2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
hatice bebeğinin kakası yeşil renkte mi?benim kızımda 1 haftadır emme sorunu kusma uykusuzluk,huzursuzluk ve yeşil kaka vardı doktora götürdüm bugun kakasında amip çıktı maalesef:((şurup verdi onu kullanıcam inş kısa sürede iyileşir.bebeğinin kakası yeşil olan anneler lütfen dikkat etsin bende üşütmedendir diye önemsememiştim ama böyle bir sorun çıktı.

Geçmiş olsun ayça. Bizimkinin kakasi sari.

kızlar kilolardan kurtulmanın yolu zumba dansından geçiyor sanırım. netten bikaç videosunu izledim çok eğlenceli görünüyor yapanlarda hızla sıkılaşmış ve kilo vermişler denemekte fayda var ne dersiniz :52: hem biraz kendimizi iyi hissederiz diye düşündüm
ben varım valla :))
havalar kötü dışarı çıkamıyorum oğlan hasta olur diye

Kızlar bebeğimin üçüncü aya yaklaşmasını saçlarımı dökerek kutluyorum.Oğlumda da kel kalmıştım.Bunda inşallah olmaz derken kıyım başladı.Yaza bide abimin düğünü olabilir işte o zaman yandım.Topik filan kullanayayım bari :(

Bide sadece anne sütü veren arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bebeleriniz kakalarını kaç günde bir yapıyorlar? Kızım kakasını yapmamaya başladı :(
benim oğlum doğduğundan beri kaka problemi var
sadece annesütü alıyor
dr a sordum 10 güne kadar yapmaması normal, fitil verip de bağırsak tembelliğine sebep olmayın dedi
o yüzden müdahale etmiyorum
en son 1 hafta önce yapmıştı
8nci gün ve 9ncü gün üstüste yaptı
normalde 5-6 günde bir yapıyordu
Ben de az önce oğlumu emzirdim. Emdi biraz, sonra huzursuzlandi. Mememi cekiyo cekiyo sündürüyor birakiyo. Mizirdaniyo. Ben de süt gelmiyo diye sagdaigim sütü verdim. 40cc içti. Onun da 10 cc kadarını hemen kustu. Sutum yetmeseydi Verdiğim sütten daha fazla içerdi diye düşünüyorum ama doğru mu düşünüyorum. Bi fikir verin bana kızlar :(
Kahorima canim isirgani aktardan mi aldın. Nasıl demliyosun
emerken memeyi çekiştiriyorsa gazı vardır
ben ara verip gazını çıkarıyorum
hala inatlaşıyorsa memeyi değiştiriyorum
hatice bebeğinin kakası yeşil renkte mi?benim kızımda 1 haftadır emme sorunu kusma uykusuzluk,huzursuzluk ve yeşil kaka vardı doktora götürdüm bugun kakasında amip çıktı maalesef:((şurup verdi onu kullanıcam inş kısa sürede iyileşir.bebeğinin kakası yeşil olan anneler lütfen dikkat etsin bende üşütmedendir diye önemsememiştim ama böyle bir sorun çıktı.
çok geçmiş olsun

canım çok geçmiş olsun. bebişler hal ve hareketleriyle bize çok şey anlatıyorlar ama anlayabilmek lazım. buradaki paylaşımlar sayesinde fikir edinmiş oluyoruz.

haklısın canım benimde 6 kilom kaldı ama sarkmış olması daha fazla gösteriyor tabi göbekler de kaldı sezeryandan dolayı. benim oğlumu bırakacak kimsem yok burda yalnızım. salonu bende düşünmüştüm ama olmuyo işte. o yüzden ben evde yapmaya çalışıyorum napim. bu dediğim de dans sadece o yüzden hem kendime geliyorum sürekli evin içinde otur otur bunalıyorum kendini iyi hissettiriyor insna.

Kızlar aceleniz ne yahu, durun biraz. Sezaryen olunca 6 ay filan egzersiz yapmak sakıncalı, öyle spor salonuna filan gitmeyin valla dikişler zorlanır bu kez fıtık olursunuz. Benim kuzenimin dikişleri patladı valla ağırlık kaldırdı diye. Yapabileceğiniz en fazla yürüyüş, onu bile vücudunuzun zorlandığını hissednce bırakmak lazım. Benden söylemesi, spor yapıp zayıflayacağım diye kendinizi tehlikeye atmayın.

