2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşım diş hekimi olan bi arkadaşım bana kızımda taze soğan ve taze sarısağın diş ağrısını çok hafiflettiğini hatta antibiyotik etki yaptığını söylemişti ve ben de çok faydasını görmüştüm gerçekten.ama benden başka bi müddet kimse çocuğu öpemedi malum kokusu 2 metreden geliyodu:25:

ayy hiç sorma nasıl kokuyo nasılll :)))
bugünde huysuz
ama imkan yok almıyor soğanı :(
yüzünü ekşitiyo midesi bulanyor gibi
ne yapacağım ben bu çocuğa hiç bilmiyorum

Vay canına 2 saat mi, maşallah. Oğluna kim bakıyor o sırada ? Ben de iki gün öncesine kadar günde 50 dk- 4 km kadar yürüyordum ama saçma bir ayakkabıyla yürüyüşe çıktım, ayağım su topladı. Ayakkabılarla imtihanım devam ediyor. Hamilelik öncesi ayakkabılarım hala küçük geliyor, sanırım ayak numaram kalıcı olarak büyüdü. Yalnız kilo vermek için iki saatle başlamasaydın keşke canım, bildiğim kadarıyla metabolizman her gün yaptığın spora da alışıyor ve gün be gün biraz saha fazlasını istiyor kilo vermek için.
bende de wee fit denen bir alet var, televizyona bağlanıp egzersiz yaptırıyor, hem de çok eğlenceli. Hareketlerini algılayabilen step tahtası gibi birşey. Ben bu aralar karın kasları için bol bol hulahop çeviriyorum :8::8:.
Bakın bendeki aletin youtube videosu burada.
Wii Fit - Hula Hoop - YouTube

Aynı alet başka şekillerde kas gruplarını çalıştırıcı yoga egzersizleri filan da yaptırıyor. Basit görünüyor ama şu an bütün belim, karnım, yanlarım ağrıyor. Yatarken bile ağrıyordu dün vücudum. Bu aleti ilerde çocuğum tv, bilgisayar başında kızım pineklemesin diye de kullanacağım, çocuklar için de motor becerileri geliştirebilir. Belki ilginiz çeker diye size de göstermek istedim.

ömerciğe de geçmiş olsun, taze soğan bizim de aklımızda olsun. Aman kimse öpmesin, sokulmasın, sorun değil :)
alet çok güzelmiş canım güle güle kullan
benimde olsa evden çıkmam bile
yürüyüşe eşim ömer ben çıkıyoruz
o pusetinde uyuyor biz koşturuyoruz
benim metabolizmam bozuk :))
yani kaç gündür ömer anamdan emdiğimi burnumdan getirdi
aç açına akşamı ediyorum desem yeridir
gece de zırt pırt uyanıyor ne uyku ne yemek
tartıldım şimdi
kilo almış görünüyorum
metabolizmam kesin bozuk benim başka bi açıklaması yok
metaolizma bozuk olunca az az yapılan sporun hiçbir faydası yok bana
hamilelikten önce 6 ay boyunca haftada 6 gün spora gittim canımı çıkarttım diyebilirim diyetle beraber
kaç kilo verdim tahmin et :)))
0
en kısa zamanda metabolizmayı tamire götürmem lazım
ramazan geldğinden beri cumartesi pazar 1,5 saatliğine yüzmeye gidiyorum
yeni öğrendim yani
yüzmeden ümitliydim kilo verdirir diye
o da fos çıktı malesef
ömer olmasa endokrinolojiye gidip şu hormonlarıma falan bi baktırmak istiorum
ama bırakabileceğim bi yer yok, biraz büyüsün bakalım Allah kerim

ha bu arada o ayak ağrıları bende de oluyordu
bi kaç paytak paytak yürüyordum
yürüyüşe başlayınca geçti
bebekler büyüo taşımak zorlaşıyo canım normal bence

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bebeğim 5 aylıkken adet gördüm ve o zamandan beri saçım avuç avuç dökülüyor sizde de böyle bir sorun oldu mu?cevaplarsanız sevinirim...

