2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
dun kontolde suyun olmsaı gerekenın 2katı dedı yanı dedım 100 se senın 200 dedı, bugunde karnım bı ayrı buyuk sankı asagı ındı gıbı bebegımde cokk gec kıpırdadı bugun,panıkledım oturmak bıle yoruyo yatarkende rahatsızım sankı suan belımde 1ton yuk var,dusa gırdım az once abdest alayım dedım ne olur ne olmaz belkı suyum gelır dıye,dua edıyom gucum yettıgınce belırtılerı nasıl oluyo dogumun ayy bıseyde bılmıyorum cook stres oldum
su kanama gelır yada sancılar gelır oda 10 dk da 3sancı olması gerekırmıs
ya canım adana taraflarında yaygınmış. suya atalım faln muhabbeti olursa kırmam zaten ama biz gizlice yaparız muhabbetine bozuldum. bazı yerlerde tuza yatıranlar bile oluyomuş ve tehlikeliymiş.riske atabilrmiyim hiç tazecik daha derisi...bilmiyom onlar nasıl yapacak:50:
ona musade etme uygun bı dılle bız yıkama suyuna atarız falan de

yokkk yookk ben dedıgınız gıbı guclu degılmısım, cokk kotu oldum esımde yenı cıkmıs ısten yalnız olunca daha da panıkledım bebeısımde asagıda vuruyoo cok:18: tamam konusuyorum dınller ama demıı:17:
2miz de izmirdeyiz yakın olsak yardım etmek ısterdım yakınmıyız acaba?

selam :) üzülme bence canım hastanede yaptırmazlar öyle şeyler sen görmesende hemşiresi var doktoru var o tarz şeylere çok kızıyolar artık, bence yapamaz canını sıkma
umarım dediğin gibi olur sağol canım...
yokkk yookk ben dedıgınız gıbı guclu degılmısım, cokk kotu oldum esımde yenı cıkmıs ısten yalnız olunca daha da panıkledım bebeısımde asagıda vuruyoo cok:18: tamam konusuyorum dınller ama demıı:17:

konuş tabi sakinleştir onu seni dinler annesi.. kıyamam canım benim ya... doktorunla da konuş belirtiler falan nasıl oluo anlatsın sana paniklemezsin her ufak ağrıda sancıda...

umarım dediğin gibi olur sağol canım...

konuş tabi sakinleştir onu seni dinler annesi.. kıyamam canım benim ya... doktorunla da konuş belirtiler falan nasıl oluo anlatsın sana paniklemezsin her ufak ağrıda sancıda...

canmm hıc bı doktor, doktorum olmayı kabul etmedı sagolsunlarrr her gıttıgımız yer rısk almayız dıyooo tepecık hastanesınde yapcam bu durumda dogumumu ızmırdekıler bılır kımın elıne kalcagımı bılmemekte uzuyo benıı

canmm hıc bı doktor, doktorum olmayı kabul etmedı sagolsunlarrr her gıttıgımız yer rısk almayız dıyooo tepecık hastanesınde yapcam bu durumda dogumumu ızmırdekıler bılır kımın elıne kalcagımı bılmemekte uzuyo benıı
ege unıverıtsesı rısklı gebelıklerde dogum yaptırıyor gıttınmı canım

ya aslına bakarsan 2. cocuklara yapılan eskıcı muhabbetlerını sevmıyorum bende 2. cocugum belkı ondan :) genelde rahatsız olur 2. cocukalr bu durumda:) ben hep dıyorddum 2. cocugu yaparsam kıyafetı esyası mı eksık kalacak bak oluyo yanı alıyorsun yenılerın hem bak ne kadar cok sey degısıyor zamanla cok da takılmayın bence
Katiliyorum ben de 2. Cocugum ben de ben de:3: hatta kuzenlerimin giydigi donlari bile giymisim parasizliktan napalim:emir_bebek: ablam simdi diyor sana sakladim cocugumun eskilerini alcaksin di mi? Sen alma bende var ben vercem. İyi tamam cok dusuncelisin sagol da ben senin cocuguna begendigini begencem mi bakalim kendi cocuguma. Bana hic sordun mu alirken o zaman? Hayir. Herseyini kendi zevkine gore yapmissin. Mesela bebek arabasini benim icin tutuyomus 5 yildir. Hem kocaman agir bisey (ki ben ondan minyon bi tipim) hem de turuncu. Nefret ederim turuncudan. Tabii ki kocama da yuklenmek istemiyom, olmasa alirdim mecbur. Ama eltim de veriyi cok sukur ve verecegi hem modern hem mavi. Cok da begendim onu kullanmak istiyom. Yerim yok onunkini de alicak. Almayinca da dariliyo fln bizimki. Ay uyuz oluyorum o huyuna! Benden hamile valla! Napiyim sizce kizlar? İkisini de alip bi de ben mi tutayim 5 yil, kullaniyomus gibi yapip?
off kızlar ya görümcem eşime bebği tuzlamaktan falan bahsetti bugün. ben hiç sevmem böyle şeyleri.eşim de yok abla yazık bebeğe falan dedi ama yaparım ben kaşla göz arasında demiş.
iyi insandır aslında çok yardımı dokundu bize her zaman ama çok inatçıdır sağolsun. nası kırmadan ikna ederim abuk subuk inançlar bunlar .. hem bebeğe de zararlı
eşim de, ben sana yapcaz mı diye sorarım sen de bana kızar gibi olmaz dersin, tartışırız yalancıktan yanında, teklif edemez sana diyo. bilemedim yaa bebek benim keyif benim ya... ben hastanedeyken yapcakmış kaşla göz arasında. sana da verirlerdi o bebeği anasından alıp.... peeeh:35:
Gorumcene benden selam soler misin tatlim? Cok merakliysa kendi cocugunu tuzlasin. Yoksa kendini de tuzlayablr, hatta gunese de ciksin ki ardindan ter degil pastirma koksun boylece.:52:
cokk korkuyorum,daha cokkk mınık...(kılosunu gramını bıle bılmıyorum durumundan dolayı olcemıyorlar) bısey olcak dıye nasıl gerıldım anlatamamm,cokkk panıkledım:19:
Tatlim stres yapma ki kasilmalar olmasin. Ok?

