2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
off kızlar ya görümcem eşime bebği tuzlamaktan falan bahsetti bugün. ben hiç sevmem böyle şeyleri.eşim de yok abla yazık bebeğe falan dedi ama yaparım ben kaşla göz arasında demiş.
iyi insandır aslında çok yardımı dokundu bize her zaman ama çok inatçıdır sağolsun. nası kırmadan ikna ederim abuk subuk inançlar bunlar .. hem bebeğe de zararlı
eşim de, ben sana yapcaz mı diye sorarım sen de bana kızar gibi olmaz dersin, tartışırız yalancıktan yanında, teklif edemez sana diyo. bilemedim yaa bebek benim keyif benim ya... ben hastanedeyken yapcakmış kaşla göz arasında. sana da verirlerdi o bebeği anasından alıp.... peeeh:35:

off kızlar ya görümcem eşime bebği tuzlamaktan falan bahsetti bugün. ben hiç sevmem böyle şeyleri.eşim de yok abla yazık bebeğe falan dedi ama yaparım ben kaşla göz arasında demiş.
iyi insandır aslında çok yardımı dokundu bize her zaman ama çok inatçıdır sağolsun. nası kırmadan ikna ederim abuk subuk inançlar bunlar .. hem bebeğe de zararlı
eşim de, ben sana yapcaz mı diye sorarım sen de bana kızar gibi olmaz dersin, tartışırız yalancıktan yanında, teklif edemez sana diyo. bilemedim yaa bebek benim keyif benim ya... ben hastanedeyken yapcakmış kaşla göz arasında. sana da verirlerdi o bebeği anasından alıp.... peeeh:35:

bu tuzlama nasıl olyokı suyunamı karstryolar terlemesın dıede ılerde terledıkce banyo yapsa olmuyomu:):)

kızlarrrrrrr, ben cokk agırlastımmm bı tuhafımmm oturup kalkamıyorum karnım cokk buyudu bırdann bebıs dedıklerı gıbı erken gelcekk galba, kendımı aksamm sabah olcak gıbı hıssedıyorumm 7.ayıma gırseydımm barııı cokkk korkuyorummmm:18::18::18::18:

kızlarrrrrrr, ben cokk agırlastımmm bı tuhafımmm oturup kalkamıyorum karnım cokk buyudu bırdann bebıs dedıklerı gıbı erken gelcekk galba, kendımı aksamm sabah olcak gıbı hıssedıyorumm 7.ayıma gırseydımm barııı cokkk korkuyorummmm:18::18::18::18:

hc korkma canm o agrlık bendede var nefes almyrum hatta allhn ıznyle hayrlsyla saglıkla gelsn ıns

bu tuzlama nasıl olyokı suyunamı karstryolar terlemesın dıede ılerde terledıkce banyo yapsa olmuyomu:):)

bazıları tuzla ovuyomuş bazıları suyuna karıştırıyomuş bilmiyom bunlarınki nası bişey. ama tuzla ovmak çocuğun beyin kanaması veya havale geçirmesine neden olabiliyomuş. biz tuzlanmadık kokuyosak kardeşi almazdı herhalde dimi ama. ne saçma yaa. of aklıma geldikçe kızıyorum..:19:

canım sakin olmaya çalış,içini ferah tut. inşallah herşey yolunda gidecek.. dua et bol bol. herşeye hazırlıklı olmalısın.zaten önceden belirtileri oluyo.
bi de kandini yorma uzan dinlen fırsat buldukça

