2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
cokkk sagolun kızlar ıstanbula gıttım bu haftada marmarıse gıttık falan baya uzun zaman gıremedım arada telden okumaya calıstım ama vakıf olamadım tabı
bu arada ruzgarımın 2. dısı cıktı ılkı gecen cumartesı cıkmıstı , baya zor cıkıyor dısler huysuzluk yapıyor ve genel olarak gecelerı mıkıl mıkıl :(
ek gıda meyve muhallebı ve sebze corbası yıyoruz boyumuz 70 cm kılomuz 7700 5 aylıkken du bakalım bu ay nası olcak

Aşk olsun meltem, istanbul'a gelmişsin, haberimiz olmamış. Evim havalimanına 5 km de, gelseydin yüzyüze tanışıp bir kahve içsek olmaz mıydı? Ben de izmir'e gelince sana haber vermiycem :19:
Rüzgar'a da geçmiş olsun, çabucak atlatsın inşallah

Son düzenleme:
arkadaşlar çok hastayım,boğazım şiş yutkunamıyorum bile,kulakların ve burnum tıkalı.bi yandan bebeğimi emziriyorum bi yandan ona da bulaşmasın diye uzak durmaya çalışıyorum.zaten 2 gün önce ateşlendi 38,5 oldu ateşi,2-3 kez ılık banyo ve sonra şurup derken zor düşürdük.şimdide ben hastayım.ilaç da içmiyorum emziriyorum diye,çocukla da ilgilenemiyorum bulaşmasın diye..offffffff çok fecii...

arkadaşlar bi de doktorumuz aktivite seti tavsiye etti,ama baktık yürüteç deseniz yürüteç değil altta tekerleri yok,ama yürüteç gibi bi yandan da..hoppala diye geçiyor.ama bana pek bi faydalı gelmedi,ne işe yarayacak ki yürüteç alsam en azından yürümesine ve üzerindeki aktivitelerle oynamasına yardım eder.hoppalanın faydası ne? siz neler aldınız bu süreçte? paylaşırsanız sevinirim
canım çok çok geçmiş olsun, tonsilit mi oldun acaba? Benim bademciklerim çok büyüktür, boğazla ilgili çok kolay enfeksiyon geçiririm, o yüzden seni çok iyi anlıyorum. 10 tane iğne vurulmadan da iyileşemem. Hastanede çalıştığım dönemlerde mikrop yuvası ya, çok geçirdim. rapor ala ala ordaki diğer meslektaşımı kıl etmiştim :) bol bol istirahat et, biliyorum sıkıcı ama biraz katlanacaksın işte. Birkaç güne iyileşirsin annesi, Allah başka dert vermesin, şifasını versin inşallah.
akivite merkezi gördüm ben de e-bebek sitesinde. Ben de almam sanırım. Şimdiye kadar oyun halısı aldım, çok faydasını gördüm ama ne hoppala ne yürüteç almayı düşünmüyorum. Biraz da akışına bırakıcam bişeyleri. Bebeğim genel olarak uyumlu, belki zorlammazsam mama sandalyesi bile almam. Sonra o ıvır zıvırlar çok yer kaplıyor çünkü. Şimdiden birkaç ay sonra kullanmadığımızda bebişin küvetini nereye sokacağımı düşünüyorum bazen.

arkadaşlar çok hastayım,boğazım şiş yutkunamıyorum bile,kulakların ve burnum tıkalı.bi yandan bebeğimi emziriyorum bi yandan ona da bulaşmasın diye uzak durmaya çalışıyorum.zaten 2 gün önce ateşlendi 38,5 oldu ateşi,2-3 kez ılık banyo ve sonra şurup derken zor düşürdük.şimdide ben hastayım.ilaç da içmiyorum emziriyorum diye,çocukla da ilgilenemiyorum bulaşmasın diye..offffffff çok fecii...

