2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Orucu tutuyorum arkadasim.sukurler olsun.bu arada ben oructan 2 ay once spora baslamistim sana soylemistim baya kilo verdim ;D ozel mesajina bakamadim sabah bakayim.cepten girdigim icin goremiyorum.senin cadi napiyo buyumustur.....

Allah kabul etsin oruclarini. Kilo vermene sevindim, darisi heppimizin basina. Benim kizim tabiki buyuyor. Ozel mesajlarini cepten de okuyabilirsin, sayfada yukari bak, bir baloncuk icinde 1 yazmasi lazim(yani 1 mesajin varsa tabi,daha fazla da olabilir) ben de ceppten giriyorum ve sana ozel mesajimi da cepten atmistim.
Kumpicim hocopoli ile görüşmüşsün çok merak ediyordum paylaşmana sevindim.. Allah yardımcıları olsun oğulumun bir öhö demesine dayanamıyorum ben rabbim çok büyük güç sabır ve acil şifalar versin inşallah.. bir dahaki görüşmene bizlerden selam ilet ve dualarımızın onlarla olduğunu söyle lütfen..
Baharı da çok merak ediyorum Ahmet Efe nin kan sonuçları çok iyi değil diyordu hatırladığım kadarı ile kızlar görüşürseniz lütfen paylaşın bizlerle çok merak ediyorum ben bebişleri....

Hemen hacopoliye iletiyorum :) bahar'i ben de cok merak ediyorum, bu suskunluk beni de endiselendiriyor.
Bugun kalabalik bi iftara gittik. Elimde biberonu goren herkes bi sey soyledi. ( bebegim yaklasik bir aydir gogsumu almiyo sagip veriyorum ) bebegi ac birakmaliymisim gogsumu tutarmis. Bastan biberon vermeseymisim. Gelininin bir hafta sutu gelmemis sonra bebek bi tutmus bu sefer de biraktiramamislar. Daha neler neler... Bi de agzimi yorup aciklama yapmaya calisiyorum. Şöyle sorunlarimiz vardi o yüzden birakti diye. Yok, millet kendi bildigini tekrarliyo devamli. Moralim bozuldu. Ben sanki Cok memnunum bu durumdan.

cok tanidik yaaa...kizim yeni dogdugunda mama takviyesi yaparken esimin yengesi gormustu ve 'ne o biberon? Sutun yok mu, mama mi veriyorsun bebege?' demisti, uyuz olmustum. Hele o biberondaki sut senin sagilmis sutunse iyice uyuz olur insan yaaa. Karsindakiler akli basinda insanlar olsa, helal olsun, demek bebek emmiyor ve sen sagip bir sekilde veriyorsun derler. Eski kafa iste.insan onlara laf anlatirken nasil da cabaliyor degil mi, dogru anlasinlar diye. Yok canim, anlatamazsin, onlar ne anlamak istiyorsa onu anlar.

bugun ben de parkta bu yurdum teyzelerinden birine denk geldim, torunu gayet kilolu bir bebekti masallah. 6 aylikmis. Senin bebegin kac aylik dedi, 4 bucuk dedim. Biraz sonra o tanidik laf: ' biraz zayif kalmis ama seninki' teyze normal diyorum, az olsa doktor mama baslatir filan diyorum ama ayni o senin iftardaki teyzelerden o da, hic ikna olmadi. Parmaklari zayifmis ordan anlamis :) ustunde uzun kollu vardi da. Ben hala salak gibi cabaliyorum, elleri zarif benim kizimin, hep oyleydi. bazen bebekte fazla kilo iyi olmuyor, hareketleri gecikebiliyor filan dedim. Cevap : ' valla bizim torun civi gibi basiyor ayakalarini yere'
dun eve temizlige gelen teyze de bebegime zayif dedi: 4 bucuk aylik olup 7 kg dan fazla olan bebegime. Ben bebegimin normal oldugunu biliyorum Allahtan, Allah gercekten bebegi kilo alamayan annelere yardim etsin. Cok zor, bu yurdum teyzeleri her yerdeler, insanin moralini yok yere bozuyorlar. Onlar icin kilosu normal bebek bogum bogum olanlar, kalan tum bebekler zayif.

Kizlar saclarim o kadar kotu dokuluyor ki, cok mutsuzum yaaa.. Sizde durumlar nedir? Doktoruyla bunu konusan var mi, ne yapmak lazim acaba?

evet canım benim de çok dökülmeye başladı. yıkarken hele avuç avuç gidiyo ben de üzülüyorum çok. benim daha önce de olmuştus stresli bi dönem geçirmiştim o zaman uzun süre bioblas kullanmıştım şimdi tekrar onu kullanmaya başladı umarım yine işe yarar.

