2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Merhaba arkadaşlar ,

Bebeğim bayramda 6 ayını dolduracak. 1-2 gündür şeftali suyu veriyorum.
Yoğurt hiç vermedim. Nasıl yapılacak ve hazır yoğutlardan hangisini verebilirim.
Milupa tahıllı mama aldım ama pek sevmedi. Kaşık maması Önerileriniz nelerdir?
Eti cici bebe bisküvisi zararlıymış bebeğine yediren arkadaşlar var mı?
Bisküvi ve Kurabiye yapan arkadaşlar tarif verebilirmisiniz , bebeğinize nasıl veriyorsunuz ?
Çok terettüt ediyorum hazırlarda ama kurbiye yapacak zamanım yok çalışıyorum.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

arkadaşlar yakınınızda onur market var mı? premium care bezler 24 tl den 18.90 tl ye inmiş. kaçırmadım,3 paket aldım :52::52::52:

bir deeee, algida kutu dondurmaların ikincisi yüzde 50 indirimli, eh tabi onu da kaçırmak olmazdı. sizde alıp hüpletin canlar, yarasın süt olsunnnnnn :56::131::131::131:

canım ben bir hafta kadar yapabildim
sonra bıraktım dikiş yerlerim sızlıyordu karnım taş gbi olmuştu
eşim kızdı bende bıraktım
melikeye bi sor istersen

Canim bende 3 gundur yapyorum n.dogum yapmama ragmen benimde kasiklarim agridi ama devam etmeyi dusunuyorum ins. Cok fazla videosu var da hangisi daha verimli diye sorucaktimm.. .melikeye de sorayim bakim o yapiyor mu?

Sadece anne sutu veripte ek gıdaya yeni başlayanlar neler verıyorsunuz yavrularınıza

Bebeğim 8 mart doğumlu sadece anne sütü alıyor ama dr ek gıdaya başlattı 4 ay 6400 kilosu az aldı son ay.Dr birçok şey verdi aslında ama ben çok karıştırmak istemedim yavaş geçmek daha doğru ben önce elma suyu verdim sonra şeftali ve püreye geçtim hergün 2 kayısı veriyorum bugün ilk defa kayısı ve şeftaliyi karıştırdım.evde yoğurt mayalıyorum mayaladığım gün ve ertesi gün de veriyorum severek yiyor bende yoğurdu çok severim bana çekmiş :) aptamilin pirinç unlu mamasını aldım birkaç kere akşam yarım çay bardağı suyla yapıp verdim ama son zamanlarda vermiyorum çünkü yoğurt akşama denk geliyor arka arkaya vermiyorum emzirerek uyutuyorum.3 gün de tarhana çorbası denedim meyve yerine öğle vaktinde bir tatlı kaşığı ile yaptım çok sevmesede yedi yine yarım çay bardağı su ile.bu arada başka bir dr gittim 4 buçuk aylıkken kilosu 6750 geldi gerek yokmuş başlamanıza dedi ama geri dönüşü yokmuş ama ben memnunum başladğıma geliştiğini farkedebiliyorum bir de dr pirinç unlu mamalar önermiyoruz dedi aynı şekilde onun yönlendirdiği diyetisyenlede görüştüm kabız yapar dedi bende arada vermeyi düşünüyorum .haftaya sebze çorbasını deniycem.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sadece anne sutu veripte ek gıdaya yeni başlayanlar neler verıyorsunuz yavrularınıza

ben mevsim meyveleriyle başladım iki gün şeftali iki gün kayısı iki gün armut gibi kayısı ve armutun ishal yapma,muz ve şeftalinin de kabız yapma özelliğini göz önünde bulundurarak dönüşümlü verdim.sebze çorbası ya da tarhanaya gelince ağzını kilitliyo karşısında yapmadığım şebeklik kalmıyo ama nafile.yoğurdumu yıllardır kendim mayalıyorum yani ev yapımı yoğurt kesin yer diye düşünüyordum ama pek sevmedi şimdi de 2 kaşık yoğurtla meyve püresini karıştırıp veriyorum ağzı açık bekliyor diğer kaşığı..sütümün biraz az olduğu durumlarda yine ev yapımı cicibebeleri de içine eklediğim oluyor ama benim oğlum kusan bi bebek onun için mümkün olduğunca ısrarcı olamıyorum.mesela şu herobaby nin irmikli kaşık mamaları var ya hastaneden çıkarken numune vermişlerdi karnı güzel doyarsa belki gece çok uyanmaz diye ondan verdim numune olduğundan normalden azdı onunda yarısını verdim 5dk sonra fışkırtarak kustu teyit etmek için ertesi gün de 2 mama kaşığı verdim yine fışkırttı.ben mümkün olduğunca hazır ürünleri vermemeye çalışıyorum size de tavsiyem çok paralar ödeyip mamaları alıp çocuk sevmeyince çöpe atmaktansa numune ürün taleb edip deneyip ona göre almanız

