2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar bu insanlar neden bu kadar anlayışsız. eşim işten yorgun geliyor bugün ondan şikayet ediyordu bende seneye 1. sınıf okutacam dedim seneye yandık o zaman kızımız da var. kayınvaldem demez mi nasıl olsa emmiyor biz bakarız siz işlerinize bakarsınız. güya iyilik yapacak ama emmiyor lafı benim canımı o kadar yakıyor ki bi emmiyor,sezaryanla doğdu lafı aldı başını gidiyor belki ben alınganlık yapıyorum
bazen insanin ustune cok geliyorlar. sabretmek zor gercekten ama kulak ardi etmezsek kendimizi yipratiyoruz. sen istemez misin bebegini emzirmeyi. bu bi tercih meselesi degil ki. ya sut olmuyo ya bebek emmiyo vs vs. hic bir anne bu duygudan mahrum olmak istemez...

Bosveeerr takma kafana.bende bazen anlaamiyorum insanlari.laf olsun diye konusuyorlar iste.bi bakmak lazim kac cm uzamis.hayret yaaa.yeni annelerden uzak dursunlar.morelleri bozmasinlar.sutler cekiliyor stresten.gunah yaaa...

kızlar yine ben ve yine bi şey danışacam sizlere :9:
oğlumun yanaklarında kırmızı kırmızı bi döküntü var
dr emerken senin sıcaklığını alıyordur ondan oluyor demişti
birkaç gündür yüzündeki o kabartılar soyuluyor
cildi de baya kurudu
sık banyo yaptırmaktan mı oluyor diye banyoyu da kestim
ama hala soyuluyor yüzü
böyle bi şeyler karşılaşan var mı

evet canım benim oğlumda da oldu bikaç gün pul pul döküldü sonra. ben bebe yağı ve zeytin yağı sürdüm doktor bepanten merhem de sürebilirsin demişti fikir olabilir sana da.

kızlar bu insanlar neden bu kadar anlayışsız. eşim işten yorgun geliyor bugün ondan şikayet ediyordu bende seneye 1. sınıf okutacam dedim seneye yandık o zaman kızımız da var. kayınvaldem demez mi nasıl olsa emmiyor biz bakarız siz işlerinize bakarsınız. güya iyilik yapacak ama emmiyor lafı benim canımı o kadar yakıyor ki bi emmiyor,sezaryanla doğdu lafı aldı başını gidiyor belki ben alınganlık yapıyorum

evet cnm seni çok iyi anlıyorum: enim oğlumda erken doğdu 2200 gr oldu. gören herkes aaa ne kadar küçük diyor ben de o kadar üzülüyorum ki gerçi şu an 5100 oldu ama ben de isterdim zamannda doğsun sorunsuz olsun. çok şükür sağlığı yerinde ve yaşıyor en önemlisi bu ama insanlar o kadar düşüncesiz ki ne kadar kırıcı olduklarını fark etmiyolar sanırım.

Yanlız degilsin ya biz yeni dogum ytik diye cok hassasiz yada gercekten etrafımızda patavazsiz cok insan var,benimde çevremde var öyle insanlar herseyi mamadan biliyorlar mama aliyor ya ondan diyolar,tepemin tası atıyor sanki zehir veriyoruz,

Tuze ilk defa duydum fitillerin alt beyni uyardıgını, zararı olsa doktor bişey derdi ama.
Yinede dikkate alcam canım sagol

bazen insanin ustune cok geliyorlar. sabretmek zor gercekten ama kulak ardi etmezsek kendimizi yipratiyoruz. sen istemez misin bebegini emzirmeyi. bu bi tercih meselesi degil ki. ya sut olmuyo ya bebek emmiyo vs vs. hic bir anne bu duygudan mahrum olmak istemez...

Bosveeerr takma kafana.bende bazen anlaamiyorum insanlari.laf olsun diye konusuyorlar iste.bi bakmak lazim kac cm uzamis.hayret yaaa.yeni annelerden uzak dursunlar.morelleri bozmasinlar.sutler cekiliyor stresten.gunah yaaa...

evet cnm seni çok iyi anlıyorum: enim oğlumda erken doğdu 2200 gr oldu. gören herkes aaa ne kadar küçük diyor ben de o kadar üzülüyorum ki gerçi şu an 5100 oldu ama ben de isterdim zamannda doğsun sorunsuz olsun. çok şükür sağlığı yerinde ve yaşıyor en önemlisi bu ama insanlar o kadar düşüncesiz ki ne kadar kırıcı olduklarını fark etmiyolar sanırım.

