2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
günaydın taze anneler..

yemek yarışması oylaması başladı.
2012 temmuz topiğinden katılan Pembe Hipopotam arkadaşımız ve
sofrası ''BORCAMDA KEBAP VE TÜRKMEN DOLMASI'' için desteklerinizi bekliyoruz.:16:
oylama şu linkten.. şimdiden teşekkür ederiz.. :42:

http://www.kadinlarkulubu.com/yemekt...yarismasi.html (Ramazan Masası Özel Yarışması)

günaydın kızlar geçmiş bayramınız mübarek olsun kuzularınızı öpün benim yerime benim kızda bayramı bana zehir etti anam çok huzursuz valla anlamsız yere ağlaması beni deli ediyor

Cnm deniz de aynı zaten 3 haftalıkken sarılıgı azalmaya baslayınca bi basladı kıpır kıpırlıga daha dinmedi. Mesela ben asla sadece corap giydiremiyorum ayakkabı giydirmem lazım sıkı sıkı ki corabı cıkmasın sürekli bir zımprara yapma durumu. Günde 2 kere yürüyüse cıkıyo 3-4 kere balkonda en az yarım saatlik oyalamacalar, 1 haftadır da ek gıdada anakucagında durmamaya basladı yılan gibi kıvrılıyo elini sürekli maamlı agzına sokup cıkarıyo biberonu kendi tutup cekiyo gücümü yetiremiyorum ki ben zebellah gibiyimdir ama o benden fena sanırım ve 1 haftadır sesini deniyo sürekli bagırıyo aglama degil ama sürekli soprano gibi hic susmuyo zaten migrenim var kızmaya calısıyorum ama sırıtıyo o zamanda sebek sinirim geciyo.
Gece 10:30 g,b, uyuyup sabah 6 da kalkıyor, sonra bi posta daha uyuyup 8 de kalkıyor veeee gün basladı ondan sonra 2-3 kere yarım saat yada 1 saatlik uykular yani aynen bi 2 saat uyusa ama sükür ben sanslıyım sarda kalınca babama veriyorum 1 saat gezdiriyor da isimi yapabiliyorum arada da annem agrısı yoksa oyalıyor biraz ama senin durum benden kötü birinin seni dinlendirmesi lazım söyle bi hafta bi yardıma gelseler ohhhhh sende dinlensen bi
Ay çok alemsin, ne güzel anlatmışsın :9:şu soprano gibi bağırma durumu bizde de var, türlü türlü sesler çıkarıyor anakucağında oynarken özellikle. Konuşma öncesi egzersizler diye dayanıyoru işte ne yapalım :) Uyku saatlerimiz senin kızınla apaynı, bu kadar olur. Benim öyle yakınımda sepetleyebileceğim kimse yok, bazen böylesi daha iyi diyorum bazen birileri olsaydı diyorum ama zaten son zamanlardaki gibi hiç bunalmamıştım. Ben normalde kızımı her gün iki saat kadar dışarı çıkarıyordum ama bu sıralar o kadar çok meşgul ediyor ki beni, işimi biririp de çıkamadım. Arabasında uyuyunca ben de telefondan nete giriyordum, ya da kitap okuyordum filan. Mesela 3 gün önce kayınvalidem kayınpederim geldi, o gün hiç kucaklamama gerek kalmadı. Gelgelelim öyle olunca da mutfaktan çıkamıyorsun. K.validem geldi yanıma, ne pişiriyorsun dedi, şunu şunu yapıcam dedim. Bana diyor ki, bir makarna yeter:)) k.pederim nasıl iştahlı görseniz, önüne ne koysanız silip süpürüyor, doymadığı bile oluyor, bir makarna yetermiş :9:Hem ben emziren kadınım, makarna günlük besin ihtiyacımı nasıl karşılasın, nişasta yesem ne olacak.. Bak yine dellendim!...