canım günaydın. dün ben de yandım akşama kadar. mandalina yedim okula gitmeden bi de yoğurtlu çorba... onlar mı yaptı bilmiyorum ki...

cnm ben bide okula gitmeden meyve sıkıyorm sonrada kıvranıyorm ama bu aralar yanma başladı bebek büyüdükçe mideye daha çok baskı yapıyor sanırım ondan

bu doğum korkum ne olacak böyle zaman geçtikçe çoğalıyor

kormak için tek sebep bilgi eksikliğidir bence. bol bol oku bu konuyla ilgili. bizim bedenimiz doğum yapabilmek için uygun yaratılmış. yemek yerken boğulma riskin, banyoda kayıp düşme riskin... herşeyde bir risk var.doğumda da var. insanlar yüzyıllarca tek başına hekim yardımı olmadan doğum yaptı. biz hastanelerde doktorların hemşirelerin bu kadar teknolojinin içinde bir türlü doğuramıyoruz nedense. yeterki neler olacağını bil. bir de yeni bir hayat yeni bir can getiriyorsun dünyaya o güzelliğe sahip olmak için biraz zahmete katlanmak gerektiğini unutmamak lazım. gülü seven dikenine katlanır.. o gülün dikenine kurban olurum ben...:16:
canım sakin ol ve bu konuyla ilgili bol bol oku bence....

kızlar napıosunuz nasılsınız biz eve daha yeni geldik bebişimle,
tam biz geliyoruz siz yemek yapmaya gidiyosunuz :)
dün hırs yaptım 70 sayfanın hepsini okudum bugün yine birikmiş
okumaktan yazmaya fırsat kalmıyo ki :) bu arada kızlar ben hiç bebeğimin
hareketleriyle uyanmadım sizinkiler içerde napıo öyle :)
geçen haftalar da daha çok vuruyodu, bu haftalarda hareketleri değişti
yani daha çok içerde gezinti halinde annesine vurmuyo benim prensesim :9:

beni de sabah hiç uyandırmadı kuzum ,ama özellikle hapşırınca uyanıyor kızım tekmeleri atmaya başlıyor :)) biraz sarsılıyor herhalde kıyamam ona:))

cnm ben bide okula gitmeden meyve sıkıyorm sonrada kıvranıyorm ama bu aralar yanma başladı bebek büyüdükçe mideye daha çok baskı yapıyor sanırım ondan

olabilir tatlım meyvedeki asitler ve bebişin baskısı arttırıyor olabilr. elma gibi havuç gibi daha asitsiz meyveler tüketmek lazım belki de bu aralar...

Günaydınnn...........

cokk korkuyorum,daha cokkk mınık...(kılosunu gramını bıle bılmıyorum durumundan dolayı olcemıyorlar) bısey olcak dıye nasıl gerıldım anlatamamm,cokkk panıkledım:19:

sedamm korkma kuzum zamanında gelicek sen niye bu kdr telaş yaptın tetikliyosun kendini hani güçlü seda nerde???????

günaydın hanınlar bu aralar mide yanmalarım geri döndü sizdede var mı bide doymuyorum

kızlar bende ölüyorum ya ilk aylar rahattım dün gece mide bulantısı, burun kanaması, midede yanma ayyy halada öyleyim dün bide çekmecemde kısır kalmış kaldırdık ama burnuma kısır kokuyo iğrenç iğrenççç ne kdr severdim oysaki zor günler bizi bekliyor snaırım minnaklar büyüdükçe

Back
X