2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
cnm bi 10 gündür evde değildim giremedim nete telefondan baktım arada kuzunun durumunu okudum inşallah bişeyi yoktr melek onlar Allahım korur onları merak etme inşallah En kısa zamanda bişi olmadını duyarsn ve bizide bilgilendirirsin her aklıma geldiğinde kuzuna dua edip şifa diliyorum kendi kızıma okudukça

çok teşekkürederim canım burdan sonucumuzun iyi çıktığını mutlaka yazıcam sonra da sadakasını vercem inş.aksini hiç düşünmek istemiyorum.allah hepimizin yavrusuna sağlık versin birlikte güzel günlerini görelim

dualarım senınle. Annem zor gunlerde bana' ıyı seyler dusun ıyı seyler olsun. Olumsuzlugu cagırma' der. Ben ıyı dusunuyorum bebegın ıcın cunku allahım meleklerımızı koruyor. Yuregını ferah tut. Iyı haberlerını beklıyoruz.

çok sağol canım inş iyi haberlerimizi vericez çarşamba günü ya da yetişmezse perşembe.allah hepimizin meleğini sağlıkla bize bağışlasın

masaallah ya. bizimki akşam 9-10 gibi uyuyor sabahta mutlaka 6 da ayakta.gecede sürekli gaz sancısı ile 1 buçuk 2 saatte bi uyanıyor 3-4 kez uyanıyor yani ne yapacagım bilmiyorum.kaçta yatarsa yatsın 6 da kakıyor.daha gec kalkması için bi öneriniz var mı arkadaslar
benım kızımda hazıran sonuna kadar aynıydı. 8de yatar 6da kalkardı. Cok zorlanırdım. Kendı kendıme dusundum ne yapayım dıye ve sonra gunduzlerı cok uykusu gelmedıkce zorlamadım uyusun dıye. Yanı uyku saatı dıye zorla yatırmadım.Gunduz toplamda 1 saat falan uyuyo artık. Boyle boyle ancak 9a cekebıldık uyanmayı. Valla benım kızda ıse yaradı.

Valla kacta yatirirsam yatirayim illa 6-7 arasi uyaniyo ellerinin ustune kalkip bakiyo boncuk boncuk.. Oyun oynayalim istiyo. Gec yatırayim diyorum durmuyo. Uykusu varsa mümkün değil tutamiyoruz onu. Cok fazla huysuzlaniyo. Gun icinde de bi ara yatirmayim dedim bu sefer akşam 7 de daha miziklamaya basliyo. İlla 8 bucuk civari uyucak. Bu sabah 7 ceyrekte uyandi.. Akşam da 8 de uyumustu. Besigine koydum salladim biraz belki uyur diye, besikten atacak kendini neredeyse.. Asla uyumadi. 2 buçuk saat uyanikti kahvalti yaptirdim emzirdim oynastik falan sonra 9.45 te uyuttum hala uyuyo bakalim ne kadr uyucak.

Benımkı her gun aksam 7 de baslıyo senınkı gıbı. Babasıyla bınbır maymunluk yapıp uyanık tutuyoruz. Zaten 5ten sonra da hıc uyutmuyorum. Bunu da yıne burdan bırınden ogrenıp uyguladım. Tam 8 de uyusun dıye. Oncelerı zor oldu ama 2 gune alıstı. Sımdı 8-8.30 gıbı yatıyo. 9da kalkıyo. Gecede 3 defa kalkıyo. Ama gunduz ne var bı yatmasında da 20 dk uyusa da dınlensem. Yok valla uyumuyo.

