2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
canım nasıl uyanık tutmayacam bu mümkün değilki benimki emmeyince bi de mutfağa git mamayı hazırla derken bi geliyorum gözler cin gibi açılmış.hanfendi o kadar güzel düzen kurdu ki her uyandığında 180-200 cc yiyor tabi 3-4 kere uyanıyor sonra paşalar gibi 4-5 saat uyuyor. aslında düzen iyide işte gecenin ortasında uyanınca kötü.

Gece hemen hemen uyandığı saat Bellidir. O uyanmadan yarım saat kadar önce kalkip uykusunun arasında vermeyi dene istersen. Ben sabahtan öğleye kadar dersanede oluyorum. K.validem bakiyo oğluma. Uykusunun arasında sütunu iciriyo. Ben gelene kadar uyuyo oglum.

Bizim de uyku düzenimiz idare eder sayılır ama uyanınca aynen 1-2 saat kesin ayakta sabah 5 gibi kalkıyo 7 gibi yat 8-9 arası kalk ve gün basladı gündüz sıkı sık kısa kısa uyuyoruz bi ise baslanılmıyo anlayacagınız.
Bizim de pek kilo alımımız iyi degil 700g almısız bu ay ben sadece süt veriyorum ama sütte herzaman bol olmuyor, sizde durumlar nasıl kızlar gündüz uyumazsam sütüm cok az ki haftada bir kere anca fırsat oluyoda uyuyorum gecede bizimki 4-5 saat uyudugu icin bir uyanıyorum atletten nevresime bile süt gecmis nevresim iyice ıslanmıs kafam kadar. Yani benim süt anca uyursam geliyo bizim kız gündüz uyutmuyo nasıl olcak bilmem.

Eki Görüntüle 687634

biraz geçmş yaptım,beni anmana çok sevindm canım...mağlum 3 çoçukla nete pek fırsat olmuyo...bu arada ufak ufak gezmelere başladık..gelen giden halen bitmedi,onlara hazırlık yap,evle ilgilen, çoçuklarla ilgilen,tam bi maratondayım anlayacağın:)))bunada şükür...sen nslsın,bebeğin nsl??bu arada yarına bizimde aşımız var ,inşlh kolay geçer... hafta sonu piknik sefası yapalım dedik,miniğimi arabadan çıkaramadık,şu havalar açsın artık....yazı özledim..bizden bu kadar..[/QUOTE

Allah yardımcın olsun canım biz bir tane ile zor uğraşıyoruz senin üç tane Allah kolaylık versin.. Ama sen becerikli bir hanımsın bence herşeye yetişirsin bize de vakit ayır olmaz mı ;);)

Masallah bebegine.benim bebek kiz bu arada ;D kac gunluk oldunz siz?

canımcım benim oğlum var,, Mert bugün itibari ile tam 70 günlük oldu.::):)

Bizim de uyku düzenimiz idare eder sayılır ama uyanınca aynen 1-2 saat kesin ayakta sabah 5 gibi kalkıyo 7 gibi yat 8-9 arası kalk ve gün basladı gündüz sıkı sık kısa kısa uyuyoruz bi ise baslanılmıyo anlayacagınız.
Bizim de pek kilo alımımız iyi degil 700g almısız bu ay ben sadece süt veriyorum ama sütte herzaman bol olmuyor, sizde durumlar nasıl kızlar gündüz uyumazsam sütüm cok az ki haftada bir kere anca fırsat oluyoda uyuyorum gecede bizimki 4-5 saat uyudugu icin bir uyanıyorum atletten nevresime bile süt gecmis nevresim iyice ıslanmıs kafam kadar. Yani benim süt anca uyursam geliyo bizim kız gündüz uyutmuyo nasıl olcak bilmem.

canım benim sütüm de öyle uyumazsam çok az oluyor.. hatta geçen haftalarda akşamları sakinleştiremedim 30 cc kadar mama veriyordum azcık sakinleşsin diye sonra esela milk max aldım eczaneden onu yiyorum o biraz artırdı sütü, dene istersen..

bizim düzenimiz aynıymış 5ten 7 ye kadar ayakta oluyo.8-9 gibi tekrar uyaniyo. Günduz de kısa kısa Uyuyo. Ben de sütümu artıracak bi şeyler arıyordum. Hurmanin sütümu artırdığını farkettim. Hurma yiyince çok su içiyorum belki de ondandir ama hurmanin da etkisi var kesinlikle.

