Doğumdan bir hafta kadar önce 1 gün boyunca adet ağrısı gibi ağrı çektim, doktora gitmedim çünkü aynı adet ağrısı gibiydi, sonraki kontrolümde dr a söylediğimde gelmen gerekirdi sancıydı onlar aslında dedi :) nst de de sancı çıktı ancak ben hiç birşey hissetmiyordum :) doğumdan bir gece önce de sağ böbrek tarafımda saatlerce süren bir ağrı oldu sabaha karşı uyumuşum uyandığımda suyum geldi ama hala hiç sancı yoktu, hastaneye gidince hemen yatırdılar beni 2 cm açılma var dediler yine adet ağrısı gibi hafif ağrılar oldu, sancıları hissetmeye başladım ama açılma devam etmedi, açılma devam etmeyince 4-5 saat kadar sonra suni sancı verdiler o zaman artık iyice hissetmeye başladım, ayağa kaldırıp yürüttüler, şöyle tarif edebilirim bir iki dk yürüyebiliyorsun sonra sancı geliyor ve nefesin kesilip durmak zorunda kalıyorsun. Açılma 4-5 cm olunca hızlandırmak için epidural verdiler ve doğum odasına geçtik epiduralden sonra açılma gerçekten de hızlandı, sancılar arttı yine de dayanılmaz değildi böyleyse kolay diye düşündüm :) dr ıkınma hissi geldi mi dedi ama tam olarak ne dediğini anlayamıyor insan :) bu arada sürekli açılma ne kadar diye kontrol ediliyor tabi ki dr tam açılma gerçekleşti dedikten kısa bir süre sonra sağlam bir ağrı başladı ve o an zaten asıl olayın başladığını anlamamak imkansızzzz, ıkınma olayı biraz zor gibi nefesi kalmıyor insanın :) hastanede tam 9 saat geçirdikten sonra yarım saat içinde bebeğim dünyaya geldi, doktor zaten bebeğin başı gözükmeye başladıktan sonra kaç ıkınma sonrası doğacağını bile söylüyor ve o ağlama sesini duyduktan sonra ne ağrı ne sızı hiç birşey kalmıyor :)
umarım sizler de en kısa zamanda bebeklerinizi kucağınıza alırsınız arkadaşlar