keske kalsaydın.... ama saygı duyuyorum mutlu degılsen, nerde mutluysan orda kal

canım gun ıcınde hep yıka poposunu ben sudıcrem ve bubchen pısık kremı ıle halledıyorum mınık capta pısık oldu ama hep

kuöpıcım alıntı yapamamısım dıs olma ıhtımalı yuksek ruzgar 5.5 aylık cıkardı dısını kı oncesı evresı 1 ay surdu
dıs yuzumden huysuz ve zır gecıyo geceler en az 10 kere kalkıyor tum gun benı odada ıstıyor kucakta olacak odada yalnız kalmayacak ona mama hazırlamak bıle zor artık bugun netten yurutec sıparıs verdım dayanamayıp

canım ben halihazırda facebook kullanmadığım için bana ekstra zahmet gibi geldi, siz zaten kullanıyorsunuz, size öylesi daha kolay. bir de fb sevmiyorum gerçekten. Ben iyiyim böyle, size iyi eğlenceler, iyi paylaşımlar. Orada konuşurken çok önemli birşey olursa bizi haberdar edin ama mutlaka :34:
Canım azra'nın alt damağını elliyorum ama diş geliyor gibi gelmiyor, öyle olabiliyor mu? Bu diş meselesi bana da makul gelmeye başladı çünkü ishali hala devam ediyor gibi. Yürüteci ben de sevmiyorum ama alanları anlıyorum artık, eleştirmiyorum. Sürekli taşı taşı, ne işin bitiyor ne belinin ağrısı duruyor.

ay ben ne diyim ki şimdi hem çok güldüm hem de çok suçlu hissettim kendimi.ama ben bebeği beşiğine yatırdığını sandım kendi yatağında yatıracağını düşünmemiştim kiiiiiiiii:26:neyse geçmiş olsun diyim bari.bu arada benim oğlum da öyle hep kucak istiyo o da yetmiyo kalk gezin istiyo.ben öyle zamanlarda balkona çıkartıyorum bi müddet gelen geçeni arabaları çocukları izlemek oyalıyo daha da durmazsa bi komşuya geçiveriyorum herkes sevmek istiyo getirmiyosun diye sitem ediyo zaten ii oluyo anlıcan.bebek arabası araba bagajında genelde ama eğer evde kalmışsa hemen dışarı çıkıp bi parka götürüyorum büyüğe de iyi geliyo bi taşla iki kuş.
uykuya gelince 20dk yada yarım saat sonra uyanıyo ama ben pes etmiyorum sırıtsa da hiç yüz vermiyor hemen emziriyorum(mümkün olduğunca suratına bakmıyorum yoksa o gülerken dayanamıyorum:52:)çoğunlukla tekrar dalıyo 1 saatte öyle uyuyor benim kızımda böyleydi bebekler uyanıp bi gülümsüyo senden yüz bulursa daha uyumuyolar.biz bu yöntemle kızımda bi düzen tutturmuştuk.bir müddet sonra uyanmadan 1-2 saat uyuyacak ümidindeyim.ha bi de beni de felaket tellalı olarak düşünme ama yürümeye ya da sıralamaya başlamaları hakikaten daha zor.çünkü evi barkı eşyayı boşver ama çok heyecanla merakla hızlıca hareket ediyorlar sen ona yetişene kadar kendine zarar verme ihtimali çok oluyor.daha önceki 2 çocuk tecrübemde ben en çok hızlı hızlı emeklemeye ve sıralamaya başladığında zorlanmıştım
Canım valla Azra memede uyuyunca yatarak emzirdiğim için hiç rahatını bozmuyorum, orada uyumaya devam ediyor. Çiş olayı ondan oldu :) Gece de biz azra'yı ortamıza alıp uyuyoruz zaten eşimle :) ya gece uykum bölünmesin diye böyle oluyor şimdilik. Ne zamanki azra gece boyunca uykusu bölünmeden uyur, ya da bir kez uyanır mesela, o zaman ayıracağım yatakları. Yukarıda woodooml ye anlattığım gibi, ben normalde kızımı çıkarırm dışarı hep, evim çok müsait de, son günlerde fena ayakbağı oldu. Benimki uyanmışssa uyanmıştır, hemen emzirsem bile bu kez de hem uyuyup dinlenmiş hem de kanı da doymuş olduğu için kudurukluğu tavan yapmış oluyor böyle zamanlarda :9: İyi çoğumuzunki kısa süreli uyuyor sanırım. Biraz daha büyüdüklerinde öğle uykusu uyuyacaklar belki,2 saat filan. Çok tatlı olmasalar çok zor olurdu bu iş yaaa... Büyüdüklerinnde neler olacak, göreceğiz hep birlikte.

