhangi bir nedenle kesilme oluştuğunda devre alarm verir. Yani bu cihazlar x-ışınları (röntgen) ile çalışmazlar.

Güvenlik kontrollerindeki metal detektörlerinde oluşan manyetik alan Manyetik rezonans (MR) uygulamalarındakinden kat kat daha azdır. Yapılan bilimsel çalışmalar hamile kadınlarda gerek bebeği değerlendirmek gerekse anne adayındaki bazı patolojileri saptamak amacıyla yapılan MR incelemelerinin bebek üzerinde herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını ortaya koymaktadır. Üstelik özel kapıdan geçiş sırasında manyetik alana maruz kalma süresi MR ile kıyaslanamayacak kadar kısadır.

Anlaşılabileceği gibi binaların girişlerindeki kontrollerin bebeğiniz üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

Ancak özellikle ülkemizde uygulayıcılar da dahil olmak üzere pek çok kişinin yeterli bilgiye sahip olmaması nedeniyle ve hamile kadınlara karşı olan hassas yaklaşımın bir sonucu olarak hastane girişlerinde dahi görevliler bu kapılardan geçmek istemeyen hamile kadınlara kolaylık göstermektedirler. Bu gereksiz ve anlamsız bir yaklaşım olmakla birlikte farklı olduğunuzu hissetmek için biraz oyun oynamanın zararı yoktur. Bu tür bir kapıdan geçmek zorunda olduğunuzda hamile olduğunuzu söyleyerek ayrıcalık talep edebilir ve bunun tadını çıkarabilirsiniz.

Alintidir.

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar bi kac sorum olacakdi :
1. göbeginizde kahve rengi cizgi olustumu yoksa daha erkenmi bunun icin?
2. bide ben bebegimi yeni hissetmeye baslyiom biseyler icinde blup diye bisey olyuor bide esim o an elini karnima koydugunda oda hissediyor eline bisey deyior hafifden bebekdir bu demi???
ben halen inanamiyorumda :1::49::49:

2. bide ben bebegimi yeni hissetmeye baslyiom biseyler icinde blup diye bisey olyuor bide esim o an elini karnima koydugunda oda hissediyor eline bisey deyior hafifden bebekdir bu demi???

merhaba cevap 1 oluşmadı :) bazılarında oluşmayabiliyomuş canım.
cevap 2 evet o hissettiğin şey bebeğin hareketleri :)

ah canim ya ins bebegimdir bu cuma doktora kontrolum var inc hersey yollundadir cok korkuyorum ya bebegime allah korusun bisey olacak diye o hareket etikce cok mutlu olyuorum:52::52:

inş herşey yolundadır mutlu şekilde dönersin doktordan :) benimki biraz erken hareket etmeye başlamıştı şimdi alıştım artık hareketlerine ne zaman tekmeleyeceğini tahmin ediyorum hemen eşimin elini tutup karnıma koyuyorum o da hissediyo, hatta bazen hareketler uyutmuyo :) benim uykumun hafif olmasıyla da alakalı tabii

canım o kahverengi çizgi bende bayadır var. bence hissettiklerinde bebek hareketleri zor bi hamilelik mi geçiriyorsun bilmiyorum ama hareketleri geç hissetmek seni telaşlandırdı galiba sen ne kadar rahat olursan bebeğin o kadar rahat olur geç hissettim diye telaş yapma canım

canım o kahverengi çizgi bende bayadır var. bence hissettiklerinde bebek hareketleri zor bi hamilelik mi geçiriyorsun bilmiyorum ama hareketleri geç hissetmek seni telaşlandırdı galiba sen ne kadar rahat olursan bebeğin o kadar rahat olur geç hissettim diye telaş yapma canım

zor bi hamilelik gecirmiyorum allaha cok sükür ama gecen sene ilk bebegim karnimda öldü 2 ayliken ondan korkularim cok var bu hamilelikde. gec hissetmemde bebegin esi ön tarafda oldugu icin gec hissedersin dedi doktor bana yeni yeni hissetmeye baslyiorum galiba :1:
bide karnimin icinde sanki bazen birsey uyusuyor bi kac sanyielik sonra geciyor bazen olyuor icerden sanki bise uyusuyor

