- Konu Sahibi papatya3459
- #43.181
selam kızlar, uzun zaman oldu, ama takipteyim. hepinize selam ederim..:)
yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak istedim ,belki birine bir faydam dokunur. belki hatırlarsınız kızım 50 günlükken idrar yolu enfeksiyonu teşhisi kondu, üstelik hiç bir belirti yokken, idrarında üreme olduğu görüldü. bunun üzerine minik kızım bir gün hastanede serum yedi, ardından 5 gün antibiyotik vuruldu.kontrole gittik,tekrar idrar alındı. bu esnada ben birkaç makalede idrar örneği alınırken "batikon tarzı kahverengi mikrop öldürücülerle silinmemesi gerektiğini okudum. yakın bir çocuk doktoru arkadaşımızdan da aynı şekilde onla silinmemesi gerektiğini öğrendim.ve bebeğimi yine batikonla silerek aldılar idrarını.sonuç yine üreme çıktı ve bu sefer hastanede 1 hafta yatıcaktık.
içim rahat etmedi, daha büyük bir hastaneye gittim, orda vajina bölgesini sabunlu bezlerle iyice temizleyerek aldılar idrarı, VE ÜREME ÇIKMADIIIIII.diğer hastanede çıktı ,1 gün sonra başka hastanede çıkmadı. neydi bu şimdi. neydi içiniz rahat etmiyorsa içgüdülerinize güvenin.ve idrar örneği alınırken oranın çok temiz olmasını sağlayın. çünkü o tarz sürülen maddeler başka bakterilerin üremesine yol açıyormuş..
bunu da öğrenmiş olduk.
bugünlerde rotavisürü vurulcaz...hepinizi ve bebişlerinizi sevgiyle öpüyorum
canım aynı şey benim başıma geldi hiç ateş olmamasına rağmen kızımdan alınan iki idrar tahlilinde de enfeksiyon çıktı ve biz 7 tane iğne vurulduktan sonra böbrek ugs çektirdik böbrekte büyüme var deyip şurup antibiyotik verdiler 15 gün falan kullandık ki 3. aya kadar kullanıp böbrek reflüsü var mı diye 3. ayda böbrek filmi çektirecektik. başka bi nedenle başka bi çocuk doktoruna gittik olanları anlattık ve aynen o bölge temizlenmediği sürece enfeksiyon çıkar dediler. tekrar tahlil ve temiz sonuç böbrek ultrasyonumuzu da gösterdik büyümenin önemsiz olduğunu boşuna antibiyotik kullandığımızı film çektirmemize gerek olmadığını söylediler. ben şu an şaşkınım hangi doktora güvenmeliyim bilmiyorum bulamadım güvenilecek bi çocuk doktoru