Gece hemen hemen uyandığı saat Bellidir. O uyanmadan yarım saat kadar önce kalkip uykusunun arasında vermeyi dene istersen. Ben sabahtan öğleye kadar dersanede oluyorum. K.validem bakiyo oğluma. Uykusunun arasında sütunu iciriyo. Ben gelene kadar uyuyo oglum.

aslında dediğin mantıklı ama biliyorsundur belki ilk başlarda benim bebişim sürekli uyuyordu ve bu uykular çok derin öyle uyarılınca falan emmeye başlamıyordu. bizde sürekli uyandırmaya çalıştık çocuğu. o da uyanınca huysuzlaşıyordu. şimdi ne zaman uyanmak isterse kilo alıyorsa karışmıyorum. çokta kilo aldığı yok ama benim kız çıtı pıtı olcak:9:tabi bunları doktor tavsiyesiyle yapıyorum

canım benim sütüm de öyle uyumazsam çok az oluyor.. hatta geçen haftalarda akşamları sakinleştiremedim 30 cc kadar mama veriyordum azcık sakinleşsin diye sonra esela milk max aldım eczaneden onu yiyorum o biraz artırdı sütü, dene istersen..
Bi deniyim onu canım sagolasın

bizim düzenimiz aynıymış 5ten 7 ye kadar ayakta oluyo.8-9 gibi tekrar uyaniyo. Günduz de kısa kısa Uyuyo. Ben de sütümu artıracak bi şeyler arıyordum. Hurmanin sütümu artırdığını farkettim. Hurma yiyince çok su içiyorum belki de ondandir ama hurmanin da etkisi var kesinlikle.
Hurma hamilelikte kolay dogum icin yedim dogumum korku filmi gibiydi ama süt icin belki ise yarar onu da deneyeyim. Isırgan cayı ic dedi doktor onu iciyorum 2 gündür insallah o da ise yarar.
R
ezenin faydasını gören varmı acaba gaz icin ok de süt icin de kullanıp fayda gören varsa söylerse sevinirim

Merhaba arkadaşlar ben mart annesiyim. Sizlere bir şey sormak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Kızımın altını temizleyemiyorum hala beyaz bir şeyler var aralarda. Mart annelerine sordugumda sakin temizleme enfeksiyonu önlüyor dediler. Bugün bir arkadasimda mutlaka temizle dedi. Dr. Sormaya cekindim bir de size sorayım dedim. Sizce temizlemelimiyim.

Canım benim kız 2buçuk aylık ben temizliyorum doktora sormadim ama öyle görünce içim rahat etmiyor. Ne bileyim belki yanlış belki doğru ama temizlemeden olmaz gibi geliyo:-/ birde kızımda yapışma olmuştu şükür açıldı az bir yer kaldı oda açılır yakında

İşte ben paranoyak oldum:-( eşim bugün babasını doktora götürdü babası lösemi 2haftada bir gidip kan veriyorlar acaba oradaki hemşirelere güzel kızlara bakıyormu diye aklımdan çıkmıyor. Eşim yanımda yok tvde dansöz çıktı o görseydi bunu ben yokken kesin izlerdi diye sinirleniyorum evet kendime güvenim yok:-( kiloluyum güzel bulmuyorum kendimi vede sezeryanden sonra göbeğim çok kötü görünüyo hepsi bi araya geldi çıldırmak üzereyim bu arada 2 çocuk annesiyim 2side sezeryan kilolu hamile kaldım ondan sarktı:-(