Son düzenleme:
günaydın kızlar geçmiş bayramınız mübarek olsun kuzularınızı öpün benim yerime benim kızda bayramı bana zehir etti anam çok huzursuz valla anlamsız yere ağlaması beni deli ediyor
neden anlamsız olsun canım vardır muhakkak bı sıkıntısı ılk aylardakı gaz sanıları yerını dıs sancılarına bırakıyor dıste bugun agladı yarın patlasın bı olay degıl malesef 1 ayı buluyor patlaması bazen
Ay çok alemsin, ne güzel anlatmışsın :9:şu soprano gibi bağırma durumu bizde de var, türlü türlü sesler çıkarıyor anakucağında oynarken özellikle. Konuşma öncesi egzersizler diye dayanıyoru işte ne yapalım :) Uyku saatlerimiz senin kızınla apaynı, bu kadar olur. Benim öyle yakınımda sepetleyebileceğim kimse yok, bazen böylesi daha iyi diyorum bazen birileri olsaydı diyorum ama zaten son zamanlardaki gibi hiç bunalmamıştım. Ben normalde kızımı her gün iki saat kadar dışarı çıkarıyordum ama bu sıralar o kadar çok meşgul ediyor ki beni, işimi biririp de çıkamadım. Arabasında uyuyunca ben de telefondan nete giriyordum, ya da kitap okuyordum filan. Mesela 3 gün önce kayınvalidem kayınpederim geldi, o gün hiç kucaklamama gerek kalmadı. Gelgelelim öyle olunca da mutfaktan çıkamıyorsun. K.validem geldi yanıma, ne pişiriyorsun dedi, şunu şunu yapıcam dedim. Bana diyor ki, bir makarna yeter:)) k.pederim nasıl iştahlı görseniz, önüne ne koysanız silip süpürüyor, doymadığı bile oluyor, bir makarna yetermiş :9:Hem ben emziren kadınım, makarna günlük besin ihtiyacımı nasıl karşılasın, nişasta yesem ne olacak.. Bak yine dellendim!...

canım ben halihazırda facebook kullanmadığım için bana ekstra zahmet gibi geldi, siz zaten kullanıyorsunuz, size öylesi daha kolay. bir de fb sevmiyorum gerçekten. Ben iyiyim böyle, size iyi eğlenceler, iyi paylaşımlar. Orada konuşurken çok önemli birşey olursa bizi haberdar edin ama mutlaka :34:
Canım azra'nın alt damağını elliyorum ama diş geliyor gibi gelmiyor, öyle olabiliyor mu? Bu diş meselesi bana da makul gelmeye başladı çünkü ishali hala devam ediyor gibi. Yürüteci ben de sevmiyorum ama alanları anlıyorum artık, eleştirmiyorum. Sürekli taşı taşı, ne işin bitiyor ne belinin ağrısı duruyor.