Allah kabul etsin oruclarini. Kilo vermene sevindim, darisi heppimizin basina. Benim kizim tabiki buyuyor. Ozel mesajlarini cepten de okuyabilirsin, sayfada yukari bak, bir baloncuk icinde 1 yazmasi lazim(yani 1 mesajin varsa tabi,daha fazla da olabilir) ben de ceppten giriyorum ve sana ozel mesajimi da cepten atmistim.

Hemen hacopoliye iletiyorum :) bahar'i ben de cok merak ediyorum, bu suskunluk beni de endiselendiriyor.

cok tanidik yaaa...kizim yeni dogdugunda mama takviyesi yaparken esimin yengesi gormustu ve 'ne o biberon? Sutun yok mu, mama mi veriyorsun bebege?' demisti, uyuz olmustum. Hele o biberondaki sut senin sagilmis sutunse iyice uyuz olur insan yaaa. Karsindakiler akli basinda insanlar olsa, helal olsun, demek bebek emmiyor ve sen sagip bir sekilde veriyorsun derler. Eski kafa iste.insan onlara laf anlatirken nasil da cabaliyor degil mi, dogru anlasinlar diye. Yok canim, anlatamazsin, onlar ne anlamak istiyorsa onu anlar.

bugun ben de parkta bu yurdum teyzelerinden birine denk geldim, torunu gayet kilolu bir bebekti masallah. 6 aylikmis. Senin bebegin kac aylik dedi, 4 bucuk dedim. Biraz sonra o tanidik laf: ' biraz zayif kalmis ama seninki' teyze normal diyorum, az olsa doktor mama baslatir filan diyorum ama ayni o senin iftardaki teyzelerden o da, hic ikna olmadi. Parmaklari zayifmis ordan anlamis :) ustunde uzun kollu vardi da. Ben hala salak gibi cabaliyorum, elleri zarif benim kizimin, hep oyleydi. bazen bebekte fazla kilo iyi olmuyor, hareketleri gecikebiliyor filan dedim. Cevap : ' valla bizim torun civi gibi basiyor ayakalarini yere'
dun eve temizlige gelen teyze de bebegime zayif dedi: 4 bucuk aylik olup 7 kg dan fazla olan bebegime. Ben bebegimin normal oldugunu biliyorum Allahtan, Allah gercekten bebegi kilo alamayan annelere yardim etsin. Cok zor, bu yurdum teyzeleri her yerdeler, insanin moralini yok yere bozuyorlar. Onlar icin kilosu normal bebek bogum bogum olanlar, kalan tum bebekler zayif.
azra mi zayifmis :) gayet de kilosu guzel kuzumun :) Benim kayinvalidem de her ay kontrol sonrasi sorar m.kerem ne kadar almis diye. 1 kilodan az almissa hemen surati degisir, bana da bi sey diyemez. Kocama soyler az kilo almis diye. Ilk zamanlar kollari filan biraz bogm bogum olsa, biraz zayif diyordu. Ben de Ben memnum oglumun kilosundan diyordum:)

Kizlar saclarim o kadar kotu dokuluyor ki, cok mutsuzum yaaa.. Sizde durumlar nedir? Doktoruyla bunu konusan var mi, ne yapmak lazim acaba?
Benim de oyleee :( toplu olarak elime geliyo. Gecen gun eltimin 5 yasindaki oglu, yenge her yerde de Senin sacin var diyo :) kel kalicaz bu gidisle... Dalinin Iyi geldigini duymustum. Onu deniycem Ben de.

Son düzenleme:
Selamlar ben de bir dubat annesiyimmoğluum 17 şubat doğumlu.Rabbim hepimizinkini bağışlasın inş.şimdiye kadar hep okuyodum ama şimdi bi yazıyım dedim bi cesaret:)hep doğal çözümler bulmaya çalııyorum çocukumun pişiği için mesela açık parfümcülerden ya da kuaför malzemesı satanyerden boş şişe aldım ve zeytinyaı koydum onu her alt değiştirmede kullanıyorum pişik olmuyor bir de ıslak mendil yerine makyaj pamuklarını ıslatıorum bu da pişiği engelliyor hem de kabız oluyor ıslak mendil kullanınca vs.göğs çatlakları vs gibi biçok konuda da kendimce doğal yollar buldum herneyse konu dağıldı saçlarınızı duyunca ounla ilgili yazman istedim BITTIM SABUNU var arkadaşlar aktarlarda var ama guvenilir aktar olması lazım ya da ben netten bi siteden söylüyorum reklam olmasın diye yazmıyorum ömdn soran olursa cvaplarım ordan söylüyorum bebişi de onunla yıkıyorum kendimde onla yıkaıyorum cildi de pürüzsüzleştiriyor kese kulanılırsa beraberinde saş dökülmesini de azaltıyor bi deneyin bence.herkese kolay gelsin Allah evlatalrımızı önce vatana millete sonra da bize faydalı hayırlı kul etsin.çok kolay gelsin

evet ya kac gündür sorcam soramıyorum meltem illaki hergün girerdi foruma acaba tatilemi gitti

meltemi bende merak ettim

Meltem de yok kac gundur, ramazanla birlikte misafir agirlamaya mi basladi ne? Herkes ara ara gelip giderdi de o hic birakmazdi burayi. Insallah bir yaramazlik yoktur, iyidir o da cocuklari da...