Canım aslında bunların konuşmakla ikna olunacak konular olduğunu pek düşünmüyorum, biraz kişilik meselesi gibi geliyor bana. Sadece şunu bilmeni isterim. Sanıyor musn ki bizim vücudumuz toparlandı? Göbek deliğimin içi hala mosmor, varislerim hala geçmedi, göbeğim tabiki hala var. Yani bizim de göbeklerimiz iğrenç gözüküyor emin ol. Eşim de üstelik çaktırmasa da kilo konusunda takıntılı biri, kendi annesi bile benden zayıf diyebilirim. Güzel ve fit bir kadın gördüğümde bana sen de istersen öyle olabilirsin filan gibi şeyler söyler, aklınca motive edecek beni. Gördüğü en güzel kadın olmadığımdan, bende değiştirmek istediği şeyler olduğundan eminim. Ama bunları çok umursamıyorum. Bence insanın kendine biçtiği değer önce kendi içinden gelir, kocamın bana biçtiği değer inan bana daha az önemli. Ama bu konularda kendimizi yargılarken adil davranmak gerek, bir kere ne olursa olsun değiştiremeyeceğimiz bir genetik malzeme var. Ne yaparsam yapayım altına inemeyeceğim bir kilo var, inersem sağlığımdan olurum. Tabiki bu hiç dikkat etmeyeceğim anlamına gelmez ama bazı şeyler de kabullenmek lazım. İkicisi biz şu an bebek emziriyoruz, ne olursa olsun 6 ay bunlar hiç gündemimizde olmamalı.
İstediğin gibi görünsen de kıskançlığın devam ederdi gibi geliyor bana. Ayrıca düşündüm de, babam lösemi hastasıyken ve onu tedavisi ile uğraşırken eşim hakkımda bunları düşünse çok incinirdim sanırım.

Selam kızlar uzun bır aradan sonra yazıyorum bebişlerimiz dogdu dogacak derken buyuduler bıle bugun tam 2 aylık oglum. Asılarını oldu korkuyorum ateş olurmu diye yasayanlarınız varmı? Gercı fitil kullandım bıle atese karsı,
Bu ay 1 kilo almış oglum sadece anne sutu fakat benım bır sorum var sizin bebeklerınızde 5dk emip bırakanlardanmı ? 5 dk yı gecmiyo bugun sordum doktor hızlı emiyodur dedi ama sanki doymaz gib

Canım aslında bunların konuşmakla ikna olunacak konular olduğunu pek düşünmüyorum, biraz kişilik meselesi gibi geliyor bana. Sadece şunu bilmeni isterim. Sanıyor musn ki bizim vücudumuz toparlandı? Göbek deliğimin içi hala mosmor, varislerim hala geçmedi, göbeğim tabiki hala var. Yani bizim de göbeklerimiz iğrenç gözüküyor emin ol. Eşim de üstelik çaktırmasa da kilo konusunda takıntılı biri, kendi annesi bile benden zayıf diyebilirim. Güzel ve fit bir kadın gördüğümde bana sen de istersen öyle olabilirsin filan gibi şeyler söyler, aklınca motive edecek beni. Gördüğü en güzel kadın olmadığımdan, bende değiştirmek istediği şeyler olduğundan eminim. Ama bunları çok umursamıyorum. Bence insanın kendine biçtiği değer önce kendi içinden gelir, kocamın bana biçtiği değer inan bana daha az önemli. Ama bu konularda kendimizi yargılarken adil davranmak gerek, bir kere ne olursa olsun değiştiremeyeceğimiz bir genetik malzeme var. Ne yaparsam yapayım altına inemeyeceğim bir kilo var, inersem sağlığımdan olurum. Tabiki bu hiç dikkat etmeyeceğim anlamına gelmez ama bazı şeyler de kabullenmek lazım. İkicisi biz şu an bebek emziriyoruz, ne olursa olsun 6 ay bunlar hiç gündemimizde olmamalı.
İstediğin gibi görünsen de kıskançlığın devam ederdi gibi geliyor bana. Ayrıca düşündüm de, babam lösemi hastasıyken ve onu tedavisi ile uğraşırken eşim hakkımda bunları düşünse çok incinirdim sanırım.