Yanlız degilsin ya biz yeni dogum ytik diye cok hassasiz yada gercekten etrafımızda patavazsiz cok insan var,benimde çevremde var öyle insanlar herseyi mamadan biliyorlar mama aliyor ya ondan diyolar,tepemin tası atıyor sanki zehir veriyoruz,

evet akıl veren çok oluyor ama şartlar aynı olmadığı için o akıllar bi işe yaramıyor. her doğum her bebek birbirinden farklı bunu bi türlü anlatamıyorum. 10 saat sancı çekseymişim açılma olurmuş olmadı işte ne yapayım. sezaryanlı olduğum için sütüm gelmemiş hayır benim ilk gün sütüm geldi benim göğüs ucum vardı ben bebeğimi doğru şekilde tutuyordum bunları bebek hemşireleri kontrol etti. kızım emmeyi reddetti üzüntüden sütüm kesildi daha ne üzerime geliyorsun ki. o farkında değil yaptığını biliyorum çünkü benim kayınvalide düşmanlığım yok torunu olana kadar beni kırmışlığıda çok nadirdir ama böyle devam ederse bende saygısızlık yapıp kırıcam kalbini. zaten canı yanmış bi anneyim anlamıyorlar.

canım aynı sorun bendede var sadece 2 hafta emzirebildim mama veriyorum diye ona bakmamış oluyormuşum bu çocuk kendi kendine mi üyüyor sanki yemek yemeye zor fırsat buluyorum ilgilenmekten ona birşyleri şimdiden alıştırmak istediğimden .

canım aynı sorun bendede var sadece 2 hafta emzirebildim mama veriyorum diye ona bakmamış oluyormuşum bu çocuk kendi kendine mi üyüyor sanki yemek yemeye zor fırsat buluyorum ilgilenmekten ona birşyleri şimdiden alıştırmak istediğimden .

aynen ya sanki anneliğin ilk şartı normal doğum ikincisi emzirmek. bunlar olmayınca anne olmuyorsun sanki. geçen biri hiç doğum yapmamışsın gibisin dedi eşimde güya şakasına yapmadı zaten sezaryanla doğdu demez mi. gerçi hep destekçidir bana ama şaka yapıyor beyimiz bu arada bende ne dertliymişim

Son düzenleme:
Selam kızlar uzun bır aradan sonra yazıyorum bebişlerimiz dogdu dogacak derken buyuduler bıle bugun tam 2 aylık oglum. Asılarını oldu korkuyorum ateş olurmu diye yasayanlarınız varmı? Gercı fitil kullandım bıle atese karsı,
Bu ay 1 kilo almış oglum sadece anne sutu fakat benım bır sorum var sizin bebeklerınızde 5dk emip bırakanlardanmı ? 5 dk yı gecmiyo bugun sordum doktor hızlı emiyodur dedi ama sanki doymaz gib
1 kilo alması iyi ben de sadece emziriyorum 700 g aldık. Boy kilo cizelgelerine bak normalse boyu kilosu korkma zaten kilo alımı da iyi. Bence gerekmedikce mama verip bebegi sisirmenin luzmu yok etraf obez cocuk dolu. Bize de pztsi doktor kilo alımına bakıp takviye yaptıracak ya da yaptırmayacak bakalım.

kızlar kilolardan kurtulmanın yolu zumba dansından geçiyor sanırım. netten bikaç videosunu izledim çok eğlenceli görünüyor yapanlarda hızla sıkılaşmış ve kilo vermişler denemekte fayda var ne dersiniz :52: hem biraz kendimizi iyi hissederiz diye düşündüm

Selam:3:
Normalde 3 mart bebeği olacakken 21 şubat da merhaba dedi kızım.
49cm 3700 gr olarak dünyaya geldi..
P.tesi günü 2.ayımız dolacak..
Doktor kontrolümüz ve aşılarımız da olacak..
Gögüslerim yara olduğundan dolayı anne sütünü biberonla alıyor yetmediği zamanlarda aptamil 1 kullanıyorum.
Mama kullanan arkadaşlar günde kaç cc veriyosunuz ne marka kullanıyorsunuz ve kullandığınız mamalarda gaz problemi yaşıyor musunuz?
Birde benimle aynı tarih de doğum yapanlar kg/boy yazarlarsa sevinirim..
Bebişlerle sağlıklı mutlu bol uykulu günler diliyorumm:3::nazar:

Tuze ilk defa duydum fitillerin alt beyni uyardıgını, zararı olsa doktor bişey derdi ama.
Yinede dikkate alcam canım sagol

Uzul doktorlar amerikalı doktorların çevirilerini ezberleyip bizlere sunuyorlar.En bilgili doktor kendi çocuğu olmuş ya da çocuk kliniğinde uzun nöbetler geçirerek işine yoğunlaşmış kişidir.Yine de bi uzmandan duymak istiyorum dersen Psikiyatrist Nusret Kaya yı okuyabilirsin.