Canim cok gecmis olsun andiz pekmezini bir dene istersen bana cok iyi geliyor belki seni de rahatlatir.. allah acil sifalar versinn

kızlar benim oğlumun sorunları hiç bitmiyor en sonunda sünnet ettirmeye karar verdik babamız pek sünnet etme taraftarı değil ama mecbur çünkü sünnet derisi fazla hemde baya fazla idrar yolu enfeksiyonu çok birde enson kum dökme var cabası neyse sünnet ettiren anneler gelişmeler aşamalar nasıl geçti anlatırlarsa çok sevinirim yazılarınızı eşimede okutcam çünkü bir cerrah ben 5 yaşa kadar önermiyorum dedi onu kafaya takmış ama oğlum işerken ıkınıyor damla damla işiyor bunları cekmesimi iyi bir çocuk dr sıyırarak yırtı çok ağladı 1 ay sonra eski halini aldı

meltem bu arada rüzgar paşanın dişleri hayırlı olsun güzel haberlerle dönmenize sevindim

Hazancım öncelikle geçmiş olsun. Biz bizim minnoşu 2 günlükken sünnet ettirdik. Lokal anestezi ile uyuşturarak yapıldı, geldiğinde ağlamıyordu bile. 3 gün sargılı durdu, sargısını solüsyon ile biz açtık. Sargı açıldıktan sonra her bez değiştirmede merhemini sürdük. 7. Günde kontrole götürdük, doktorumuz bir problem olmadığını ve artık banyo yaptırabileceğimizi söyledi. Bu süreçte ağrısı olduğunu düşündüğümüzde fitil verdik. İyi ki sünnet ettirmişiz diyoruz. Benim düşüncem yaptıracaksanız çok hareketlenmeden yaptırın, emeklemeye başlarsa falan belki daha zor olur.

iyi geceler kizlar nasilsiniz bebisler nasil benim pasam bu aralar biraz mizmiz neden anlamadim ama kucagina alinca birakmiycan surekli ilgi istiyor onceden sakin cocuktu simdilerde cok degisti sizin bebeklerde mi oyle bide ek gida kesinlikle almiyor nasil alistiracam anlamadim valla kasigi gorunce agzini kapatip tukurmeye basliyor hemen bos bi anindaverdiklerimide geri tukuruyo agliyor hemde gozunden nasil yaslar akiyor bi goren olsa dovuyor sanir yane denediysem olmuyor kizlar fikirlerinize ihtiyacim var

kızlar alıntı yapıpta cevaplıyamadım ama cevap veren arkadaşlara ayrı ayrı tşk biz salı günü kısmetse gitcez bebeğim çok zorlanıyor aslında biz daha 1 aylıkken götürdük sünnet derisi fazla diye sünnet ettirin dr bizim fikrimizi sormadan geri sıyırdı bir yaşına kadar açılır sünneti 5 yaşa kadar önermiyorum dedi keşke dediğini yapmasaydım paşam şimdi iğleşmişti idrar yolu enfeksiyonu yüzünden çok iştahsızlaştı birde açılacağı yerde git gide kapanıyor

cok sagol canım ıyıyız sukur tatıl modundan yenı donduk ıste adapte olmaya calısıyorum eve yenıden oğluslarla tek gıttım ıstanbula onun yorgunlugu falan yenı gecıyo ıste

ruzgar suprız yaptı bana ılk dısıyle ıste :)
hoşgeldin vede dişiniz hayırlı olsun ..

geçmiş olsun cnm..