Ben de az önce oğlumu emzirdim. Emdi biraz, sonra huzursuzlandi. Mememi cekiyo cekiyo sündürüyor birakiyo. Mizirdaniyo. Ben de süt gelmiyo diye sagdigim sütü verdim. 40cc içti. Onun da 10 cc kadarını hemen kustu. Sutum yetmeseydi Verdiğim sütten daha fazla içerdi diye düşünüyorum ama doğru mu düşünüyorum. Bi fikir verin bana kızlar :(
Kahorima canim isirgani aktardan mi aldın. Nasıl demliyosun

canım bizde de bir ara oldu bu, her emzirmede oluyordu. böyle çekiştire çekiştire iştahlı iştahlı emiyor ama arada anlayamadığımız bir şekilde memeyi biraz bırakıp bağırıyor ve o hırsla bir daha memeye yapışıyordu, sonra bir daha bir daha... ve ben çok üzülüyordum resmen acı çekiyor gibi bir hali vardı. Emmesi esnasında video kaydına aldık doktorumuza gösterdik, doktorumuz gaz olabilir dedi. Hakikaten de öyleymiş, şimdi günde 2 kupa rezene içiyorum ve karnını hep sıcak tutmaya çalışıyorum. Çok azaldı artık, olunca kaldırıyorum sırtına pıt pıt vuruyorum, biraz sonra gaz çıkarıyor ve emmeye devam ediyoruz. Tahminimce sen de aynı şeyi yaşıyorsun.

Kızlar benim kız da iki gündür çokça uyuyor, sadece emmeye uyanıyor diyebilirim. Ben emzirirken yine uykuya dalıyor.Normalde gün içinde daha fazla uyanık kalırdı ama iki gündür faklı biraz. Eşim grip oldu bu aralar, bebekten olabildiğince uzak durmaya çalışıyor ama bulaştı da kızım hastalandı mı diyorum. Mesela bugün banyo yaptırdım, her zaman daha çok ağlardı sanki bugün ağlamaya bile mecali yok gibiydi. Emip emip uyuyor. Kaka rengi normal, ateşi de yok gibi. Acaba eşimden mikrop kapıp hastalandı da o da böyle bir uyuşukluk mu yaptı diyorum. Ama huysuzluğu yok. Yine de garip geliyor.
Diyelim ki mikrop kaptı, hasta olmuş olsa bile anne sütü vermeye devam etmek ve dinlenmesini sağlamak lazım diye düşünüyorm ama.. Ne bileyim size sormak istedim, sizin de böyle bebeklerinizin peşpeşe birkaç gün emmek dışında durmadan uyuduğu oldu mu ya da oluyor mu? Ben koşullanmışım, bebek büyüdükçe uykuya daha az ihtiyac duyacak diye belki de.

ben varım valla :))
havalar kötü dışarı çıkamıyorum oğlan hasta olur diye

benim oğlum doğduğundan beri kaka problemi var
sadece annesütü alıyor
dr a sordum 10 güne kadar yapmaması normal, fitil verip de bağırsak tembelliğine sebep olmayın dedi
o yüzden müdahale etmiyorum
en son 1 hafta önce yapmıştı
8nci gün ve 9ncü gün üstüste yaptı
normalde 5-6 günde bir yapıyordu

emerken memeyi çekiştiriyorsa gazı vardır
ben ara verip gazını çıkarıyorum
hala inatlaşıyorsa memeyi değiştiriyorum

çok geçmiş olsun

canım bizde de bir ara oldu bu, her emzirmede oluyordu. böyle çekiştire çekiştire iştahlı iştahlı emiyor ama arada anlayamadığımız bir şekilde memeyi biraz bırakıp bağırıyor ve o hırsla bir daha memeye yapışıyordu, sonra bir daha bir daha... ve ben çok üzülüyordum resmen acı çekiyor gibi bir hali vardı. Emmesi esnasında video kaydına aldık doktorumuza gösterdik, doktorumuz gaz olabilir dedi. Hakikaten de öyleymiş, şimdi günde 2 kupa rezene içiyorum ve karnını hep sıcak tutmaya çalışıyorum. Çok azaldı artık, olunca kldırıyorum sırtına pıt pıt vuruyorum, biraz sonra gaz çıkarıyor ve emmeye devam ediyoruz. Tahminimce sen de aynı şeyi yaşıyorsun.

Evet canim hemen hemen aynı şekilde. Cevaplarınız için teşekkür ederim :) rezeneyi aktardan mi aliyosun, sallama çay mi. Ben bitki çaylarını pek icemiyorum ama böyle devam ederse deniycem.

Evet canim hemen hemen aynı şekilde. Cevaplarınız için teşekkür ederim :) rezeneyi aktardan mi aliyosun, sallama çay mi. Ben bitki çaylarını pek icemiyorum ama böyle devam ederse deniycem.