Evet canım çok çok güzel bir kadın olsaydım yine kıskanırdim ama şimdi 2kat daha fazla kıskanıyorum. Babası hasta hastane konusunda fazla kavga etmiyorum içten içe kendi kendimi yiyorum:-( yanlış biliyorum ama engel olamiyorum kendime öyle bi illetki kurtulamadim kaç senedir eşim 5vakit namazında öyle kaşı gözü ayrı oynayan tiplerden değil ama yinede sonuç olarak erkek:-( benim yanımda zaten bakamazda bakan yine bakar ne kadar isterdim sizin gibi olmayı ama huy ışte hele kendimi böyle gördükce adam nerene bakacak diyorum bu göbek toparlanmaz çünkü sarkti eşimde der kilo alma diye ama şimdi kendimden önce çocuğum var 6aya kadar düşünmüyorum diyet falan allahim içimdeki kıskançlığı tez vakitte alsın.

nasılda hızla ilelemiş, benim bebişimde 2 aylık oldu 13 ünde ve dün aşılarını oldu. allahtan ateşsiz atlattık. inş. iyidir herkes ve bebekleriniz.

kızlar yine ben ve yine bi şey danışacam sizlere :9:
oğlumun yanaklarında kırmızı kırmızı bi döküntü var
dr emerken senin sıcaklığını alıyordur ondan oluyor demişti
birkaç gündür yüzündeki o kabartılar soyuluyor
cildi de baya kurudu
sık banyo yaptırmaktan mı oluyor diye banyoyu da kestim
ama hala soyuluyor yüzü
böyle bi şeyler karşılaşan var mı

Kate03 doğumdan sonra bir ara bende de yoğun bi kıskançlık oldu ama tamamen hormonlarıma bağladım.Normalde asla aklıma bile gelmez.Hatta başkaları gözleriyle görse dese hayatta inanmam.Ama 3-4 gün yoğun olarak yaşadım geçti.Çok kafana takma ,eşine güven.Yaşayacağımız bir şeyler varsa bunlardan vesvese ederek kaçamayız.Sen eşinle ilgileniyor musun ilgileniyorsun gerisi teferruattır,sıkma lütfen canını.

canım nasıl uyanık tutmayacam bu mümkün değilki benimki emmeyince bi de mutfağa git mamayı hazırla derken bi geliyorum gözler cin gibi açılmış.hanfendi o kadar güzel düzen kurdu ki her uyandığında 180-200 cc yiyor tabi 3-4 kere uyanıyor sonra paşalar gibi 4-5 saat uyuyor. aslında düzen iyide işte gecenin ortasında uyanınca kötü.

Günde 8 kere içse 1600 cc eder,kakası hiç yeşil görünümde oluyor mu?

Merhaba arkadaşlar ben mart annesiyim. Sizlere bir şey sormak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Kızımın altını temizleyemiyorum hala beyaz bir şeyler var aralarda. Mart annelerine sordugumda sakin temizleme enfeksiyonu önlüyor dediler. Bugün bir arkadasimda mutlaka temizle dedi. Dr. Sormaya cekindim bir de size sorayım dedim. Sizce temizlemelimiyim.

Doğumdan kalan mukoza korumalığı onlar.Kaka yaptığında illaki oralara gidiyor,o zaman da silmek gerek.Kakaların %80 sinin bakteriden oluştuğunu varsayarsak silmek gerekli diye düşünürüm ben.Benim de kızım var,ıslak bezle muhakkak siliyorum.