Kızlar size birşey soracağım, sabahları uyandığınızda ayak bilekleriniz ağrıyor mu? Benim çok ağrıyor, adam akıllı ayaklarımı yere bile basamıyorum ve ilk birkaç adım yalpalayarak yürüyorum, birkaç adım atınca ağrı biraz hafifliyor, normal yürüyüşüme dönüyorum. Bütün gün bebekler kucağımızda diye böyle mi oluyor acaba?

ya ben de diyorum bu bileklerim nie ağırıyor nie ben sabahları bu kadar yorgun uyanıyorum meğer yalnız değilmişim :)aynen canım sabahları kaltığımda ayak bileklerim dizlerim ağırıyor bazı günler çok şiddetli oluyor sanırım bebişlerden ben sıcak havaya bağlamıştım ama değil bebişler büyüyor

Merhaba arkadaşlar bebeğim 5 aylıkken adet gördüm ve o zamandan beri saçım avuç avuç dökülüyor sizde de böyle bir sorun oldu mu?cevaplarsanız sevinirim...
heem ne dökülmek ama ben adetten önce emir üç aylık olduğunda başlamıştı neredeyse 5.5 aylık olcak ve aynı hızda devam ediyor alnım açıldı resmen kel kalçam bu gidişle :(((

bir arkadaşımız ek gıdayı sormuştu,bizde başladık meyve olarak elma şeftali ve kayısı denedim ben rendeden geçirip veriyorum suyuyla birlikte,yoğurt mayalayıp veriyorum,iki gündür de sebze çorbası yaptım (çorba denirmi bilmiyorum kabak ve patates koydum azıcık z.yağı azcık pirinç) ama yemedi diyebilirim ne yapsam bilmiyorum :((( birde ben ne kadar vermeliyim kestiremiyorum dr. sanki bir çay bardağı demiş her biri için ama sanki çok gibi geliyor emir o kadar yemiyor.birde tecrübeli arkadaşllarımız sizce bu öğünleri nasıl ayarlamak lazım??ben şöyle yaptım doğrumu sizce saat 11 gibi meyve veriyorum 3-4 gibi yoğurt akşam 8 gibi çorba (yemedi)nasıl sicze zamanlar ??

bir arkadaşımız ek gıdayı sormuştu,bizde başladık meyve olarak elma şeftali ve kayısı denedim ben rendeden geçirip veriyorum suyuyla birlikte,yoğurt mayalayıp veriyorum,iki gündür de sebze çorbası yaptım (çorba denirmi bilmiyorum kabak ve patates koydum azıcık z.yağı azcık pirinç) ama yemedi diyebilirim ne yapsam bilmiyorum :((( birde ben ne kadar vermeliyim kestiremiyorum dr. sanki bir çay bardağı demiş her biri için ama sanki çok gibi geliyor emir o kadar yemiyor.birde tecrübeli arkadaşllarımız sizce bu öğünleri nasıl ayarlamak lazım??ben şöyle yaptım doğrumu sizce saat 11 gibi meyve veriyorum 3-4 gibi yoğurt akşam 8 gibi çorba (yemedi)nasıl sicze zamanlar ??

canım ben saat 7 de devam sütü saat 10 da bir tane yumurta sarısı 1 kaşık labne peyniri 1 kaşık pekmez 4 tane cici bebe kahvaltı yapıyor saat 1 de aptamil 5 meyveli tahıllı kaşık maması saat 3 te devam sütü saat 6 da 1 şeftali içine 2 kaşık devam sütü 4 tane cici bebe saat 9 da devam sütü saat 12 de devam sütü saat 3 devam sütü saat 7 devam sütü

Kızlar size birşey soracağım, sabahları uyandığınızda ayak bilekleriniz ağrıyor mu? Benim çok ağrıyor, adam akıllı ayaklarımı yere bile basamıyorum ve ilk birkaç adım yalpalayarak yürüyorum, birkaç adım atınca ağrı biraz hafifliyor, normal yürüyüşüme dönüyorum. Bütün gün bebekler kucağımızda diye böyle mi oluyor acaba?

