2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar bebeklerimiz 2.ayda kaç kilo aldı..benim bebiş sanki bu ay 1 kiloyu aştı gibi baya doldu yanaklar 1 kiloya kadar mı normal..üzeri sıkıntı mı.bir de verem aşılarını vurdurdunuz mı.rota aşısını vurduracakmısınız

arkadaşlar bebeklerimiz 2.ayda kaç kilo aldı..benim bebiş sanki bu ay 1 kiloyu aştı gibi baya doldu yanaklar 1 kiloya kadar mı normal..üzeri sıkıntı mı.bir de verem aşılarını vurdurdunuz mı.rota aşısını vurduracakmısınız

canım bizde 2 ayımız bitti bizde 1100 gr almışız sabah geldk asımızı olduk rota da bünyeden bünyeye degişyrmus cnm olup hastalıktan kurtulamaynlarda var o yzden yaptrmaya gerek duymadım canım

canım bence biz mart annesi olduğumuz ve bizim topiktekilerden bir ay kadar daha küçük bebeklerimiz olduğu için bir süre daha istediğimiz saatte emzirebiliriz. İki ay tam olarak bitin doktorla konuşup ona göre hareket ederiz. Ben de şu anda bebeğim ne zaman isterse o zaman emziriyorum.sonra saat aralıklarına dikkat ederim. Sütüm az diye endişelenme, sadece bol bol su iç, sütü artıran en önemli şey suymuş. O da Allah'ın hikmeti işte diye düşünüyorum. Düşünsene dünyanın ücra bir köşesinde falanca otu sütü artırsaydı, biz onu bulamasaydık. Ama suyu her yerde bulursun. Hem bebek her zaman aç olduğu için emmek istemez, bazen seni özlediği için de emmek isteyebilir. O yüzden hiç sütün olmadığını düşünsen de bebeğin senin tenini istiyor diye bile emzirebilirsin, yani ben öyle yapıyorum. Gerçi her halükarda sütünü bulup çıkarıyor beim cimcimem :)
duzen olusturamiyorum zaten :) cunki emince az emiyo. 2 saati bekleyemiyorum. kesin acikmistir diye bir saat sonra tekrar emziriyorum. biraz daha buyusunler de bi duzene gireriz ins. dedigin gibi bol su icmeye calisiyorum. yesillik ve hurma yiyorum bi de.

ben de bugun oglumun huysuzlugundan dert yanacaktim, bendden hizli davranmissiniz:) dun aksam iki yere gezmeye gittik. gelince de netten anneme torununu gosterdik. aksama kadar nazar mi oldu ne olduysa gece tam yatiracagim zaman bi huzursuzluk bi aglama... gece boyunca da devam etti. kac kere uyandigimizi sayamadim bile. en son 8bucukta esime dedim ki yarim saat bak da birazcik uyuyum ben. ama biz montaja gidicez diyo. yani yorucu is var bugun, biraz daha uyuyacak onu demek istiyo. deli oldum ya... oglum sagolsun gunduz de ayni performansini sergiledi. su an ayagimda uyuyo. uyanicak diye yerine alamiyorum. ogluma bi okuyuverin teyzeleri :)

kızlar çok sinir bozucu ama biz mamayla beslendiğimizden uzun süre tok tutuyor ve 3,4,5 saat uyuyor. tabi uyandımı en az 2 saat uyanık. emzikle uyuyorsa benimki öyle uyuyor uykuya tam dalmadan emzik düşerse uyanıyor ya da biberon ağzında uyuyor yine tam dalmamışsa biberonu çıkarınca uyanıyor. ben hep iyice dalmasını bekliyorum. öyle beşiğine yatırıyorum.

ha bi de eşleri kıskanmaktan bahsetmişsiniz ben ne yapayım eşim kız meslek lisesinde öğretmen 80 öğretmenin anca 10 u erkektir gerisi hep bayan. ama aradan fedai arkadaşlar edindim onlar kocama sahip çıkıyor kuş uçsa haberim olur:34:

Iyi geceler kızlar kıskançlık konuşulmus. Bende aşırı kıskancim ama benimki sanırım hastalık derecesinde sırf bu yüzden tedavi görmek istiyorum. Çünkü kavgalarımız kıskançliktan çıkıyor tvdeki bayanlardan sokaktaki kızlardan anlayacağınız disi kustan kıskanıyorum yanlış olduğunu biliyorum ama birden kavgaya başlıyorum eşimde öyle bakmaz tabi benim yanımda bakamaz:-D yanlızken bakıyordur ayrı ama huy ışte illa sen şu kadına baktın dimi tvdeki kadın çokmu hoşuna gitti şu bu bir sürü saçma şey allahim içim içimi kemiriyo hele hamilelik dönemi ve doğumdan sonra daha kötü oldum allahım tez vakitte kurtarsın bu illetten illet diyorum çünkü kavga ediyorum sürekli mutsuzum;-(

benim oğlum 1.700 aldı bu ay bpyuyla orantılı olduğu için obez değil dedi zaten öyle çokta kilolu gözükmüyor oğlumm ...perşembe olcaz bizde aşımızı

dogumdan sonra cok girip yazamadim malum gelen giden mevlut sonrada kizimin duzueni oturtuk anca sira geldi artik 3ayimizi bitirdik.gazlari yavas yavas atlattik gbi ama bi benim kizim mi uyanik bu saatte

siz esleri kiskanmaktan bahsetmisiniz bende sikayet edeym biraz.kizim cok huysuz bi bebek dgl ama gozunu actgi gbi emmek istiyo arti mamada kullaniyorum ve illa memede uyucak.bende esime diyorum biraz bak yok onda aglyomus meme istyomus emzigi tutamiyo daha elimle itlemem lazm onu bile tutmumyo illa ben dicem eladerine bak bes dak diye yoksa cocuk aglasa zorla bakyo.sigara icicek mac varmis omu cikckmis baska odaya ben gtcekmism.off cok direndm ilk 20gun odayi ayirdi hadi annemler vr diye ses etmedm. Ama 20gundn snra kavga tartisma biraz biraz yola geldi.neymis eladerin anne cocugumus anlamyomur ya daha oyundan o yuzdn boyleymis susturamyomus uzulvwuynmus biraz buyusun ozaman farkli olckms.sizinkiler nasl yoksa ben mi abartiyom.

ha bi de eşleri kıskanmaktan bahsetmişsiniz ben ne yapayım eşim kız meslek lisesinde öğretmen 80 öğretmenin anca 10 u erkektir gerisi hep bayan. ama aradan fedai arkadaşlar edindim onlar kocama sahip çıkıyor kuş uçsa haberim olur:34:

abooo :)) senin işin daha zor canım :)) güven meselesi değil bu da ne bileyim kıskanclık baska bişey ya :)) biz hala küsüz :))

Iyi geceler kızlar kıskançlık konuşulmus. Bende aşırı kıskancim ama benimki sanırım hastalık derecesinde sırf bu yüzden tedavi görmek istiyorum. Çünkü kavgalarımız kıskançliktan çıkıyor tvdeki bayanlardan sokaktaki kızlardan anlayacağınız disi kustan kıskanıyorum yanlış olduğunu biliyorum ama birden kavgaya başlıyorum eşimde öyle bakmaz tabi benim yanımda bakamaz:-D yanlızken bakıyordur ayrı ama huy ışte illa sen şu kadına baktın dimi tvdeki kadın çokmu hoşuna gitti şu bu bir sürü saçma şey allahim içim içimi kemiriyo hele hamilelik dönemi ve doğumdan sonra daha kötü oldum allahım tez vakitte kurtarsın bu illetten illet diyorum çünkü kavga ediyorum sürekli mutsuzum;-(