kızlar alıntı yapıpta cevaplıyamadım ama cevap veren arkadaşlara ayrı ayrı tşk biz salı günü kısmetse gitcez bebeğim çok zorlanıyor aslında biz daha 1 aylıkken götürdük sünnet derisi fazla diye sünnet ettirin dr bizim fikrimizi sormadan geri sıyırdı bir yaşına kadar açılır sünneti 5 yaşa kadar önermiyorum dedi keşke dediğini yapmasaydım paşam şimdi iğleşmişti idrar yolu enfeksiyonu yüzünden çok iştahsızlaştı birde açılacağı yerde git gide kapanıyor
cnm bizim pazartesi yani bugün 1 hafta oldu lokalle iğne vurdular uyuşturdular ama az ağladı aşı gibi keserkende elini ayağını tuttuğumuz için çok ağladı huzursuzlaştı zorluğu ilk gündü sadece sabah oldu öğlen ağladı bide akşam ağladı 2 kere okadar gecede yatmadan fitil attım uyumaz dedim ama uyudu ertesi gün normale döndü hatta ben kucağıma alırken bazen unutuyodum hafif bi ıhh yapıyodu hatırlıyodum:1: ama çok memnunun iyiyki erken yapmışız keşke doğduğunda yapsaydım benimkininde ucu kapalıydı yapılması gerekiyor geciktirme demişlerdi..

iyi geceler kizlar nasilsiniz bebisler nasil benim pasam bu aralar biraz mizmiz neden anlamadim ama kucagina alinca birakmiycan surekli ilgi istiyor onceden sakin cocuktu simdilerde cok degisti sizin bebeklerde mi oyle bide ek gida kesinlikle almiyor nasil alistiracam anlamadim valla kasigi gorunce agzini kapatip tukurmeye basliyor hemen bos bi anindaverdiklerimide geri tukuruyo agliyor hemde gozunden nasil yaslar akiyor bi goren olsa dovuyor sanir yane denediysem olmuyor kizlar fikirlerinize ihtiyacim var
cnm dişinemi acaba huysuzluğu benimkide öyleydi diş çıkarmadı ama biraz düzeldi çok şükür kucak istiyo ama yaramaz ek gıdayıda bnde zor yediriyorum alibabanın çifliğini söylüyorum bide balkonu seviyo zorla yediriyorum :37:

selam kızlar güzel haftalar hepimize bebişler nasıl iyidirler umarım ay benim kız pek bi mız mız oldu anam birde ishal oldu galiba sıkıntı dişler allahım hayırlısıyla çıksada rahatlasa meltemciğimmm gelmişsin tatilden hoş geldin canım rüzgarım nasıl dişleri çıkmış kuzumun maş. darısı diğerlerine inş. koklaya koklaya öpersin kuzumu

cnm bizim pazartesi yani bugün 1 hafta oldu lokalle iğne vurdular uyuşturdular ama az ağladı aşı gibi keserkende elini ayağını tuttuğumuz için çok ağladı huzursuzlaştı zorluğu ilk gündü sadece sabah oldu öğlen ağladı bide akşam ağladı 2 kere okadar gecede yatmadan fitil attım uyumaz dedim ama uyudu ertesi gün normale döndü hatta ben kucağıma alırken bazen unutuyodum hafif bi ıhh yapıyodu hatırlıyodum:1: ama çok memnunun iyiyki erken yapmışız keşke doğduğunda yapsaydım benimkininde ucu kapalıydı yapılması gerekiyor geciktirme demişlerdi..

canım büyük mürvetinide görürsün inş biz yarın gitcez inş hayırlısıyla olur sünetini belki yarında yapar dr uygun görürse aynı günde yapabilirim dedi canım biz şimdi yarın nasıl gitcez emzireyimmi belli olmadığı için birde bu konu hakkında bilgim yok bişey lazım oluyomu neler götürim mesela