arkadaşlar oğlumun eegsi için çarşambaya gün aldık.inşallah 2 gün sonra bütün endişelerim korkularım son bulacak.:18:bu arada yürüteç almıcam erkek çocuklar için daha zararlı olduğunu düşünüyorum ama almayı düşündüğüm ilk adım arabası şu Kraft Oyuncaklı İlk Adım Arabası - YouTubebelki ilerde de bisiklet niyetine kullanırız
Eminecim, çok sevindim. eegnin ne zaman çekileceği belli değildi, o da bir kaygı sebebiydi, şimdi ondan kurtulduk; günümüz belli. çarşambayı bekliyoruz hep birlikte.inşallah güzel haberlerle geleceksin, buna yürekten inanıyorum. hemen o gün belli olacak mı sonuçlar, bir bilgin var mı?bahsettiğin ilk adım arabasına baktım. kısa vadede kullanabilirmişsin gibi gelmedi, bu ürün bence daha çok yürüme öncesi, yani 10. aylıkken filan kullanılabilecek bir ürün. fiyatı ne kadar bilmiyorum ama ikea'da 59 liraya yürüme arabası vardı, tabi böyle göze hitap etmiyor. bir de ben böyle arabalardan korkuyorum biraz,çocuğun önünde hareket eden birşeye senkron hareket etmesi lazım, yoksa öne doğru düşüp çenesini, burnunu,filan yere çarpması mümkün. koltuklara tutunarak sıralamasını tercih ederim, emniyet açısından. yine bisiklet olarak da beklentini karşılayamayabilir, emniyeti yetersiz, çocuk sağa sola kaykılıp düşebilir. koruyucu, belini çevreleyen birşey yok. bu da anneye babaya zahmet.
oturduğum sitede en tercih edilen ürünler şunlar:
http://urun.gittigidiyor.com/oyuncak-hobi/kraft-231-tenteli-bisiklet-at-39320678
bana başta itici geliyordu bunlar ama kullanan anneler çok memnun, bebekler mutlu. demirine tutunup arkadan anneleri iterken etrafı seyrediyorlar. iki büklüm olmadan sen de ister tlf da gevezelik et, ister kitap oku. ben de kızım 1 yaşına gelince yani bir sonraki yaza alıcam bunlardan bi tane. canı isterse pedallarını da çevirir. o zamana dek tek alacağım şey mama sandalyesi sanırım, o da yine en ucuzundan. çünkü bebekler büyüyünce eşyaları sokacak yer bulamıyoruz. bebek küveti, yürüteci, lazımlığı, mama sandalyesi, hoppalası, bisikleti,ıvırı zıvırı derken bir sürü şey kalıyor. sırf bu yüzden kızımın banyo kovası 10kg lık yoğurt kovası: annemin fikriydi, işin bitince atıverirsin dedi kadın, haklı.yine sen bilirsin tabi canım, ben ürünün videosunu izleyince bunları düşündüm.

Son düzenleme:
Merhabalar. Uzun zamandır sizleri takip ediyorum. Yazmak bugüne nasip oldu. Benim de 2013 2 şubat doğumlu (6,5 aylık) bir kızım (ECE) ve 2005 kasım doğumlu (EGE) bir oğlum var (8 yaşında). İsmim Burcu. Antalya'da yaşıyorum. Şimdilik bu kadar. Sevgilerimle:)

Merhabalar. Uzun zamandır sizleri takip ediyorum. Yazmak bugüne nasip oldu. Benim de 2013 2 şubat doğumlu (6,5 aylık) bir kızım (ECE) ve 2005 kasım doğumlu (EGE) bir oğlum var (8 yaşında). İsmim Burcu. Antalya'da yaşıyorum. Şimdilik bu kadar. Sevgilerimle:)

MERHABA cnm hoş geldin aramıza ne güzel uydurmuşun isimlerini Allah bağışlasın

merhaba arkadaşlar ben özlem hamileliğin ilk başlarında yazabiliyordum sonra sadece ara ara takip edebildim.yeni arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.benim oğlum(kaan) 6 aylık 12 şubat doğumlu.diğer oğlum(volkan) da 2008 li.kaan abisi gibi uslu bir çocuk değil.dolayısıyla beni çok zorluyor.birde bu ara kıskançlık aldı başını gidiyor...ama sağlık olsun...

merhaba arkadaşlar ben özlem hamileliğin ilk başlarında yazabiliyordum sonra sadece ara ara takip edebildim.yeni arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum.benim oğlum(kaan) 6 aylık 12 şubat doğumlu.diğer oğlum(volkan) da 2008 li.kaan abisi gibi uslu bir çocuk değil.dolayısıyla beni çok zorluyor.birde bu ara kıskançlık aldı başını gidiyor...ama sağlık olsun...
merhaba hosgeldııınn. Benım de kızım 12 subat dogmlu. :)