aynııı ben!!! inan ki aynıyız...tv'dekilerden dısardakilerden hele gezmeye cıktıgımızda falan alısveriş merkezine girerken güvenlik kısmında olan bayanların HOŞGELDİNİZ EFENDİM demesinden dolayı bile suratım asılıyoooo :) gercekten illet bizimkide hoşbulduk derse zaten kıyameti kopartıyorum artık demiyo :) yoksa eve dönene kadar suratımı cekmek zorunda kalıyor artık oa dikkat ediyor..hamileyken bi bankadan sürekli bir BAYAN arıyor eşimin telefonunu...ne soracagını hiç öğrenemedim..bana bilgi vermiyor ısrarla eşinizle görüşmemiz gerekiyr diyo..bende inada bindirdim görüştürmedim neyse söylesin canım ben yabancı mıyım :)) artık aramıyor:)) bu derece benim kıskanclık seviyem artık eşimde kendi halime bıraktı beni :))Allah yardımcımız olsun :))

siz esleri kiskanmaktan bahsetmisiniz bende sikayet edeym biraz.kizim cok huysuz bi bebek dgl ama gozunu actgi gbi emmek istiyo arti mamada kullaniyorum ve illa memede uyucak.bende esime diyorum biraz bak yok onda aglyomus meme istyomus emzigi tutamiyo daha elimle itlemem lazm onu bile tutmumyo illa ben dicem eladerine bak bes dak diye yoksa cocuk aglasa zorla bakyo.sigara icicek mac varmis omu cikckmis baska odaya ben gtcekmism.off cok direndm ilk 20gun odayi ayirdi hadi annemler vr diye ses etmedm. Ama 20gundn snra kavga tartisma biraz biraz yola geldi.neymis eladerin anne cocugumus anlamyomur ya daha oyundan o yuzdn boyleymis susturamyomus uzulvwuynmus biraz buyusun ozaman farkli olckms.sizinkiler nasl yoksa ben mi abartiyom.

canım benim eşim sağolsun cok yardımcı oluyor o konuda hatta gece bile altını değiştiriyo ters yatırır düz yatırır masaj yapar..dün gece saat 1'de işten geldi 2'de ben uyumuşum Ahmetefe aglamış saat 4'e kadar bunları yaparak oyalamış 4te yatırmış artık beşiğine iyice uykuya dalınca..sağolsun kıskanırım cok söylenirim ama iyidir yine..
bide benim eşimde maç seyretmeyi çok sever...ŞU BAYAN VOLEYBOL VE BAYAN BASKETBOL MAÇLARINDAN NEFRET EDİYORUM..İZLETMİYORUM :)) futbolu seyretsin demi:))

walla mac seyretsn tabi basket vs ne varsa izlerz.ya bizm kiz oyle aglamiyo iste aglasada susmuyo memeye geldmi tak diye kesiyo sesi ordadad durmasa belki vercem bkcak ama hemen memeye sinir oluyom.kaka yaptirirken falan yada banyo hep beraber yaptiriyoruzda ben alip gezdirsn istym aglarken oda hazir susuyo memede ne aglatcn diyo.manyakmiym neym ya.hormanlar anam benim sucum yok

walla mac seyretsn tabi basket vs ne varsa izlerz.ya bizm kiz oyle aglamiyo iste aglasada susmuyo memeye geldmi tak diye kesiyo sesi ordadad durmasa belki vercem bkcak ama hemen memeye sinir oluyom.kaka yaptirirken falan yada banyo hep beraber yaptiriyoruzda ben alip gezdirsn istym aglarken oda hazir susuyo memede ne aglatcn diyo.manyakmiym neym ya.hormanlar anam benim sucum yok

emziğe alıştırsaydın keske canım memede de rahat oluyolar benmkide memede uyumayı istiyo genelde ama kucagımda yada ayagımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum. benimkisi de emzik kullanmıyor..eşinde yorgun oluyordur hemde bebekler daha ufak bişey olur diye korkuyordur biraz daha toparlasın kendini bakalım ne dicek ozman

aynııı ben!!! inan ki aynıyız...tv'dekilerden dısardakilerden hele gezmeye cıktıgımızda falan alısveriş merkezine girerken güvenlik kısmında olan bayanların HOŞGELDİNİZ EFENDİM demesinden dolayı bile suratım asılıyoooo :) gercekten illet bizimkide hoşbulduk derse zaten kıyameti kopartıyorum artık demiyo :) yoksa eve dönene kadar suratımı cekmek zorunda kalıyor artık oa dikkat ediyor..hamileyken bi bankadan sürekli bir BAYAN arıyor eşimin telefonunu...ne soracagını hiç öğrenemedim..bana bilgi vermiyor ısrarla eşinizle görüşmemiz gerekiyr diyo..bende inada bindirdim görüştürmedim neyse söylesin canım ben yabancı mıyım :)) artık aramıyor:)) bu derece benim kıskanclık seviyem artık eşimde kendi halime bıraktı beni :))Allah yardımcımız olsun :))

