2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
İcinin derinligi nasil canım kac aya kadar kullabilir. Benim kızım zor bir bebek hepimizi ayakta tutuyo şimdi bizde dedesi ve babaannesi var gunün sonunda hepimiz bitkin düşüyoruz herseyden cok çabuk sikiliyo sadece 2 dk suruyo onu biseyle oyalamak. Battaniyede sallanmak cok hosuna gidiyo benim aklimada hamak geldi aynı işlevi görür mü acaba diye

benim kız 4 ay kontrolünde 8050 gram 66cmdi şimdi 68 fAlAN OLMUŞTUR HERHALDE İÇİNE RAHAT SIĞIYO Bİ 9 0 AYLIK OLANA KADAR kullanırız herhalde kaklkmaya başladımı pek durmaz gece yatıramayız derinliği fazla değil karıştan biraz fazla benimkini battaniyeye alıştırmadıkta ayakta sallıyorum beşiğinde ve hamaktada sallıyoruz arada benimki çok zor bi bebek değil battaniye gibi istiyosan paşa hamak var bi arkadaşımda o battaniye gibi sarıyomuş o memnun $pasahamak.webp:55:

Esim evin icine hamak kurdu kullanmadigimiz bi oda var o odada esimin bekarken kullandigi eski kucuk gardrobu ve eski bilgisayar masasi duruyo ikisine matkapla oturarak sallanacak seviyede delik acti :) oraya hamak gibi besik kurdu ogluma. Cok iyi oldu valla uyutmak hic zor olmuyo artik. Ama uyudugu zaman iyice dalinca icinden aliyorum. Onceden uykusu oldugu halde ortaligi yikiyodu oglum uyumicam diye. Ayakta salliyodum ama zaptetmek zor oluyodu. keske daha once aklimiza gelseymis diyo esim de. Belimin agrisi azaldi resmen.

KIZLar bebişleriniz çok terliyomu sizinde benim kız bizim evde çok terliyo ya durduğu yerde saçları kaşları yüzü falan terliyo maalesef evimiz çok sıcak annemin evi serin arada ona gidiyoz orda rahatız hele uytunca kafasının olduğu yer sırılsıklam oluyo silip kurutuyom yüzünü başını falan sırtı falan pek terlemiyor bide tombik arada kol kıvrımları bile terliyo kuzumun

KIZLar bebişleriniz çok terliyomu sizinde benim kız bizim evde çok terliyo ya durduğu yerde saçları kaşları yüzü falan terliyo maalesef evimiz çok sıcak annemin evi serin arada ona gidiyoz orda rahatız hele uytunca kafasının olduğu yer sırılsıklam oluyo silip kurutuyom yüzünü başını falan sırtı falan pek terlemiyor bide tombik arada kol kıvrımları bile terliyo kuzumun
saçlarını kısalttırabilirsin canım daha az terler

sağol canım ama benim asıl merak ettiğim şu. ben günlük pastörize süt kullnaıyorum. zaten kaynatılmış süt bu. tekrar kaynatmakla bütün özelliğini yitirir bi faydası olmaz ki. bir bardak süte hatta dolu bir tatlı kaşığı yoğurt koyuyorum bi çimdik de şeker (ablamınn tavsiyesi ekşi tadı bebek sevmez diye )yine sulu oluyor . 9-10 saat de beklettim bi işe yaramadı.

süt ılık olmazsa yoğurt tutmaz.
pastörize sütünüzü ılıtıp o şekilde mayalayın(serçe parmağınızı sütün içinde tutun yanmayacak ama parmağınızı sütün içinde sallayınca biraz yanacak). mayaladıktan sonra sofra bezine sarıp üzerine başka bir şey daha örtüp sarsılmayacak bir yerde bekletin, 4 saatte mayalanır.

eğer yoğurdu açtığınızda üzerine su salmışsa sütü sıcak mayalamışsınız demektir.bu durumda üzerindeki suyu kaşıkla alın(bu suyu içebilirsiniz calsiyum var)

eğer ki süt hiç tutmamışsa yada biraz tutmuşsa sütü soğuk mayalamışsınız demektir. bu durumda ise derince bir kaba sıcak su koyun, suyun içine mayaladığınız yoğurt kabını oturtun,sarın. sıcak su,üşüyen sütü ısıtıp mayalanmasını sağlayacak.

bebişlerinize peynirde yapabilirsiniz. bir tencerede yoğurt mayalayın,sonra bu yoğurdu kaşıkla karıştırın ve ocağa koyun,içine birkaç damla limon suyu sıkın,ısındıkça yoğurt kesilecek,kesmik kesmik olacak,sonra bunu tülbentten süzün,suyunu sıkın ve çökelek peyniriniz hazır.