Selam kızlar uzun bır aradan sonra yazıyorum bebişlerimiz dogdu dogacak derken buyuduler bıle bugun tam 2 aylık oglum. Asılarını oldu korkuyorum ateş olurmu diye yasayanlarınız varmı? Gercı fitil kullandım bıle atese karsı,
Bu ay 1 kilo almış oglum sadece anne sutu fakat benım bır sorum var sizin bebeklerınızde 5dk emip bırakanlardanmı ? 5 dk yı gecmiyo bugun sordum doktor hızlı emiyodur dedi ama sanki doymaz gib

Uzul fitiller alt beyini uyardığı için mümkün olduğunca kullanmamaya çalış arkadaşım.Doktorun da dediği gibi bebeğin hızlı emenlerden,değilse kilo alımı 1000 gr bulmazdı.

kızlar yine ben ve yine bi şey danışacam sizlere :9:
oğlumun yanaklarında kırmızı kırmızı bi döküntü var
dr emerken senin sıcaklığını alıyordur ondan oluyor demişti
birkaç gündür yüzündeki o kabartılar soyuluyor
cildi de baya kurudu
sık banyo yaptırmaktan mı oluyor diye banyoyu da kestim
ama hala soyuluyor yüzü
böyle bi şeyler karşılaşan var mı

Benim kızımda oldu.Kaşlarından kulak memesine kadar kurudu.Yoğun araştırmalarım sonucu sebamed şampuandan dolayı olduğunu öğrendim.Müstela şampuan aldım,hemen geçti.Şampuanı kullanma istersen bi kaç yıkama öyle dene.

Benim kızımda oldu.Kaşlarından kulak memesine kadar kurudu.Yoğun araştırmalarım sonucu sebamed şampuandan dolayı olduğunu öğrendim.Müstela şampuan aldım,hemen geçti.Şampuanı kullanma istersen bi kaç yıkama öyle dene.

gerçekten mi benim kızda da var ama doktor mamadan demişti bende sebamed kullanıyorum dur değiştireyim bakayım belki işe yarar

kızlar bu insanlar neden bu kadar anlayışsız. eşim işten yorgun geliyor bugün ondan şikayet ediyordu bende seneye 1. sınıf okutacam dedim seneye yandık o zaman kızımız da var. kayınvaldem demez mi nasıl olsa emmiyor biz bakarız siz işlerinize bakarsınız. güya iyilik yapacak ama emmiyor lafı benim canımı o kadar yakıyor ki bi emmiyor,sezaryanla doğdu lafı aldı başını gidiyor belki ben alınganlık yapıyorum

Kate03 doğumdan sonra bir ara bende de yoğun bi kıskançlık oldu ama tamamen hormonlarıma bağladım.Normalde asla aklıma bile gelmez.Hatta başkaları gözleriyle görse dese hayatta inanmam.Ama 3-4 gün yoğun olarak yaşadım geçti.Çok kafana takma ,eşine güven.Yaşayacağımız bir şeyler varsa bunlardan vesvese ederek kaçamayız.Sen eşinle ilgileniyor musun ilgileniyorsun gerisi teferruattır,sıkma lütfen canını.

Günde 8 kere içse 1600 cc eder,kakası hiç yeşil görünümde oluyor mu?

Doğumdan kalan mukoza korumalığı onlar.Kaka yaptığında illaki oralara gidiyor,o zaman da silmek gerek.Kakaların %80 sinin bakteriden oluştuğunu varsayarsak silmek gerekli diye düşünürüm ben.Benim de kızım var,ıslak bezle muhakkak siliyorum.

Uzul fitiller alt beyini uyardığı için mümkün olduğunca kullanmamaya çalış arkadaşım.Doktorun da dediği gibi bebeğin hızlı emenlerden,değilse kilo alımı 1000 gr bulmazdı.

Haklısın canım buraya yazınca sanki biraz rahatladım. Çünkü çevremdekilere anlatsam deli gözüyle bakıyorlar aman tvden sokaktan kocami kıskanılır diyorlar belkide haklılar ama ışte gelde anlat inşallah benimde geçicidir

Back
X