1 kilo alması iyi ben de sadece emziriyorum 700 g aldık. Boy kilo cizelgelerine bak normalse boyu kilosu korkma zaten kilo alımı da iyi. Bence gerekmedikce mama verip bebegi sisirmenin luzmu yok etraf obez cocuk dolu. Bize de pztsi doktor kilo alımına bakıp takviye yaptıracak ya da yaptırmayacak bakalım.

Katılıyorum

Kızlar bebeğimin üçüncü aya yaklaşmasını saçlarımı dökerek kutluyorum.Oğlumda da kel kalmıştım.Bunda inşallah olmaz derken kıyım başladı.Yaza bide abimin düğünü olabilir işte o zaman yandım.Topik filan kullanayayım bari :(

Bide sadece anne sütü veren arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bebeleriniz kakalarını kaç günde bir yapıyorlar? Kızım kakasını yapmamaya başladı :(

Uzul doktorlar amerikalı doktorların çevirilerini ezberleyip bizlere sunuyorlar.En bilgili doktor kendi çocuğu olmuş ya da çocuk kliniğinde uzun nöbetler geçirerek işine yoğunlaşmış kişidir.Yine de bi uzmandan duymak istiyorum dersen Psikiyatrist Nusret Kaya yı okuyabilirsin.

öncelikle seni tekrar aramızda görmek sevindirdi beni.. bize sağlık ocağındaki hemşirede fitili önermedi erkek çocuklarında özellikle önermiyoruz demişti sebebi tuzenin dediği gibi sanırım.

Kızlar bebeğimin üçüncü aya yaklaşmasını saçlarımı dökerek kutluyorum.Oğlumda da kel kalmıştım.Bunda inşallah olmaz derken kıyım başladı.Yaza bide abimin düğünü olabilir işte o zaman yandım.Topik filan kullanayayım bari :(

Bide sadece anne sütü veren arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bebeleriniz kakalarını kaç günde bir yapıyorlar? Kızım kakasını yapmamaya başladı :(

Benim saçlarımda dökülmeye başladı hamileyken bir tane bile dökülmezken yeni yeni başladı:-( 1şubatta doğum yaptım daha yeni başlıyo dökülmeye:-( ben sadece anne sütü veriyorum sadece doğduğu gün sütüm gelmediği için verdik mama onuda yemedi zaten. Bu sıralar günde en fazla 5 kere en az 2kere yapıyo kakasini. Ablamda sadece anne sütü veriyordu ama onun kızıda haftada bir yada iki kere yapardı doktor normal demişti. Bazı çocuklarda öyle oluyormuş. Mesela haftada bir yaptı diyelim kabız gibi yaparsa sorun var normal yaparsa sorun yok demişti doktor yeğenime.

Selam:3:
Normalde 3 mart bebeği olacakken 21 şubat da merhaba dedi kızım.
49cm 3700 gr olarak dünyaya geldi..
P.tesi günü 2.ayımız dolacak..
Doktor kontrolümüz ve aşılarımız da olacak..
Gögüslerim yara olduğundan dolayı anne sütünü biberonla alıyor yetmediği zamanlarda aptamil 1 kullanıyorum.
Mama kullanan arkadaşlar günde kaç cc veriyosunuz ne marka kullanıyorsunuz ve kullandığınız mamalarda gaz problemi yaşıyor musunuz?
Birde benimle aynı tarih de doğum yapanlar kg/boy yazarlarsa sevinirim..
Bebişlerle sağlıklı mutlu bol uykulu günler diliyorumm:3::nazar:

aynı gün doğum yapmışız benim bebeğim 3100 gr 48 cm doğdu bir aylıkken 4600 gr 54 cm olmuştu bende bu ayki kilo ve boyunu haftaya öğrencem bakalım nekadar olmuş sen pazartesi öğrenirsen yazarmısın buraya?

24 saatte 4-5 defa yapiyo benimki

Merhaba kızlar bebekleriniz ve sizler nasilsiniz? Kızım 28 şubat doğumlu. 50 gün oldu. Kızım anne sutu alıyor bazen mama veriyorum kakasi 10 gündür yeşil bazen sarıya dönüyor. Ve sumuksu idi azaldı şimdi . Sizde böyle sorunla karsilastinizmi. Arastirdigimda çok yemekten olduğu yada ishal deniyor. Kızımın kilo alimida gayet iyi haftada 400 gr alıyor.boşuna dra götürmek istemiyorum gereksiz işlemden kaçınmak için. Ama Biyandanda ciddi bişey olmasından korkuyorum. Kızım ayrıca çok gazli. Cevabınız için şimdidentesekkurler

Son düzenleme:
Back
X