evet meltemi bende görmüyorum uzun zamandır. hacopoliden haber yok bahardan da ses seda yok. umarım herşey yolundadır.hayırlı haberlerini alırız inşallah bu mübarek günlerde..
cokkk sagolun kızlar ıstanbula gıttım bu haftada marmarıse gıttık falan baya uzun zaman gıremedım arada telden okumaya calıstım ama vakıf olamadım tabı
bu arada ruzgarımın 2. dısı cıktı ılkı gecen cumartesı cıkmıstı , baya zor cıkıyor dısler huysuzluk yapıyor ve genel olarak gecelerı mıkıl mıkıl :(
ek gıda meyve muhallebı ve sebze corbası yıyoruz boyumuz 70 cm kılomuz 7700 5 aylıkken du bakalım bu ay nası olcak

hoşgeldin meltem
iyisinizdir umarım, herkes seni soruyordu
rüzgarın dişi mi çıktı
Allah yardımcın olsun canım yaa
cok sagol canım ıyıyız sukur tatıl modundan yenı donduk ıste adapte olmaya calısıyorum eve yenıden oğluslarla tek gıttım ıstanbula onun yorgunlugu falan yenı gecıyo ıste

ruzgar suprız yaptı bana ılk dısıyle ıste :)

Bu sac dokulmesi benimde sikintim.adini vermiyim ama bitkisel bir sampuan kullaniyorum ama faydasini gormedim.ne yapsak acaba....bu arada ozelden yazdigin mesajini aldim en kisa zamanda sana mesaj aticam arkadasim...

yawww gunlerdır ortalarda yokum kımse benı merak etmedı mı :25::25::25::25::25:
Ben oglanı suya sokucam demenden tatile gittigini düsünmüstüm :D Ohhhh ne güzel gezdiniz gldiniz darısı bize

cokkk sagolun kızlar ıstanbula gıttım bu haftada marmarıse gıttık falan baya uzun zaman gıremedım arada telden okumaya calıstım ama vakıf olamadım tabı
bu arada ruzgarımın 2. dısı cıktı ılkı gecen cumartesı cıkmıstı , baya zor cıkıyor dısler huysuzluk yapıyor ve genel olarak gecelerı mıkıl mıkıl :(
ek gıda meyve muhallebı ve sebze corbası yıyoruz boyumuz 70 cm kılomuz 7700 5 aylıkken du bakalım bu ay nası olcak

Oyyyyy rüzgar deniz tam abi oldu darısı bize bakalım ne zaman cıkar disimiz

kızlar forumumuzda bursalılar vardı ben kızımın doktorunu değiştirmek istiyorum sizler kime götürüyosunuz ve memnunmusunuz ben memnundum ama geçen hafta pazar günü kızım düştü doktora ulaşamadım müsait değil dendi ve bidaha bana geri dönmedi soğudum adamdan tavsiyesi olan varsa sevinirim

Hosgeldin meltem abla.. tatilde oldugunu tahmib etmistik ama yorucu bir tatil olmus. Ruzgarin disleri hayirli olsun darisi bize bizimki de cok huysuz disleri cok kasiniyo umarim hemen cikartir cok zor bir surec bu..

Kizlaarr ya ikigundur oglum surekli burnunu buluşturuyor ve cekiyoo bakiyorum temiz hic bir sey yok.. tikalidir belki diye damla damlatiyorum buruno yine fayda etmiyo beden oyle yapiyo acaba. Yarin bir dr a gotureyim diyorum:((

kızlar benim oğlumun sorunları hiç bitmiyor en sonunda sünnet ettirmeye karar verdik babamız pek sünnet etme taraftarı değil ama mecbur çünkü sünnet derisi fazla hemde baya fazla idrar yolu enfeksiyonu çok birde enson kum dökme var cabası neyse sünnet ettiren anneler gelişmeler aşamalar nasıl geçti anlatırlarsa çok sevinirim yazılarınızı eşimede okutcam çünkü bir cerrah ben 5 yaşa kadar önermiyorum dedi onu kafaya takmış ama oğlum işerken ıkınıyor damla damla işiyor bunları cekmesimi iyi bir çocuk dr sıyırarak yırtı çok ağladı 1 ay sonra eski halini aldı