Herkese mrb doğum yaptığımdan beri int gıremiyordum artık sizinleyim masallah bebıslmer büyüyor allahim esirgesın hepsini :-)benim prensesimbeş buçuk aylık oldu sadece meyve suyu meyve püresi ve anne sütü veriyorum benim kız cook hareketli ne yesem istiyor meyve püresi verdiğim halde doymak bilmiyor birde uyurken sürekli emmek istiyor nasıl başa çıkacağımıbilmiyorum sallanmayı sevmiyor

hayırlı ramazanlar herkese,oruç tutan varmı ne durumdasınız kızlar??ben tutmaya başladım duruma göre tutatrım die düşündüm dün bugün sütümde bir eksilme yok henüz ama ben çok susuyorum bilmiyorum devam edebilecekmiyim,sütümde azalma olursa bırakıcam.bu arada bebeğim rizeden döndükten sonra çok az şiş yapar oldu.su da vermeye başladım ama yine de aynı.dr.normla demişti sizde durumlar nasıl.biz izmirdeyiz malum çok sıcak sizce ondan mıdır??

hayırlı ramazanlar herkese,oruç tutan varmı ne durumdasınız kızlar??ben tutmaya başladım duruma göre tutatrım die düşündüm dün bugün sütümde bir eksilme yok henüz ama ben çok susuyorum bilmiyorum devam edebilecekmiyim,sütümde azalma olursa bırakıcam.bu arada bebeğim rizeden döndükten sonra çok az şiş yapar oldu.su da vermeye başladım ama yine de aynı.dr.normla demişti sizde durumlar nasıl.biz izmirdeyiz malum çok sıcak sizce ondan mıdır??[/QUOTE

hayırlı ramazanlar herkese,oruç tutan varmı ne durumdasınız kızlar??ben tutmaya başladım duruma göre tutatrım die düşündüm dün bugün sütümde bir eksilme yok henüz ama ben çok susuyorum bilmiyorum devam edebilecekmiyim,sütümde azalma olursa bırakıcam.bu arada bebeğim rizeden döndükten sonra çok az şiş yapar oldu.su da vermeye başladım ama yine de aynı.dr.normla demişti sizde durumlar nasıl.biz izmirdeyiz malum çok sıcak sizce ondan mıdır??

sana da h<yırlı ramazanlar canım. ben de tutuyorum oruç Allah kabul etsin. benim de sütümde azalma yok çok şükür ben biraz da ek gıdayla destekliyorum tabi. dha önce başlamıştım zaten. ben dün iyiydm ama bugün braz zorlandım sanki ama devam etmek istiyorum. bu arada bende izmirdeyim. benim oğlumda bi gece hiç çiş yapmamştı sabah kalktığımda şok oldum bşey oldu diye. ama sıcaktan ben srekli su vermeye çalışıyorum ama yne de az yapıyor.çünkü çok terliyor.

hayırlı ramazanlar herkese,oruç tutan varmı ne durumdasınız kızlar??ben tutmaya başladım duruma göre tutatrım die düşündüm dün bugün sütümde bir eksilme yok henüz ama ben çok susuyorum bilmiyorum devam edebilecekmiyim,sütümde azalma olursa bırakıcam.bu arada bebeğim rizeden döndükten sonra çok az şiş yapar oldu.su da vermeye başladım ama yine de aynı.dr.normla demişti sizde durumlar nasıl.biz izmirdeyiz malum çok sıcak sizce ondan mıdır??[/QUOTE

Hayırlı ramazanlar bende tutuyorum oruç duruma göre :-) Sütüm azalmasının diye humana içiyorum iftarda sahurda allahim kabul
etsin canım sicaklardan bir alâkası yoktur hava değişimi yapıyor benim kıza da olmuştur ben biraz kayısı suyu verdim normale bindi

sana da h<yırlı ramazanlar canım. ben de tutuyorum oruç Allah kabul etsin. benim de sütümde azalma yok çok şükür ben biraz da ek gıdayla destekliyorum tabi. dha önce başlamıştım zaten. ben dün iyiydm ama bugün braz zorlandım sanki ama devam etmek istiyorum. bu arada bende izmirdeyim. benim oğlumda bi gece hiç çiş yapmamştı sabah kalktığımda şok oldum bşey oldu diye. ama sıcaktan ben srekli su vermeye çalışıyorum ama yne de az yapıyor.çünkü çok terliyor.
ben ek sadece su veriyorum bugün başım çok ağırıyor bakalım devam edebiliriz inş.evet benimki de çok az yapıyorum korkuyorum enfeksiyon falan olur mu die ama dr da dediğim gibi normal dedi.