canım benimde ayak bileklerim değil de dizlerim ve üst bacaklarım çok ağrıyor ayağa kalktığımda paytak yürüyorum ben de hatta doktora da gittim sağ dizimde menisküs varmış :( bnce solda da oldu çünkü o da aynı derecede ağrıyor artık.

kızlar bu arada leslieden ben bahsetmiştim havalar çok ısınmadan ben yapıyordum evde ama şu anizmir sıcağıda ne mümkün.. ben onu bıraktıktan sonra bi ara zumba da yaptım onu da araştırın bi de pirinç ve ekmek yemiyorum kilo verdim onları bırakınca ekmek sadce kahvaltıdaa. kumpiiiiii bunun için senden bi süt analizi istiyorum karbonhidrat=mutluluk=süt gibi meselaaaaaa :27: benim 3 kilom kaldı ama vücut ister istemez genişlediği için eski kıyafetlerim olmuyo okul açılınca ne giyeceğim bilmiyorum pantolonlarım hiç olmuyor çünkü..

ek gıda demişken bizde kahvaltı muhallebi yada çorba meyve yoğurt şeklinde gidiyor şimdilik.. yoğurdu kçük püre şişelerine günlük mayalıyorum bende

ayy hiç sorma nasıl kokuyo nasılll :)))
bugünde huysuz
ama imkan yok almıyor soğanı :(
yüzünü ekşitiyo midesi bulanyor gibi
ne yapacağım ben bu çocuğa hiç bilmiyorum

alet çok güzelmiş canım güle güle kullan
benimde olsa evden çıkmam bile
yürüyüşe eşim ömer ben çıkıyoruz
o pusetinde uyuyor biz koşturuyoruz
benim metabolizmam bozuk :))
yani kaç gündür ömer anamdan emdiğimi burnumdan getirdi
aç açına akşamı ediyorum desem yeridir
gece de zırt pırt uyanıyor ne uyku ne yemek
tartıldım şimdi
kilo almış görünüyorum
metabolizmam kesin bozuk benim başka bi açıklaması yok
metaolizma bozuk olunca az az yapılan sporun hiçbir faydası yok bana
hamilelikten önce 6 ay boyunca haftada 6 gün spora gittim canımı çıkarttım diyebilirim diyetle beraber
kaç kilo verdim tahmin et :)))
0
en kısa zamanda metabolizmayı tamire götürmem lazım
ramazan geldğinden beri cumartesi pazar 1,5 saatliğine yüzmeye gidiyorum
yeni öğrendim yani
yüzmeden ümitliydim kilo verdirir diye
o da fos çıktı malesef
ömer olmasa endokrinolojiye gidip şu hormonlarıma falan bi baktırmak istiorum
ama bırakabileceğim bi yer yok, biraz büyüsün bakalım Allah kerim

ha bu arada o ayak ağrıları bende de oluyordu
bi kaç paytak paytak yürüyordum
yürüyüşe başlayınca geçti
bebekler büyüo taşımak zorlaşıyo canım normal bence
ah canım ya, bi de koyu şekilde yazmış 0 diye :)
ya canım alet güzel, kış günlerinde filan dışarı çıkamadığında evde spor için iyi. Benim evde yürüyüş bandım da var, önceki evimde almıştım. Şimdi yüzüne bakmıyorum.Ama şimdi oturduğum sitenin çevrsinde 1 km lik bir yürüyüş yolu var. Hiçbir şey bana akşam azra uyuduktan sonra serinlik çıkınca kulağımda müzikle turlamak gibi keyif vermiyor, sinirlerim boşalıyor sanki. Ev üstüme üstüme geliyor böyle havalarda. Dışarı çıkmak en güzeli. Yine de bazen spor salonundaki spor yapan milletin gazına gelip grup psikolojisiyle deli gibi spor yapmayı, dıptıs dıptıs müzik dinlemeyi de özlüyorum. Evdeki aletimi de seviyorum. Yani sporun her çeşidi ayrı güzel. ama bu aletten sende de olsa inan sen de evden çıkmak isterdin yine de :)
bir de bu aralar gerçekten yürüyüşle karın eritilir mi ondan şüphe etmeye başladım, ben de pek kilo veremiyorum,ama yürüyorum, hareket ediyorum. gerçi diyet de yapmıyorum ama sanki karındaki yağlar en kolay birikip en zor eriyenler. Bir müddet kilo verme odaklı değil de zevk için yürümeye odaklanacağım sanırım. Yüzme bilmen çok güzel, bende su korkusu var, kolluksuz yüzemem. Bir de yüzme çok zahmetli yaa, sonrasındaki duş, saç kurutma filan offf..
metabolizma konusunda da aynıyız canım. Açlık beni de zayıflatmaz. Nedir problemimiz, benim de bir fikrim yok.