Canım valla Azra memede uyuyunca yatarak emzirdiğim için hiç rahatını bozmuyorum, orada uyumaya devam ediyor. Çiş olayı ondan oldu :) Gece de biz azra'yı ortamıza alıp uyuyoruz zaten eşimle :) ya gece uykum bölünmesin diye böyle oluyor şimdilik. Ne zamanki azra gece boyunca uykusu bölünmeden uyur, ya da bir kez uyanır mesela, o zaman ayıracağım yatakları. Yukarıda woodooml ye anlattığım gibi, ben normalde kızımı çıkarırm dışarı hep, evim çok müsait de, son günlerde fena ayakbağı oldu. Benimki uyanmışssa uyanmıştır, hemen emzirsem bile bu kez de hem uyuyup dinlenmiş hem de kanı da doymuş olduğu için kudurukluğu tavan yapmış oluyor böyle zamanlarda :9: İyi çoğumuzunki kısa süreli uyuyor sanırım. Biraz daha büyüdüklerinde öğle uykusu uyuyacaklar belki,2 saat filan. Çok tatlı olmasalar çok zor olurdu bu iş yaaa... Büyüdüklerinnde neler olacak, göreceğiz hep birlikte.
ck guldum severek ayrılalaım mesajları gıbı olmus :)))
ruzgarında hıc damagında patlama durumu yoktu ama huysuzdu bı baktımkı dıs patlamıs :)
kayınvaludende sana ıyılık olsun dıye soylemıstır yaa bı makarna yeter dıye , :)

kuöpıcım alıntı yapamamısım dıs olma ıhtımalı yuksek ruzgar 5.5 aylık cıkardı dısını kı oncesı evresı 1 ay surdu
dıs yuzumden huysuz ve zır gecıyo geceler en az 10 kere kalkıyor tum gun benı odada ıstıyor kucakta olacak odada yalnız kalmayacak ona mama hazırlamak bıle zor artık bugun netten yurutec sıparıs verdım dayanamayıp

beni de çok sıkıştırıyorlar yürüteç al rahat edersin diye ama ben almak istemiyorum kalça kaslarını çok iyi çalıştırmıyormuş yürüteç bakalım ne kadar direnebilecem..

günaydın canım.. hepimizde aynı sorun var umarım çabuk atlatırız bu süreci...

slm herkese ben bayramı biraz hasta geçirdim

ve bayramınızı kutlamaya gelmedim siteye af edin hepinizin bayramı mübarek olsun inş çok güzel geçmiştir

geçmiş olsun canım... çok aktif değildik bayramda malum artık bebeklerle kalabalık ortamlara giremiyoruz :)

bizim 6. ay aşılarımız vardı bugün.. şu anda bir huysuzluğu yok çok iyi ama bakalım akşam nasıl olacak.. kilo almıamış oğlum yaa ama boyu da uzamamış 7400 kg boy 70 cm nasıl kilo aldırcam ben bu çocuğaa yaa

Valla bızde de aynı. Her yatmasına 15 dk yatsa dınlenırım ama nerdeeee. Allahtan kucak sevmıyo. Hemen yurutec alırdım valla. Benımkı zaten yurume denemelerıne bayılıyor. Bakalım ne kadar dayanacagım. Uff tatıl de bıtıyo zaten. Allahım ne olur kar yagsın yagmur yagsın bısey olsun da okullar gec acılsın. Amın dıyın kızlar:)

arkadaşlar oğlumun eegsi için çarşambaya gün aldık.inşallah 2 gün sonra bütün endişelerim korkularım son bulacak.:18:
bu arada yürüteç almıcam erkek çocuklar için daha zararlı olduğunu düşünüyorum ama almayı düşündüğüm ilk adım arabası şu http://www.youtube.com/watch?v=LEaqxG-SIB4

belki ilerde de bisiklet niyetine kullanırız

Son düzenleme:
bizim 6. ay aşılarımız vardı bugün.. şu anda bir huysuzluğu yok çok iyi ama bakalım akşam nasıl olacak.. kilo almıamış oğlum yaa ama boyu da uzamamış 7400 kg boy 70 cm nasıl kilo aldırcam ben bu çocuğaa yaa