Hayırlı ramazanlar bende tutuyorum oruç duruma göre :-) Sütüm azalmasının diye humana içiyorum iftarda sahurda allahim kabul
etsin canım sicaklardan bir alâkası yoktur hava değişimi yapıyor benim kıza da olmuştur ben biraz kayısı suyu verdim normale bindi
allah kabul etsin canım,döndüğümüz 15 gün oldu hala aynı sanırım terden kaynaklanıyor zaten kaka yapmıyor çişte azalınca endişelendim..

Kizlar ya bisey sorucam. Oglum 5 ay 5 gunluk. Geceleri bundan bi 15 gun oncesine kadar cok guzel uyurdu 2 kez emzirirdim o da uykusu arasinda. Gunduz de 9 gibi uyanirdi. Ama artik oyle olmuyo :( akşam saat 9 bucukta uyuyo ama sabaha kadar 2 saatte bi uyaniyo emmek istiyo emziriyorum bazen de emmek istemiyo mizirdaniyo salliyorum bu sefer. Saat sabahin 6 sinda da tamamen uyaniyo. Gunduzleri de 2 saatte bir 40 dk ya da 1 saat uyuyo. Sizce geceleri daha az uyanmasi ve erkenden uyanmamasi icin ne yapmaliyim?

Kizlar ya bisey sorucam. Oglum 5 ay 5 gunluk. Geceleri bundan bi 15 gun oncesine kadar cok guzel uyurdu 2 kez emzirirdim o da uykusu arasinda. Gunduz de 9 gibi uyanirdi. Ama artik oyle olmuyo :( akşam saat 9 bucukta uyuyo ama sabaha kadar 2 saatte bi uyaniyo emmek istiyo emziriyorum bazen de emmek istemiyo mizirdaniyo salliyorum bu sefer. Saat sabahin 6 sinda da tamamen uyaniyo. Gunduzleri de 2 saatte bir 40 dk ya da 1 saat uyuyo. Sizce geceleri daha az uyanmasi ve erkenden uyanmamasi icin ne yapmaliyim?
Artik sutun yetmiyor olabilir ya azalmistir ya da bebegin buyudugu icin yetmiyor olabilir bence bunu dr una danis canim

sıcaktan da uyanıyor olabilir
odayı serin tutmayı dene istersen
gece uykusunu alamayınca gündüz düzeni de bozulmuş olabilir
ömer sıcaktan gece uyumayınca sabah 5-6 da uyanıyor mızıldanması da cabası
banyo yaptırıyorum sonra yatıyor

Son düzenleme:

Ayni sorun bizde de var :( 10 da uyuturdum, 3e 4e kadar uyurdu guzelce. Simdi uyutuyorum, aglayarak uyaniyo devamli...

sütün ile alakalı olabilir. benim kız da geceleri uyanma işini sıklaştırmaya başladı. Artık büyüyorlar annesi, yavaştan yoğurt, meyve suyu gibi ek gıdalara hazırla derim. ben hemşireme danıştım azar azar günde 4-5 çay kaşığından başladım. Yine de doktoruna danış önce.

bende tutuyorum çok şükür sütümde bi azalma yok inş. sonuna kadar tutabilirim

aynı benim oğlumu anlatmışsınya benimki her saat başı kalkıyo emmek istiyo bazende emmiiyo sadece kucağıma almamı ister gibi alır almaz uyuyo yatağına koyunca yine mızır mızır iyice dlmasını bekliyorum çok uykusuzum bide çalışıyorum işe zombi gibi geliyorum gündüzleri annemde annemede aynını yapıyormuş yarım saate bi uyanıp mızırdanıyormuş sallayınca tekrar uyuyormuş sütün yetmiyordur geceleri dedi herkes gece uyurken 120 cc mama verdim denemek için yine aynı 1 saat sonra uyandı bence acıkmakla alakaı yok her geçen gün huyları değişiyo

Back
X