zor bi hamilelik gecirmiyorum allaha cok sükür ama gecen sene ilk bebegim karnimda öldü 2 ayliken ondan korkularim cok var bu hamilelikde. gec hissetmemde bebegin esi ön tarafda oldugu icin gec hissedersin dedi doktor bana yeni yeni hissetmeye baslyiorum galiba :1:
bide karnimin icinde sanki bazen birsey uyusuyor bi kac sanyielik sonra geciyor bazen olyuor icerden sanki bise uyusuyor

kelebek gibi olurdu benimde :) daha fazlasını hissedeceksin yakında inş, daha ilerki aylarda canını bile yakabiliyomuş

inş sağlıkla hayırlısıyla yavrunu kucağına alınca korkuların biter,yerini büyük mutluluk alır canım:)Allah hepimizin yardımcısı olsun. yavrularımız ayrıca Atatürk ve kurduğu cumhuriyetin de değerini bilirler inş...

canım inş. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. hamileliğinin tadını çıkar bak geç hissetmenin nedeni de belliymiş bu hissettiklerin zamanla artacak zaten inş. hepimizin öyle oldu.

ben geldimmmm oooh oturduk biraz kızkıza içim açıldı yaw evde pinekle pinekle nereye kadar :19:

canım bende o çizgi 3 aydır falan var yaa en aşağıdan başladı yavaş yavaş yukarı doğru çıkıyo şu anda göbeğimin altında kalan kısım daha koyu göbeğimden yukarsında daha 3-4 cm ilerledi orası çok açık renk...bu kişiden kişiye değişiyo diye biliyorum bazılarında çok silik oluyomuş bazılarında siyaha yakın...amaaaan nasıl olsa doğumdan sonra geçecek boşveeeeeeeerrrrrr olsa ne olmasa ne :1:
2. si bebektir canım o başka ne olacak ki :1:
3.sü fazla evhamlısın canım az sakin ol bu kadar panik yapma :9:

ben geldimmmm oooh oturduk biraz kızkıza içim açıldı yaw evde pinekle pinekle nereye kadar :19:

canım bende o çizgi 3 aydır falan var yaa en aşağıdan başladı yavaş yavaş yukarı doğru çıkıyo şu anda göbeğimin altında kalan kısım daha koyu göbeğimden yukarsında daha 3-4 cm ilerledi orası çok açık renk...bu kişiden kişiye değişiyo diye biliyorum bazılarında çok silik oluyomuş bazılarında siyaha yakın...amaaaan nasıl olsa doğumdan sonra geçecek boşveeeeeeeerrrrrr olsa ne olmasa ne :1:
2. si bebektir canım o başka ne olacak ki :1:
3.sü fazla evhamlısın canım az sakin ol bu kadar panik yapma :9:

ah canim ya keske korkmasam inanin istemiyorum korkmak rahat olmak istiyorum ama ellimde degil keske bende sizin gibi olsaydim ama basa göre suan yine iyim baslarda daha cok kötüydüm kafam ahlak buhlak olmusdu. esime yansitmamaya calisiyorum o cok kiziyor rahat ol diyor NIYE BUKADAR SIKIYORSUN KENDINI DIYOR: bebegim iyi olsunda ben hic doguma kadarda korkuyiyim raziyim buna:1:

ah canim ya keske korkmasam inanin istemiyorum korkmak rahat olmak istiyorum ama ellimde degil keske bende sizin gibi olsaydim ama basa göre suan yine iyim baslarda daha cok kötüydüm kafam ahlak buhlak olmusdu. esime yansitmamaya calisiyorum o cok kiziyor rahat ol diyor NIYE BUKADAR SIKIYORSUN KENDINI DIYOR: bebegim iyi olsunda ben hic doguma kadarda korkuyiyim raziyim buna:1:

öyle şey olur mu ama hamileliğinden hiç bişey anlamazsın ki o zaman stresten....

Back
X