meltem bu arada rüzgar paşanın dişleri hayırlı olsun güzel haberlerle dönmenize sevindim

tarif için çok teşekkürler, bebe bisküvisinin evde yapılabildiğini bilmiyordum. hem bunda şeker de yok, pekmez var. ek gıdaya geçtiğimde inşallah bizim bıdık sever, içim rahat yediririm. çok iyi oldu ek gıdalara başlamadan öğrenmek. yeter ki kızım yesin, seve seve yaparım ben ona.

oruç tutabilenlere gıpta ediyorum, çok üzülüyorum. oruç tutamadım,içim buruk. tutmayı denemedim bile. sabahları kahvaltıyı geçiştirsem bile sütüm çok az oluyor ve kızım daha çok süt gelsin diye emerken canımı yakıyor. kahvaltımı bile illa peyniri, yumurtası, çayı vs şeklinde yapmalıyım. varın gerisini siz düşünün.

rica ederim ne demek. oğlumla beraber onun arkadaşlarının da sağlıklı ve mutlu olması memnun ediyor beni.

ek gıdaya geçişle alakalı detaylı br yazı yayınladım belki geçiş döneminde işinize yarar
hayat ÖZsöyler: Ömer Büyüyor - Ek Gıdaya Geçiş

bu arada oruçtan bahsedilmiş ama ben oğlum 15 aylık olmasına rağmen tutamıyorum. ilk 1 hafta denedim ve sütüm hemen yarıya indi. borçlar oldud erya deniz ama ilmihalden de okudum ve bu şekilde karar verdim. tutabilenlere kat kat yazılsıns evabı inşallah!

kızlar benim oğlumun sorunları hiç bitmiyor en sonunda sünnet ettirmeye karar verdik babamız pek sünnet etme taraftarı değil ama mecbur çünkü sünnet derisi fazla hemde baya fazla idrar yolu enfeksiyonu çok birde enson kum dökme var cabası neyse sünnet ettiren anneler gelişmeler aşamalar nasıl geçti anlatırlarsa çok sevinirim yazılarınızı eşimede okutcam çünkü bir cerrah ben 5 yaşa kadar önermiyorum dedi onu kafaya takmış ama oğlum işerken ıkınıyor damla damla işiyor bunları cekmesimi iyi bir çocuk dr sıyırarak yırtı çok ağladı 1 ay sonra eski halini aldı

meltem bu arada rüzgar paşanın dişleri hayırlı olsun güzel haberlerle dönmenize sevindim

canım öncelikle geçmiş olsun. oğlunu 18 gün önce sünnet ettirmiş biri olarak tavsiye ederim ayaklanmadan yaptırmanı. lokal anestezi ile yapıldı sadece iğne yapılırken ağladı. sünnet esnasında gülücükler atmış abim yanındaydı o anlattı. zaten odanın önünde bekledim hiç sesi çıkmıyordu. eve getirdikten sonra uyudu. uyandığında 2 saat zorluk yaşadık. anestezinin etkisi geçmişti ve çişini yaparken muhtemelen canı acıyordu. ama o iki saat geçtikten sonra hiçbişey yokmuş gibiydi. bütün dikişleride döküldü şişliği filanda geçti gayet güzel oldu.

sagolun kızlar butun bebeler sorunsuz bı gecede cıkartır ınsallah dıslerını 2 dısımız var kaldı 18 yolumuz uzunnn :)

arkadaşlar çok hastayım,boğazım şiş yutkunamıyorum bile,kulakların ve burnum tıkalı.bi yandan bebeğimi emziriyorum bi yandan ona da bulaşmasın diye uzak durmaya çalışıyorum.zaten 2 gün önce ateşlendi 38,5 oldu ateşi,2-3 kez ılık banyo ve sonra şurup derken zor düşürdük.şimdide ben hastayım.ilaç da içmiyorum emziriyorum diye,çocukla da ilgilenemiyorum bulaşmasın diye..offffffff çok fecii...

arkadaşlar bi de doktorumuz aktivite seti tavsiye etti,ama baktık yürüteç deseniz yürüteç değil altta tekerleri yok,ama yürüteç gibi bi yandan da..hoppala diye geçiyor.ama bana pek bi faydalı gelmedi,ne işe yarayacak ki yürüteç alsam en azından yürümesine ve üzerindeki aktivitelerle oynamasına yardım eder.hoppalanın faydası ne? siz neler aldınız bu süreçte? paylaşırsanız sevinirim

Back
X