meltem hoş geldin,dişiniz hayırlı olsun maşallah rüzgara bu arada yokluğun farkedliliyordu bizlerde tatilde olduğunu düşündük.
SÜNNET yaptırmayı düşünen annemiz hiiiçç endişelenme emir 2,5 aylıkkken oldu lokal olmuştu,öncesinde emzirmeme gibi bir uyarıda bulunmadılar.çok rahat atlattı en sona doğru ellerini tutmamızdan sıkıldığı için mızıldandı,evde de çok rahat geçirdik bir kez yarım çeyrek ölçek calpol verdik onun dışında bir sıkıntımız olmadı maşallah.sizlerde kolaca atlatırsınız inş.ben yanıma yedek kıyafet ve bez götürmüştüm.emzik alıyorsa yanında olsun işinizi kolaylaştırır belki şimdiden geçmiş olsun.
bu arada ben dün adet oldum kızlar henüz beklemiyordum uzun bir zaman geçince aradan i,nsan şaşırıyor :)):))oruç tuttuğum için sevinsemmi üzülsemmi bilemedim aslında son günlerde çok zorlanmaya başlamıştım neyse hayırlısı vucüdum için sanırım iyi olacak
OYUNCAK kızlar biz meleğime hala oyuncak almadık çin malı olmasın diye araştırmaktan bir türlü çocuğa bişey alamadık ve netice itibariyle çinde üretilmeyen bir marka bulamadık ve artık almaya karar verdik.bu konuda marka veya ürün öneriniz varmı birde ben oyun halısı almak istiyorum ne zamandır emir bugün tam beş aylık oldu sizce geçmi kaldım ne dersiniz????

cnm dişinemi acaba huysuzluğu benimkide öyleydi diş çıkarmadı ama biraz düzeldi çok şükür kucak istiyo ama yaramaz ek gıdayıda bnde zor yediriyorum alibabanın çifliğini söylüyorum bide balkonu seviyo zorla yediriyorum :37:

bizim kızda alibaba şarkısını çok seviyo biz fisher priceın masalcı tırtılını aldık 1 ay önce şimdi kendi çeviriyo sayfaları şarkıları değiştiriyor kırmızı balıkla ali babayı çok seviyo

meltem hoş geldin,dişiniz hayırlı olsun maşallah rüzgara bu arada yokluğun farkedliliyordu bizlerde tatilde olduğunu düşündük.
SÜNNET yaptırmayı düşünen annemiz hiiiçç endişelenme emir 2,5 aylıkkken oldu lokal olmuştu,öncesinde emzirmeme gibi bir uyarıda bulunmadılar.çok rahat atlattı en sona doğru ellerini tutmamızdan sıkıldığı için mızıldandı,evde de çok rahat geçirdik bir kez yarım çeyrek ölçek calpol verdik onun dışında bir sıkıntımız olmadı maşallah.sizlerde kolaca atlatırsınız inş.ben yanıma yedek kıyafet ve bez götürmüştüm.emzik alıyorsa yanında olsun işinizi kolaylaştırır belki şimdiden geçmiş olsun.
bu arada ben dün adet oldum kızlar henüz beklemiyordum uzun bir zaman geçince aradan i,nsan şaşırıyor :)):))oruç tuttuğum için sevinsemmi üzülsemmi bilemedim aslında son günlerde çok zorlanmaya başlamıştım neyse hayırlısı vucüdum için sanırım iyi olacak
OYUNCAK kızlar biz meleğime hala oyuncak almadık çin malı olmasın diye araştırmaktan bir türlü çocuğa bişey alamadık ve netice itibariyle çinde üretilmeyen bir marka bulamadık ve artık almaya karar verdik.bu konuda marka veya ürün öneriniz varmı birde ben oyun halısı almak istiyorum ne zamandır emir bugün tam beş aylık oldu sizce geçmi kaldım ne dersiniz????

oyun halısı biz 2 aylıkken falan almıştık o yüzden şimdi pek ilgilenmiyor ama sizin yeni olunca sever belki playgro mutlu çiftlik bizimki ve üzerindeki oyuncakları çok kaliteli çıkardık onlarla oynuyo 5 6 tane var biri müzik kutusu biri çıngırak biri diş kaşıyıcı biri hışırtılı biride bip bip ses çıkarıyo bastırınca. oyuncakta fisher price alıyoruz genelde çıngırak vs.