arkadaşlar yakınınızda onur market var mı? premium care bezler 24 tl den 18.90 tl ye inmiş. kaçırmadım,3 paket aldım :52::52::52:

bir deeee, algida kutu dondurmaların ikincisi yüzde 50 indirimli, eh tabi onu da kaçırmak olmazdı. sizde alıp hüpletin canlar, yarasın süt olsunnnnnn :56::131::131::131:

arkadaşım anne lütfen var ya ben de bezleri ordan sipariş ediyorum her alış verişte bi yakınımın adına bültene üye olup 20 liralık indirim kazanıyorum 4 lü satılanlardan alıp 100 liraya da tamamlayıp bezleri bazen 17 ye bazen 18 e getiriyorum.ilgilenenlere duyurulur.haa unutmadan sana özel tavsiyem carrefour da 2 alana 1 bedava ülker kutu dondurmalar bende çok bilmiş gibi oldum biraz ama:17:

slm kızlar...ben esine bugün meyve süzgeçli emzik aldım..facede 2013 şubat annelerinde gördüm...çok güzel ve kullanışlı bişey,taamm bizimkine göre:)))çok sevdi...dişleri içinde eğlenceli oldu...zaten püre veriyodum yemiyodu,suyunu sıkıyordum içmiyordu...bu emzikle diş etleriyle sıka sıka meyve verebiliyorum..tavsiye ederim...

Ben kabak havuc irmik zeytinyagı ve su karıstırıp corba veriyorum cnm oglende, aksamüstü yulaf unu devam sütü armut muz ya da elma ve pekmezle muhallebi veriyorum yatmadan öncede biraz ev yogurdu yani 3 kere yiyor benimki hazır denemedim daha 6 aylık olunca kahvaltıya baslıycaz hazırları da sanırım sadece seyehatte ya da uzun gezmelerde kullanıcam cünkü cok kolay yapılıyo mamalar cezvede 2dk da

arkadaşım anne lütfen var ya ben de bezleri ordan sipariş ediyorum her alış verişte bi yakınımın adına bültene üye olup 20 liralık indirim kazanıyorum 4 lü satılanlardan alıp 100 liraya da tamamlayıp bezleri bazen 17 ye bazen 18 e getiriyorum.ilgilenenlere duyurulur.haa unutmadan sana özel tavsiyem carrefour da 2 alana 1 bedava ülker kutu dondurmalar bende çok bilmiş gibi oldum biraz ama:17:
Ah canım niye çok bilmiş gibi olasın, birbirimizi böyle şeylerden haberdar edelim. Ama ben öyle senin gibi sabırlı değilim, yeni yeni isimlerle üye olmak filan, üşenirim yani. O yüzden normal alışveriş kolayıma geliyor. Zaten prima aktif bebeği de kullanıyorum premium care i de, hangisi indirimdeyse onu alıyorum, illa ki biri idirime giriyor zaten. Carrefoura gelince evime en yakın market onur market, carrefour bana biraz uzak kalıyor.

mama sandlysi almammş arkadşlar mothercare de kampanya vr sadece 1 ürnde ama en güzelide o zaten 75 tl hedye çeki veryr .biz aldk sizde bi bakın istersenz....130 falan gelyodu sanrm...
her türlü kampnylrdn birbrmzi haberr edlm malum kuzucuklrmzla her yere gidemyrz gözmzden kaçıyo...
yine mothercare giymde yüzde elli şuan önmzdeki yıl için bakablrsnz ben pijama takmı faln aldm

Canim bende 3 gundur yapyorum n.dogum yapmama ragmen benimde kasiklarim agridi ama devam etmeyi dusunuyorum ins. Cok fazla videosu var da hangisi daha verimli diye sorucaktimm.. .melikeye de sorayim bakim o yapiyor mu?
canım ben 3 mile olanını yapıyordum
karnı sertleştiriyor o bi gerçek
karnımın içinde yumruk büyüklüğünde sertlikler oldu
oturup kalkamıyordum yani o kadar.
eşim kızınca bıraktım ama faydalı gerçekten
biz daha sonra yürüyüşe başladık, günde iki saat tempolu yürüyüş
ramazan gelince yürüyüşler aksadı tabi

slm kızlar...ben esine bugün meyve süzgeçli emzik aldım..facede 2013 şubat annelerinde gördüm...çok güzel ve kullanışlı bişey,taamm bizimkine göre:)))çok sevdi...dişleri içinde eğlenceli oldu...zaten püre veriyodum yemiyodu,suyunu sıkıyordum içmiyordu...bu emzikle diş etleriyle sıka sıka meyve verebiliyorum..tavsiye ederim...
bende aldım oğluma ama daha denemedik
kullanışlı olduğunu duyunca içim r.ahatladı

