- 17 Aralık 2015
- 27.315
- 50.307
- 598
Eğer yardıma gelecek kişiler sizi psikolojik yormayacak ise bence en azindan ilk 10 gün birileri olmalı.Cevabını çok merak ettiğim konu bebek dünyaya geldikten sonra 3. kişilerden yardım almak kaçınılmaz birşey mi?
İlk çocukları da olsa anne baba tecrübesizliği kendi başlarına atlatamazlar mı?
Bu sorunun cevabı olabilecek bir konu açıldı sitede. İsteğimin büyük oranda gerçekleşebilir olduğuna dair beni desteklemiş oldu.
Ancak yaşanmayan bir sürecin detayları belirsizliğini koruyor.
Yardım alanlara da,
alamayanlara da Allah kolaylık versin.
Ben gebelik dönemimde safrada bir sorun olduğu için 24.haftadan itibaren gece gündüz doğru düzgün uyku görmeden kaşındım.
Doğumdan sonraya da bu yorgun süreçle girmiş oldum.
Annem ve kaynanam gelmek istedikleri için geldiler sağolsunlar yardımcıda oldular ama psikolojik olarak beni çokda yordular.
O süreçte sessiz sakin dingin bir ortam olması gerekiyor bence ama tecrübelerine güvendigimiz annelerimiz ile bizim okuduklarımız çelişiyor.
Çocuğa şekerli su vermeye çalışan mı dersin, aman çocuk kabiz diye kayisi receli vermeye calişan mı dersin.
Her şeyi en baştan onlarada anlatıp anlaşmak lazım imiş.
Lohusalık fena bir şey mesela bunu bilerek o sürece girmeniz gerek ve her şey geçiyor uykusuz geceler, gögüs acıları kolik sancıları sonrasında dönüp baktığında yahu ne kadar yorgunmuşum aslında tek elle yapacağım işler ne kadar zorlamış beni diyorsunuz.
Ha birde bırakın gerekirse eviniz pis kalsın, gelecek olanda begenmiyorsa bir işin ucundan tutup temizlesin yardım istemekten çekinmeyin, eskiler 10 tane bakmıs ben bir taneyle rezil oldum diye düşünmeyin onlarin çocuk bakma şekillerinin bizlerin bakma şekli ile alakası yok çünkü.
Tecrübesizlik dediğimiz şeyi bir alt değiştirme bir meme verme olarak düşünmeyin bir insan yetiştirmek zor ama inanın yeni dünyaya gelip insan olabilmek çok daha zormuş
O ne çile yahu allahtan hatirlamiyoruz