Herkese Merhaba, umarım bebişler de sizlerde iyisinizdir. Benim kızım çok hareketlendi ve mızmız oldu, herşeyi emmek, ısırmak istiyor, dişi çıkacak diye elimi ısırmasına bile izin veriyorum canımı acıtacak şekilde ısırıyor:)Merak ettiğim bebişlerinizle hangi oyunları oynuyorsunuz, kitap okuyor musunuz?

canım benim aynı huysuzluk bizde de var bugün dr a götürdüm burnu ile sıkıntı vardı vidiosunu çektim burun hareketinin dr oo bu çocukla işiniz var çok yaramaz olucak huysuzluğundan yapıyor dedi muayene de de bir sorun çıkmadı idrar tahlili yaptırdık sonuçlarını almaya birazdan gidicek eşim inşallah bir sorun olmaz.. ayrıca az önce kuzenimle konuştum kızı 3 yaşında 9 aylıkken ek gıdaya geçti ama maşallah şu anda her şeyi yiyor diyo abisinin de aynı yaş kızı var ona ek gıda için çok zorlamışlar şimdi çocuk hiç bir şey yemiyormuş o hazır olunca kendisi ister zaten sen sakın zorlama dedi.. sende bir dr a danış istersen ama kesinlikle zorlama tavsiye edilmiyo canım...

Herkese Merhaba, umarım bebişler de sizlerde iyisinizdir. Benim kızım çok hareketlendi ve mızmız oldu, herşeyi emmek, ısırmak istiyor, dişi çıkacak diye elimi ısırmasına bile izin veriyorum canımı acıtacak şekilde ısırıyor:)Merak ettiğim bebişlerinizle hangi oyunları oynuyorsunuz, kitap okuyor musunuz?

canım dediğim gibi artık iyice mızmız olmaya başladılar sabırlı olup atlatıcaz bu süreci de .. benim oğlum kitap okunmasını çok seviyo kendi eline de veriyorum ben ince masal kitaplarını o sırada da okuyorum çok değişik sesler çıkartıyo hoşuna gidiyo kesinlikle okumalısın..

iyi akşamlar kızlar epeydir yazamadım yine, ara ara takip etmeye çalışıyorum ama eskisi gibi olmuyo malesef..
işten gel bebişle ilgilen iftardı çaydı filan hiç vaktim kalmıyo. bu durum bi tek bendemi böyle yaa? tek çalışan cocuklu bayan ben değilim sonuçta. millet nasıl yetişiyo temizlik yemek gezmeler tozmalar valla helal olsun :)

5.ay bitti 6 dan 10gün aldık bizde. şimdiye kadar yalnız anne sütü aldı. son 1 haftadır bazı meyvelerin suyundan veriyorum.özellikle üzüm ve karpuzu cok seviyo bir de kendimiz için iftara aldığımız hurmanın dış kabuğunu alıyorum onu da bayılarak emiyor. ha bide 4,5 aylıktan beri azar azar su da içiyo.

boy-kilo gelişimi gayet güzel şimdilik. son kontrolde çocuk uzm. ek gıdaya geçmeyelim 6 ay bitsin demişti. ama işe giderken sağıp bıraktığım süt miktarı son zamanlarda azalmaya başladı, daha doğrusu bizimkine yetmemeye başladı. çorba yada meyve pürelerine başlasammı acaba?