Bir ben bu kadar abartıyorum zannediyordum:-) çok kötü birşey ya yolda bi başlıyoruz kavgaya artık bi hafta sürüyo hele yazın çok kavga ediyoruz:-) tvde bi kadın çıksa (çok açık giyinmiş) gülüyo bende bi başlıyorum konuşmaya sen kıskanıyorsun diye gülesim geliyor diyor 4buçuk senelik evliyim daha bir kere bile başka bir konudan kavga etmedik hep kıskançlık çok iyi anlaşıyoruz taaki bi kadın görene kadar:-) ama kurtulmak istiyorum bu davranışlarımdan allahım ben niye böyleyim ya eltim falan kocası yanında başka kadınlara bakıyo baksın bakmayla ne olacak diyo anlamıyorum nasıl bu kadar rahat benide uzaylı olarak görüyo:-)

O

Canım daha çok küçük bebeklerimiz tabiki memede susar. Gezmeye falan baba kız gitmesi için baya var ben kızımi emzirıyorum altını alıyorum akşam olunca hep onda bende isim varsa isimi yaparım yoksa oturuyorum bi köşede ağladığı zaman eşimin ilk sözü meme istiyo emzir sen bunu:-) bende alıyorum çünkü adam nasıl susturacak tek öyle olan senin esin değil yani biraz daha büyüsün oyuncaklarla falan susar o zaman meme istiyo bu diye bahane edemezler:-)

kızlar ne güzel işte memede susması gerçi zor oluyordur hep öyle ama ben emmeyince biberonla emzikle oyalamaya çalışıyorum.gerçi bizim babişko çok ilgili biberonla besler altını değiştirir gece ben uyutamayınca kalkar :nazar:ama yinede erkek sonuçta dikkatli davranmayacak diye korkuyorum. bi de olmadık şeylere alıştırıyor. kucakçı oldu onun yüzünden. ha kızlar bide babanın vücut ısısından dolayı baba gazı daha kolay çıkartıyormuş bilginize

abooo :)) senin işin daha zor canım :)) güven meselesi değil bu da ne bileyim kıskanclık baska bişey ya :)) biz hala küsüz :))

aslında huy. benim eşimde kıskanç değil. bak bigün arkadaşlarla tabu oynuyoruz eşim dediki "benim eski sevgilim" bende "özlem" dedim arkadaşlar şok oldu bu ne rahatlık diye. içimden gelmiyor kıskanmak ne yapayım:9:

Bebegimin 2,ay asisini bugun yaptirdim.bir koldan iki bacaktan oldu.cok fazla aglamadi ama ben kotu oldum hic kiyamadim.6700 gr ve 61cm olmusuz ;D 1ay sonra kalca cikigi ihtimaline karsi film cekilcekmisiz.bi dahaki asimizda 4,aydaymis.bu arada bu asilari yaptiranlar bebekleriniz huysuzlanip ates oldumu?hemsire agru kesici verebelirsin dedi ama daha vermedim.ates olmadi henuz.surup versemmi beklesemmi acaba karar veremedim.

Son düzenleme:
aslında huy. benim eşimde kıskanç değil. bak bigün arkadaşlarla tabu oynuyoruz eşim dediki "benim eski sevgilim" bende "özlem" dedim arkadaşlar şok oldu bu ne rahatlık diye. içimden gelmiyor kıskanmak ne yapayım:9:

Senin gibi olmayı ne kadar çok isterdim ama nerde:-( benim eski sevgilim diye anlatacak büyük kavga çıkarırim of ya bunun tedavisi varmi acaba

Back
X