Son düzenleme:
canım benim siz şu wii fit i ne kadara aldınız
çok hoşuma gitti benim :))
Canım bu alet için hem wii yi hem de step tahtası+cd paketini ayrı ayrı alman lazım. Wii 500 dü sanırım, step tahtası 250 idi ama ucuzladı sanırım, siyahı beyazı var ama sadece renk farkı, iphone gibi biri daha pahalı niyeyse. bizim aldığımız dönem yeniydi. 2 seneden fazla oldu. Biz yeni evliydik eşimle o zaman. Saatlerce kanter içinde kalana kadar masa tenisi oynuyorduk. Bütün teknomarketlerde var ama sana önerim mutlaka gitti gidiyora filan bak, bazen insanla bir heves bunları alıp sonra kullanmak istemiyorlar, uygun bir fiyata iyi kullanılmış birşey bulabilirsin. Ben mesela görmüştüm bir adam karısına almıştı ama karısı kullanmamıştı, oluyor öyle. Ama çok eğlenceli, eşin de playstation filan severse güzel zaman geçirirsiniz, kös kös de oturmamış olursunuz. Ömer de ilerde oynar, şiddet içermeyen oyunlar, çok güzel denge oyunları filan var içinde. Biz de çok seviyoruz, yeğenlerm filan da hep oynuyor gelince.

canım benimde ayak bileklerim değil de dizlerim ve üst bacaklarım çok ağrıyor ayağa kalktığımda paytak yürüyorum ben de hatta doktora da gittim sağ dizimde menisküs varmış :( bnce solda da oldu çünkü o da aynı derecede ağrıyor artık.

kızlar bu arada leslieden ben bahsetmiştim havalar çok ısınmadan ben yapıyordum evde ama şu anizmir sıcağıda ne mümkün.. ben onu bıraktıktan sonra bi ara zumba da yaptım onu da araştırın bi de pirinç ve ekmek yemiyorum kilo verdim onları bırakınca ekmek sadce kahvaltıdaa. kumpiiiiii bunun için senden bi süt analizi istiyorum karbonhidrat=mutluluk=süt gibi meselaaaaaa :27: benim 3 kilom kaldı ama vücut ister istemez genişlediği için eski kıyafetlerim olmuyo okul açılınca ne giyeceğim bilmiyorum pantolonlarım hiç olmuyor çünkü..

ek gıda demişken bizde kahvaltı muhallebi yada çorba meyve yoğurt şeklinde gidiyor şimdilik.. yoğurdu kçük püre şişelerine günlük mayalıyorum bende

Ah melikecim ah, ama biz bunları kitaplarımızda hep yazdık (yaşar nuri modu :9:)
şimdi pirinç demişsin... pilav mesela... Nohutlu pilav+ tavuk eti didiklemiş+ koca bir bardak köpüklü soğuk ayran = mutluluk = süt
ekmek demişsin... O zaten çok kolay : kaymaklı ekmek kadayıfı+ açık bir kupa şekersiz çay :9:( kilo almıycaz, ondan şekersiz) = çok büyük mutluluk = çok süt :9: :9:
Kaymaklı ekmek kadayıfının yaptığı hararet = çok su içmek= daha da çok süt :52:

Yani bak yanlış yapıyorsun. Neymiş ; pirinç, ekmek = süttttttt :16: Salla diyeti yaaaa :56:
Arz ederim. :42:

ah canım ya, bi de koyu şekilde yazmış 0 diye :)
ya canım alet güzel, kış günlerinde filan dışarı çıkamadığında evde spor için iyi. Benim evde yürüyüş bandım da var, önceki evimde almıştım. Şimdi yüzüne bakmıyorum.Ama şimdi oturduğum sitenin çevrsinde 1 km lik bir yürüyüş yolu var. Hiçbir şey bana akşam azra uyuduktan sonra serinlik çıkınca kulağımda müzikle turlamak gibi keyif vermiyor, sinirlerim boşalıyor sanki. Ev üstüme üstüme geliyor böyle havalarda. Dışarı çıkmak en güzeli. Yine de bazen spor salonundaki spor yapan milletin gazına gelip grup psikolojisiyle deli gibi spor yapmayı, dıptıs dıptıs müzik dinlemeyi de özlüyorum. Evdeki aletimi de seviyorum. Yani sporun her çeşidi ayrı güzel. ama bu aletten sende de olsa inan sen de evden çıkmak isterdin yine de :)
bir de bu aralar gerçekten yürüyüşle karın eritilir mi ondan şüphe etmeye başladım, ben de pek kilo veremiyorum,ama yürüyorum, hareket ediyorum. gerçi diyet de yapmıyorum ama sanki karındaki yağlar en kolay birikip en zor eriyenler. Bir müddet kilo verme odaklı değil de zevk için yürümeye odaklanacağım sanırım. Yüzme bilmen çok güzel, bende su korkusu var, kolluksuz yüzemem. Bir de yüzme çok zahmetli yaa, sonrasındaki duş, saç kurutma filan offf..
metabolizma konusunda da aynıyız canım. Açlık beni de zayıflatmaz. Nedir problemimiz, benim de bir fikrim yok.

Canım bu alet için hem wii yi hem de step tahtası+cd paketini ayrı ayrı alman lazım. Wii 500 dü sanırım, step tahtası 250 idi ama ucuzladı sanırım, siyahı beyazı var ama sadece renk farkı, iphone gibi biri daha pahalı niyeyse. bizim aldığımız dönem yeniydi. 2 seneden fazla oldu. Biz yeni evliydik eşimle o zaman. Saatlerce kanter içinde kalana kadar masa tenisi oynuyorduk. Bütün teknomarketlerde var ama sana önerim mutlaka gitti gidiyora filan bak, bazen insanla bir heves bunları alıp sonra kullanmak istemiyorlar, uygun bir fiyata iyi kullanılmış birşey bulabilirsin. Ben mesela görmüştüm bir adam karısına almıştı ama karısı kullanmamıştı, oluyor öyle. Ama çok eğlenceli, eşin de playstation filan severse güzel zaman geçirirsiniz, kös kös de oturmamış olursunuz. Ömer de ilerde oynar, şiddet içermeyen oyunlar, çok güzel denge oyunları filan var içinde. Biz de çok seviyoruz, yeğenlerm filan da hep oynuyor gelince.
yüzmeyi inadımdan öğrendim canım :))
acayip korkuyorum sudan, hayattaki en korktuğum şey boğulmaktır ayrıca
ya arabayla denize falan düşersek , ya Allah vermesin sele kapılırsak :53:
çoğu insan gibi su yutmaktan değil korkudan ölürüm ben
o yüzden öğrendim yüzmeyi, henüz sporcular gibi yüzemesemde suda boğulmadan durabiliyorum :9:
bi de tatile gidince eşim ömere yüzme öğretecem diyor
ben kenarda onları mı izleyecem yani :9: bu zevkten mahrum kalamam
dediğin gibi arada dışarı çıkmak hava almak lazım
bekarken takardım kulaklığı ohh dıp tıs dıp tıs saatlerce yürürdüm
en sevdiğim şeydir müzik dinleyerk yürümek
ama yanında biri varken hele ömer varken ne mümkün müzik dinlemek