Eminecim, çok sevindim. eegnin ne zaman çekileceği belli değildi, o da bir kaygı sebebiydi, şimdi ondan kurtulduk; günümüz belli. çarşambayı bekliyoruz hep birlikte.inşallah güzel haberlerle geleceksin, buna yürekten inanıyorum. hemen o gün belli olacak mı sonuçlar, bir bilgin var mı?bahsettiğin ilk adım arabasına baktım. kısa vadede kullanabilirmişsin gibi gelmedi, bu ürün bence daha çok yürüme öncesi, yani 10. aylıkken filan kullanılabilecek bir ürün. fiyatı ne kadar bilmiyorum ama ikea'da 59 liraya yürüme arabası vardı, tabi böyle göze hitap etmiyor. bir de ben böyle arabalardan korkuyorum biraz,çocuğun önünde hareket eden birşeye senkron hareket etmesi lazım, yoksa öne doğru düşüp çenesini, burnunu,filan yere çarpması mümkün. koltuklara tutunarak sıralamasını tercih ederim, emniyet açısından. yine bisiklet olarak da beklentini karşılayamayabilir, emniyeti yetersiz, çocuk sağa sola kaykılıp düşebilir. koruyucu, belini çevreleyen birşey yok. bu da anneye babaya zahmet.
oturduğum sitede en tercih edilen ürünler şunlar:
KRAFT 231 TENTELİ BİSİKLET - AT GittiGidiyor'da 39320678
bana başta itici geliyordu bunlar ama kullanan anneler çok memnun, bebekler mutlu. demirine tutunup arkadan anneleri iterken etrafı seyrediyorlar. iki büklüm olmadan sen de ister tlf da gevezelik et, ister kitap oku. ben de kızım 1 yaşına gelince yani bir sonraki yaza alıcam bunlardan bi tane. canı isterse pedallarını da çevirir. o zamana dek tek alacağım şey mama sandalyesi sanırım, o da yine en ucuzundan. çünkü bebekler büyüyünce eşyaları sokacak yer bulamıyoruz. bebek küveti, yürüteci, lazımlığı, mama sandalyesi, hoppalası, bisikleti,ıvırı zıvırı derken bir sürü şey kalıyor. sırf bu yüzden kızımın banyo kovası 10kg lık yoğurt kovası: annemin fikriydi, işin bitince atıverirsin dedi kadın, haklı.yine sen bilirsin tabi canım, ben ürünün videosunu izleyince bunları düşündüm.
canımm çok sağol ne kadar içten yazmışsın günümüz belli çarşambayı bekliyoruz falan sanki aileden biri gibi çok çok teşekkürederim duygulandım.insanın hiç tanımadığı birisine bile bu kadar yürekten dua etmesi ne büyük bir haslet.allah razı olsun.sonuçları eğer yetişir de doktara okutabilirsek yarın öğreniriz ama biraz geç bi vakit dr bekler mi gider mi bilemiyorum.
yaa bu arada sizi kandırıyo gibi hissediyorum kendimi bi konuya açıklık getiriyim:hani meltem fake hesap açın demişti ya ben de öle yaptım burdaki nick name e en yakın isim emine gibi geldi öyle yazdım ismim emine değil yani:17:siz emine yazınca ben bi afallıyorum bu benim dimi şimdi falan diyorum kusura bakma canım
ilk adım arabasını bi arkadaşım aldı 7,5 aylıkken sadece önüne oturup düğmelerine basıp çıkan sesleri dinliyordu çocuk 9,5 aylık şimdi yürüyo da bisiklet gibi biniyo da ve gerçekten görmesem ben de senin gibi düşünürdüm ama bayağı memnun o arkadaş.ama ben bi ara eve getirip denicem gerçekten kullanışlıysa alcam değilse almam.aynı senin gbi düşünüyorum bebek eşyaları hakkında ben kızımın küvetini 5-6 yıldır çamaşır sepeti olarak kullanıyorum,mama sandalyesini ikeadaki ucuzlardan almıştım bi arkadaşa verdim şimdi de 3.çocuk kullanıyormuş ben de yine aynısından aldım memnundum zaten.çok pahalı demek çok kullanışlı ucuz da kullanışsız demek değil.senin gösterdiğin bisikletimsi şeyi bizim mahalledeki çocuklarda görüyorum sen söyleyince aklıma geldi belki birinden ödünç alırım vakti geldiğinde:28:

ebrarcım boyuda kilosuda iyi maşallah,sağlıkları yerinde olsunda kilo bişey deil..bu arada facede fotosunu gördüm bebişinin,çok şirin maşallah..annesi gibi:))yürüteç konusuna gelince ben aldım,en fazla 10 dkka oturuyor,istediği yere gidiyo,ama bu aralar kucakta dahada mutlu,genede biraz faydası oluyo...en çokta yürütecin zıplamalı olmasını tercih et,bizimkinin çok hoşuna gidiyo..