geçmiş olsun biz de haftaya olcaz aşımızı.arkadaşım sen ne yaparsan yap kilo almayan çocuk almıyor.denemediğim kalmadı benim hatta takıntı olmuştu dr tartsa bile bi muhallebi yiyip kusmazsa belki kilo almıştır bi eczaneye götürsek de tartsak mı derdim eşime yani anlıcan tam psikopata bağlamış durumdaydım.ama bu bebeğimde çok şükür sadece anne sütü aldı ama maşallah diyim iyi kilosu.yani ne kadar çabalasan da alacağı kadar alıyo sen de kendini bunalttığınla kalıyosun.bu arada senin oğlun da maşallah çok zayıf değil 7,5 iyi bence

ebrarcım boyuda kilosuda iyi maşallah,sağlıkları yerinde olsunda kilo bişey deil..bu arada facede fotosunu gördüm bebişinin,çok şirin maşallah..annesi gibi:))yürüteç konusuna gelince ben aldım,en fazla 10 dkka oturuyor,istediği yere gidiyo,ama bu aralar kucakta dahada mutlu,genede biraz faydası oluyo...en çokta yürütecin zıplamalı olmasını tercih et,bizimkinin çok hoşuna gidiyo..

arkadaşlar oğlumun eegsi için çarşambaya gün aldık.inşallah 2 gün sonra bütün endişelerim korkularım son bulacak.:18:
bu arada yürüteç almıcam erkek çocuklar için daha zararlı olduğunu düşünüyorum ama almayı düşündüğüm ilk adım arabası şu Kraft Oyuncaklı İlk Adım Arabası - YouTube

cnm bi 10 gündür evde değildim giremedim nete telefondan baktım arada kuzunun durumunu okudum inşallah bişeyi yoktr melek onlar Allahım korur onları merak etme inşallah En kısa zamanda bişi olmadını duyarsn ve bizide bilgilendirirsin her aklıma geldiğinde kuzuna dua edip şifa diliyorum kendi kızıma okudukça

ebrarcım boyuda kilosuda iyi maşallah,sağlıkları yerinde olsunda kilo bişey deil..bu arada facede fotosunu gördüm bebişinin,çok şirin maşallah..annesi gibi:))yürüteç konusuna gelince ben aldım,en fazla 10 dkka oturuyor,istediği yere gidiyo,ama bu aralar kucakta dahada mutlu,genede biraz faydası oluyo...en çokta yürütecin zıplamalı olmasını tercih et,bizimkinin çok hoşuna gidiyo..

cnm ne yürütecinizin mrkaı bende alcam kızıma Kraft x factor hoppalamızvar günde 5 dakika kadar koyuyorum doktor 5 dakika izin verdi 5.ay kontrolünde

bu arada yürüteç almıcam erkek çocuklar için daha zararlı olduğunu düşünüyorum ama almayı düşündüğüm ilk adım arabası şu Kraft Oyuncaklı İlk Adım Arabası - YouTube

dualarım senınle. Annem zor gunlerde bana' ıyı seyler dusun ıyı seyler olsun. Olumsuzlugu cagırma' der. Ben ıyı dusunuyorum bebegın ıcın cunku allahım meleklerımızı koruyor. Yuregını ferah tut. Iyı haberlerını beklıyoruz.

selam kızlar... bişey sormak istiyorum ben size. benim oğlum su an 6 aylık. 2-3 haftadır gece uykusuna saat 8 de geçiyor. sabahları da 7-7 bucuk gibi uyanıyo. geceleri de 2 kez bazen de 3 kez emmek için uyanıyo. aslında tam uyanmak da sayılmaz kıpırdanmaya başlayınca alıp emziriyorum almazsam tamamen uyanıyo. sizce bu saat erken mi... bundan 2-3 ay öncesine kadar geceleri 23 gibi yatar sabah da 10 gibi kalkardı.. gene 2-3 kez emmek için uyanırdı .... siz kaçta yatırıyorsunuz gece uykusuna?