ömer kaç gündür acayip huzursuz
neye ağlayacağını şaşırıyor
uyumuyor uyansa iki dk sonra uyanıyor yine ağlıyor
bende nasıl susturacağımı şaşırıyorum
elinden gelse kulağını koparıp atacak
dr a götürdüm bi sıkıntısı yok diyor
idrar tahlili bakıldı sonuç temiz
diş çıkarma dönemine girdik sanırım
birde çok şükür ki yeşil soğan var dünden beri Allaha şükrediyorum :16:
eline verdim ömerin kemirip duruyo
diş ağrısını hafifletiyor :34: test edildi onaylandı kızlar

arkadaşım diş hekimi olan bi arkadaşım bana kızımda taze soğan ve taze sarısağın diş ağrısını çok hafiflettiğini hatta antibiyotik etki yaptığını söylemişti ve ben de çok faydasını görmüştüm gerçekten.ama benden başka bi müddet kimse çocuğu öpemedi malum kokusu 2 metreden geliyodu:25:

canım ben 3 mile olanını yapıyordum
karnı sertleştiriyor o bi gerçek
karnımın içinde yumruk büyüklüğünde sertlikler oldu
oturup kalkamıyordum yani o kadar.
eşim kızınca bıraktım ama faydalı gerçekten
biz daha sonra yürüyüşe başladık, günde iki saat tempolu yürüyüş
ramazan gelince yürüyüşler aksadı tabi
Vay canına 2 saat mi, maşallah. Oğluna kim bakıyor o sırada ? Ben de iki gün öncesine kadar günde 50 dk- 4 km kadar yürüyordum ama saçma bir ayakkabıyla yürüyüşe çıktım, ayağım su topladı. Ayakkabılarla imtihanım devam ediyor. Hamilelik öncesi ayakkabılarım hala küçük geliyor, sanırım ayak numaram kalıcı olarak büyüdü. Yalnız kilo vermek için iki saatle başlamasaydın keşke canım, bildiğim kadarıyla metabolizman her gün yaptığın spora da alışıyor ve gün be gün biraz saha fazlasını istiyor kilo vermek için.
bende de wee fit denen bir alet var, televizyona bağlanıp egzersiz yaptırıyor, hem de çok eğlenceli. Hareketlerini algılayabilen step tahtası gibi birşey. Ben bu aralar karın kasları için bol bol hulahop çeviriyorum :8::8:.
Bakın bendeki aletin youtube videosu burada.
Wii Fit - Hula Hoop - YouTube

Aynı alet başka şekillerde kas gruplarını çalıştırıcı yoga egzersizleri filan da yaptırıyor. Basit görünüyor ama şu an bütün belim, karnım, yanlarım ağrıyor. Yatarken bile ağrıyordu dün vücudum. Bu aleti ilerde çocuğum tv, bilgisayar başında kızım pineklemesin diye de kullanacağım, çocuklar için de motor becerileri geliştirebilir. Belki ilginiz çeker diye size de göstermek istedim.

ömerciğe de geçmiş olsun, taze soğan bizim de aklımızda olsun. Aman kimse öpmesin, sokulmasın, sorun değil :)

Son düzenleme:
Kızlar size birşey soracağım, sabahları uyandığınızda ayak bilekleriniz ağrıyor mu? Benim çok ağrıyor, adam akıllı ayaklarımı yere bile basamıyorum ve ilk birkaç adım yalpalayarak yürüyorum, birkaç adım atınca ağrı biraz hafifliyor, normal yürüyüşüme dönüyorum. Bütün gün bebekler kucağımızda diye böyle mi oluyor acaba?

Kızlar size birşey soracağım, sabahları uyandığınızda ayak bilekleriniz ağrıyor mu? Benim çok ağrıyor, adam akıllı ayaklarımı yere bile basamıyorum ve ilk birkaç adım yalpalayarak yürüyorum, birkaç adım atınca ağrı biraz hafifliyor, normal yürüyüşüme dönüyorum. Bütün gün bebekler kucağımızda diye böyle mi oluyor acaba?

sorma canım bende bel ve bilek ağrsndan gece uyuymıyrm bile benm oğlşmda akşama kdr kuckta ve tek uyma yöntemmz kucakta dolşmk oldğu için varslermde iyice arttı ...bence bu yüzden ağrlrmz
7-8 kiloyla akşma kdr dolşyrz

Back
X