Tesekkur edeeiz teyzesii o sizin guzel bakisiniz :) aslinda herkes kilosu iyi diyo ama bazen böyle dusunceler sariyo beni..en kisa zamanda yeni fotosunu koyucam oglumun pc nin gelmesini bekliyorumm..babamiz pc yi satmis yenisini aliyor da( ne gerek varsa)

geçmiş olsun biz de haftaya olcaz aşımızı.arkadaşım sen ne yaparsan yap kilo almayan çocuk almıyor.denemediğim kalmadı benim hatta takıntı olmuştu dr tartsa bile bi muhallebi yiyip kusmazsa belki kilo almıştır bi eczaneye götürsek de tartsak mı derdim eşime yani anlıcan tam psikopata bağlamış durumdaydım.ama bu bebeğimde çok şükür sadece anne sütü aldı ama maşallah diyim iyi kilosu.yani ne kadar çabalasan da alacağı kadar alıyo sen de kendini bunalttığınla kalıyosun.bu arada senin oğlun da maşallah çok zayıf değil 7,5 iyi bence

:)) hehe ayni ben surekli evdeku tartiya cikmaktan tarti bozuldj:))))))) dedigin gibi biraz oluruna birakmak gerek sanirim:)) bu arada canim insallah yarin iyi haberlerini alirizz. Ben yarin aksam annemlere gifiyorum ne kadar kalirim bilemiycem nete giremem cok mrak edicem.. insallaah yarin aciklanirda sende allahin izni ile rahat uyku uyursun..

Emine olayina gelince ayni sorunu bende yasadim:)) nick olustururken acele wtmemek gerek sanirim:))

canımm çok sağol ne kadar içten yazmışsın günümüz belli çarşambayı bekliyoruz falan sanki aileden biri gibi çok çok teşekkürederim duygulandım.insanın hiç tanımadığı birisine bile bu kadar yürekten dua etmesi ne büyük bir haslet.allah razı olsun.sonuçları eğer yetişir de doktara okutabilirsek yarın öğreniriz ama biraz geç bi vakit dr bekler mi gider mi bilemiyorum.
yaa bu arada sizi kandırıyo gibi hissediyorum kendimi bi konuya açıklık getiriyim:hani meltem fake hesap açın demişti ya ben de öle yaptım burdaki nick name e en yakın isim emine gibi geldi öyle yazdım ismim emine değil yani:17:siz emine yazınca ben bi afallıyorum bu benim dimi şimdi falan diyorum kusura bakma canım
ilk adım arabasını bi arkadaşım aldı 7,5 aylıkken sadece önüne oturup düğmelerine basıp çıkan sesleri dinliyordu çocuk 9,5 aylık şimdi yürüyo da bisiklet gibi biniyo da ve gerçekten görmesem ben de senin gibi düşünürdüm ama bayağı memnun o arkadaş.ama ben bi ara eve getirip denicem gerçekten kullanışlıysa alcam değilse almam.aynı senin gbi düşünüyorum bebek eşyaları hakkında ben kızımın küvetini 5-6 yıldır çamaşır sepeti olarak kullanıyorum,mama sandalyesini ikeadaki ucuzlardan almıştım bi arkadaşa verdim şimdi de 3.çocuk kullanıyormuş ben de yine aynısından aldım memnundum zaten.çok pahalı demek çok kullanışlı ucuz da kullanışsız demek değil.senin gösterdiğin bisikletimsi şeyi bizim mahalledeki çocuklarda görüyorum sen söyleyince aklıma geldi belki birinden ödünç alırım vakti geldiğinde:28:
Tamam benim adım kumpiye çıktı, sen de emmy ol bundan sonra :9: Allah hepimizden razı olsun. Ben de burada çok kez duyulduğumu, anlaşıldığımı hissettim, nasıl hissettiğini az çok tahmin edebiliyorum. Sözlerim iyi geldiyse ne mutlu bana :34:
O zaman inşallah çıkmadan doktoru yakalarsınız ya... Biz yarın haber bekleyeceğiz senden. İlk adım arabasını başkasında gördüysen ve deneme şansın varsa çok iyi. Ben sadece izlediğim videoya göre yorum yaptım, biliyorsun. Ben de kızımın küçülenlerini, kullanmadığım eşyalarını seve seve paylaşırım ihtiyacı olanlarla. Bayramlıkları flan yepyeni kalıyor değil mi? Mama sandalyesini ben de ikeadan almayı düşünüyorum, hem dışarıdaki restoranlarda filan da çok görüyorum onlardan. Gittiğimiz yerlerde de yadırgamaz böylece :) bisikletimsiler burada çok popüler, bir yerden bul bence de :34:

"Kızım gunduz enfazla bır saat uyur. Gece uyur genelde" dedım mı bu sabah? Dedım. Pekı ıcerde 1 saattır uyuyan benım kızım mı?:D
Ohoooo annesi dur, daha ne kadar çok mahçup edecekler bizi :)) benim favorim başkasının elinde görüp de normalde yemediği şeyi canının istediğini söyleyen çocuklar :9: Kem küm kalırsın ya diğer çocuğun annesinin yanında...

önerim yok cnm benim kız böyle alıştı böyle gdiyo bi ara uğraştım 10da falan uyutayım diye 45 dakika faln uyuyup uyandı yine 12 1de gece uykusuna daldı bende uğraşmıyorum artık işimede geliyor 11de uyanması bende 1 gibi yatıp onla uyanıyorum ama işe başlayınca ne olcak bilmem. cnm senin kuzuda 6 ay civarımı gazımı var hala bebişinin bizimkinin 2.5 3 aylıkkeen biytmişti şimdi kendi çıkarıyo gece olan gazlarıda sabah uyanır uyanmaz bol bol poposundan çıkarıp kakasını yapıyo sonra kalkıyoz
eğer sana 6 saat uyumak filan yeterse kızının öğleye doğru uyanması iyi bişey değil mi canım? Öğleye kadar uyursa oyalamak bakacak kişi için daha kolay olur. sadece birkaç saat sonra eve gelirsin sen de. Seni beklerken günü daha kolay geçer, sen de daha rahat edersin diye düşündüm. Bence çalışan bir anne için bebeğinin erken kalkması daha zor olmalı.

Tesekkur edeeiz teyzesii o sizin guzel bakisiniz :) aslinda herkes kilosu iyi diyo ama bazen böyle dusunceler sariyo beni..en kisa zamanda yeni fotosunu koyucam oglumun pc nin gelmesini bekliyorumm..babamiz pc yi satmis yenisini aliyor da( ne gerek varsa)

:)) hehe ayni ben surekli evdeku tartiya cikmaktan tarti bozuldj:))))))) dedigin gibi biraz oluruna birakmak gerek sanirim:)) bu arada canim insallah yarin iyi haberlerini alirizz. Ben yarin aksam annemlere gifiyorum ne kadar kalirim bilemiycem nete giremem cok mrak edicem.. insallaah yarin aciklanirda sende allahin izni ile rahat uyku uyursun..