selam kızlar... bişey sormak istiyorum ben size. benim oğlum su an 6 aylık. 2-3 haftadır gece uykusuna saat 8 de geçiyor. sabahları da 7-7 bucuk gibi uyanıyo. geceleri de 2 kez bazen de 3 kez emmek için uyanıyo. aslında tam uyanmak da sayılmaz kıpırdanmaya başlayınca alıp emziriyorum almazsam tamamen uyanıyo. sizce bu saat erken mi... bundan 2-3 ay öncesine kadar geceleri 23 gibi yatar sabah da 10 gibi kalkardı.. gene 2-3 kez emmek için uyanırdı .... siz kaçta yatırıyorsunuz gece uykusuna?
bızımkı 8 de baslıyo mızıklamaya ben 9 a bazen 10 a dek tutuyorum sabah cok erken kalkıyo yoksa

ne güzel cnm ya benimki 12 gibi uyuyo sabahta 11de falan uyanıyo bazen 10buçuk bazen 12de uyanıyo 3 4 kez emmeye uyanıyo gece hatta bazen 1de uyuyo

ne güzel cnm ya benimki 12 gibi uyuyo sabahta 11de falan uyanıyo bazen 10buçuk bazen 12de uyanıyo 3 4 kez emmeye uyanıyo gece hatta bazen 1de uyuyo
masaallah ya. bizimki akşam 9-10 gibi uyuyor sabahta mutlaka 6 da ayakta.gecede sürekli gaz sancısı ile 1 buçuk 2 saatte bi uyanıyor 3-4 kez uyanıyor yani ne yapacagım bilmiyorum.kaçta yatarsa yatsın 6 da kakıyor.daha gec kalkması için bi öneriniz var mı arkadaslar

masaallah ya. bizimki akşam 9-10 gibi uyuyor sabahta mutlaka 6 da ayakta.gecede sürekli gaz sancısı ile 1 buçuk 2 saatte bi uyanıyor 3-4 kez uyanıyor yani ne yapacagım bilmiyorum.kaçta yatarsa yatsın 6 da kakıyor.daha gec kalkması için bi öneriniz var mı arkadaslar

önerim yok cnm benim kız böyle alıştı böyle gdiyo bi ara uğraştım 10da falan uyutayım diye 45 dakika faln uyuyup uyandı yine 12 1de gece uykusuna daldı bende uğraşmıyorum artık işimede geliyor 11de uyanması bende 1 gibi yatıp onla uyanıyorum ama işe başlayınca ne olcak bilmem. cnm senin kuzuda 6 ay civarımı gazımı var hala bebişinin bizimkinin 2.5 3 aylıkkeen biytmişti şimdi kendi çıkarıyo gece olan gazlarıda sabah uyanır uyanmaz bol bol poposundan çıkarıp kakasını yapıyo sonra kalkıyoz

önerim yok cnm benim kız böyle alıştı böyle gdiyo bi ara uğraştım 10da falan uyutayım diye 45 dakika faln uyuyup uyandı yine 12 1de gece uykusuna daldı bende uğraşmıyorum artık işimede geliyor 11de uyanması bende 1 gibi yatıp onla uyanıyorum ama işe başlayınca ne olcak bilmem. cnm senin kuzuda 6 ay civarımı gazımı var hala bebişinin bizimkinin 2.5 3 aylıkkeen biytmişti şimdi kendi çıkarıyo gece olan gazlarıda sabah uyanır uyanmaz bol bol poposundan çıkarıp kakasını yapıyo sonra kalkıyoz

keşke benimk ide uyusa 11 lere kadar ama tamda benim derin uykuya geçtiğim dönemde 6 da kalkıyor ve ilgi oyun istiyor banada işkence gibi geliyor her sabah her sabah 6 da uyanıp onun enerjisine yetişmek.
canım bizimkinin de gaz olayı 4-4.5 aylıkken bitmişti ama 5.ayından sonra büyük bir insandaki gibi çok gazlı oldu.gün boyunca gaz çıkarıyor ama kıvrana kıvrana.çok zorlanıyor kakasını da 2 günde bir yapıyor.

Back
X