Canım bildiğin sallama derler ya, doğadan markasından alıyorum. Aktardan alırsam kendimi biliyorum yeterince koydum mu cezveye filan der, doldurdukça doldurur acı bir rezene yaparım kendime, sonra da öğüre öğüre içerim :9: O yüzden benim gibi tipler için poşet tipi içmek daha iyi. Bi de tv de izlediğim bitki uzmanı bir bir prof da hep öyle sallama içiyormuş, ayrıca biz kaynatıyoruz ya cezvede, o hataymış, kaynamış suya bırakarak demlemek lazımmış. Yani sen de sallama al.
Bir de bazen ben o rezenenin içine tatlansın diye bir kaşık da humana koyabiliyorım, acısını kesiyor biraz. Şeker asla kullanmıyorum, normal çayda da.
ben de bitki çaylarını çok sevmem, seni anlıyorum ama içe içe alışıyor insan. Yeşil çayı da sevmem mesela, sadece liptonun büyülü bohçalarından gül yapraklarıyla karışık olan yeşil çayını içebiliyorum, gül yaprağı tadını yumuşatmış, içimi rahat oluyor. Bir de yine doğadanın gingko karışımlı yeşil çayını. Ben de her bitki çayını içemiyorum yani. Mesela adaçayı çok sert geliyor kokusu da aroması da.

ben humana nın rezenesini içiyorum
ayrıca gazı olduğunda omer e de veriyorum 100 ml kadar

kızlar 25 şubatta doğum yapan var mı:3:

ben humana nın rezenesini içiyorum
ayrıca gazı olduğunda omer e de veriyorum 100 ml kadar

kızlar 25 şubatta doğum yapan var mı:3:

Canım bildiğin sallama derler ya, doğadan markasından alıyorum. Aktardan alırsam kendimi biliyorum yeterince koydum mu cezveye filan der, doldurdukça doldurur acı bir rezene yaparım kendime, sonra da öğüre öğüre içerim :9: O yüzden benim gibi tipler için poşet tipi içmek daha iyi. Bi de tv de izlediğim bitki uzmanı bir bir prof da hep öyle sallama içiyormuş, ayrıca biz kaynatıyoruz ya cezvede, o hataymış, kaynamış suya bırakarak demlemek lazımmış. Yani sen de sallama al.
Bir de bazen ben o rezenenin içine tatlansın diye bir kaşık da humana koyabiliyorım, acısını kesiyor biraz. Şeker asla kullanmıyorum, normal çayda da.
ben de bitki çaylarını çok sevmem, seni anlıyorum ama içe içe alışıyor insan. Yeşil çayı da sevmem mesela, sadece liptonun büyülü bohçalarından gül yapraklarıyla karışık olan yeşil çayını içebiliyorum, gül yaprağı tadını yumuşatmış, içimi rahat oluyor. Bir de yine doğadanıngingko karışımlı yeşil çayını. Ben de her bitki çayını içemiyorum yani. Mesela adaçayı çok sert geliyor kokusu da ası da.

Rezene ve isirgani deniycem ınş. Ben de caykurun yeşil çayını icebiliyorum sadece. Ihlamur bile icemem :)

Bi de merak ettiğim bi şey var. Kuru fasulye gibi yeşil fasulye de gaz yapar mi. Bi de şunu merak ediyorum. Anne sutune takviye olarak mama verenler, mamanin pakette kalanını çöpe mi atıyorsunuz bir ay dolunca. Paket açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilmesi lazım diye biliyorum.

Bitki çaylarından nefreeet ederim ama işte süüüt süüüüt diye bagırınca bebek insan herseyi iciyo bende ısırganla rezene iciyorum poset cay günde 2-3 tane ısırgan 2-3 tane de rezene iciyorum bunları 400ml lik kupaya atıyorum acık oluyor tadları acı olmuyor bal yada seker koymuyorum dolayısıyla böylece 2lt cay icmis oluyorum su falan derken günde 4-5 lt sıvı alıyorum wc den beriye gelemiyorum:47: ama insallah emekler karsılıgını verir sütüm bollasır:18:

Merhaba kızlar bebekleriniz

nete pek giremiyorum ama yazayim cunku cok okudum bunu.
eger cok yesil yani yosun yesiliyse annenin on sutunu yani ilk 3 dk da olani emip son sutu -bu doyurucu olan kisim- emmiyorsa oluyormus.
yine eger cok yesilse bebegin bir besine alerjisi olabilirmis ya da mama markasini sIk degistirmekten.
ikinci olarak cok besliyorsan yesil ve sarili kaka oluyormus ben de ayni seyi ogluma yaptim. gunde 1 kere 120 ml mama veriyordum hala da bazen veriyorum kakasinin rengi yesilleniyor.
saglikli bir bebegin kakasi sari hardal renginde ve ara ara yesilimsi olabiliyor.
ishal olmasi icin gunde 7-8 kere civik disari cikan kaka olmasi gerekiyor cozumu ise bolca emzirmek ve annenin lifli gida yemesi.
buarada benim oglum hala 4-5 gunde bir kaka yapiyor annenin sutunun yagli olmasi kaka yapimini geciktiriyor, baslarda cok korkmustum aama bu sutun kalitesini ve bebegin maksimum kullanimini gosteriyormus. yabanci kaynaklardan okudum:52:
buarada yazamiyorum oglumdan tez yazmaktan firsat olmuyor ama sizleri ozluyorum kizlar

Son düzenleme:
kızlar merhaba geçmiş yapıyorum ama bi yandan a yazayım dedım öncelikle burdaki herkese teşekkür ediyorum bişeyler yazamasamda gündüzleri cepten giriyorum oğlum uyurken ve sizlerden çok şey öğreniyorum başıma geldiğinde telaşşanmıyorum.
baharr oğlun için çok dua ediyorum aslında burdaki herkesin bebekleri için allah bizlere bağişlasın evlatlarımızı inş.
ameliyat olan bebeklere de geçmiş olsun
ben spora başladığımı yazmak istedim öyle spor salonu felan değil yine burdan bir arkadasın leslie sansone yi önermesiyle araştırdım eşimde tv ye yükledi 45dk lığını yapıyorum önceden ara ara yapıyodum ama 16 nisan ölçülerimi de aldım artık düzenli olarak yapıyorum doğumda 88 kiloyla girdim suan 78 kg 99 88 116 ölçülerindeyim mayıs 16 da tekrar kilo ve ölçülerimi yazıcam size ben birgün leslie sansone bir günde ebru şallı ile düz bir karın dvd sini yapıyorumki hatun o kadar kolay yapıyor ben yaparken canım çıkıyor. bu arada ben 27 şubatta doğum yaptım.biliyorum ki sizlerde kilo vermek forma girmke istiyorsunuz burdan sizlerde ölçü ve kilonuzu yazsanız birbirimize ilham olsak gaza getirsek birbirimizi olur mu ?
ben evlendiğimde de 76 kilo ya ve bu ölçülere çıkmıştım ve sonra düzenli sporla 58 kg ve 90 60 96 olmuştum tekrar yapabiliyorum biliyorum ama destekleyen beraber spor yapacak burdan arkadaşlara ihtiyacım var
dr.uma sordum karın hareketleri yapabilir miyim diye 40 gunde dikişler eriyor bişey olmaz yapabilirsin dedi.

bende senle aynı düşünccedeyim ben hem emzirip hem mama veriyorum.ilk günden beri sütün yetmiyo ememiyo sütün var mı doyuruyo mu aç kalıyo çocuk demelerinden gına geldi bir gün eşimin babannesi bizde emziriyorum o sırada sütün var mı dedi bend yok dedim sinirli bişekilde çocuk ne emiyosa o sırada annemler var felan diye düzelltiler onu zaten çektiğinden var mı yok mu belli olurmuş her dr.a gidişimizde kilosu neymiş doyuruyo laflarında kusucam nerdeysee bıktırdırlar yani bide bunlar doğum yapmış insanlar nasıl düşüncesizler anlam veremiyorum allah yardımcımız olsun arkadaşım.
bu arada ben 10 günlükken istanbuldan bandırmaya geldim o günden sonrada hep çıkardım oğlumu avm ye ya da bandırma ve erdek sahilinde 2 saat nerdeyse yürüyüşler yaptık bugün 52 günlük olduk bence çıakrtın çocuklarınızı kızlar dışarı sizde oğlunuzda ferahlasın.ben atlet üstüne uzun kollu badi ve üstüne mont giydirdim alrında ayaklı eşofman çorap ve patik giydirdim üstüne de bir bataniye tamamdır hatta yapabilirsem foto ekliyim.
oğlum Tardu Berk İNŞ.fotolar çıkmıştır

Eklentiler

• $2507.webp
    $2507.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 54
  • $2585.webp
    $2585.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 42
  • $2570.webp
    $2570.webp
    27 KB · Görüntüleme: 44
  • $2632.webp