Emine olayina gelince ayni sorunu bende yasadim:)) nick olustururken acele wtmemek gerek sanirim:))
evdeki tartıya hiç girmeyeydin eyiydi.ben bu yemeyle daha uzun bizaman tartı kardeşle küs hayatı yaşamayı düşünüyorum.acaip iştahım açıldı ramazandan sonra.hoş ramazanda da 30 gün oruç tutulur,saldıray beslenir ve hiç kilo verilmez mi arkadaş.artık nasıl yiyosam sen tahmin et.
ben yarın oğluşum kucağımda güzel haberleri aileme iletirken hemen burdan da size yazıcam inş.moralim çok yerinde hep iyi düşünüyorum iyi şeyler olsun
Tamam benim adım kumpiye çıktı, sen de emmy ol bundan sonra :9: Allah hepimizden razı olsun. Ben de burada çok kez duyulduğumu, anlaşıldığımı hissettim, nasıl hissettiğini az çok tahmin edebiliyorum. Sözlerim iyi geldiyse ne mutlu bana :34:
O zaman inşallah çıkmadan doktoru yakalarsınız ya... Biz yarın haber bekleyeceğiz senden. İlk adım arabasını başkasında gördüysen ve deneme şansın varsa çok iyi. Ben sadece izlediğim videoya göre yorum yaptım, biliyorsun. Ben de kızımın küçülenlerini, kullanmadığım eşyalarını seve seve paylaşırım ihtiyacı olanlarla. Bayramlıkları flan yepyeni kalıyor değil mi? Mama sandalyesini ben de ikeadan almayı düşünüyorum, hem dışarıdaki restoranlarda filan da çok görüyorum onlardan. Gittiğimiz yerlerde de yadırgamaz böylece :) bisikletimsiler burada çok popüler, bir yerden bul bence de :34:

Ohoooo annesi dur, daha ne kadar çok mahçup edecekler bizi :)) benim favorim başkasının elinde görüp de normalde yemediği şeyi canının istediğini söyleyen çocuklar :9: Kem küm kalırsın ya diğer çocuğun annesinin yanında...

eğer sana 6 saat uyumak filan yeterse kızının öğleye doğru uyanması iyi bişey değil mi canım? Öğleye kadar uyursa oyalamak bakacak kişi için daha kolay olur. sadece birkaç saat sonra eve gelirsin sen de. Seni beklerken günü daha kolay geçer, sen de daha rahat edersin diye düşündüm. Bence çalışan bir anne için bebeğinin erken kalkması daha zor olmalı.

emmy hıııııı kulağa hoş geliyor tamam aldım kabul ettim.aslında emine de kabulüm ama yalancı gibi hissedittim açıklamamı yapınca problem kalmadı.bebek eşyalarını hiç sorma benim ablam ve eşi-ki eltim ve kaynım da olur kendileri-sponsorluk ediyo,istanbulda akrabam yok ama eş dost çevremiz çok kalabalık her arkadaş da kendince bişeyler getiriyo yani ev üst baş doldu maşallah öyle kısmetliler ki.oğluma bebek tebriğine gelen kızıma da ablalık hediyesi getiriyo ekstradan dolap yaptırdım valla.hiç giydirmeden direk başkalarına verdiğim bile çok oluyo.yani paylaşmak en güzeli bi çocuğun giysisiyle 3-4 çocuk büyür bence

Kumpii kizin nasil oldu. Bir de omeri merak ettim omerin annesi merys nerelerdesin.
burdayım tatlım
ömer kaç gündür iyice toparlanmıştı
bende kestim ilaçlarını iyi oldu diye
bugün tekrar basladı ağlama nöbeti
kulağını çekiştiriyor ve avaz avaz aglıyor
bir saat oluyo tekrar verdim ilaçlarını ve uykuya daldı şükür
ayağımda uyuyo şimdi

cnm ne yürütecinizin mrkaı bende alcam kızıma Kraft x factor hoppalamızvar günde 5 dakika kadar koyuyorum doktor 5 dakika izin verdi 5.ay kontrolünde

canım belli bi marka almadım,zaten bineceği 2 ay hemen hemen..son çocukta olduğu için bende,arkasından kime kullanıcam..onun için yürütecini belli bir marka almadık...1 aydır kullanıyorum,zıplaması çok hoşuna gidiyo:))zaten emeklemeyede başladı..benm maksadım yemek yaparken,işim olduğumda düşmeyeceği bi yer olsun diye aldım...ama geçenlerde bi yürüteç gördüm facede çok hoşuma gitti..hem yürüteç,hem sallanabiliyor,araba oluyo,hoppala oluyodu..fiyatıda 130tldi..almasaydım ondan alırdım,kesin..

Son düzenleme:

aman yesınde kem kum kalayım tatlımda su uykusuyla ılgılı her konusmamda benı yanıltmasa. Gıden uyku benden gıdıyo ama ya. Allahım bıze de yazık .ne olur allahım bugun herkesın bebegı aksam 8 de bı yatsın sabah 10a kadar uyusun. Gece de bı kere kalksın INSALLAAAAHHH! AMIIIIINNNN! :D:D

Back
X