yürürken ömer d eetrafı izliyo, pusetin içinde kafasının sağ tarafında bi uyarı var
puseti oto koltuğu olarak kullanmayın falan yazıyo sarı bi uyarı
kafayı dayıyo o yazıya
gözler de şaşı :9: bayılıyorum onun o haline
ben ömeri bi yere bırakıp gidemiyorum
aklım hep onda oluyor acaba uyandı mı ağladı mı acıktı mı -ki en büyük korkum acıktığında yanında olamamam
işe başlayınca ne yaparım bilmiyorum
ben araştırayım canım şu oyuncağı :)))
ailecek güzel vakit geçirmeyi sağlaması da ayrıca hoşuma gitti

o ağrıların havadaki nemden olduğunu düşünmüştüm bende malum istanbul kaç gündür aşırı nemli.benim ailemde hep romatizma var böle havalarda ağrılar tavan yapıyo

arkadaşlar an itibarıyla artık eski ben olmadığımı 2 çocuklu ,sıcakla boğuşurken oruç tutup su kaybetmemesi gereken bir ben olduğumu anlamış bulunuyor ve temizlik hayalinden vazgeçiyorum.halbuki ne de süslü cümlelerle gaz vermiştim kendime.yok geleneksel bayram temizliği yok yavrularım bayram arefesinde heyecanı hazırlığı hissederek özümzesin hayalleri falanlar filanlar.neyse temizlik için yine emine abladan randevu ayarlamaya su böreği ve baklava için de şimdiden sipariş vermeye yeltenip havamın da çabuk söndüğünü kabul edip kösün kösün oturmalıyım ..üstüne

kızlar kuzuckları hala küvetlrnde filenin üzernde mi yıkyrsnz ?ben bu şeklde yıkrken zorlanyrm artk... Denizi zapt edmz olm küvette

banyo matı ve oturğı diye bişy gördm kullnnz var mı arnzda?bunuda tam oturmya geçtğnde kullnmk gerkr gibi geldi bana....

kumpiiiiiiiiiii :52: valla bravo sana. bu arada kızlar bir yanlışı düzeltmek isterim adım melike değil melek saygılar :34: kumpicim sende bahşeder misin acaba adını? bu arada whatsapp kullanamıyorum tlfnmda sürekli açık kalması gerkmiş net paketim yok canım benimde sana katılamıyorum yaniiiii:37:

kumpiiiiiiiiiii :52: valla bravo sana. bu arada kızlar bir yanlışı düzeltmek isterim adım melike değil melek saygılar :34: kumpicim sende bahşeder misin acaba adını? bu arada whatsapp kullanamıyorum tlfnmda sürekli açık kalması gerkmiş net paketim yok canım benimde sana katılamıyorum yaniiiii:37:
estağfirullah canım ne bahşetmesi, adım kübra :)
canım evde wifi yok mu? Evde whatsapp kullanırsın o zaman? Ben oyle yapıyorum. Benim tlf da bir garip, 3G ile bağlanınca dışarda whatsapp açılmıyor. Anca ev tipi modem olacak o şekilde.

kızlar kuzuckları hala küvetlrnde filenin üzernde mi yıkyrsnz ?ben bu şeklde yıkrken zorlanyrm artk... Denizi zapt edmz olm küvette

banyo matı ve oturğı diye bişy gördm kullnnz var mı arnzda?bunuda tam oturmya geçtğnde kullnmk gerkr gibi geldi bana....

Benim oğlum fileden düşme korkusuyla baş baş bağırıyordu banyo yaparken. Daha banyoya girer girmez banyo olacağını anlayıp ağlıyordu. Yaklaşık uc aydir beraber banyo yapiyoruz :) Cok da hosumuza gidiyo :)

evet canım benim bebek 4 ayını doldurdu sacım avuç avuç dökülmeye basladı hatta sadece tararken degil sacımı baglarken bile dökülüo hatta sacımın ön kısmındaki yanlarim kel olmaya baslamıs tepeden baglayınca kel görünüo sanki hafif ama ilk oglumdada böyle oldu 7 veya 8 aylıktı tekrar saclarım yeniden gelmeyeb basladı acılan yerler kapanmıstı bundada kapanır insallah bebek anneyi tanımaya baslayınca dökülüo diyolar ama bilemiyorum ama 2 bebegimdede 4. ayda dökülmeye basladı ölede olabilir yani:)

Back
X