oyuncakla ilgili olarak da biz de fisher price ın bikaç şeyini aldık. ama cok verimli kullanamıyoruz. çünki çok çabuk sıkılıyo ve oynadığı her neyse o an , ona çok sinirleniyo sonrasında ağlamalar filan.. dişliklere bile kızgınız hiç mutlu olamıyoruz :52::52::52::1:

emir dönemiyo tam olarak. sadece her iki yanına dönüyo sırtüstü yatarken. yüzüstü yatarken dönemiyo ama. sizinkiler ne alemde bu konuda? bir de ramazana 2 gün kala yere bastırmış haldeyken dedesine doğru adımlamaya başladı bizimki bi heyecanla.. tabi baya şaşırdım denk geldi heralde filan derken maşallah ilerletti bizimki adımlamayı. 66cmlik bişey yürümeye çalışıyo kuzucum benim:)

oyuncaklarımız da bunlar
$19-247851-big.webp$98-247857-w600h500.webp$71-247847-big.webp$72-247847-big.webp

kızlar son olarak bişey daha sorayım. kuzucuklara küçük gelen eşyalarından bi kısmını hatıra olarak saklamak istiyorum. bunun için şık dekoratif kapaklı güzel kutular almak istiyorum ama bulamadım malesef. netten de alabilirim denk gelirse bana msj atabilirmisiniz link filan

benim kızımda aynı arkadaşım sanırım dişten dolayı böyleler bi çıkartsakta rahatlasak şu dişleri :)
ek gıda ise biz anne sütü olmadığı için 4 aya yakın başladık şimdi meyve püresi tarhana çorbası
pirinç unlu muhallebi veriyorum ama zorla oyuncakla ağzını açtırıyoruz şarkılar söylüyoruz
resmen şebeğe döndük annemle ama çok zormuş bebekle uğraşmak onu anladım :)

cok sagol canım ıyıyız sukur tatıl modundan yenı donduk ıste adapte olmaya calısıyorum eve yenıden oğluslarla tek gıttım ıstanbula onun yorgunlugu falan yenı gecıyo ıste

ruzgar suprız yaptı bana ılk dısıyle ıste :)

meltemcim hosgeldin masallah diş cıkarmıs oglun benim oglumda 5 aylık kontrolunda 69 cm 7860 gr olmus gecen ay 7760 dı bu ay 100 gr alms sadece üzüldüm ama saglıklı olsun yeter 3 aydr 7 250 7760 7860 olduk niyeyse durdu 3 aydr kilo alımı eskiden kilo alımı güzeldi neyseki oyuzden sorun yapmıyorum ama zaten 4 kilo dogmustu masallah bakalım bu ay ek gıdalarla kilo alcakmı sebze ve meyve püresine basladım muhallebi günde 1 kere veriom bazende vermiom bende su cicegi gecirdim büyük oglumdan bulastı yeni iyilesiyorum bakalım kücük pasamızda su cicegi olcakmı. Bu arada yürütec aldım oglum belini dik tutmadıgı için oturamıodu destekle bile ama örümcekte belini dik tutuyor ve masallah sürekli geziyor evin icindehatta allahım esirgesin yürütecte otururken bianda ayakta durup saga sola bakıp tekrar oturuyor yürütecine birde 2 aydr hep yüzüstü uyuyor geceleri hic sırtüstü yatıramıyorum kafasının arkası sivri kalcak die korkuyorum artık nasıl sırt üstü alıstırcam bilmiyorum suan uyuyor dönderim diyorum tekrar dönüyor istedigi yatma pozisyonuna bakalım artık huysuzluk ne kadar sürecek mız mız oglumun

canım büyük mürvetinide görürsün inş biz yarın gitcez inş hayırlısıyla olur sünetini belki yarında yapar dr uygun görürse aynı günde yapabilirim dedi canım biz şimdi yarın nasıl gitcez emzireyimmi belli olmadığı için birde bu konu hakkında bilgim yok bişey lazım oluyomu neler götürim mesela
amin cnm..görmedim msjını emzik oyuncak bide büyük boy bez almıştım ben emzirmelisin çünkü lokal yapıcaktır anestezi alcak olsaydı geceden emzirme diyolar zaten geç oldu cevabım ama inşllh görürsün..şimdiden hayırlı olsun damatlığınıda gör inşallah

Back
X