Son düzenleme:
bazıları tuzla ovuyomuş bazıları suyuna karıştırıyomuş bilmiyom bunlarınki nası bişey. ama tuzla ovmak çocuğun beyin kanaması veya havale geçirmesine neden olabiliyomuş. biz tuzlanmadık kokuyosak kardeşi almazdı herhalde dimi ama. ne saçma yaa. of aklıma geldikçe kızıyorum..:19:

ayyy bunu bılmıodum bak derlerse bende yaptrmım sımdı acıklasan cok bılıon sen derler

kızlar takılmayın boyle seylere bence hos adetler bunlar ben severım eskı orf ve adetlerımızı sonucta bebekler denıze gırmıyormu bı zararrı yokkı zaten oyle bır avuc tuzla da yıkanmıyor son dururlama sıyına azıcık atılıyor boyle seyler ıcın aıle uyelerını kırmayın derım ben

selam :) üzülme bence canım hastanede yaptırmazlar öyle şeyler sen görmesende hemşiresi var doktoru var o tarz şeylere çok kızıyolar artık, bence yapamaz canını sıkma

korkma canımbebegınede telkın yap daha vaktın var hemen gelme dıye dınleyecke senı annesı:)

tatlım bebeğin tuzlanması hem derisini sağlam ediyo hemde ilerde terinin kokmasını engelliyo böyle düşünürsen yararlı bişey bizleri ninelerimiz tuzlamış zamanında bişeyde olmamış:34::34::34::34: eskiler böyle yaptıklarına göre bi bildikleri vardır korkma hem tuza boğmuyacaktır yeğenini ya ilk yıkama suyuna katacak yada vücudan sürüp hemen yıkayacaktır bekletmeden endişelenmene gerek yok yani:34::34::34::34::34::34::34::34:

canım sakin olmaya çalış,içini ferah tut. inşallah herşey yolunda gidecek.. dua et bol bol. herşeye hazırlıklı olmalısın.zaten önceden belirtileri oluyo.
bi de kandini yorma uzan dinlen fırsat buldukça

dun kontolde suyun olmsaı gerekenın 2katı dedı yanı dedım 100 se senın 200 dedı, bugunde karnım bı ayrı buyuk sankı asagı ındı gıbı bebegımde cokk gec kıpırdadı bugun,panıkledım oturmak bıle yoruyo yatarkende rahatsızım sankı suan belımde 1ton yuk var,dusa gırdım az once abdest alayım dedım ne olur ne olmaz belkı suyum gelır dıye,dua edıyom gucum yettıgınce belırtılerı nasıl oluyo dogumun ayy bıseyde bılmıyorum cook stres oldum

korkma canımbebegınede telkın yap daha vaktın var hemen gelme dıye dınleyecke senı annesı:)

yokkk yookk ben dedıgınız gıbı guclu degılmısım, cokk kotu oldum esımde yenı cıkmıs ısten yalnız olunca daha da panıkledım bebeısımde asagıda vuruyoo cok:18: tamam konusuyorum dınller ama demıı:17:

kızlar takılmayın boyle seylere bence hos adetler bunlar ben severım eskı orf ve adetlerımızı sonucta bebekler denıze gırmıyormu bı zararrı yokkı zaten oyle bır avuc tuzla da yıkanmıyor son durulama sıyına azıcık atılıyor boyle seyler ıcın aıle uyelerını kırmayın derım ben
ya canım adana taraflarında yaygınmış. suya atalım faln muhabbeti olursa kırmam zaten ama biz gizlice yaparız muhabbetine bozuldum. bazı yerlerde tuza yatıranlar bile oluyomuş ve tehlikeliymiş.riske atabilrmiyim hiç tazecik daha derisi...bilmiyom onlar nasıl yapacak:50:

tatlım bebeğin tuzlanması hem derisini sağlam ediyo hemde ilerde terinin kokmasını engelliyo böyle düşünürsen yararlı bişey bizleri ninelerimiz tuzlamış zamanında bişeyde olmamış:34::34::34::34: eskiler böyle yaptıklarına göre bi bildikleri vardır korkma hem tuza boğmuyacaktır yeğenini ya ilk yıkama suyuna katacak yada vücudan sürüp hemen yıkayacaktır bekletmeden endişelenmene gerek yok yani:34::34::34::34::34::34::34::34:

bilmiyom artık suyuna katmak belki ama aklım çıktı internette okudum da. ben katıyım bu konularda ya. batıl inançlara hiç tahammülüm yoktur. hele sağlığını tehlikeye atacak bişeyse...

Back
X